אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
ביצה עלומה - מלכת הבראנץ'
רותי קינן
פורסם: 15.11.05, 10:03
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 64 תגובות ב-62 דיונים
31. ברשימת הכמויות של המרשם שבכתבה יש כף חומץ
raffi   (15.11.05)
בגוף הכתבה, בתיאור הביצוע, אין כל זכר לחומץ
32. שאלה: האם eggs benedict שנעשה
קובי   (15.11.05)
עם ביצה עלומה שונה בצורה מהותית בטעמו בהשוואה לביצה שמטוגנת קלות (over easy)במרגרינה משני צדיה?
33. 24 קרעת אותי!
(15.11.05)
34. למה לא לתת את המתכון המקורי?מי שלא מתאים לו שלא יוכל!
(15.11.05)
35. תרגיעו קודם כל בימים טרופים אלה הביצה הזו מסוכנת
רוני   (15.11.05)
36. אפשר לקבל בבקשה מתכון לביצי בנדיקט אמיתיות?
ערן ,   ת"א   (15.11.05)
37. בשביל מה החומץ במתכון הבסיסי?
(15.11.05)
38. בבקשה הבהרות למתכון. נשמטו כמה מילים
רוצה לנסות   (15.11.05)
"במחבת או בסיר שטוח מרתיחים מומלחים בגובה 4-3 ס"מ. מוסיפים ומציבים על להבה " מה מרתיחים ומה מוסיפים? תודה.
39. אין על הברסרי בביצים עלומות
סיוון ,   תל אביב   (15.11.05)
מי שרטצה לטעום מתכונים טובים עם ביצים עלומות מוזמן לברנץ שישי או שבת בברסרי אבן גבירול, הם יודעים מה לעשות עם ביצים עלומות...
40. בנדיקט (כתרופה) בדיקסי
שולמית ,   תל אביב   (15.11.05)
מנסיון - אגס בנדיקט הן התרופה הכי טובה לשתיה כבדה ולהנג אובר... לכו על אלה של דיקסי, ממש מעולות, ומוגשות מחצות כל לילה. מומלץ.
41. נחמד אבל איך להצליח
גולדי ,   חיפה   (15.11.05)
בארה"ב לא נתקלתי בביצים עלומים.חזרתי מלונדון, שם הן היו טעימות מאד.ניסיתי בבית, כל מיני פטנטים , למעט הסחרחורת ,ותמיד זה לא היה כמו בלונדון.אולי הפעם הטיפים יעזרו.עכ"פ .נשמע טוב,והיה טעים.תודה.
42. לכל נפגעי הבנדיקטוס הכשרה
שבאבניק   (15.11.05)
אתם פנאטים יותר מהמשפחה החרדית שלי.
43. מעניין מה דעתו של האפיפיור בנדיקטוס על מתכון כשר לביצים שלו
איציק ,   חיפה   (15.11.05)
44. הרגע ניסיתי את המתכון - לא משהו
רון ,   חולון   (15.11.05)
דומה מאוד לביצת עין, אבל הרבה פחות טעימה (אין מה לעשות, החמאה/שמן שמשמשת לטיגון מוסיפה רבות לטעם). אגב, לא רשום במתכון מה עושים עם החומץ. אני מניח שמוסיפים אותו למים ?
45. ממש שומרי משקל
כינרת   (15.11.05)
רק שכחתם להוסיף פרט קטן ושולי אחד, ליד הביצה העלומה האמריקאים אוכלים נקנקיות, בייקון וסטייק כך שהביצה היא רק תירוץ או קישוט אם תרצו
46. כתבה עלומה
(15.11.05)
47. את החומץ יש להוסיף למי הבישול - נשמט בהוראות
(15.11.05)
48. הבהרה לדרך הכנה - אחת ולתמיד
יש טעות במתכון!   (15.11.05)
ממלאים מחבת עמוקה במים, מוסיפים כף חומץ, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה, כך שהמים לא יבעבעו. שוברים את הביצים לקערית, מחליקים למים ומבשלים כ- 3 דקות. מי שרוצה, יכול להעזר בכפית, ע"מ לאסוף את החלבון ובתנועה עדינה להעלים את החלמון (הלבן מכסה את הצהוב). להלן הביטוי ביצה עלומה. מוציאים את הביצים בכף מחוררת; לידיעה כלילית, תפקידו של החומץ ליצב את החלבון (לבן). חשוב - אין להמליח את המים בשום פנים ואופן היות והמלח גורם להפרדת החלבון מהחלמון. חצי התענוג באג'ס בנדיקט נימצא בלחמניות השטוחות English Muffins. אבל....לא קיים בארץ. best of luck
49. למספר 4 את צודקת . גריפה של העופות למשל
דיבה ,   נהריה   (16.11.05)
50. כמה הערות ומתכון קצרצר
אוהב לבשל   (16.11.05)
אז קודם רק רציתי להגיד שאין צורך להתלהם מכל שטות ולקחת בסה"כ מתכון כשר (אמנם ללא ספק פחות טעים מהמקור הלא כשר, לדעתי) ולהתרגז כל כך וגם להעליב במילים לא יפות את כותבי הכתבה. ועכשיו, אם במתכונים עסקינן אז הרי מתכון קצרצר לביצי בנדיקט כמו שאני מכין: מכינים הולנדייז:קוצצים בצל לבן דק ושמים בסיר קטן עם 4-5 כפות חומץ (רצוי בלסמי) ו8-10 כפות בערך של יין כלשהו ומאדים. אם כל הנוזלים נעלמים אז מוסיפים עוד קצת יין כדי שתהיה רטיבות, מורידים מהאש ומוסיפים לסיר חלמון ביצה ומערבבים כל הזמן כדי שהחלמון לא ייקרש. מוסיפים בערך 30 גרם חמאה חתוכה לקוביות ומערבבים עד שנמס. (אם רוצים אפשר להחזיר לדקה על אש ממש קטנה לאלו שפוחדים מלחמון לא ממש מבושל). מכינים את הביצים (ולאלו שתהו - מוסיפים למים את החומץ והמלח ומרתיחים ואז שופכים פנימה את הביצה). קונים לחמניות איכותיות וכיפיות (במקור הביצים מוכנות עם בריוש - מעין לחמניית שמרים מתוקה) ומי שרוצה שיקלה אותן קצת. קונים חזה בייקון או לחילופין כזה אווז מעושן ושמים על מחבת חמה (ללא שמן! הבשר שמן מספיק) עד שנהיה קריספי (פריך). מרכיבים את המנה - מורחים את הלחמנייה בהולנדייז, מניחים את הביצה ומעליה את הבשר הפריך. יוצא שיגעון. ובתאבון
51. עדיין לא הבנתי מה זה ביצה עלומה...
תרנגולת ,   מרכז   (16.11.05)
52. איך להכין את הביצה העלומה המושלמת
עפר ,   צפון   (16.11.05)
מאמר מלומד המנסה עשר שיטות שונות, כולל הערות ותמונות. http://www.b3ta.com/features/howtopoachanegg/
53. Holandies souce
know how to cook ,   usa   (16.11.05)
This is not the right way to make a Holandies souce. you need to use a bouble boiler and fold in eggs and butter, there is no mayo in holandies souce
54. ל-17 ו-29 ולכל היתר
טבח ,   ת"א   (16.11.05)
17- אפשר לנקב חלבון של ביצה עלומה. 29- אתה גדול...חחחחח לכל היתר שלא אכלו ביצה עלומה- זוכרים שהחלקתם ביצה לסיר עם מים ואז הביצה נשברה טיפה ויצא החלבון? ככה נראה החלבון של ביצה עלומה...עכשיו נראה לי שהבנתם מה הטעם..... קחו את העלומה כתוספת לארוחת בוקר ולא כמנה בפני עצמה. יש להוסיף את החומץ למים. בתאבון
55. ,27 מדובר באוזן ים
בנדיטקוס ה 16   (16.11.05)
מדובר בבעל חיים לא כשר בשם אוזן ים , שחי במיים רדודים עם מערבולות קטנות.
56. ביצים
שרון ,   תא   (16.11.05)
אין כמו אגס בנדיקט של דיקסי אני שם כל לילה
57. ל-20 אתה צודק זה מתכון מביש
ליאור ,   הרצליה   (16.11.05)
אני רצה בשבת לאכול אגס בנדיקט ביועזר ולקינוח אגס בכמהין הכי טוב שיש. משהו יודע מה זה בנדיקט?
58. ל-14 נשמע מעדן, הולכים לנסות את זה.
ארי ,   תל- אביב   (15.04.06)
59. ל- 52 גאוני, אסטתי ועושה חשק לנסות- תודה!
ארייל ,   תל- אביב   (15.04.06)
60. יש גירסה כשרה טובה יותר לאגז בנדיקט.
אגי ,   ירושלים (חילוני)   (26.08.06)
הייתי בטיול בקנדה, ושם (הגויים, לא היהודים) מכינים את האגז בנדיקט עם רוטב חמאה ועם סלמון מעושן במקום בייקון. אם כותבת המאמר החליטה לתת מתכון כשר, חבל שלא נתנה את המתכון הזה.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה