אוכל  טעם החיים
על הלחם לבדו - מדריך מפורט לאפייה ביתית
חנוך בר-שלום
פורסם: 16.10.06, 08:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 118 תגובות ב-107 דיונים
31. יופי של כתבה ! תודה
שולמית   (16.10.06)
32. האם המתכונים טובים גם לאופה לחם?
אורן ,   רמת גן   (16.10.06)
פעם ניסיתי לעשות מתכון ללחם רגיל באופה ויצא גרוע. זה המתכון שהיה גרוע או שאלו מתכונים מסוג אחר?
33. לחם קל
מזי ,   ירושלים   (16.10.06)
מדוע אי אפשר למצוא מרשם של לחם קל?
34. ל-27 יש לקנות לחם איטלקי כזה
מקס הטוחן ,   ג.שמואל   (16.10.06)
כמו שאתה מתאר ב"נשיקה הצרפתית" ליד בלומפילד ביפו.
35. רק לחם ארז הנפלא
אופה חובב ומעריץ   (16.10.06)
36. למספר 34 מאת 27
חיים ,   צפון   (16.10.06)
תודה על המידע. אמנם יפו קרובה מרומא לצפון ארצנו, אבל בכל זאת.. אולי מי שהוא יודע איך עושים כזה לחם בבית?
37. מי רוצה מתכון ללחם קל?
לטם ,   ירושלים   (16.10.06)
אין חיה כזאת!!! נא לשים לב- ללחם קל ישנו אותו ערך קלורי ל-100 ג' כמו ללחם "רגיל" מאותו סוג. אז איפה נמצא ה-" קל "? לחם קל הוא לחם שעבר התפחה רצינית (תעשייתית... תנסו בבית...) ולכן כיכר שלמה שוקלת 500 גר' במקום 750 גר' בלחם רגיל. יוצא מכך שכל פרוסה שוקלת פחות וערכה הקלורי נמוך יותר... לכן לחם קל פחות משביע ופחות טעים מאשר לחם "רגיל" מאותו סוג... הידד לדיאטה!!!
38. ל -28 - ילד, כמה שיש לך עוד ללמוד...
אופה בבית (לא במכונה ,   צפון   (16.10.06)
אני מכיר את כל הקטעים של ה"חכמים" שחושבים שהם כבר יודעים הכל... אני אופה בבית כמעט שלוש שנים. נדיר שאני קונה לחם בחנות. הלחם שלך לא תפח כמו שצריך כי פשוט אתה לא יודע להכין בצק ובגלל זה אתה מקלקל אותו עם תוספים וסוכר. הלחם שלי מחזיק מעמד יותר מכל לחם כולל "ארז" ותופח מעולה. זה שלך יצא לחם דפוק זו הבעייה שלך, לא שלי...
39. למס 28 - שים את המייל שלך ואראה לך לחמים שלי
שאוריסט אמיתי   (16.10.06)
גבוהים, בעלי חורים, עם מרקם מדהים, קרום מצוין - והרבה הרבה יותר טעים ועשיר מלחם רגיל לחם קשה ונמוך - אצלך כנראה. מאיפה אתה שואב את הידע שכך אצלי??? אה?? כולם כאן יודעים ההההככככלללל!! ישראלי טיפוסי, מה לעשות. לא אצלי!! SORRY! הלחמים שלי מדהימים. יותר מזה, חבריי טוענים שכדאי שאשנה קריירה.
40. למס 36 - רק עם שאור
שאוריסט אמיתי   (16.10.06)
http://forums.egullet.org/index.php?showtopic=27634 והנה... זה מסובך, אבל כך עושים: http://forums.egullet.org/index.php?showtopic=73591&st=0
41. נק' אחרונה ששכחתי לגבי האפיה (חשוב)
מגיב 2   (16.10.06)
התנור צריך להיות בחום 200 מעלות כאשר אתם מכניסים את הלחם והתבנית עם המים, כדי לקבל קיטור חם. אבל אסור להשאיר אותו בטמפ' זו! מיד כאשר הלחם והתבנית עם המים כבר בתוך התנור, יש להחליש את החום לחום בינוני ולאפות כ- 40 דק' עד שעה.
42. 33 - מי אמר לך שאי אפשר למצוא מרשם ללחם קל?
לינק בפנים.   (16.10.06)
http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?CategoryID=107&ArticleID=8218&RecipesCategoryID=310
43. האם מתכון זה יעבוד עם קמח נטול גלוטן?
מורן ,   נתניה   (16.10.06)
לחולי צליאק הרגישים לגלוטן שבקמח הרגיל, האם המתכונים האלו יעבדו עם הקמח המיוחד או לא?
44. ל - 43 לחם לחולי צליאק!!!!!!!!!!!
@@@@@@@@@@@   (17.10.06)
כנסי לאתר הזה יש שם מתכונים רבים ובינהם גם מתכונים לחולי צליאק. http://www.hashulchan.co.il/_Uploads/2147598696לחמים%20קובץ%201.doc בריאות והצלחה..........
45. אנא פרסמו מתכונים למכשיר לאפיית לחם
חנה קציר   (17.10.06)
46. ל- 7 אופה לחם בייתי
dalia   (17.10.06)
גם לי יש אופה לחם ואני מכינה לחמים שונים ולחמים עם תוספות שונות, והלחם יוצא גבוהה אוורירי וטעים בטירוף. מתכון בסיס ללחם באופה: (רצוי לפי הסדר ) 1.5 כוסות מים חמימים-פושרים מאוד 4 כפות אבקת חלב,4 כפות שמן חמניות, 1.5 כפות סוכר, 2 כפיות מלח,2 כוסות קמח שטיבל מספר 7 , 2 כוסות קמח שטיבל מספר 2, 1.5 כפיות שמרים יבשים. את הקמח יש לנפות. אם רוצים לשים תוספות כמו: קימל, עגבניות מיובשות או זייתים או גרעיני דלעת וחמניה או כל דבר אחר, יש להוסיף לאחר הלישה וההתפחה הראשונית, בהצלחה
47. למס 42: אין שום קלילות במתכון. באחריות.
א.   (17.10.06)
ובכלל: לחם קל זו פיקציה. פשוט לחם עם הרבה אויר, אז אוכלים ממנו יותר. עדיף לחם עשיר בדגנים וקמחים מלאים שמקנים תחושת שובע ארוכה יותר ואוכלים ממנו פחות.
48. למס 41 (2): שוב WRONG!
שאוריסט אמיתי   (17.10.06)
מחממים תנור ל 250 מעלות (ויותר אם אפשר!), שמים תבנית ריקה תוך חימום. לפני הכנסת הכיכרות שמים מים *קרים* בתבנית כך שיווצרו אדים. מכניסים את הכיכרות פנימה באותה טמפרטורה, לא פותחים את דלת התנור בשום אופן ב 15 דקות הראשונות. אחרי 15 דקות, מורידים ל 190 מעלות. עדיין עם המים!. אחרי עוד 20 דקות, מורידים ל 175, ורק אז מוציאים את המים ואף משאירים חריץ פתוח של התנור. כדאי שתשכיל קצת ותקרא מתכוני אופים אמיתיים. מה שאתה מציע אולי התוצאה נחמדה, אבל בשום אופן לא יתקבל לחם במרקם של לחמי שאור כפריים מעולים.
49. ל6 עדיף לא להחליף האיכות יותר טובה בשמרים טריים
מכאל   (17.10.06)
50. 50 גרם שמרים טריים = 17 גרם יבשים
(17.10.06)
51. תגובה אחרונה בהחלט ממגיב 2 - 48, תפסיק! אתה לא מבין בזה.
הפעם, עברת את הגבול ,   אתה מסכן את מי שינסה   (17.10.06)
ראית פעם מה קורה לתנור קיטור מקצועי? הפעלת פעם כזה? עבדת פעם במאפיה? הרי ברור שלא. אם היית עושה אפילו אחד מהדברים האלו, אז היית יודע שפתיחת תנור מלא בקיטור רותח, היא התאבדות. תפסיק עם השטויות שלך. בבקשה. לפני שמישהו יקח אותך ברצינות.
52. משפר אפיה יש עכשיו בסופר יחד עם שמרית
דרור בלייכמן Mago   (29.10.06)
אריזות חדשות של שמרית מעורבבת במשפר אפיה נמכרות בסופר מרקטים בדקתי ועובד טוב מאד
53. פוקאצ'ה !
יאמממיי ,   עממיי   (22.05.07)
איך מכינים פוקאצ'ה ?!
54. ל-13
שרונית   (22.05.07)
אני אופה באופן קבוע לחמים, לחמניות ופיתוח. לראשונה התפטתי לנסות את משפר האפיה כשיצא לשוק, להפתעתי לא ראיתי שום שינוי. אני חושבת שזה משהוא מיותר בהחלט.
55. לחנה מהצפון
שרונית   (22.05.07)
לחם קל הוא לאו דוקא ממש קל, רק פחות קלוריות מלחם רגיל. מתכון למכשיר אפיה אין לי, תוכלי להוסיף שיבולת שועל לתערובת זה מוסיף בריאות ובריא לקיבה.
56. לכל בעלי מכשיר האפיה
שרונית   (22.05.07)
כל הכייף זה לאפות ללא מכשיר ולהרגיש בידיים את הבצק. גם יש אפשרות לגוון רב יותר. מה גם שמאותו הבצק אפשר להכין דברי מאפה שונים.
57. לחם
צילה ,   גבעתיים   (22.05.07)
אני קונה רק במאפית הכוהנים לחם הכי טעים בשלל טעמים וסוגים! למהלעבוד קשה בבית?
58. מחפשת מתכון פשוט ללחם בירה
רחלה   (22.05.07)
59. לחם
יצחק ,   חולון   (22.05.07)
כתבה מעניינת. תגובות לעניין, עם התייחסות של תגובה לתגובה. אבל, העיקר יהיה לחם?! יש לי מכשיר אפייה ונהנה לאפות גם בלעדיו. ומה עם העברית ושגיאות הכתיב שלנו?
60. איך זה שלא הכנסתם פה את הכתבה של טלי ואורי מאיר-צ'יזיק
ירגזי מצויץ   (23.05.07)
על לחם שאור???????
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה