אוכל  טעם החיים
על הלחם לבדו - מדריך מפורט לאפייה ביתית
חנוך בר-שלום
פורסם: 16.10.06, 08:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 118 תגובות ב-107 דיונים
61. הכנת חלות או לחמניות ליום יום מתכון מעולה
חנה ברקוביץ ,   הדודאים 26.5 יוקנעם   (25.05.07)
לכל עם ישראל המתכון הנכון חומרים קילו קמח 2 וחצי מים פושרים 2 כפות שמרים(אני לא נוגעת בשמרית רק בשמרים שקית כסופה בוואקום) חצי כוס שמן 1 כפית סוכר(לחלה מתוקה חצי כוס סוכר) 1 כפית מלח אופן ההכנה: שמים את החמרים היבשים בקערה מערבבים ומוסיפים את הנוזלים לשים עד לקבלת בצק חלק שלא נדבק בידיים. מניחים שיתפח עד להכפלת הנפח. יוצרים את החלות ומרחים בביצה. שוב מתפיחים. ואופים בחום בינוני עד שמזהיב. המתכון אצלי להיט ואני לא מותרת עליו בכלל לאירוח וכך גם לגן לעבודה ולבית הספר תנסו ותהנו שבת שלום
62. ל-60 גם אני מחפשת לחם שאור
מיכל   (25.05.07)
איפה הכתבה שאמרת?
63. כנסו........
שרה ,   דן   (30.05.07)
מה הסוד לקליפה "קריספי"?
66. לחם קל
sara   (30.06.07)
לחם קל מכיל 30% קלוריות פחות מלחם רגיל. ממירים את הקמח בסובין, שאינו מתעכל. יש להשרות את הסובין ולהוסיף כמות גדולה של גלוטן. מתכונים באתר של מטחנות קמח שטיבל
67. לחם שאור
sara   (30.06.07)
תודה רבה, אתר נפלא.
68. רמח לבן...מרגרינה...תודה. לא ניראה לי.
ליאן   (04.07.07)
69. ל-38
סעדה ,   דרום   (11.07.07)
המייל שלי מצורף אבקשך להעביר לי את המתכון המוצלח שלך ללחם. תודה סעדה
70. ל - 27 לחם איטלקי עם בועות אויר
דניאלה הט ,   רעננה   (18.08.07)
בלישה שניה של הבצק לא מוציאים את האויר, כלומר לא לשים את הבצק.
71. לקטאז מה זה
משה   (21.08.07)
היכן רוכשים לקטאז
72. לנפות את הקמח בנפה משי ותימנעו מאכילת חרקים
מירב   (22.09.07)
בקמח יש חרקים קטנים ושקופים וגם לבנים כמו כינים, אז חשוב מאוד לנפות את הקמח בנפה צפופה מאוד - משי. אם מכינים בצק בכמות של 1.666 ק"ג קמח ומעלה לעשות הפרשת חלה של 30 גר' מהבצק המוכן וזוכים במצווה גדולה וחשובה שמסוגלת לישועות רבות וטוב לבקש ולהתפלל עוד מזמן הלישה ועד לאחר ההכנה. זה עובד כבר אלפי שנים ועובר מדור לדור בעם ישראל. אחת ממצוות האשה שמחוייבת עליהן: ח'נ'ה' - חלה, נידה והדלקת הנר. ומכאן שהכלות לפני חתונתן עושות את טכס החינה. ותזכו למצוות. למידע נוסף חפשו בגוגל. שנה טובה וגמר חתימה טובה.
73. כתבה נהדרת , כל הכבוד .
שרון ,   מרכז   (12.10.07)
74. כיצד אופים "לחם קל"? מישהו מכיר מתכון? תודה
אלכסה   (13.10.07)
75. לוח מידות ומשקלים
יוסי   (28.10.07)
שקית שמרית או קובית שמרים טריים = 2 כפות שמרים יבשים. ובכלל, תרשמי בגוגל, שמרים, לוח מידות וכו' , תקבלי טבלת המרות. הינה אחת הכתובות: http://www.2all.co.il/Web/Sites/nirit/PAGE38.asp
76. ל-12, צודק 100%
יוסי   (28.10.07)
2 כנראה אוהב לחמים תעשייתים
77. למספר 2 המתכון שלך גדוללללל....יש עוד?תודה
שמוליק ,   זיכרון-יעקב   (13.11.07)
המתכון הלוקח רבותי הוא של מספר 2 אני אופה לחמים שנים רבות, שלו מכולם לוקח בגדול ואם אתה קורא תגובה זו תודה לך... אם יש לך מתכוני לחם נוספים נשמח מאד
78. יש לכם מתכון ללחם שאור?
נעם   (22.12.07)
זה אמור להיות לחם בלי שמרים, נכון? יש לכם הסבר על משהו כזה? איך מכינים? איך זה עובד? אין מידע על זה בכל הפרויקט לחם שלכם.
79. מתכונים מטומטמים- מי מודד נוזלים בגרמים?!
תמר   (02.02.08)
80. שמרים
שאול ( קונדיטור )   (14.02.08)
לשאלתך שמרים טריים של 50 גר' שווה ערך ל20 גר' שמרים יבשים אני מאמין שמתמטיקה את כבר יודעת
81. שמרים באריזת וואקום
יפעת ,   נס ציונה   (24.02.08)
רציתי לדעת האם 50 גר' שמרים יבשים של שימרית שווה ל 50 גר' שמרים באריזת וואקום, אם שמים אותם באותו קילו קמח? תודה.
82. אופה לחם חשמלי ביתי
מיכל ,   קרית נטפים   (30.03.08)
היכן אני יכולה לקבל מתכונים המתאימים לאופה הלחם, אם ניתן למצוא תפריטים שמתאימים לאופה הלחם הנ"ל כגון עוגות שונות, לחמים שונים, מקמחים שונים, ובעיקר מקמח מלא בלבד,או שיפון בלבד וכו' וכו'. תודה על תשובתכם ופסח שמח כשר ובריא.
83. אני מחפשת מתכון בלי שמרים.
אופתי האופה   (07.04.08)
כל המדריך לחם שלכם לא מצאתי מתכון ללחם בלי שמרים. אין לכם?
84. תגובה ל 32
דובי ,   רעננה   (12.04.08)
האפיה באופה לחם מתאימים לכמיות בהתאם לגודל הכלי זמן אפיה, טמפרטורת אפיה ותזמון האפיה שמוגדרות על יד היצרן {של המכונה} והיצרן מתריע על כמיות מדויקות. אצלי הלחם יוצא מצוין אני מוסיף אגוזים חמניות ובצל מיובש והאורחים שלי אוהבים אותו יותר מהפשטידות של אישתי.
85. ל 10-ynet שייך לידיעות אחרונות!
ינון ,   הוד השרון   (12.04.08)
לכן המיחזור יכול להיות כל פעם. מה שאתה קורא פה באתר שלהם יתפרסם יום למחרת בדיוק באותה מתכונת כי זה האתר של ידיעות אחרונות באינטרנט ואם יש מיחזור של זמנים מודרנים-קיבלת את התשובה!
86. ל83 את מדברת על מצה? כי אם לא אין לי מושג
צוציק הרזה   (12.04.08)
השמרים נימצאים באויר ככה שגם לחם מחמצת או שאור הוא עם שמרים
87. how to bake a glutenf ree bread?
shiri   (12.04.08)
i was able to buy good breads before, but now that i am allergic to gluten i must bake it myself. alas, i cannot find info on baking a gluten free bread...
88. ל-85. אם לא שמת לב
(12.04.08)
התגובה של 10 היא משנת 2006. אפרופו מיחזור כתבות... כך שקשה להאמין שהוא קרא את התגובה שלך
89. מצאתם לכם זמן לפרסם את זה...
כהן   (12.04.08)
90. תיקון ל-2
aa ,   sharon   (12.04.08)
Vמתכון בבסיסו נכון אבל: 1. מספיק 2 כפות סוכר (מעבר לכך 4 טוב למתכונים מתוקים) 2. למען הבריאות עדיף תמיד דבש במקום סוכר, אבל לא יותר מדי כי אז תהיה השחמה רבה מדי. 3. אפשר גם כפית או כפית וחצי 4. לבן במקום מים גם מוסיף
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה