אוכל  טעם החיים
קלילות ומהירות - איך מכינים לחמניות לפסח
יעל גרטי
פורסם: 28.03.07, 11:32
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 116 תגובות ב-104 דיונים
1. מי שלא אוהב מצות - יש מצות רכות, לידיעתכם
(28.03.07)
מצות בסגנון תימני, כמו לאפה.
2. הכל שטויות פרימיטביות
חמץ   (28.03.07)
אני אוכל מה שארצה ומתי שארצה. אני אחשוב מה שארצה ומתי שארצה. אתם תמשיכו לתת מתכונים לדתיים
3. כל הכבוד על הדייקנות והרצינות
יוני   (28.03.07)
יעל, את עיתונאית אוכל אמיתית ורצינית
4. זה לא דומה ללחם בגרוש
(28.03.07)
ומה לעזאזל יקרה לכם אם לא תאכלו לחם שבעה ימים!!! אז אל תאכלו מצות - תאכלו אחת או שתיים וזהו. לא תמותו מזה גוד דמט. איזה חנונים אתם. ממש לבכות על מר גורלכם. זה באמת נשמע כמו אוי אוי אוי
5. עם כל האוכל שב"ה שנאכל בחג הזה כבר לא ישאר מקום למצות
יוסק"ה ,   מרכז   (28.03.07)
6. כל הקטע פה זה להיות כמו היציאה במצרים שלא יכלו
הרב לא יודע   (28.03.07)
לאכול לחם ואכלו מצות כי מיהרו. מה הקטע בלנסות "לעבוד" על כולם וליצור לחם מקמח מצות? אם זה מה שמפריע לכם עדיף שתאכלו כבר לחם
7. יש לי מתכון פשוט וטעים יותר... קונים לחם לפני פסח...
שפוי   (28.03.07)
8. פסח שמח לגרטיטית ולכל בית ישראל
סידני   (28.03.07)
יעלי - תודה על המתכון, את בעצמך לחמניה מתוקה
9. יצאתי לקושש??? זה לא במודה כבר שנים
יהורם   (28.03.07)
10. לא יודע. אני מעדיף לא לראות לחמניות בפסח, אפילו שזה כשר
(28.03.07)
כבוד החג
11. הלחמניות האלה הן סוג של רמאות - זה לא חמץ, אבל גם לא ממש כשר
(28.03.07)
לא רק שלא אמורים לאכול חמץ (מי ששומר) אלא גם לא אמורים לאכול דברים שנראים כמו חמץ. אז מה עשיתם פה? זה לא טעים כמו לחמניה, אבל מי ששומר בפסח גם לא יאכל את הלחמניות האלה כי הן נראות כמו חמץ...
12. רצוי לקרב את הלבבות עם בני דודינו ולבקר במאפיות שלהם בחג
יואל ,   תא   (28.03.07)
13. כמות הביצים
בייצי   (28.03.07)
מה זה ?כמה ביצים?? אני צריך להלוות את שלי!!
14. נשמע ונראה מצויין! תודה!
אפרת   (28.03.07)
15. קמח מצה דק במיוחד - הפתרון הזול
(28.03.07)
כמו שאפשר להכין בבלנדר אבקת סוכר מסוכר רגיל- כך תעשו קמח מצה דק עם הבלנדר. אבל אל תעשו יותר מכוס אחת כל פעם- צריך מקום לאוויר בזמן הטחינה. ורק בבלנדר כד, לא סטיק, ולא מעבד מזון. ותנו לאבק הקמח לשקוע לפני שתפתחו את מכסה הבלנדר...
16. שומשום זה לא חמץ??
מיכאלה   (28.03.07)
17. מה כואב לכם...נשמע ממש נחמד ללמוד מתכון נוסף לפסח
גלית ,   יפה   (28.03.07)
הנה נותנים מתכון ללחמניות חמות ונחמדות כיד המסורת היהודית ותמיד צריך להתלונן, להתלונן, להתלונן. מי שלא נאה לו מוזמן לא להכין את הלחמניות... ההפסד כולו שלכם.
18. ל 7 יש לי מתכון עוד יותר טעים משלך
סטלה   (28.03.07)
קונים לחם טרי בפסח
19. יעל, האם אפשר לקבל כמויות בכוסות??
יעלת.   (28.03.07)
לא לכולנו יש כלי מדידה בכלי הפסח ומרבית מקורבותי מעדיפות מתכונים המכילים גם X כוסות מים, Y כוסות קמח וכו'... ישר כח על הכתבה!!
20. אני מפשיר לחמניות במיקרו תוך 30 שניות
(28.03.07)
21. דפוקים תאכלו לחם!
(28.03.07)
22. תגובה למספר 2
לולי שבלולי   (28.03.07)
אולי זה גדול עליך מלהבין אבל מרבית החילונים גם לא אוכלים חמץ ולא רק דתיים.. אז תמשיך לעשות מה שבא לך באמת.
23. שאלה לגבי הלחמניות הרגילות
הילה   (28.03.07)
יש אפשרות לתרגם את הכמויות למונחים רגילים?? (כמה כוסות מים...כפות וכו'....) תודה
24. לחמניות מצוינות בקונדטוריה אביב
איתן בן אפרים ,   ראשון לציון   (28.03.07)
חבל על הזמן שלכם .לחמניו מצוינות בקונדטוריה אביב בראשון לציון
25. ממש דוחה!
מיכל   (28.03.07)
26. יעל את אחלה!
רינת   (28.03.07)
27. פתרון יהודי לבעיה יהודית
יונתן ,   דבלין, אירלנד   (28.03.07)
בפסח אסור לאכול לחם. ובמקום זה צריכים לאכול מצות. אז מה עושים? טוחנים את המצות ומקבלים קמח. ומה עושים עם הקמח? לחם! הרבה יותר פשוט לעשות לחם מלכתחילה.
28. אין משהו שהוא חמץ לפני שנגעו בו מים במשך18 דקות
(28.03.07)
29. סיום האפיה
מנחם   (28.03.07)
עם סיום האפיה בהתאם לזמן שניתן במרשם יש לכבות את התנור ולהשאיר בתוכו את הלחמניות לעוד 15 דקות .בזמן זה הבצקיות בתוך הלחמניה מתיבשת .
30. למה כל כך הרבה ביצים???
(28.03.07)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה