סביבה ומדע  מדע  גליליאו וחידושים  מדעי החיים וביולוגיה
מדוע מחקר בבעלי-חיים הוא הכרחי?
אלכס צפרירי, גליליאו
פורסם: 25.09.06, 04:36
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 118 תגובות ב-118 דיונים
91. הכל טוב ויפה אבל...
יאללה אנתיקות ,   ירושלים   (26.09.06)
יופי שהרבה מהתרופות שאנו משתמשים בהן עיום נוסו על בעלי חיים. אבל הזמנים השתנו. היום, כשאפשר לעשות נישוי אתומים על ידי מחשבי על אפשר גם לחשב מה יקרה בחיבור כל מיני מרכיבים. כצת לסדר ההתנגדות לשימוש בבעלי חיים לניסויים מתחלקת לארבע קומטיקה הוראה מחקר כללי ופיתוח תרופות באשר לקוסמטיקה אני לא מוצא שום סיבה שאיזה בעל חיים כל שהו יסבול ולו לרגע כדי שהשיער שלי יבריק יותר ואם יש מישהו כזה אני מקווה שינשור לו השיער ויפה שעה אחת קודם בקשר להוראה היום יש תחליפים והרבה, בכל מיני צורות בנישוי שנערך בפקולתה לחקלאות, כמה סטודנטים בקורס לפיסיולוגיה לא עשו ניסויים בבעלי חיים כלל אלה עבדו רק עם התחליפים הציונים שלהם היו מהטובים בכיתה אין שום סיבה שאיזה בעל חיים יסבול מהסקרנות המדעית שלנו, הידע הקיים הוא עצום ואפשר לפתח אותו על ידי אלגוריתמים ומודלים מתמתיים ותרופות...רב הרבה מהתרופות היום חיבות בניסיים משויימים בבעלי חיים כדיי לצת לשוק. הבעיה היא שאין השקמה לגבי לא מעט מחייות המעבדה לגבי התעמת המערחות שלהן לאלו שלנו. בכל אופן, המנוע העיקרי שדוחף את הניסויים הללו קדימה הוא הנוסתלגיה של המדענים והממון של אנשי המפתח, כל מיני אנשים שיושבים בועדות לפיקוח על הניסויים האלו וגם מגדלים ומוחרים את החיות לניסויים יופי של מדינה יש לנו
92. no filings
eyal ,   miami   (25.09.06)
why why we dont need it
93. to no 5
eyal ,   miami   (25.09.06)
one day you gone be there i hope
94. I LOVE ANIMALS
(25.09.06)
אין שום סיבה בעולם שתהפוך את ניסויים בבעלי חיים בסדר! יש להם רגשות! אז יופי הם לא יכולים לדבר ולהתנגד! הם לא כאלו חזקים! אולי פעם הבאה שנצטרך לבדוק תרופה חדשה נתחיל לעשות ניסויים בבני אדם? לא יהיה כיף? הייתי משלמת את כל הכסף בעולם כדי לראות בנאדם אחד שעושה ניסויים בבעלי חיים שמנסים עליו איזה תרופה שתזיק לו בצורה כל כך נוראית וזוועתית בדיוק כמו שזה פוגע בבעלי חיים. כל אלו שמאמינים בניסויים בבעלי חיים הללואי ויום אחד תרגישו את הכאב והפחד שהחיות המסכנות האלו מרגישים כל יום! אולי אחרי זה תשנו את דעתכם!
95. "במקום בו שורפים ספרים, ישרפו בני אדם"
(25.09.06)
96. ל 83 החכם
בן אדם עם לב, ,   שחי מצויין אבל גם   (25.09.06)
את/ה יודע באיזה דרך מקבלים את החלב או את הביצים (מתעללים בפרה או בעוף ) אז שב בשקט. ובקשר לניסויים נירא לי לא בסדר כול האכזריות אבל בשביל לשרוד מה לא עושים.
97. אלכס, לך ללמוד את ההיסטוריה של הרפואה
מאשה ,   רחובות   (26.09.06)
וכדי לא להכביד עליך, אתייחס לשתי נקודות במאמרך. חוקי התורשה נתגלו דווקא דרך אפונה!!!! שצפה בה נזיר בשמם מנדל. קרא בכל אנציקלופדיה. ופיתוח החיסון נגד נגיף הפוליו דווקא התעכב בגלל ניסויים בבעלי חיים, כי חיות מושפעות אחרת מבני אדם מנגיף הפוליו. על כך העיד אחד מפתח החיסון האוראלי, ד"ר סיבין, בפני וועדה של בית הנבחרים האמריקאי. להשכלתך הכללית, פותח גם חיסון בזריקה ע"י ד"ר סאלק. גם כן אמריקאי. אשמח לשלוח אליך סקירה היסטורית של תהליך פיתוח החיסון נגד נגיף הפוליו. מאמרים כמו זה שלך עדיף לכתוב על סמך נתונים בדוקים ולא על סמך אמירות כלליות ושגויות.
98. שואת בעלי-החיים, 2006, מדינת ישראל.
האנושות=גידול סרטני   (26.09.06)
99. לכל המדענים המענים, איחולי שימיכם ולילותיכם יהיו מלאי סבל
אוהבת בעלי חיים ,   תנו לחיות לחיות!   (25.09.06)
שתסבלו כל רגע בחייכם הארוכים, מנוולים!! תירוצים ספרו לסבתא! שנה רעה!
100. אז למה שלא ינסו עלייך?
יאיר ,   גבעתיים   (26.09.06)
האדם הוא חיה אכזרית שתלטנית גזענית שסבורה שהיא הדבר הכי טוב שקרה לעולם. אבל זה לא הופך את כל היצורים החיים כאן לחומר גלם עבורה. לכן כל הצדקה רציונלית ו"מדעית" לא תשכנע שאנחנו יותר טובים מהם ולנו יותר מגיע לשרוד ולכן מותר לנו לעשות הכל. נורא קל בשביל מטרה ציבורית משותפת להצדיק כל דבר, גם הנאצים ניתקו את עצמם מהקורבנות, מי אנחנו שנשלוט במין אחר ונתעלל בו, רק בגלל שאנחנו חזקים אנחנו צריכים להגן על בעלי חיים חסרי ישע והלוואי שהגלגל יתהפך ואנחנו נישלט על ידי מין אחר ואז נראה אם תגידו שזה לגיטימיי שהם יבצעו בנו ניסויי מעבדה.
101. ל-17 אילו תרופות פעתחו הנאצים?
יואב   (25.09.06)
אני שואל מענייןף לא בהתרסה. אני יודע שהיו התקדמויות מדעיות בגלל הניסויים שלהם, אבל לא זוכר מה הן היו. בכל מקרה, העקרונות המובילים הוא המוסר וההשרדות. המוסר קובע שאסור לקיים ניסויים כמו שהנאצים עשו. ההשרדות קובעת שמותר לבצע ניסויים בבעלי החיים. אפשר להתווכח על זה, אבל רוב האנשים חושבים שיש הבדל מוסרי ניכר בין הרג של בעל חיים והרג של בן אדם. לגבי מוצרים שיוצרו בסין בתנאי כפייה - לא מכריחים אותך לקנות את המוצרים האלה. מאד קל לברר אילו חברות מייצרות במדינות דמוקרטיות ואלו לא. הברירה היא שלך ולא זה לא צודק להנות מפרי הסבל של אחרים. אם יגיע לכדו"א גזע עליון, הוא לא ישאל אותך לגבי ניסויים. אתה בדיוק חוזר לסיפור של ההשרדות. אם הם יהיו יותר חזקים מאיתנו, הם יעשו מה שבא להם בלי קשר למה שאתה תעשה כאן. אז תגיד לי, בהתחשב בזה שמדי יום מיליוני, אם לא מליארדי חיות נשחטות על מנת שאנשים יאכלו אותן, האם זה באמת מוסרי למנוע מאנשים חולים איכות חיים במחיר של הצלת מספר זעום של חיות אחרות? אם למשל יאמרו לך, שניתן יהיה לפתח תרופה לאלצהיימר על בסיס ניסויים בכרישים ולכן מתעתדים לגדל אותם בתנאים מבוקרים ואז לבצע בהם ניסויים, מה תגיד? זה באמת כל כך מוסרי למנוע מכמה כרישים סבל במחיר של מיליוני בני אדם שסובלים במשך שנים מדי יום?
102. אנחנו כבר לא בתקופת ימי הביניים, תפקידנו
ליטל   (25.09.06)
הוא לפתח ולקדם חלופות לניסויים בבעלי חיים כמו ניסויים על תאי מעבדה, רקמות מעבדה, סימולציות מחשב, ועוד ועוד על מנת לצמצם בהדרגה את הניסויים בבעלי חיים ולמנוע כמה שניתן סבל מיותר. כמובן שזה יקח זמן, ובנתיים ניסויים בבעלי חיים (לתרופות בלבד!) ימשכו, אבל חובה עלינו להמשיך במקביל את פיתוח החלופות ולהשקיע כסף וכוח אדם גם בהן! ובלי כל ספק מיותר לציין- ניסויים בקוסמטיקה- אסורים בהחלט. נא לקנות מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים, זה המעט שאנחנו יכולים לעשות.
103. אדם שמכבד עצמו לא יסכים להיות קניבל . לא יסכים להיות מושתל
א   (26.09.06)
לב , כליה , כבד , ריאות. תגובה שמתייחסת ל: "השתלות כליה או איברים כמו לב, ריאה וכבד הציבו בפני הרפואה סיבוכים אפשריים ואתגרים שהיה הכרח למצוא להם מענה הולם. מחקרים כאלה אינם ניתנים לביצוע בתרביות תאים בלבד"
104. נקודת מוצא של המאמר: האדם הוא רק מערכת של אברים שיש לדאוג
א   (26.09.06)
לקיומם ככל הניתן . נקודת מוצא של המאמר היא פחד: פחד מחולי , פגם , מום , נכות , סבל , מוות. תוצאה: אדם הופך למפלצת שכל סבל שגורמת לבע"ח הוא כדאי עבורה. נקודת מוצא חלופית: האדם נועד להיות מאושר. לא יפחד מ חולי , פגם , מום , נכות , סבל , מוות. כמו לוחם יוצא לקרב , יקריב קיום גופו או רווחתו ובלבד שאחרים לא יפגעו מעצם קיומו. אושרם אושרו. רווחתם רווחתו. לא יכנע ל: חולי , פגם , מום , נכות , סבל , מוות. לא יענה יצור חי עבור "אושרו" המדומה של חברו. אהבתו לכל :בני אדם ובע"ח. לא ירא מדע שנוטל מאדם כבודו. מדע שמשעבד אדם . מדע שנוטל נשמת אדם. שנועד להיות מאושר לא יזהה עצמו עם גופו , אינו תלוי בו. לעולם לא ישיג אושר שמזהה עצמו עם גופו , ש"אושרו" מושג על חשבון עינויים של אחרים. אנושות שסוגדת ומחנכת למדע הרוע הניצול של בע"ח ועינויים , תשא בתוצאות מעלליה תהייה אובייקט לזדון ורוע שמעצמה אל עצמה. תכלה עצמה בשנאה , אלימות מלחמות ונשק ביולוגי\כימי\אטומי. "הבנת החוקים והכוחות הללו עד לפרטי-פרטיהם הכרחית לשם שמירת קיומם של בני-האדם" לכותב המאמר אין מושג על מה שהכרחי לקיום האדם. מה שהכרחי הוא המוסר ואהבה , שמדע הביולוגיה הוא ההפך מהם.
105. לכל המצדדים בניסויים כנסו
אחוול ,   ,ראש על הכתפיים   (26.09.06)
שאלה מוסרית אליכם התומכים בטענה כי ניסויים לצורך תרופות הם מחוייבי המציאות: אם יכולתם מחר לשים קץ לסבלם של כל חולי הסרטן בעולם במחיר חייו של ילד אחד הייתם מבצעים זאת? תחשבו על זה מיליוני אנשים יכולתם להציל ב"מחיר" זניח יחסית . ומה לגבי 100000 או 10000 או 1000 תמורת כמה אנשים הייתם מסכימים מוסרית ש"שווה" לבצע את זה? בעידן כיום שבו הטכנולוגיות מצויות בשפע יש מגוון אפשרויות אדירות לפיתוח מוצרים ולימוד רפואה אך לצערי כמו כל דבר בעולם גם זה עולה כסף והרבה כסף וכאשר ההחלטה נתונה בידי ידיים פרטיות לשיקולי המוסר אין אפילו סיכוי למול שיקולי התקציב ותחשבו על זה.
106. תגובה ל57 אוהבת בע"ח
שרון   (25.09.06)
רואים שאין לך שום הבנה בסיסית לגבי ניסויים בבעלי חיים ואת סתם ניזונה מכתבות. תלכי לקחת קורס אחד בפיזיולוגיה באוניברסיטה (אם יקבלו אותך) ותבני שיש קשר בין ביולוגיה של בע"ח ובני אדם ויש בכל טעם לניסויים האלו. האנשים שעושים ניוסיים מאד אוהבים בע"ח בעתצם ואת החיה ממיתים ברגע שהיא סובלת. לדוגמא במחקרים של סרטן. אלו מחקרים שמיועדים להציל חיים אדם וכן הם יותר חשובים מחיי בע"ח (ויש לי בע"ח בבית) חוסר ההבנה שלך משוועה-תלכי להחליף חצי מילה עם פרופסורים ומוחים בתחום ותביני כמה את טועה בגלל חוסר ידע. כמובן שניסויים לקוסמטיקה אני גם מתנגדת להם ואני לא קונה מוצרים כאלו. ניסויים להצלת חיים הם הכרחיים. כל הרפואה והתקדמותה מתבססת עליהם!!!!!
107. ל- 3
סטודנט לרפואה ,   טכניון   (26.09.06)
ודמיין לעצמך שאותו הילד עליו אתה מדבר היה מת ביסורים ממחלה זיהומית או כל מחלה קטלנית אחרת כי לא הרשית ניסויים בבעלי-חיים שהם תנאי (ואני מדגיש ת נ א י) כשלב ראשון לפני כניסתה של כל תרופה לשוק ולא חשוב במה היא מטפלת וזאת לבדיקת רעילותה והשפעתה בגוף החי IN VIVO שהיא בהרבה מקרים שונה לחלוטין מזו שנצפית מחוצה לו במעבדה IN VITRO וזאת לפי הכללים של ה- FDA. אז אולי הייתה מעדיף שינסו את זה על בני-אדם וזה לא כל-כך נורא אם הם ימותו, או אולי הייתה מעדיף שנחיה 40 שנה בממוצע וששליש מהילדים ימותו מזיהומים בשנה הראשונה לחייהם כמו במדינות העולם השלישי כי אין תרופות. העיקר שהחיות לא יסבלו. לענות חיות בשביל ילדיך זה דבר רע שאתה יכול לגנותו? לשחוט חיות לאכילה זה טוב? להרוג 3 מיליארד עכברים בשנה כהגנה על היבול בכדי שתאכול לחם אתה וילדיך זה גם יותר מקובל עליך? התעייפתי ורק בגלל זה אני מפסיק להציג לך עוד ועוד דוגמאות של הרג חיות במליונים שאתה מסכים לו. א ז תחשוב קצת, לא יזיק לך.
108. וכהמשך לרוח המאמר,
דניאל, מזועזע ,   ירושלים   (26.09.06)
הריני להציע בזאת *הצעה צנועה*: כידוע, לא כל בני-האדם שווים!! יש מפגרים למשל. ואוטיסטים למשל. והומואים למשל. ויהודים, ל-מ-ש-ל... הובהרה הנקודה?? מי שהיום, מוכן לרצוח (כן - לרצוח. אין מלה אחרת, Sorry. זהו רצח, נקודה, ושום משחקים לשוניים, לא יעזרו כאן), בעינויים נוראיים, קוף - רק כי איננו "אדם" - מחר, אם רק ינתן לו, יהיה מוכן לרצוח אדם שחור, רק כי איננו "לבן" - יהודי, רק כי איננו "ארי", ועוד מרובות הדוגמאות. מכל בחינה, שאיננה ספשיסיסטית = כלומר, מכל בחינה מדעית *אמיתית* - ההבדל, בין בני-אדם לקופים, *קטן* מן ההבדל, בין שניהם, לבין חיות אחרות... מבחינה גנטית, האדם הוא, בסך-הכל, שימפנזה מפותח יחסית, בעל פרצוף יחסית-שטוח וגוף יחסית-חלק. לא מעבר לזה! לא מעבר! נו, תגידו, האדם משנה את סביבתו? כל בונה, או טרמיט, עושה זאת... האדם פיתח חקלאות וביית יצורים אחרים? הנמלים בייתו את הכנימות, מיליוני שנים לפני שהאדם הראשון *חלם*, בכלל, להיוולד. האדם הוא אינטליגנטי? האמינו לי - יצא לי להכיר חתולים, שהיו אינטליגנטים פי-אלף, *לפחות*, מהרבה מאד אנשים... האדם יצר כתב, ומשתמש בחשמל? אה, וכל תרבות אנושית, כל קבוצת בני-אדם, שלא השיגו, הישגים שכאלה - *מותר* להתעלל בהם, על-מנת למצוא תרופות "לגזע העליון"? יפה, יפה... פעם שאל אותי מישהו, "נו, ואם הילד שיהיה לך יצטרך תרופה, ולמענה יהיו חייבים, לעשות ניסויים בחיות - וזה מה שיציל אותו?" נאלצתי להודות, שאז אולי לא אהיה, כה חד-משמעי בהתנגדותי - אבל, כדרך אנשים מסוגו, לא ממש הטריח עצמו, לתת לי לסיים ולהאזין לסיפא של דבריי: שבמקרה *כזה*, כלל אינני בטוח, שאתנגד גם לניסויים *בבני-אדם* אחרים, על-מנת להציל, את ילדי-שלי... כי א י ן הבדל. נקודה.
109. לכל היפי נפש שחושבים שניסויים בבע"ח הם הכרחיים- כנסו!!!!!!!!
עומד על הקרקע   (26.09.06)
סרטון לצפייה - חובה!!!! _לא לדאוג אין תמונות קשות בכלל__ http://www.animal-tv.org/html/movie_wmp_09_04_professor.html
110. מדוע המדע משקר?
א   (26.09.06)
"ללא מידע בסיסי מסוג זה, תוחלת החיים היתה כמחצית מזו שתושבי העולם המפותח התרגלו אליה" שקר: בני אדם מסוימים חיו\וחיים עד גיל 100 ויותר באזורים בלתי מפותחים , ע"י צריכת פירות וירקות דגנים וחלב טבעיים ונקיים מחומרי הדברה, ע"י שמירה על היגיינה וניקיון אישי, ע"י פעילות גופנית בסביבה נקייה מזיהום אוויר מים ואדמה , וע"י בחירה בחיובי ובמוסרי. המדע מפיץ את שקריו שאריכות ימים תלוייה בו ונובעת ממנו. נמנע מבני אדם להשיג בריאות ואריכות ימים ע"י התעלמות מאמיתות ידועות והכרחיות ,שהראשונה שבהן היא כל אדם אחראי לבריאותו. מדע מלמד ההפך. חיים מוסריים , תזונה צמחונית נכונה , פעילות גופנית, סביבה נקייה מרעלים ומזהמים , ניקיון אישי , אי ניצול הזולת הם תנאים שבלעדיהם לא תיתכן בריאות , שהמדע מתעלם מהם ומלמד ההפך. בריאות תושג באמצעותם יותר מכל השגי המדע והבטחותיו. "ניסויים בבעלי-חיים מהווים שלב חיוני בפיתוח כל תרופה חדשה, ובהן תרופות חדשות כמו הֶרצפטין - לסרטן השד, או אווסטין – לסרטן המעי הגס" יש לאדם יכולת בחירה: לעשות ניסויים בבע"ח או לא. ניסויים בבע"ח אינם כפויים עליו. גם אם יחלה בסרטן עליו לבחור - לא לפיתוח תרופות במחיר סבלם של אחרים!
111. איזו תרופה שנוסתה על קופים מרפאת סרטן??
דוכסית ,   המרכז   (26.09.06)
הכל בסדר שם למעלה?
112. ל-106
אוהבת חיות ,   רמת גן   (26.09.06)
אני לא מתיימרת להיות מבינה גדולה בפיזיולוגיה וברור שהידע של כל אותם פרופסורים הוא הרבה יותר גדול משלי. גם לא אמרתי שאין קשר בין הפיזיולוגיה של האדם לפיזיולוגיה של בעלי חיים - ברור שלבעלי חיים יש איברים שבבסיסם הם דומים לשלנו - רק אמרתי שהפיזיולוגיה שלהם שונה, ולראייה, כל החושים שלהם חדים יותר משלנו, וגם יש להם מחלות שאינן מסוכנות לנו (כמו למשל כלבלבת או חתלתלת שאינן פוגעות באדם). אבל פה את מתמקדת בחוסר הידע שלי, ואילו אני מתמקדת בחוסר המוסריות של הניסויים האלה. לכל הפרופסורים האלה שאת מדברת עליהם יש הרבה מאוד ידע, אבל לצערי, מעט מאוד לב (אם בכלל). לגמרי לא ברור לי איך אנשים שלפי דברייך "מאוד אוהבים בעלי חיים", מסוגלים לקחת חיה ולענות אותה. אם הם מסוגלים לעשות זאת, הם אינם אוהבים בעלי חיים, אולי נדמה להם שהם אוהבים, אולי הם מעדיפים להשלות את עצמם שהם אוהבים בע"ח כדי לנקות את מצפונם, אבל זו לא אהבה אמיתית. ומול האמירה שלך שחיי בני אדם חשובים יותר, אני עדיין עומדת על דעתי שחיי בני אדם שווים לחיי בעלי חיים, ובנושא הזה נראה לי שאי אפשר לגשר על פער הדיעות. שוב, התגובה שלך כולה נכתבה מתוך נקודת המוצא שחיי אדם חשובים יותר ובנושא הזה אני עדיין חושבת שאת טועה. אם תקראי עיתון בתשומת לב ומדי יום, תראי שכמעט ולא עובר יום בלי ידיעות על רצח/אונס/התעללות גם בארץ וגם בחו"ל, מה שמראה שהאדם הוא החיה האכזרית ביותר. לכן לא ברור לי למה האדם חושב שחייו שווים יותר אם הוא כל כך לא שומר עליהם - לא על חייו שלו ולא על חייהם של אחרים.
113. כמה אירוני
זוהר   (27.09.06)
מנסים להשתמש בבעלי חיים בשביל למצוא תרופות למחלות שנגרמות בגלל אכילת בעלי חיים.
114. כשמקריבים חיות לצורך אישוש תאוריות מטומטמות כדוגמת האבולוציי
רגב האורתודוקס ,   מושב נידח   (29.09.06)
זה בסדר...... אך או לאותו דוס אשר יעז להקריב תרנגולת אחת לצורך אותו מנהג ברברי כדוגמת הכפרות.... ואין זה משנה אם את הבשר הוא תורם למשפחות במצוקה....... אותם אלו שמלינים על מנהג זה כשעל פיהם עדיין לא נמוג הקטשופ ממסעדת בורגר-ראנץ הסמוכה מטיפים לחשוכים ופרימיטיבבים שכמוני על כל מיני מנהגיפ זה לא הראשון וגם לא לצערי האחרון....
115. הידעתם? בעלי חיים משמשים לניסויים עבור תרופות לבעלי חיים...
סילבי ,   גוש דאנס   (05.10.06)
לא מזמן הסתיים ניסוי שנמשך כ-4 שנים בכלבי "באסט" אשר הודבקו במתכוון במחלת "תולעת הפארקים" ואז עברו שנים של גהנום בניסויים של תרופות כדי למצוא למחלה מרפא. זוהי מחלה קשה,כואבת,לעיתים בעל החיים "חוטף" סרטן בדך... תארו לכם איזו מסכת עינויין עברו הכלבים האלו...גם ניסויים בתרופות...גם ניסויים כדי לרפא את הסרטן באלו שלקו בו,בהצלחה חלקית...וגם כל תסמיני המחלה. לא שאלו בעלי חיים אחרים אם הם בהעד הניסוי... ולא שאלו את הכלבים עצמם,כמובן,אם הם מוכנים להשתתף בניסוי. הניסוי נערך בבית החולים האוניברסיטאי בבית דגן. וכמוהו יש עוד רבים. כמו כן קיימת בבית-דגן מכלאה קטנה של כלבי צייד,החיים למטרה אחת בלבד,בתנאי כלביה-"לתרום" דם כשנחוץ. נתתי חומר למחשבה על קצה המזלג..מבלי להכנס לאפילו לנושא של "נסויים על בעלי חיים-עד כמה הם ישימים על בני אדם" ומבלי להכנס לנושא-"ניסויים בבעלי חיים-עד כמה רחוק אפשר ללכת בעינויים,ובלקיחת חייהם". לקרוא ולבכות!
116. לב שחור
יפה נפש   (06.10.06)
שלום לכל אזרחי מדינות העולם הנפלא. לכל מעודדי ההתעללות בחסרי הישע. תדעו רק משהו אחד שכיום יש הרבה יותר אנשים שמבינים מהו לב שחור. אנחנו מקבלים את הסרטן השחור שכל יום הולך וגדל בליבכם לצער כולנו תרופה למחלתכם הקשה והאכזרית לא תימצא לעולם. הפיתרון היחידי שבמיקרים מסוימים יכול לעזור לכם הוא לעבור לגוף אחר. יש דרכים רבות הדרך הבטוחה היא נטילת התרופות שנוצרו בזכותכם רק במינון קצת קצת יותר גדול. משהו קטן לפני הסוף אם אתם הולכים על זה אך ורק בצורה בטוחה בקרוב תהיה רשימה של מקומות אשר לא מהווים סיכון לעולם החי. חג שמח ושנה טובה ולחיי עולם צודק יותר .
117. לא לייפות את המציאות המכוערת
כרמית   (08.10.06)
המתה לצורך מאכל, אפילו בתנאי השחיטה היהודית הברברית, הינה המתה, לעומת ניסויים רבים הכרוכים בחיים במצב של סבל תמידי- כאב של פעולות ניתוחיות, כוויות כימיות, השריית סרטן, ולמעשה כל מצב רפואי כואב שאתם מכירים. וזה עוד לפני שהזכרנו את הניסויים הקוסמטיים המיותרים, ניסויי אוניברסיטה למטרות פרסום מאמר בלבד ללא כל תועלת לאף אחד פרט לפרופסור, ואת המצוקה הקשה הנגרמת בשל תנאי אחזקה אכזריים ביותר. אם הטענה היא כי הרווחנו מכך הרבה- הרי מניסויים בבני אדם נרוויח הרבה יותר! השאלה היא אם אנחנו רואים את עצמנו כבעלי זכויות נעלות על יתר המינים בעולם, ומכך זכותנו להתעלל בהם לצורך תועלת אישית, ומכאן הדרך סלולה גם לשימוש בבני אדם שחייהם "שווים פחות". בכל מקרה, רבים מהמתנגדים לניסויים בבעלי חיים, כמוני למשל, מבינים כי לא ניתן יהיה להפסיקם לחלוטין ונלחמים על היקפם, שימוש בחלופות כשאפשר (וזה הרבה), וביצועם בדרך הומנית ללא פשרות, הפסקת כל הניסויים המיותרים והאכזריים וניסויים הקוסמטיקה שאף אחד לא יטען כי הם מצילי חיים!
118. נסויים בשרידי גופות או עצמות מהשואה
(09.10.06)
רציתי לדעת האם יש שחר בדבר נסויים בשרידי גופות או עצמות מהשואה בטכניון ובאוניברסיטת תל אביב ?
תגובות קודמות
חזרה לכתבה