בריאות  מחקרי בריאות  גיל הזהב
מחקר: בושה של החולים דוחה את האבחון באלצהיימר
ד"ר איתי גל
פורסם: 23.03.06, 09:15
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 31 תגובות ב-31 דיונים
1. לא כתוב מה הסימנים הראשונים של המחלה
(23.03.06)
2. רופאי המשפחה הם מחסום בפני הטיפול כי
לילי ,   שרון   (23.03.06)
הם מתעקשים שהחולה עצמו יתלונן ולא מקבלים תלונה מבני המשפחה . אבל החולה לרוב לא מודע או מנסה להסתיר את הבעיה ולכן לא מתלונן ולא זוכה לטיפול נאות .
3. ל-1, תלחץ על הלינק בפסקה הראשונה - תקבל הכל על אצלהיימר
דוני   (23.03.06)
4. יש בכלל תרופה שעוזרת? קצת לא מאמינה.
שלומית   (23.03.06)
5. אין תרופה לאלצהייהר - גם לא לעיכוב המחלה
מרים   (23.03.06)
6. למספר 2- את כל כך צודקת, גם אני רואה
מרכז   (23.03.06)
חולים המסתירים הבעיה,ואין שום דרך להביא אותם לטיפול.והקושי למשפחה עצום!!!
7. יש עליה תלולה בחולי אלצהיימר בשל הסלולרים וכל האנטנות האלה
מאיר   (23.03.06)
הקרינה סלולרית גורמת עם הזמן לפגיעה הזיכרון ולאחר מכן לאלצהיימר, כך שדברו רק בקווי, ואם אתם לא רוצים ילדים סנילים בגיל 30 אל תתנו להם נייד
8. שטויות . הרי אי אפשר לעזור ללוקה במחלה,וסימניה ברורים
רון ,   ב"ש   (23.03.06)
9. מהן דרכי האבחון? האם בדיקות דם או סי.טי או משהו אחר?
ס.נ. ,   חולון   (23.03.06)
10. גם רופאת המשפחה של אמי
(23.03.06)
הרופאה מסרבת לשלוח את אמי לבדיקה במעבדת זיכרון. היא טוענת שזה ממילא לא משנה. אחרי שעברו כבר למעלה משנתים הגענו למצב שזה באמת לא משנה.
11. ביום האלצהיימר העולמי האחרון הודה פרופ' ישראלי העוסק
(23.03.06)
באלצהיימר, שכול מה ש 5 התרופות הידועות למחלה עושות הוא לדחות בשנה וחצי את הגעת החולה למצב סעודי. ובנוסף: העסקת המוח בלימוד מקטינה סטטיסטית את סיכויי ההפגעות במחלה.
12. לא מספיק
אאא ,   מרכז   (23.03.06)
הנתונים לא מספיקים, טבעי שבגיל מבוגר שוכחים וקצת מבולבלים האם כל אחד כזה חולה אלצהיימר? כתבה לא ממצה, נא להוסיף יותר סימנים כדי לאבחן ראשונית את התופעה.
13. 5 - את טועה!
(23.03.06)
יש בפירוש תרופות שמפסיקות הידרדרות ומשפרות את איכות החיים. רק שהן לא בסל התרופות והן יקרות. באסה!
14. תגובה לשלומית מתגובה 4 : אחד מהסימפטומים המוקדמים....
גבי ,   רמת גן   (23.03.06)
של מחלת האלצהיימר זה שמתחילים לא להאמין, לא מאמינים לאחרים, בהתחלה קצת, אבל זה בהדרגה מחמיר ופשוט לא מאמינים לאף אחד ולכלום.....
15. עצה טובה: לכו ללמוד ברידג'!
(23.03.06)
זה משחק שמפעיל את הזכרון ומשמש בנוסף מעין חוג חברתי לעוסקים בו. כדאי גם למלא תשבצים, ולהיות צעיר, עד כמה שאפשר (נו, להרגיש צעיר). מאד מאד עוזר.
16. מה הסימפטומים ????????????
(23.03.06)
17. האם התרופה בסל?
תמי ,   תל אביב   (23.03.06)
18. סבתא שלי היא חולת אלצהימר
(23.03.06)
היא לא זוכרת לא אותי לא את הבנים שלה ואף אחד מדיי פעם נזכרת במשהו זה עולה ויורד.... באיזשהו שלב יחסית מאוחר מפסיקים להתייחס אלייה כאל בן אדם כי אין לה זיכרון. מניסיוני האישי זאת התגובה המתאימה. אלה אם כמובן אתם רוצים עוד חוליי אלצהיימר במשפחה או מטורפים פסיכופטים כי לחולת אלצהימר בהחלט יש את היכולת להפוך אנשים לכאלה....הדרך היחידה היא להתעלם.....
19. ל 18
מלכה ,   חיפה   (23.03.06)
אני מזדהה עם כל מילה וגם מה שמעבר למילה בתור בת יחידה לחולת אלצהימר. אולי אתם יודעים איזה תרופות שלא בסל הבריאות יכולות לעזור.
20. קשיים בתהליך האבחון
ס.ל. ,   מרכז   (23.03.06)
לצערנו, קופות החולים מערימות קשיים, ורופאי משפחה, מסרבים להפנות לאבחון פסיכוגריאטרי ומקשים על בני משפחה לקדם אבחון וטיפול מתאימים. לא פעם, ממליצים לבני משפחה לפנות באופן פרטי למרפאות אבחון וזכרון, אך רוב המשפחות לא מסוגלות לעמוד בנטל כספי זה, מה גם שלאחר האבחון יש לעתים צורך באישור רופא מחוזי לתרופות המומלצות - ואישור זה ניתן בקשיים מרובים, אם בכלל. ולכן, מה יועילו מחקרים מסוג הנ"ל, אם הם נופלים על אוזניים ערלות?
21. לנכדה הנחמדה...
אילי ,   צפון   (23.03.06)
ל018 ,הנכדה היקרה של סבתא.... תתביישי לך!!!!!!!!!!!! גם חולי אלצהיימר הם בני אדם. חבקי את סבתך (גם אם היא לא מזהה אותך) תני לה כבוד לפחות עבור היותך והיותה אדם! זכרי את ימיה הטובים וזכרי עוד יותר את ימייך הבאים....זה תורשתי!
22. לכו לאבחון חד פעמי בתשלום
סוסו ,   שרון   (23.03.06)
זה עולה כ 500 שח במרפאות זכרון ולאחר מכן עם מכתב ממומחה ממרפאת זכרון כל קופות החולים יאשרו את התרופות המומלצות הם לא יעיזו לסרב זה מה שאנחנו עשינו עם אמא שלי מרפאות זכרון יש בבתי החולים תתקשרו באופן פרטי ותבררו אל תחכו לניסים
23. לכל השואלים: גורמים ומאיצים למחלת האלצהיימר:
ד"ר גדעון לבב PHD ,   רשון לציון   (24.03.06)
1. מחסור בויטמינים של קבוצת B: חוסר בהם קשור לפגיעה בייצור המעבירים הבין עצביים. גורם לעודף הומוציסטאין הקשור להתפתחות מחלות ניווניות. גורמים נוספים: מחסור בחומצות שומן, מחסור בחומצות אמיניות, המשמשים לבנית המעבירים הבין עצביים. 2. מחסור בויטמין 12 B במיוחד, קשור לבעיות עצבים, הפרעות בפעילות המוח, דכאון, הפרעות זכרון ואלצהיימר. חוסר עירנות של הציבור למחסור בויטמין זה. תקן מיושן המטעה אנשי רפואה. תקן ישן: 800 – 200 pg\ml. תקן חדש: 900 – 600 pg\ml. רצוי להיות בתחום העליון ויותר!!!. 3. גורמי חימצון: נזק מצטבר של רדיקלים חופשיים. 4. מתכות כבדות: מייחסים למתכות כבדות כגון: עופרת, כספית, קדמיום, כמו כן לאלומיניום ומזהמים נוספים, כגורמים מאיצים למחלת האלצהיימר. 5. אלומיניום: אלומיניום נספג לגוף: מצריכת תרופות נוגדות צרבת, משימוש בכלי בישול מאלומיניום, ממשקאות קלים ומזונות המאוחסנים במיכלי אלומיניום, וכן חשיפה בעבודה עם אלומיניום. 6. כלי דם: ירידה של אספקת דם וחמצן למוח. ניוון כלי דם כתוצאה מסכרת או הסתיידות עורקים. (העישון גורם נזק לכלי דם והספקת החמצן). 7. גנטיקה: קיימות נטיות תורשתיות הם גורמים שאנו לא יכולים לשנות, אבל יכולים לנטרלם במידה רבה ע"י תזונה, תוספות ואורח חיים. 8. בלוטת התריס: בעיות בתפקוד הבלוטה כגורם מאיץ. 9. למידה: בניגוד לפסיביות. תרגול המוח על ידי לימודים, תשבצים, הרצאות, שחמט וכו'. אלה משמרים או משפרים את הזכרון. עקרונות הטיפול הטבעי: 1. נאורוטרנסמיטורים: פעילות המוח נעשית בעזרת נאורו – טרנסמיטורים - מעבירים בין עצביים. לפיכך חיוניים החומרים המרכיבים והבונים את המעבירים הבין עצביים: שהם ויטמינים של קבוצת B, בתוספת מוגברת של 12B , חומצות שומן וחומצות אמינו. 2. תאי עצב: נחוצים חומרים השומרים על תאי העצב והמיאלין - ציפוי העצבים. במצב מתקדם נהרסים תאי עצב באזורים חיוניים במוח: תוספות של פוספטידילים.!!! 3. כלי דם: נחוצים חומרים השומרים על כלי הדם במוח, כגון גינקו בלובה.. 4. נוגדי חימצון: נחוצים ניקוי רעלים מהגוף ותמיכה בכבד, עשויים לתרום לשיפור המצב. נוגדי חימצון עשויים לנטרל גורמים מחמצנים, ועל ידי כך למנוע או לעכב את התפתחות המחלה.
24. יש מרפאת זכרון מומלצת?
גילי ,   ת"א   (23.03.06)
25. בוודאות,גם צבעי השיער גורמים לאלצהיימר בגיל צעיר,
יפה ,   ירושלים   (24.03.06)
26. סימנים ?
meir ,   מרכז   (24.03.06)
היכן אפשר לברר במדוייק מה הם הסימנים המוקדמים למחלה זו.?
27. ל 26. לא כול הפרעה בזכרון היא כבר המחלה
(24.03.06)
יש הרבה מה שניתן לעשות, למניעה ולעצירה, ראה תגובה 23.
28. תגובה ל 23 מהפיכת נוגדי החימצון
שרון ,   שערי תקווה   (26.03.06)
מה שכתבת בתגובתך הוא מאד נכון אנו יודעים היום שכמות נמוכה של נוגדי חימצון במהלך החיים מובילה להתדרדרות של הגוף ומזרזת את בואן של מחלות כמו אלצהיימר סרטן וכל מיני זוועות. אבל יש בעייה איך נדע מה המצב אצלינו ואצל יקירנו? עד היום לא היה ניתן לבצע בדיקה של נוגדי חימצון באדם מבלי לקחת לו ביופסיה -דגימת עור אך כיום הגיעה לישראל טכנולוגיה מהפכנית שאיתה ניתן לבצע בדיקה כזו לא פולשנית בעלות נמוכה מאד וב 3 דקות . למי שמעוניין במידע נוסף אשמח לספקו sharon@shaltiel.com
29. אבחון ראשוני
משה   (26.03.06)
מחלת האלצהיימר מתאפיינת, בשלביה הראשוניים, בירידה קוגנטיבית קלה. מאחר ובגיל המבוגר קיימת ירידה קוגנטיבית "טבעית" יש צורך בכלים בעלי מהימנות ותוקף גבוהים, וביצוע הבדיקה על ידי אדם בעל הכשרה בשני מועדים שונים (הפער הרצוי בין הבדיקות הוא כ-3 חודשים). לאחר ביצוע הבדיקה השניה יש לבצע ניתוח סטטיסטי מתאים. נוירולוגים ופסיכיאטרים שמעוניינים לבצע את הבדיקה כראוי צריכים להכיר את הכלים ולקבל הכשרה מסויימת בנוירולוגיה התנהגותית. חברת סטארטאפ ישראלית בשם QPSS פתחה כלים עבור נוירולוגים ופסיכיאטרים שמעוניינים לבצע את הבדיקות באופן עצמאיwww.qpss.info לאחר הכשרה מינימאלית
30. תגובה
לאה ,   נתניה   (10.07.06)
יישר כוח על דברייך הרגישים כתגובה לדבריה המזעזעים של הנכדה האטומה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה