בריאות  דיאטה
סויה, קנולה או זית - איזה שמן הכי בריא ולמה
מיכל גילאון, דרך חיים
פורסם: 06.03.06, 09:18
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 82 תגובות ב-77 דיונים
61. הכי בריא שמן קיק!!!!
פחחחח   (20.03.06)
62. אסור לאכול שמן פשתן אלא רק אם!!!!!!!!!!!!!
יאיר ,   י-ם   (27.05.07)
רק אם עשית אותו באותו היום, שכן שמן פשתן מתקלקל מהר ,אפילו כששומרים אותו בקופסאות כהות במקרר.
63. are... toxic to humans and other animals".
יאיר ,   י-ם   (27.05.07)
are... toxic to humans and other animals". כך נכתב על שמן קנולה מפי המגזין לטכנולוגיה
64. שמן זית ושומשום היחידים שמותרים
יאיר ,   י-ם   (27.05.07)
שמן זית בכבישה קרה בבקבוק כהה שכתוב עליו כתית טהור או שמן שומשום בכבישה קרה שכרגע בארץ אפשר רק להשיג אצל חברת Bַ& D הם היחידים שמותרים לשימוש פה בארץ כל השאר או שהם מזוקקים שזה שמן "זבל"
65. לכבוד הדיאטנית ,גיא(4) צודק בקשר לקנולה
יאיר ,   י-ם   (27.05.07)
מאת דר' הרולד בואנו דה מסקיטה שמן זית, אין דרך אחרת לומר זאת, הוא טוב לכל דבר! שמן זית מסייע למניעה וטיפול בלחץ דם, מחלות לב וכלי דם, סכרת, כל סוגי הסרטן (מועיל מאוד במניעת סרטן השד, העור, המעי הגס ועוד), אסתמה, ארתריטיס ומחלות נוספות. מרחו שמן זית על העור אחרי יום בשפת הים או אחרי חשיפה רבה לשמש. בנוסף לאמור לעיל, מחקר חדש מוכיח ששמן זית כתית טהור מכיל מרכיב ושמו oleocanthal שמקל על כאב כרוני, ויש בשימוש בשמן זית לטווח ארוך כדי להועיל בהקשר זה. שמן העשיר במרכיב הזה יגרום לתחושת צריבה או בעירה קלה בגרון. כמעט ודאי שתפוצת כל סוגי הסרטן תרד באופן משמעותי, כמו גם מחלות הפוגעות במחלות הלב והדם, אם רק שמן זית ישמש בתזונה. כידוע לכם, אני ממליץ על שמן בריא שני, שמן סומסום, שגם לו תכונות בריאותיות, אם כי שונות. בשלב זה בישראל מומלץ לצרוך רק שמן מתוצרת חברת B and D. אין להשתמש בשום שמן אחר, בודאי לא קנולה. מאחר שהמקום אינו מאפשר להרחיב על מה שידוע אודות המכניזם הרפואי של השפעת שמן הזית, הבה נתרכז במספר היבטים מעשיים הנוגעים לכולם. קנו שמן זית מאיכות טובה: זה אינו המקום לחסוך! המעוניינים ללמוד על שמן זית במסורת שלנו, יוכלו לקרוא על פרשת תצווה בילקוט 'מעם לועז'. לומדי משניות יוכלו לפנות למנחות, פרק ח משנה ד. כבר בתקופת המשנה היה ידוע שיש למעשה תשעה סוגי שמן זית. ההבדל טמון באופן הכנתם. שלוש פעמים בשנה מתבצע מסיק זיתים. אין מוסקים את כל הזיתים בבת אחת שכן זיתים שונים מבשילים בתקופות שונות. ישנם זיתים המבשילים מהר מאוד. אלו הזיתים הגדלים בצמרת העץ ומקבלים הכי הרבה אור שמש. אותם מוסקים ראשונים, ומייצרים מהם שלושה סוגי שמן. איכות השמן תלויה בגורמים רבים: סוג הזיתים, מיקום הפירות על העץ (הגבוהים יותר טובים), הטיפול בזיתים, האקלים, הכרם, שיטת הכתישה, חום, אור, אחסון ועוד. מרגע ייצורו, יש לאחסן את השמן בבקבוקים כהים לחלוטין, שכן אור הורס הרבה מהטוב הטמון בו. תמיד קנו שמן זית כתית טהור. רצוי שיתואר גם כ'אורגני' וכן ב'כבישה קרה', אך לכל הפחות שיהיה כתית טהור, ורצוי בבקבוק כהה דיו כדי שלא יהיה ניתן לראות את השמן. כבישה קרה היא שיטה לדרוך את השמן. אין המשמעות שאסור לבשל או לטגן בשמן זית, כפי שנוטים להפיץ 'הפילוסופים של התזונה'. אדרבא, כל יהודי שמעיין בתורה או במשנה יודע שבמקורות הללו שמן זית משמש למטרות אלו, ואין דבר במדע המודרני שיסתור את השימושים הללו. תיאורים כגון 'שמן זית זך'pure olive oil הם חסרי משמעות והמוצר המתהדר בשם הזה עלול להיות מאיכות ירודה, המיוצר אחרי כבישות רבות. לידיעתכם, שימוש בשמן זית במקביל לשימוש בשמני 'זבל' שונים פוגע מאוד בתכונות המגנות על הבריאות המצויות בשמן זית. שמן זית מכיל מספר תרכובות חשובות. שלוש שנבדקו הן: Oleic acid, squalene, linoleic acid היחס בין המרכיבים הללו משתנה מסוג אחד של שמן זית למשנהו. באופן כללי, ככל שהיחס בין חומצה אולאית לחומצה לינולאית גבוה יותר, כך יותר טוב. יחס של 13 (כלומר פי 13 חומצה אולאית מאשר חומצה לינולאית) הוא טוב מאוד, יחס של 10 הוא פחות טוב ויחס נמוך יותר הרבה פחות רצוי. אם אתם חושבים שדי במידע הזה, צר לי לאכזב אתכם. ייתכן ש-squalene הינו אחד מגורמי ההגנה העיקריים נגד סרטן. אלא שלמרבה הצער לא ידוע לי על אף חברה בישראל שמפרטת את המרכיבים הללו על הבקבוקים. אבל אני משוכנע שיש לנו שמן זית מעולה, וניתן להמליץ על כל חברה שתפרט יותר על בקבוקיה. שמן זית כתית טהור בכבישה קרה גם מכיל כמויות משמעותיות של lutein וcarotene , החשובים מאוד לראיה תקינה. בכמה שמן להשתמש? אין תשובה מדויקת לשאלה זו, מסורות שונות מעידות שהכוונה לכמה כפות table spoons ביום. מי שאינו נוהג להשתמש בשמן זית באופן קבוע במזונו יוכל לשתות כף או שתיים בבוקר או בשעה אחרת עם מעט מלח או תבלינים (מומלץ להשתמש ב-Herbamare במקום מלח). זו יכולה להיות שיטה יעילה להימנע ממחלות רבות. לכולנו צריך להיות ברור שגם בהעדר גיבוי מדעי, שמן זית מאיכות טובה נותן לנו ברכה עד בלי די.
66. אחד הספרים הכי חשובים שנכתבו אי פעם
יאיר ,   י-ם   (27.05.07)
שלום חברים הספר הכי טוב שנכתב אי פעם בקשר לתזונה נכונה (ולשמן) Diet and Nutrition: A Holistic Approach by Rudolph Ballentine (ניתן להזמין אותו במחיר של 2 וחצי דולר (יד שניה)) (כן אני לא טעיתי) דרך amazon.com
67. שמן קוקוס
משה ,   חדרה   (27.10.07)
אמנם שמן רווי אבל טוב! נשמע מוזר אך שמן הקוקוס מכיל שרשרות בינוניות, בדומה לחלב אם, שמתפרקות בגוף בדומה לפחמימה. לא סתם מכנים את שמן הקוקוס בארה"ב כ smart oil לבישול וטיגון. תראו את הסרטון על יתרונותיו של שמן הקוקוס! www.youtube.com/watch?v=txWk1vWJjJM
68. שמן קוקוס
משה ,   חדרה   (26.01.08)
שמן הכי נכון לבישול וטיגון כדאי לצפות בקישור http://products.mercola.com/coconut-oil/
69. יש שמנים צמחיים המכילים כולסטרול
עצבניה בלחמניה   (30.04.08)
כגון שמן דקלים ושמן קוקוס. חבל שמי שמעלה לכאן כתבות לא בודק את העובדות עד תומן.
70. שמן זית הוא ניטרלי.אומגה9.קנולה,יש בו.6,3.שמן חיוני.ו6בעיתי
גולדי ,   חיפה   (01.09.08)
71. אמצעי מעולה לפעולת מעיים: שמן זית עם עגבניה.
כבר לא סובלת   (14.10.08)
לאכול בבוקר עגבניה חתוכה עם שתי כפות שמן זית (אפשר להוסיף קצת מלח) על בטן ריקה, לפני הכול. מבטיח פעולת מעיים סדירה ומצוין נגד עצירות. לפעמים מספיק לאכול פעם ביומיים-שלושה, או להסתפק בכף שמן אחת - כל אחד יכול לבדוק מה מתאים לו. טוב גם נגד סרטן (ליקופן ושמן זית) וחשוב מאוד לפינוי רעלים מהגוף. זו עצה שקיבלתי מרופא פנימי וממש הצילה אותי.
72. כלוסטרול
משה ,   חדרה   (18.12.08)
אין כלוסטרול בשומן צמחי. ללא יוצא מן הכלל.
73. שמן קנולה הוא מסוכן לשים לב
רוני   (12.12.09)
74. נכנסתי במקרה ויצאתי נדהם
יעקב שוק ,   נתניה   (19.01.10)
קניתי בסופר אגוז קוקוס ורציתי לראות מה כותבים על כך בגוגל. נדהמתי לראות את עשרות התגובות שסותרות אחת את רעותה. לאור זאת החלטתי לאחר התלבטות ממושכת להפסיק לאכול ולחיות רק מאהבה! נ.ב. אהבה זה בריא? מכיל כולסטרול? שומן רווי? סוכר? או...???
75. קצת סדר אחרי הבלגן
נטורופטית ,   מרכז   (26.05.10)
שמן מהצומח לא מכיל כולסטרול. יש שמנים מהצומח שמכילים שומן רווי - כמו דקלים וקוקוס. יש הבדל בין החומצות הרוויות שיש בשומנים מהחי לבין החומצות הרוויות של שמן קוקוס - שלא יוצר את הנזקים שדובר עליהם בקשר לשומן מהחי. זה נכון שחומצות שומן אומגה 6 (שכולל את כל השמנים הצמחיים שאנחנו מכירים - תירס, סויה, וגם קנולה (!)) מתקלקלות מהר מאוד בחימום ולא ראויות לאכילה בצורתם הנמכרת. שמן זית ושמן קוקוס הם המומלצים ביותר לבישול וטיגון. ואני מצטרפת לחן פרופסורסקי: תלמדו! אל תקחו טוקבקים באינטרנט כמקורות מקצועיים וגם לא דעות קדומות של דיאטניות. הרבה בריאות!
76. השמן היחיד שאני מחזיק בבית - אבל היחיד!
יאיר   (29.11.11)
הוא אני.

אני שמן דובון, אוכל המון ומבסוט.

עזבו אותי מהבאסה שלכם בחייאת.

תאכלו אתם מה שבא לכם ובריא, ואני אוכל מה שבא לי בטוב,

תזהרו לחיות, בסוף מתים מזה.
77. זה נורא מבלבל !
hila   (12.08.12)
למי להאמין ??
תגובות קודמות
חזרה לכתבה