אוכל  טעם החיים  משהו מתוק
בלי קמח, עם המון שוקולד - עוגת שוקולד עשירה
רוני ונציה
פורסם: 26.10.06, 10:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 71 תגובות ב-71 דיונים
31. 5-איזו ממורמרת....
get a life   (26.10.06)
32. תשובות לשואלים:
(26.10.06)
ל-6, יציב ולא יבש, זה שבחילוץ העוגה מהתבנית, היא לא תישפך/תיקרוס/תיפול, או בקיצור תאבד צורתה, אך עם זאת, שתהיה במידת לחות גבוהה (כאילו שפכו עליה רוטב ונתנו לו להיספג). וגם טיפ: אפשר להגיע לרמת לחות גבוהה ע"י הנחת תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. ל-7, שוקולד משובח נחשב לכל שוקולד שאחוז מוצקי הקקאו שלו הוא גבוה: שוקולד מריר - לפחות 50%, שוקולד חלב - לפחות 30% ושוקולד לבן - לפחות 30%. את אחוזי המוצקים ניתן לראות בפירוט המוצר וניתן למצוא שוקולד מאיכות טובה אפילו בסופר ולא רק בחנויות מיוחדות. ל-9, אין תחליף הולם לחלמונים בעוגה משובחת שכזו, אולם יש תחליף הולם לעוגה, למי שדואג מהבחינה הבריאותית. לביצים תפקיד חשוב בעוגה מכל הבחינות, כולל הטעם והמרקם. בשביל לצאת מעוגה משובחת בלי נזקים בריאותיים, לצערי צריך פשוט עוגה לא משובחת. מצד שני, עוגה משובחת מסכנת בריאות פיזית, אך תורמת לזו הנפשית. בחשבון שלי, למשל, זה משתלם.
33. עוגה לעשירים בלבד.
(26.10.06)
עניים לא יכולים להרשות לעצמם את הלוקסוס הזה. ימשיכו לאכול ביסקויטים.
34. רוני, תתעוררי, אנחנו במאה העשרים ואחת
קצת אחריות לתזונה ,   לא תזיק לך   (26.10.06)
35. תשובה למס' 7
אסף ,   ת''א   (26.10.06)
שוקולד משובח הינו שוקולד המכין אחוז גבוה של מוצקי קקאו (ניתן לראות במרכיבים את כמות האחוזים) יש שוקולדים תוצרת חוץ המכילים אפילו עד 86 אחוז....אבל, הם "טיפה" יקרים (15 ש''ח לחפיסה) - אבל יש גם של 70 אחוז וגם הם בסדר.
36. תיקון טעות קטנטנה:
למלומד ב- 32   (26.10.06)
שוקולד לבן מורכב אך ורק מחמאת קקאו, חלב וסוכר... לו היה בה ולו אחוז אחד של מוצקי קקאו... השוקולד לא היה לבן... סתם שתדע.
37. לכל המתלוננים למתכון העוגה יש לי מתכון קל
efrat ,   france   (26.10.06)
זול יותר, ורזה יותר.עוגת שוקולד פונדו,,,, 200 גר שוקולד מריר+200 גר סוכר+200 גר קונפלור,4 ביצים שלמות,200 ג"ר חמאה. אופן ההכנה:על אש בינונית להמיס את החמאה עם השוקולד.להעביר לכלי זכוכית ולהוסיף את הסוכר ולערבב,לצנן השוקולד קצת ולהוסיף את הביצים שלמות והקונפלור. לאפות כ25 דקות בחום 150 מעלות .העוגה יוצאת רכה בפנים וקרום קצת קריספי למעלה,אפשר לאפות קצת יותר.בתאבון.
38. יש גם שוקולד משובח 56% של קליבו נמכר במשקל
אופה להנאתי   (26.10.06)
בחנויות המתמחות-39 ש"ח לקילו, לא חייבים להשתמש ב-70% , למרות שהוא באמת הכי משובח! ולכל המגיבים שטוענים שיש פה יותר מדי כולסטרול קלוריות ומה לא- פשוט נמאסתם עליי !!! נמאס כבר שכל פעם שמתפרסם מתכון אתם ישר קופצים עם התגובות הממש לא רלוונטיות-זה מכעיס אותי בתור אחת שאופה. אני אף פעם לא מגיבה למתכונים דיאטטים ב"איכס מה זה האוכל ארנבים הזה" אז תחסכו לנו את ההרצאות בריאות שלכם. תודה וסופשבוע מופלא לכולנו רצה להכין את הפאי שוקולד הסודי של קרין גורן...
39. 12 חלמונים!!!!!!
אחת וחמישה   (26.10.06)
40. ל-19 אולי זו אותה עוגה ואולי לא פשוט הוסיפו לה ציפוי
אילנית   (27.10.06)
בכל מקרה אף פעם אל תסמןך על תמונה. אתה לא יכול לדעת אם יש קשר בין התמונה למתכון (חוץ מבספרי אפייה) קצת תפעיל את הראש. וחוץ מזה כמי שחובבת אפייה העוגה צריכה לצאת עשירה מאוד, טעימה להפליא אבל באמת לחובבי שוקולד. וגם אני מכירה מתכונים שמבחינה קלורית שמה את העוגה הזאת הכיס הקטן. אז תרגעו. בהצלחה.
41. בנצי
(27.10.06)
42. תגובה ל 19
עינת ,   נתניה   (27.10.06)
19 צודק בהחלט. גם אני שמתי לב-לא ייתכן שהחלק התחתון של העוגה ייצא מבריק-העוגה בתמונה צופתה ברוטב/ציפוי שוקולד. ציפוי כמו זה שמכינים מהמסת שוקולד מריר עם שמנת מתוקה בבן-מארי ואז יוצקים על העוגה. פשוט צורם לעין חוסר הדיוק בין המתכון לעוגה שבצילום.
43. איזה כיף!!!!! אני לא בדיאטה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הזורם בשאנטי   (27.10.06)
44. ניסיתי אפיתי
יותם לוי ,   ראשון לציון   (27.10.06)
מאוד טעים
45. לכל המגיבים שזה עם הרבה ביצים
(27.10.06)
זה בגלל שאין קמח,אז אין מה שיחזיק את העוגה,לכן יש הרבה ביצים
46. תגובה למיכל (5) ולכל חולי הבריאות
שלום   (28.10.06)
חברים יקרים, יש לי לומר לכם דבר אחד, אני שמן, לא שומר דיאטה או משהו כזה ובגיל 50 או 60 גם אני וגם אתם נגיע לבתי החולים עם אותם מחלות רק אם הבדל קטן, אני נהנתי כל החיים ואתם הפסדתם את ההנאות הקטנות. ודרך אגב, הנושא כבר הוכח גם במחקרים המדעיים , אז תשתחררו ותהנו מדי פעם.
47.  זה דיאטטתי נכון? כמה קלוריות 100 גג לא?
פרסר ,   בדיאטה   (28.10.06)
אולי אפשר לא דיאטה יום אחד? זה כמו ללכת לאתר פרונוגראפי.... נשמע טעים בחיים הבאים אנסה
48. אפשר לשים 3 ביצים של בת יענה
יהויכין   (28.10.06)
49. די להכפשות!! הלא סבלנו מספיק???
גלי ,   האגודה להגנת החלמון   (28.10.06)
50. אולי יש עוד מישהו
שרוצה לענות לשאלה ,   של מגיב מס' 7?!?!   (28.10.06)
51. עוגה של שישה גברים ...
יוסי ,   רמת גן   (27.10.06)
52. ברור שהעוגה תהיה מדהימה
משה ,   ב"ש   (28.10.06)
עוגה עם כ"כ הרבה שוקולד וחמאה ברור שתהיה טעימה מאוד אבל לפעמים הציפיה שלי ממדורי האפיה שיתנו מתכונים קצת פחות מפוצצים. יותר קשה לאפות עוגה טעימה מחומרים פשוטים מאשר מהררי שמנת חמאה ושוקולד רוצים גם עוגות פשוטות!
53. תגובה ל-1 מאת חולת צליאק שתהפוך בקרוב לחולת כולסטרול
רביטל ,   באר שבע   (28.10.06)
12 חלבונים? זה מה שאני אוכלת כל החודש! בחיים לא אגע בעוגה כזו גם אם היא ללא קמח. פותרים את הבעיה עם שוקולד בלגי וסוגרים עניין. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
54. למס' 52
אורית ,   בדרום החם   (28.10.06)
יפה שאתה רוצה לאפות. שמעת פעם על הדבר הזה, האינטרנט ? יש בו יותר מדף אחד. יש בו המון דפים. בחלק מהדפים - יש עוגות מסובכות להכנה ומשמינות. בחלק מדפים - יש עוגות פשוטות להכנה (שמשמינות גם הן). פשוט - מקלידים "מתכונים לעוגות", ומגיעים לדף אחר - ופלא פלאים - יש יותר ממתכון אחד לעוגות באינטרנט. כאן פרסמו רק מתכון אחד, ואתה מוזמן לדפדף ולחפש מתכון אחר.
55. אבל בתמונה יש קרם לעוגה
מתבוננת   (28.10.06)
56. תשובה ל-7, וקונטרה לרוב הכבשים...
אני קלאודיוס   (28.10.06)
בניגוד לרוב הכבשים שפועים מספרים במקהלה, שוקולד משובח הוא שוקולד "טעים". במקום לצטט "שוקולד בלגי" בגלל שכבשה אחרת פעתה במרכז העדר את שמה של בירת הפדופילים, או תיש כלשהו חושב שככל שאחוז מוצקי הקקאו גבוה יותר השוקולד משובח יותר (נסה לקחת ביס ותיבהל מהמרירות החזקה, אם אינך אוהב שוקולד מר מאוד)... עשה כראות עיניך ועבוד על פי המשפט הפשוט אותו אוהבים לומר על יינות ובישול (עם מעט שינוי): אופים עם שוקולד שאוכלים. אם מכל השוקולדים אתה אוהב את המריר של עלית (66 אחוז) - אפה איתו. תוכל לנסות שוקולד בעל אחוזים גבוהים יותר ולהחליט בעצמך. ולגבי שאר העדר? נעשה מהם צלעות בדבש!
57. סתם השתגעות מיותרת.זאת לא עוגה, זה לול.
ישראלה ,   קו קו ריקו   (28.10.06)
58. ים של ביצים! ומה אם מי שאלרגי לביצים?
נורית ,   באר-שבע   (28.10.06)
59. למגיבה 53- לא ידעתי שאוכלים עוגה שלמה לבד
תיכנסו תחכימו   (28.10.06)
אם תאכלי את כל העוגה אכן תאכלי 12 ביצים אם תוכלי חתיכה אחת (1/12) תאכלי חלמון אחד, 1/3 חלבון, 40 גרם שוקולד, 10 גרם חמאה- וזה הרבה פחות מעוגות אחרות.. (ו1/12 זו חתיכה נדיבה!!!)
60. חישוב קלורי לחתיכת עוגה:
(28.10.06)
בנחה שמחלקים את הועגה ל-12 חתיכות חלמון+1/3 חלבון- בערך 70 קלוריות 10 גרם חמאה- 70 קלוריות 40 גרם שוקולד- 200 קלוריות 10 גרם סוכר-40 קלוריות סה"כ- 380 קלוריות לחתיכת עוגה שהיא כולה תענוג!! (אם אוכלים חתיכה אחת לא מתים...)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה