אוכל  טעם החיים  משהו מתוק
בלי קמח, עם המון שוקולד - עוגת שוקולד עשירה
רוני ונציה
פורסם: 26.10.06, 10:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 71 תגובות ב-71 דיונים
61. מה זה מקפלים פנימה ?מקפלים בעדינות?
(28.10.06)
62. הנה לכם מתכון לאותה עוגה רק פחות שמנה.
סיגל ,   השרון   (28.10.06)
הנה לכם מתכון לעוגה דומה רק קצת יותר רזה וזולה,בהצלחה. החומרים: 10 ביצים מופרדות. 400 גר' שוקולד מריר. 2 כפות קמח תופח. 1/4 כוס סוכר. 200 גרם חמאה או מחמאה. 3 כפות וויסקי או קוניאק. אופן ההכנה: לחמם תנור ל190 מעלות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. ממיסים את השוקולד עם החמאה מערבבים היטב את השוקולד עם החמאה ,האלכוהול ,החלמונים והקמח עד לקבלת עיסה אחידה ומקפלים בעדינות את החלבונים לתערובת השוקולד עד לקבלת מרקם אחיד. לצקת לתבנית בקוטר 26 ולאפות 18 דקות! ממש לימדוד על השעון כי זה מאוד חשוב. העוגה יוצאת "עוגתית" מבחוץ ו"מוסית" מבפנים(הר-געש).מומלץ תמיד קוצרת מחמאות.בהצלחה.
63. ל 44
אבא של יותם   (28.10.06)
הוא סתם משקר הוא רק ילד בן 8
64. 37 איזה תבנית ?
אני   (29.10.06)
65. הכנתי - יצא מעולה +טיפים
אילי   (29.10.06)
אפשר ורצוי להפחית את מספר החלמונים ל 10. במקום סוכר לבן אפיתי עם סוכר חום. עוגה משגעת!
66. אפשר עם תחליף סוכר?
איציק ,   חיפה   (29.10.06)
ולידיעתכם- רמות הכולסטרול בגוף שלנו כמעט לא מושפעות מכמות הכולסטרול באוכל!
67. למבקשים למות צעירים - מכולסטרול גבוה
gidon   (29.10.06)
68. ל-9, הכוונה אינה שתאכל את כל העודה (על 12 חלמוניה) במכה...
לא ששאר המרכיבים ,   בריאים יותר...   (29.10.06)
69. ל-53 את לא חייבת לפרק את כל העוגה האלוהית הזו ביום אחד תאכלי
s.k ,   israel   (29.10.06)
פרוסה אחת כל יומיים וחצי וכך תישארי במסגרת ה"12 ביצים לחודש"
70. עוגת שוקולד מעלפת וקלה לעשייה בלי למות
שופה   (30.10.06)
רוצים עוגת שוקולד מדהימה ברמות וקלה לעשייה. 2 חפיסות שוקולד מריר 1 מחמאה 3/4 כוס סוכר לשים את המצרכים בסיר על אש נמוכה עד לקבלת קרם שוקולד, להוריד מהאש ולהוסיף 4 ביצים תוך עירבוב עם מזלג להוסיף 3/4 כוס קמח לערבב היטב ולתנור. 180 מעלות כ- 1/2 שעה. בסיר נפרד לשים אחד שוקולד מריר + שמנת מתוקה לבחוש עד לקבלת קרם עשיר לחכות שהעוגה תתקרר ואז לשים מעל. כל אחד שטעם את העוגה טען שהיא מעלפת בטעמה. בסיר נפרד
71. כמה עצות מקונדיטור
דניאל ,   באר שבע   (30.10.06)
רוני ונציה - תמיד מתכוני גורמה, אבל לטעמי מפריז בחמאה בשוקולד ובביצים. 12 ביצים זה המון.. גרסא מעודנת ולא פחות טובה - אותו מתכון אבל עם 8 ביצים ו-400 גר שוקולד. יוצא מעולה:) המלצה לגיוון: אפשר לסכר אגוזים/שקדים ולשים בתחתים התבנית לפני יציקת הבלילה לקשט את העוגה באבקת קקאו ואבקת סוכר. אפשר להגיש עם רוטב פירותי מתקתק חמצמץ (על בסיס מנגו, פירות יער). נב- לשומרי כשרות אפשר להחליף את החמאה במחמאה (בגלל הכמות המעטה במתכון והטעם העשיר של השוקולד - השינוי לא מורגש כמעט כלל), ויוצאת עוגה סופנית לקינוח של ארוחת פסח!
תגובות קודמות
חזרה לכתבה