אוכל  טעם החיים
אווריריים, תפוחים ונמסים בפה - אמנות הקניידלך המושלמים
רותי קינן
פורסם: 04.04.06, 11:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 67 תגובות ב-65 דיונים
31. ל20 אין בעיה לשמור במקרר בכלי סגור.
(04.04.06)
32. הגשת קניידלעך
(04.04.06)
עדיף לשאול כל אחד כמה קניידלעך הוא רוצה במרק, לשים את הכדורים בקערה, ואז למזוג את המרק. את הכדורים מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה, או לחמם מעט במיקרו עם מעט נוזלים
33. תשובה למס' 25
אהובה ,   רעננה   (05.04.06)
להכין כדורים בגודל ביס. אל תשכחי המרק+ קניידלך זו מנה אחת מיני רבות בליל הסדר. נראה נהדר .
34. האם אתם בטוחים לגבי כמות המים?
נאוה ,   ירושלים   (05.04.06)
האם כמות המים (2 כוסות) על 1.5 כוסות היא נכונה? כשעושים מאבקה מוסיפים רק ביצים - ללא נוזלים.
35. את כל התערובת במיקסר והרבה זמן!
דורון ,   מרכז   (05.04.06)
כדי שיצאו קלים ולא כמו כדורי ברזל צריך להכניס לתערובת כמה שיותר אויר ולכן צריך לערבל במיקסר את הכל הרבה זמן - כמה שיותר מערבלים ככה הם יוצאים יותר קלים! כשסבתא שלי עוד הייתה חיה היא היתה עושה את זה עם המטריפה - שעות והם היו יוצאים מדהימים!
36. ל-29 לדליה אמא לחולה ציליאק
רנה ,   מרכז   (05.04.06)
קמח שיבולת שועל בפרוש לא מומלץ!!! קמח שיבולת שועל מכיל גלוטן!!!
37. הכיצד מכינים קנודל (גמני בווארי?)
ילדלה ,   --------------------   (05.04.06)
38. ל-14 חוה מחיפה
רנה ,   מרכז   (05.04.06)
שיבולת שועל מכילה גלוטן. אמנם במידה פחותה מבקמח חיטה אבל הגלוטן נמצא. יש להיזהר במתן עצות מסוג זה מבלי לבדוק היטב מראש.
39. המתכון שלי - מהזיכרון (מקווה שלא מטעה)
(05.04.06)
2 ביצים - לטרוף היטב; 1/4 כפית זנגוויל; 1 כפית מלח 1/2 כוס מים או מרק צח; 1 כוס קמח מצה; 4 כפות שמן. לערבב את כל המצרכים ולהעמיד מכוסה במקרר ל-4 שעות לפחות. להרתיח סיר עם הרבה מים מומלחים קלות, לכדרר בעדינות בידיים רטובות ולבשל במים ברתיחה מהירה חצי שעה לפחות. הדגשים כדי שלא יצא בטון: לטרוף היטב את הביצים, שקמח המצות יהיה טחון דק ולא גס, ובישול ברתיחה מהירה.
40. ל- 29 קמח שיבולת שועל
נעמה   (05.04.06)
רכשתי אתמול בגלוטן פריי, רח' מפלסים 6 קרית אריה פתח תקווה. פתוח כל יום עד 20:00 (לא יודעת לגבי יום שישי) טל'' שלהם ניתן למצא באתר של עמותת צלייאק
41. לכל התמהות לגבי קמח שיבולת שועל - אינו מכיל גלוטן
נעמה   (05.04.06)
שיבולת שועל אינו מכיל גלוטן, בעיתו היא בקרבתו הלא מומלצת לחיטה ושעורה בזמן הגידול והעיבוד. יש היום שיבולת שועל ומצות משיבולת שועל שגדלים בתנאים ללא זיהום גלוטני. ניתן להשיג בגלוטן פריי בפתח תקווה.
42. ל-29 דליה אמא לצליקניק
אריה   (05.04.06)
אני לא יודע לגבי הגלוטן (ראי תגובות 36 ו-38) אבל קמח שיבולת שועל אינו כשר לפסח (בשימוש לקניידלך). מה שאת צריכה (בהנחה ששיבולת שועל היא באמת הפתרון) הוא קמח *מצה* ממצות כשרות לפסח שעשויות משיבולת שועל. אם את מוצאת מצות משיבולת שועל, אך לא קמח מצה, את יכולה להכין מהן קמח מצה במעבד מזון (10 - 15 דקות עם להב המתכת או הפלסטיק).
43. תשןבה ל42
דליה מ29   (05.04.06)
לאריה תודה על התיחסותך לשאלותי,אך האם באמת קיימות מצות מקמח שבולת שועל ?כי אם יש אז סביר להניח שהן כשרות השאלה באמת האם נתקלת בהם?
44. אבקת אפייה לא כשר
ימית ,   תל אביב   (06.04.06)
45. כל הכבוד לכם.
ישראל ישראלי.. ,   ת"א   (06.04.06)
מאוד מרגשת אותי התקשורת היפה בין כולכם וכל העזרה, העצות והרצון הטוב. תרגישו טוב ויישר כוח.
46. הצעה ל-25
חג שמח   (07.04.06)
אם הם צפים במרק הזך , רצוי להוציאם בעדינות ע"י כף גדולה וחשוב מאוד שתיהיה מחוררת , להניחם על מושב הכסא (לא באמצע) ולנחות עליהם בזריזות . במצב שטוח , בטוח שלא יצופו במרק הזך ובתאבון.
47. אבקת אפיה כשרה, בודאי.להשיג בכל סופר.
ברנדי ,   נתניה   (07.04.06)
48. שכחתם שמאלץ!!!!!!!
ronny   (09.04.06)
49. קניידלאך של דודה חנה
ורדה ,   י-ם   (09.04.06)
1 כוס מים,1/4 כוס שמן,מלח,פלפל-להרתיח הכל ביחד, לאחר הרתיחה להוסיף 1 כוס קמח מצה ,לערבב היטב ולכבות האש.לטעום ולתקן טיבול.לאחר שהתערובת מתקררת להוסיף 2 ביצים גדולות ובחושות ולערבב היטב.להרתיח מים בסיר גדול,לטבול אצבעותבמעט שמן ולהכין כדורים לזרוק למים הרותחים ולבשל כ-20 דקות.לסנן לקרר ולהכניס לקופסאת "טאפוואר"ולשמור במקרר.לפני ההגשה במרק ,להביא לטמפ' החדר ולהוסיף לכל צלחת.
50. אבקת אפיה כשרה לפסח
שולה ,   ירושלים   (09.04.06)
51. מומלץ - במקום אגוז מוסקט
רות   (10.04.06)
אני שמה זנגוויל. למדתי מחמותי עליה השלום. כיום אני מתעצלת ומכינה מהקופסאות של קנור. גם שם אני מוסיפה זנגוויל וגם מעט מים - כדי שיצאו רכים ואוריריים. מומלץ.
52. עושים מהחג הזה משהו ואנחנו בסך הכל רוצים לעובר אותו בשלום כמ
ה שפחות מצות שגורמות   (10.04.06)
לכאבי בטן, לגזים ולשאר התענויות. די לעשות ממנו חגיגה כי הוא חג מגעיל.
53. קניידלעך סגנון הונגרי ממצות (של סבתא אולגה)
מירה   (10.04.06)
קניידלעך (כופתאות למרק) 4 מצות ¾ כוס מים מהברז 4 ביצים 4 כפות שמן 1 כפית שטוחה מלח ½ כפית פלפל (עדיף פלפל לבן) 1 כוס קמח מצה לפורר בידיים את המצות בקערה גדולה. להוסיף מים. לערבב היטב. להוסיף יתר המצרכים לפי סדר. לערבב ולהשהות מספר דקות עד שהעיסה תתגבש. ליצור כופתאות בגודל כדור פינג-פונג ולבשל במרק רותח (אפשר במים ואבקת מרק) אפשר גם לטגן לביבות (לוקחים מהעיסה בכף ומטגנים בשמן).
54. רק 53 מבין עניין - קניידלך ממצות
מצות ישראל   (10.04.06)
כולכם לא יודעים מה זה קניידלך עד שלא אכלתם קניידלך שעושים מתערובת של מצות שבורות עם שאר המצרכים, הטקסטורה של הקניידלך שכולכם הצעתם לא משתווה ואת אלו עם המצות אפשר לאכול גם קרים בלי מרק...
55. ל 53
(10.04.06)
זה דומה למתכון מצה בריי....
56. קניידלך-עזרה
ענבל ,   ים   (11.04.06)
אני עושה עבודה על המאכל... ואני לא יודעת מה המשמעות של קניידלך...אם משהוא יודע... אז הוא יכול לעזור לי?
57. קניידלעך אווריריים
גדי ,   מרכז   (12.04.06)
שימו מי סודה במקום מים רותחים ותרגישו את ההבדל
58. ומה עם הבצל???????
אורלי ,   מודיעין   (14.04.06)
אנחנו מוסיפים למתכון גם בצל קצוץ דק, והמהדרין מטגניםאותו קלות קודם. מדהים!!! בתאבון!!
59. באמת?
turi nrho ,   ctr acg   (15.04.06)
אולי כדאי לנסות לפני שקובעים בפסקנות כזאת?
60. עוד מתכון הונגרי מתכון מנצח
נתי ,   חיפה   (15.04.06)
1 כוס קמח מצה 1/2 כוס מים 3 ביצים 1/4 כוס שמן 1/2 כפית מלח 1/4 כפית זנגביל 1/4 כפית פלפל שחור מערבבים קודם ביצים עם קמח מצה + תבלינים (עדיף במטרפה) מוסיפים שמן ו מים צרים כדורים קטנים מבשלים בסיר בינוני עם 2 כפיות מלח כ-20 דקות (בגלל שפעת העופות) בהצלחה!!!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה