אוכל  לא רק סושי
קימצ'י, בולגוגי ויון סמה - קפיצה לקוריאה
איריס ז'ורלט
פורסם: 06.07.06, 00:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 40 תגובות ב-40 דיונים
31. ממש שווה!!!
karen ,   tlv   (07.07.06)
תודה למי שדאגה לתמונה של הכוכב.הוא נראה מדליק, ובאמת יש משהו בקוריאנים, גם הסרטים שלהם מעולים!!!
32. למזועזע מ24
קויזומי ,   טוקיו   (07.07.06)
התגובה שלך מעצבנת עד מקוממת. אין לך מושג על מה שאתה כותב,כמעט כל יפני שמזדמן לקוריאה חוזר עם כמה חיקויים של ויטון או גוצ'י או משהו בסגנון,כל עוד לא מדובר בכמות מסחרית,כמובן. ואין זכות לאף שוטר באף מדינה לעצור אדם בגלל שהתיק שלו מזויף.
33. לאיריס
תוהה ,   ניו יורק   (07.07.06)
יש מסעדת יקיניקו שיש לה כמה סניפים וגם אחד ברופונגי מול המעבר חצייה שיורד בדרך לאקאסקה אני חיבת שתזכירי לי את השם כי שכחתי והם מש טובים תודה על העזרה
34. ללא ספק
יואב ,   כרמיאל   (07.07.06)
המדור הזה הולך ומתדרדר - אולי כדאי לשקול גניזתו
35. בי-בימ-באפ, שום וקימצ'י
רון ,   סיאול וטוקיו   (08.07.06)
איריס, בפעם הבאה לכי על בי-בימ-באפ (באפ=אורז). קעה של אורז מבושל, מגוון ירקות, סוגי בשר לבחירה, וחביתה (עין) מלמעלה. מערבבים (עם החלמון החי) ונהנים. צריך רק לזכור לבקש בלי חריף, או להוציא את מרבית הרוטב האדום שנמצא מתחת לחביתה. אפרופו חריף - בפעם הראשונה שנסעתי לקוריאה, ישבו בג'מבו 300 קוריאנים ו- 5 זרים. כשהגיע זמן האוכל הדיילות חילקו לכל הקוריאנים שפופרת 'קטשופ' אישית. כשמחיתי על האפליה נתקלתי בהרבה התנגדות מנומסת, אך לבסוף קיבלתי גם. גם הזרים האחרים שישבו לידי הביעו התעניינות וקיבלו קטשופ לתבל בו את האוכל. רק דמיינו בחור גרמני שלוקח ביס ממשהו עם קטשופ, ומגלה שנגס במנה נדיבה של ממרח פלפל חריף מרוכז. שום - הקוריאנים מתים על שום, אבל כנראה גם מתים ממנו. שום זה בריא מאד, אבל במידה. לטענתם, המחקר מראה ששיעור מקרי הסרטן גבוה יחסית, והם מייחסים זאת לעודף שום. קימצ'י היא שיטת הכנה - כובשים מוצר (כרוב סיני, כמעט כל ירק, סרטנים, דגים, ...) בתערובת המבוססת על פלפל חריף (מכאן הצבע האדום האפייני), שום, בצל ותבלינים נוספים. השיטה נועדה לאפשר לצרוך בחורף הקר (מאד) גם ירקות שגדלים בקיץ. בכל בית קוריאני יש חביות קטנות מחרס שבהן כובשים לפי הטעם הביתי. מובן שיש גם גרסאות ללא "חריף" - תוספת נפלאה לסנדביצ'ים של הילדים. אפשר למצוא גרסאות סבירות בטיב-טעם.
36. אדיפוס אדיפוס.......
בני ,   ת"א   (09.07.06)
נוסעת גברת לצד השני של העולם, גרה בשינג'אקו פינת גינזה לא רחוק ממהמרכז. אוכלת מיטב מאכלי תבל, מבריסל ועד יוקהמה סיטי. כותבת טור בן לאומי למזון שגורף מעריצים מסביב לגלוב ועדיין טעמה של חביתת הפלא של ורדה לא מש משפתיה....אכן פופאי הוא פופאי מה יש לדבר, פופאי תמיד הוא הטוב ביותר. אכן אדיפוס, שמדיפוס, אלקטרה לא משנה. סאקיני אמר כבר שפרונוגראפיה היא עניין לגאוגרפיה.
37. בני, 36, כאילו דה?
(09.07.06)
בארבע שורות רצית להוכיח לנו כמה אתה מלומד, וכמה אתה חכם ומכיר ויודע ומצטט... אבל רק יצאת טרחן ומכבידן.
38. מעורר תיאבון!
יותר יפני מיפני ,   תל אביב   (09.07.06)
יופי של כתבה!
39. דווקא קימצ'י טעים
נופר קוראנית מקוריאה   (06.08.08)
קימצ'י טעים . זה ורז מעורבב עם ירקות של מוקפץ כזהה ועם עוף או בקר והכל מעורבב וזה צריך להיות בצבע חום כזה בהיר או בינוני כזה
40. בה יאנג-ג'ון
ליל   (07.11.16)
מספיק כדי לראות פרק אחד ב"Legend", כדי להבין מה הנשים מוצאות בו ;) .
תגובות קודמות
חזרה לכתבה