אוכל  טעם החיים
דגן מלא גדל בגן
יעל גרטי
פורסם: 08.05.05, 12:49
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 52 תגובות ב-52 דיונים
31. כל הכבוד, רוצים עוד: איך מבשלים את הדגנים עצמם?
דניאל ,   הצמחוני מנשר   (09.05.05)
יש לנו מזל בארץ, יש זמינות יוצאת מהכלל של מאכלים טבעיים וטבעוניים בשפע ובטריות שהיא מהמרשימות בעולם. קל וחומר, רמת התוצרת החקלאית בארץ היא גבוהה בהרבה מבארה"ב, שבה הכותבת אומרת שהדגנים הללו פופולריים. אז אנא! עוד מתכונים ועוד רעיונות. ובבקשה - הסבר על איך מבשלים את הקינואה וחבריו.
32. לדני- יוגורט סויה יש בכל סופר
למ   (09.05.05)
יש שטראוס ויש צוריאל תנסה, טעים !!
33. רוע
רענן שכטר ,   כפר סבא   (09.05.05)
יסמין חביבה (האמנם?) מת עליך ועל שכמותך לא מוצא חן בעינייך הסיגנון (בעיני דוקא כן אבל זה לא רלוונטי) - אל תמשיכי לקרוא אבל לי יש הרגשה שאת פשוט יושבת וקוראת ומחפשת איפה לשנוא אנשים ועל מה לתפוס אותם נופלים. לכי תבני לך חיים משלך
34. כתבה נהדרת וכמו שכבר אמרה מישהי פה
עוגתית ,   תל אביב   (09.05.05)
הלוואי שיבנו לך פה מדור שלם של כתבות שרק תמשיכי ככה ותודה על "אפשר לחליף בפטרוזיליה"
35. תשובה לדני מתל-אביב
צהוב   (09.05.05)
בסופר-מרקט
36. אני צמחונית כבר 20 שנה והמתכונים כאן זרמו לי לרצות להקיא...
(09.05.05)
למה אנשים מנסים ליצור רושם שהצמחונים אוכלים רק דשא ואוכל ציפורים??!! זה ממש לא נכון ........... צמחונים אוכלים אחלה אוכל ... ולא אוכל של מעלי גיירה!!!!!!!!!!!
37. מה הערך הקלורי של הדגנים הנ"ל?
נעמה   (09.05.05)
38. תגובה ל28 -->בכל סופר!!
(09.05.05)
39. הצאות נוספות.
בלהה ,   אביגדור   (09.05.05)
1.חבל לטגן את הקינואה, היא ממש טעימה כאשר היא מבושלת זמן קצר, הטיגון הורס חלק מהמרכיבים הטובים שלה. 2.דגן נוסף בריא וטעים היא הכוסמת. אפשר לבשל אותה זמן קצר במים, אבל יותר קל פשוט להשרות אותה מספר שעות במים, אחר כך לאכול אותה ללא בישול. בתאבון!
40. תודה!
(09.05.05)
כיף למצוא כתבה כזאת, אוהדת ומלאת מתכונים צמחונים (ואפילו טבעונים, סחטיין).
41. לא ראוי למאכל אדם!!!!
י ,   ת"א   (09.05.05)
לדברים האלה יש טעם זוועתי בכל צורה ובכל אופן. צריך שאוכל יהיה אכיל ולא רק בריא, או במלים אחרות: מה שלא טעים - לא בריא!!!
42. אחלה. אבל מה זה מנגולד?
צמחונית ,   שמחה על ההתייחסות...   (09.05.05)
סליחה על הבורות. הצעה לוויינט- שיהיה ליד כל כתבה מילון מונחים. בברכת די לפלצנות, הצמחונית ההרפתקנית
43. הצעה למתכון נוסף!
עירית ,   ת"א   (09.05.05)
1 כוס קינואה 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 אגס בשל חתוך לקוביות קוביות טופי 2-3 כפות טחינה מטגנים את הקינואה ב1 כפית שמן מוסיפים את הגזרים ומערבבים מוסיפים כוס קינואה ויוצקים עליה 2 כוסות מים חמים מוסיפים את האגסים ומתבלים לפי הרגש (מלח פלפל מוסקט,אבקת ג'ינג'ר וכו) מבשלים עד שזה מוכן לאחר הבישול מוסיפים את קוביות הטופו והטחינה בתיאבון!
44. יופי של כתבה. לא רק לצמחונים...
אשרת ,   תל אביב   (09.05.05)
גם אני גיליתי את הקינואה לאחרונה. מומלץ. ותודה ליעל על המתכונים.
45. kusmin is spelt in english
vegan ,   tel aviv   (09.05.05)
46. ישר ואמץ, כל הצמחונים באשר הם
פרנצ'סקה ,   נפולי   (09.05.05)
אנחנו על המפה!
47. EAT MEAT
Pink ,   צפון   (09.05.05)
עוד כתבה על האוכל של האוכל!
48. מה, רק לי נדמה שכל המתכונים זהים?
(10.05.05)
זה בעצם: בשלו כמו שמבשלים אורז, והוסיפו קצת פירות יבשים. בתיאבון
49. תגובה חשובה ל 47.
צמחוני אבל בריא.   (10.05.05)
שלום לך, קראתי את תגובתך ולא התאפקתי מלהגיב. יכולתי להבחין בזעיר של לגלוג ושאת נפש בתגובתך, אך אבחר להתיייחס אליה כתגובה ככל התגובות ולקחת אותה ברצינות. אני במקור צמחוני, התחלת לאכול בשר לאחרונה, בעיקר כאשר המשפחה של חברתי עושה על האש. תרשה לי לומר לך, בתור אחד שלומד את הנושא, בתזונה - לאף מזון אין תחליף. הצמחונים לעולם לא יקבלו את המינונים המדוייקים של ברזל מהדגנים המלאים כפי שהיו יכולים לקבל מן הבשר. לעומתם אתה, כקנרניבר מוצהר, עלול לפספס אבות מזון חשובים, מינרלים ושאר ירקות, הנמצאים - כמה לא מפתיע - בשאר ירקות. לסיכום : תמשיך לאכול בשר, לבריאות, כל אחד יודע מה טוב בשבילו ( או לפחות חושב כך, תסכים עימי ). לעולם אל תשלול אכילת מזונות אחרים שעשויים להכיל אוצרות וזהב בתוכם , שהגוף שלך פשוט יודה לך אם תאכל אותם. גם אם זה מזכיר לך אוכל של ציפורים.
50. ל - 49
שרה   (15.05.05)
כנראה שאתה צריך כנוי אחר, מאחר שאתה -לא- צמחוני אלא אוכל בשר.
51. הכנת קינואה - מתכון מעולה
שף ,   ראשון לציון   (12.02.07)
מתכון להכנת קינואה ------------------------ כוס מים חצי כוס קינואה ------------------ לשפוך כוס מים לסיר, להביא לרתיחה את המים. לשפוך את הקינואה (לאחר ששטפתם אותו במים דרך מסננת). לסגור את הסיר ולבשל 10 דקות על אש הכי נמוכה . אני אישית לא מוסיף - מלח , או תבלינים אחרים הכי בריא לאכול כךךךךךך. אני אוכל את זה עם סלט חי , אבוקדו , כרוב בתאבון והרבה בריאות לכלום ביייייי
52. נראה שטעית בעניין אמרנט וגלוטן
ש ,   ש   (07.12.11)
בכל האתרים בחו"ל מציינים שאמרנט הוא מוצר ללא גלוטן.
תגובות קודמות
חזרה לכתבה