בריאות  מחקרי בריאות  סרטן  מחקרים סרטן ילדים
ילדות שאוכלות צ'יפס – בסיכון לסרטן השד בבגרות
איתי גל
פורסם: 18.08.05, 20:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 88 תגובות ב-88 דיונים
31. אם כך מדוע להולנדיות אין סרטן שד
(19.08.05)
ההולנדים אוכלים ציפס מכל הסוגים בכמויות אדירות. מדוע להם אין סרטן שד בתדירות כמו בישראל??
32. תפוחי אדמה מכילים חומרים קרצינוגנים שגורמים לשגיאות
ל 1 שחושב שהוא מבין   (19.08.05)
ב DNA ולבסוף מובילים לסרטן.
33. באיזה שמן מטוגן הצ'יפס?
(19.08.05)
אם זה שמן סויה, הקשר ברור
34. די עם השטויות. החיים הם הגורם העיקרי לסרטן.
אורלי   (19.08.05)
35. תגובה ל- 1
ליאת   (19.08.05)
אתה ממש טועה אין לי מושג במה אתה עוסק אבל בטח לא במקצוע הנכון אם אמרת את מה שאמרת כי זה מבורות מוחלטת!!!!! תזונה משפיעה בענק על הבריאות שלנו ועל סיכויים גדולים להתפתחות סרטן כלשהוא ועוד מחלות רבות. בל נשכח את הנפש שיש לה גורם מכריע בכך אם לא יותר!!! אף אחד לא אמר שצ'יפס הוא הגורם לסרטן שד, אני מאמינה כי מי שאוכל צ'יפס אוכל גם ג'אנק אחר - זו ההשלכה שיש לעשות!!! אני מציעה לך לקרוא את "עם ישראל חי וחולה" של יהודה מנור ועוד עשרות ספרים של אנשים שריפאו עצמם מסרטן אלים וסופני באמצעות תזונה בריאה: "אתה יכול לרפא את חייך" לואיז היי "שביל הזהב" שרה בן חמו תתפכחו אנשים ותתעוררו
36. צריך להוציא חוק שימנע מרופאים משועממים
אוף נמאס ,   קרית גת   (19.08.05)
להמציא מחקרים לפי הנוסחא הזאת: " לפי מחקר שנערך ב___ נמצא כי___ גורם ל___ אצל____ בגילאים____".
37. כמה שטויות -כל שבוע אסור לאכול משהו אחר
(19.08.05)
38. ל-1 האידיוט!!!
מיכל ,   תל-אביב   (19.08.05)
בוודאי שיש קשר בין תזונה וסרטן!! מחקרים רבים מוכיחים זאת. אמנם סרטן נגרם משינויים גנטיים, אך צריכת מזונות עם חומרים מסרטנים/ רעלים שונים/ רדיקלים חופשיים מאיצה את היווצרות המוטציות הגנטיות, אשר מביאות לסרטן.
39. שד בגיל צעיר גורם לסרטן צ'פס
זאב ,   מרכז   (19.08.05)
40. אלה לא תפו"א
אלי   (19.08.05)
זה הטיגון שלהם שמהווה את הסיכון
41. הגדר "מחקר מטומטם"
engi   (19.08.05)
42. תזונה בהחלט קשורה לסוגי סרטן שונים
אלי ,   תגובה ל 1   (19.08.05)
ידוע על מאכלים מסרטנים. (כל יום עצמאות מזכירים לנו שבשר שרוף עלול לסרטן) יש קשר הפוך בין אכילת סיבים תזונתיים לסרטן המעי הגס. בקשר למחקר הזה, מדובר במחקר שהראה קורלציה, לא הראה על סבתיות. יכול להיות שדוקא הצ'יפס אינו הגורם לסרטן אלא דוקא העובדה שמי שאכל צ'יפס בד"כ גם אכל סלט ודוקא הסלט גרם לסרטן. (נראה לכם?)
43. ציפססס לא טוב לבריאות!!!
עדי בנימין ,   לא עינינכם   (19.08.05)
ציפס פשוט לא בריא גם משמים וגם אפשר לחלות בסרטן זה מסוכן
44. אוכל מטוגן זה לא בריא!!!
עדי בנימין ,   עפולהההה   (19.08.05)
מה לא ידעתם שציפס זה לא בריא?...
45. לפי המחקר הבלגיות היו צריכות לחלות באחוז גבוה. האמנם?
שוקי   (19.08.05)
46. ואם אכלתי ציפס כל יום, מהם סיכויי לחלות בסרטן? 100%?
(19.08.05)
אולי כבר הייתי צריכה למות. כי אני באמת הייתי משוגעת על ציפס בילדותי. הלך עלי.
47. ל21-לנה-גם תגובה בYNET עלולה לגרום לסרטן שד
(19.08.05)
ראי הוזהרת
48. תאמינו לי שהסרטן הוא מהאויר שאנו נושמים ותפסיקו
אחת שמבינה   (19.08.05)
עם המחקרים המטופשים שלכם!
49. שטויות ! תפסיקו כבר לנסות להפחיד את כולם
מועה   (19.08.05)
מעניין מי מתעשר מכל ההפחדות האלה! הכי בריא לזרוק את הכתבות האלה לפח! צריך לחיות בכיף ולעשות מה שרוצים כי א. אף אחד לא יחיה לנצח (גם מי שלא נוגע בציפס. ב. לא נורא משנה כמה חיים אלה איך חיים. לבריאות !
50. מחקר:לחיות זה מסוכן... כי בסוף תמיד מתים.
(19.08.05)
51. חדשות בריאות
מיכל; ,   אפרת   (19.08.05)
קריאת מאמרים ותגובות בווינט במיוחד בימים האלה מתכון בטוח לדיכאון קליני +לחץ דם גבוה אם אתה ימני. אופוריה גדולה אם אתה שמאלי.
52. **מעניין כמה קיבל כסף על ה"מחקר" הזה ?? ** מחקר=כסף לחוקר...
ניר   (19.08.05)
53. אנשים, תרגיעו: כמה מילים על מחקרים אפידמיולוגיים
שמופי ,   תל אביב   (19.08.05)
מי שחושב שהשורה התחתונה של הכתבה היא 'ציפס יעשה לך סרטן השד' לא ממש מבין את המחקר. ואגב, המחקר הזה לא חשוב במיוחד. עיקר עוצמתו בקוריוז שבו. המחקר מצא קשר נסיבתי בין צריכת צ'יפס לתחלואה בסרטן השד. לא הוכח קשר סיבתי ולא הוכח המנגנון הביולוגי/ מולקולארי שבו האפקט המדובר מתרחש בפועל. יותר משצריכת צ'יפס קשורה בסרטן השד, היא קשורה עפ"י רוב בחוסר מודעות לתזונה בריאה ואורח חיים בריא בכלל. זה כולל מיעוט באכילה של פירות וירקות, חוסר פעילות גופנית, השמנה, צריכה גבוהה של מזון מעובד ועוד. כחלק מהמכלול הזה, יש לאכילת צ'יפס משמעות. להסיק ש'צ'יפס עושה סרטן השד' זה לא להבין במדע בכלל ובמחקרים אפידמיולוגיים/ סביבתיים בפרט. זו חולשה אופיינית למחקרים רבים בתחום התזונה, שהם מחקרים אפידמיולוגיים, סביבתיים או מחקרי 'חתך'. כלומר- מוצאים קשר בין מזון מסויים לרמות התחלואה. אך הקשר הוא כאמור נסיבתי (לא סיבתי) וסטטיסטי. ...ולמעוניינים להימנע מסרטן (ולמגיב מס' 1): אי אפשר 'להימנע' מסרטן, אבל אפשר להפחית את הסיכון. הדברים הבאים הוכחו במחקרים רבים ולרוב גם קיים הסבר סיבתי/ מולקולארי לממצאים: פירות וירקות מפחיתים את הסיכון לסוגים רבים של סרטן (המנגנון המולקולארי: כימיקלים וויטמינים בצמח מנטרלים רדיקלים חופשיים וסטרס חימצוני על התא). כמו כן סיבים תזונתיים עשויים להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס (מנגנון מולקולארי: חיידקים מתסיסים את הסיבים שאינם מתעכלים ותוצרי הפירוק מהווים מקור אנרגיה לתאי הרירית במעי הגס). כמו כן שמירה על משקל גוף תקין ופעילות גופנית קשורים באופן מובהק סטטיסטית (גם אם המנגנון לא ברור) בתחלואה נמוכה יותר בסוגים מסויימים של סרטן. חשוב לזכור שתזונה נבונה מפחיתה גם את הסיכון למחלות שכיחות נוספות כגון מחלות לב וכלי דם, וכן לזכור שסרטן היא מחלה שמתפתחת על רק נטיה גנטית ובהשפעת גורמים סביבתיים. בהקשר זה, כדאי להימנע מחשיפה מוגזמת לשמש ולהפסיק לעשן. וכמובן, להתפלל לאלוהים שיתן לנו רק בריאות
54. הכל בולשיט עד לאותו הרגע שאת\ה...
בולש ,   יט   (19.08.05)
חוטף את המחלה הארורה הזאת ואז אתה מתחיל לשאול הרבה שאלות אז יש כאלה ששרצו בשמש כמו חביתה ואלו שהיסתממו להם עם הסיגריות שלהם נכון הכל ענין של סטיסטיקה לא צריך להיכנס להיסטריה אבל כאשר את\ה חוטף את סרטן הריאות ועישנת כל החיים כל מה שנשאר לך זה לדפוק את הראש בקיר איזה אדיוט או טיגנתה את העור שלך בשמש ועכשיו יש לך מלונומה זה לא מדע בדיוני המחלקות האונקלוגיות מלאות באנשים כאלו אנשים שלו היו צרכים להיות שם אם הם היו ניזהרים ... כן יש גם אנשים שחיו חיים בריאים ונופלים בצד הרע של הסטטיסטיקה אבל לא כדאי קצת זהירות אפשר לאכול צ'יפס אבל לא לטחון כל היום את זה לפחות עד שמחקרים חדשים יפריכו או יראו שזה כן בטוח יכול באמת להיות שהמסקנה של המחקר היא שהתזונה של אנשים שאוכלים הרבה צ'יפס היא לא בריאה וזה לא קשור לצ'יפס עצמו אבל זה בכל זאת לא מבטל את זה גם בגלל מחקרים נוספים שיש בהם חשד שבציפס שעבר טיגון יש מרכיבים שיכולים לפגוע אין פה הוכחה חד משמעית אבל יש חשד ושיש חשד אני ניזהר אוכל קצת נהנה אבל לא אוכל הרבה
55. ילדות הבלות אוכלות צ'יפס........
רונית ,   ברעם   (19.08.05)
יש לי אחת כזו בבית...... אבל לך תדבר איתה. וזה לא שייך לחינוך, זה "דור המבול". הם תמיד יודעים הכל ובענננננקקקקקקק.
56. אזהרה
אלון   (19.08.05)
מי שקורא כתבה זו , צפוי שיפגע בו ברק ביום חם במיוחד
57. זה לא רק צ'יפס, זה חומר שנוצר ע"י טיגון ,אוכל מטוגן לא בריא.
אורן   (19.08.05)
תפנימו שאוכל מטוגן אומנם טעים מאוד אך מאוד לא בריא. ואם אתם רוצים לחכות לעוד מחקרים אז בבקשה. זה לא אומר שאסור לאכול אוכל מטוגן זה רק אומר שצריך לעשות זאת בתבונה ולא על בסיס יומיומי. דרך אגב מבחינת כולסטרול למרות שהטיגון נעשה בשמן צימחי הוא מתעבה ונהפך לחצי מוקשה שזה שמן שגרוע יותר משמן צימחי בדיוק כמו מרגרינה. הסיבה היא שהוא מסוגל לההפך למוצק בטמפרטורות נמוכות ועל כן הוא מצטבר בדפנות העורקים כמין שכבת מרגרינה ומצר אותם. צריכת שמן זית(לא מטוגן) ושתית יין אדום (במידה) ידועים כשוטפים את הכולסטרול לאורך זמן. זו גם הסיבה שג'אנק פוד אינו בריא גם אם הרשתות מנסות למכור לנו שהוא כזה.
58. כבר אין לכם מה לפרסם?
(19.08.05)
59. אני הכי אוהבת את הציפס של מקדונלדס!!!!!!!!!
שרית ,   ת"א   (19.08.05)
60. לכל המטופלים שלי: אמרתי לכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
עינת ,   דיאטנית   (19.08.05)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה