שתף קטע נבחר
 

ילדות שאוכלות צ'יפס – בסיכון לסרטן השד בבגרות

מחקר אמריקני מצא כי צריכת צ'יפס אצל נשים בתדירות גבוהה בתקופת הילדות, מעלה את הסיכון ללקות בסרטן השד ב-27 אחוז. מומחה: לתזונה השפעה מכרעת על התפתחות סרטן

זה לא רק משמין: מחקר חדש מגלה כי ילדים שצורכים צ'יפס בתדירות גבוהה נמצאים בסיכון גבוה ללקות בסרטן השד. על המחקר החדש מדווח כתב העת Journal of Cancer בגליונו החדש.

 

במחקר השתתפו 582 אחיות בתי חולים , אל מול 1,569 נשים בריאות. החוקרים בדקו את תפריטי התזונה של הנשים, ובמקביל אמהות הנחקרות נשאלו האם צרכו צ'יפס בילדותן, ובאיזו תדירות.

 

מהמחקר עלה כי אלה שצרכו צ'יפס מידי שבוע, היו בסיכון גבוה ב-27 אחוז ללקות בסרטן שד, משאר האוכלוסיה. עם זאת הסבירו החוקרים כי מאחר והמחקר מתבסס על נתונים שמסרו אמהות הנחקרות, ולכן יידרשו מחקרים נוספים כדי לאמת את התוצאות.

 

פרופ' אליעזר רובינזון, מומחה לאונקולוגיה ויו"ר האגודה למלחמה בסרטן, אינו מופתע מתוצאות המחקר: "לתזונה השפעה מכרעת על התפתחות סרטן, והיא

גורמת לסרטן המעי הגס, השד, הערמונית וסרטן הכליה, בין היתר כתוצאה מרמת צריכה גבוהה של שומן מן החי ומיעוט בפעילות גופנית".

 

סרטן השד מהווה את גורם המוות הראשון בישראל בקרב ציבור הנשים. בשנים האחרונות מאובחנות מידי שנה כ- 4,000 נשים בישראל כלוקות בסרטן השד. לפי נתוני משרד הבריאות, כ-6 אחוז מהחולות הן נשים צעירות, אולם שיעור החולות עולה בהתמדה משנה לשנה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צ'יפס. סיכון גבוה לסרטן השד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים