אוכל  טעם החיים
פלפל חריף: כל מה שלא ידעתם ושרף לכם מדי לשאול
יעל גרטי
פורסם: 17.04.07, 10:48
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 129 תגובות ב-114 דיונים
61. ל-58 - תרגיע - כי התימני היחיד שאני
אחת   (17.04.07)
ראיתי בעירום היה לו 3 ס"מ בלבד. נשבעת! חוצמזה, מה רע בלהיות הומו?
62. לא מדוייק....
(17.04.07)
לצערי ישנם סוגי סרטן אשר מאכלים חריפים דווקא מעודדים ומעוררים אותו.
63. והרי הסיפור הידוע על התימני שחסך...
אשכנזי שולט.   (17.04.07)
כסף לטיול למקסיקו.הגיע לשם הסתובב בשוק והתחיל להשתחצן "אני מוכן לעשות תחרות עם כל אחד אני אוכל הכי חריף וזה לא מזיז לי" טוב התחילה תחרות אחרי כמה דקות הגיע מישהו נתן לו פלפל חריף מקסיקני.התימני נחנק ונהפך לאדום.רץ לשרותים ההומו דחף לעצמו מקל בתחת חשב יעזור אבל כלום.לסיכום אולי דיי עם סיפורי האגדות על השחורים.מסתבר שיש להם זין הכי קטן והם בסך הכל אוסף של מסכנים.
64. עוד משהו חשוב.ישנה משחה בשם זוסטריקס המורכבת מפלפל חריף
יעל   (17.04.07)
ועוזרת במקרים של כאבי עצב הכוונה כאבים נאורולוגיים, אותי היא ממש הצילה!
65. ל-24: טעם לואי ו-after taste זה לא אותו דבר
נעלחדש ,   בבית   (17.04.07)
קשה לפרט כאן, אבל ביינות למשל מדובר ב"גימור" ארוך, נדיב, קצר, מושהה,. טעם לואי זה משהו שניספח לטעם, משהו מיותר ופסול.
66. טאבאסקו-אני מוסיפה כמה טיפות על פיצה
נוסטאלגייה   (17.04.07)
את זה לימד אותי מזמן חבר מאנגליה,גם היה סקסי וגם הבין באוכל.
67. מה התועלת הבריאותית שלו ?
ג'וליה   (17.04.07)
האם יש בו ויטמינים או מינרלים מיוחדים ? האם נכונה השמועה שחריף מרזה ?
68. אני משתמש בטבסקו כדי לשים עדשות מגע בעיניים.
מזוכיסט   (17.04.07)
כבר לא משפיע עלי. למישהו יש רעיון לסף גבוה יותר ?
69. מה אתם צוחקים עלי???
מחיקנו   (17.04.07)
אני אוכל חלפניו חי.... ומכין בצל מטוגן עם צ'ילי סראנו או ארבול בקביעות... מה שכן את ההבאנרו עוד לא ניסיתי... בקרוב!! ד"א, המקסיקנים לא נושמים אחרי שהם אוכלים את הסחוג הישראלי..
70. כשנחשפתי בפעם הראשונה ל-Insanity Sauce
(17.04.07)
זה שהציע לי לנסות קצת סיפר שפעם כשלמד באוניברסיטה מישהו הביא איתו והציע לחברים. היה אחד שהתעקש לאכול מזה כפית מלאה למרות שאמרו לו שזה חריף בהרבה ממה שהוא רגיל ממנו, אבל הוא התעקש, ובסוף הגיע לחדר מיון.
71. ל-24 הירושלמית
פלצן זורק מילים   (17.04.07)
טעם לוואי ו after taste אינן מילים נרדפות אם היית דוברת אנגלית כהלכה,ועברית כהלכה לא היית טורחת לכתוב את הערתך ולנפנף בבורותך.. אני חושש שההסבר יהיה קשה מדי בעבורך,לכן פשוט הסתפקי נא בעובדה זו,וקבלי אותה.אתן לך רק דוגמא- after taste הוא הטעם שנשאר לי בפה לאחר שקראתי את תגובתך.. מבינה?
72. ל 1
נמרוד   (17.04.07)
תיאוריה מעניינת . אבל לצערי היא לא עבדה במקרה שלי . אני אוכל חריף ואני במועדון הסרטן .
73. אני סבור ,למרות שלכאורה אין קשר,שזה נחמג ואפילו משמח.
(18.04.07)
74. בפעם הבאה ששורף לכם תאכלו מציות מלוחות; בדוק!
:-0)   (17.04.07)
איך אני יודע שעברתי את גבול החריפות הבלתי נסבלת? אני מתחיל לגהק..... מעניין למה?
75. שטה בכל מאכל מבושל. חבל"ז.טעים.
דווקא אשכנזיה ,   אוהבת חריף   (17.04.07)
76. ל71- מה אתה מתנפל? אין כל הבדל בין טעם לואי לaftertaste
ירושלמית   (17.04.07)
בשניהם הכוונה היא לטעם שנשאר בפה אחרי שהאוכל או המשקה כבר נבלע. שניהם יכולים להיות טעימים או לא אבל בדרך כלל הכונה היא לטעם רע. יש לך משהו להוסיף או לשנות?
77.  ...WWW.PILPELFINEFOODS.COMPILPEL DOWN UNDER
KAPLAN ,   BONDI BEACH   (18.04.07)
78. שורף התחת רק מלקרוא את הכתבה...
שמוליק קיפוד ,   אופס ברח לי נוד.שורף   (18.04.07)
79. גדול,,חולה על החריף הזה,,,כתבה שורפת.........
משה ,   לוס אנג'לס   (18.04.07)
80. 68 הרגת אותי!!! גם אני ככה!
אני ,   תל אביב   (18.04.07)
81. רוטב ספרדי חריף של בורגראנץ'
דורית ,   פתח תקוה   (18.04.07)
למישהו יש מושג איך מכינים את הרוטב ספרדי חריף של בורגראנץ', מחפשת בנרות את המתכון
82. כבוד לנתניה
דוד רונן ,   ראש העין   (17.04.07)
בתור נתניתי לשעבר, ובתור ילד שגדל עם חברים טריפוליטאים, ממש נהניתי מהכתבה. בנוסף לכך, גם אני, עד היום, אוכל פלפלים חריפים ואף מכין כזה סחוג חריף, עד כדי כך שוותיקי ראש העין מזילים דמעה ולוגמים באר מים בעת שהם טועמים ממנו. שלכם, דוד רונן, אשכנזי מצוי.
83. סוף,סוף,נושא חשוב לויכוח בין אשכנזים לספרדים!
ארתור ,   חולון   (18.04.07)
84. Does she work for Vodafone?
Ron ,   Italy   (18.04.07)
85. מי שלא אכל פפריקה הונגרית חריפה לא מכיר את הנושא
חריף   (18.04.07)
86. הערות מקצועיות
הומור עשיר ,   הכוכב   (18.04.07)
אני מעדיף את הר חריף והמבין יבין הכתבה מאוד מושקעת. אבקש להעלות את שכרה של הכתבת במאות אחוזים. תודה. היא ראוייה לזה. הוזכר טבסקו. מה דעתכם על פודינג אינסטנט של אוסם עם טבסקו (והמבין יבין) ביי ונשיקות לכל הגמדים השותקים
87. 84 על מי אתה מדבר??
e   (18.04.07)
88. חריפות הפלפל מוצצת בליעות מהסכין.אם הסכין בשרית אז הפלפל בשרי לגמרי
יהודה. כשרות ,   ואם הסכין חלבית,הפלפל חלבי ממש   (18.04.07)
כל זה נוגע לכל דבר חריף. כגון בצל, פלפל חריף, ויש אומרים שגם לימון נכלל בזה
89. כתבה יסודית ומחכימה . תודה לך ,יעל גרטי .
ח ר ו ב   (18.04.07)
90. ל-68...טבסקו הבנרו ניסית?
ספייס בוי   (18.04.07)
הטבסקו צ'יפוטלה המעושן טעים מאד ומצויין עם המבורגרים ועוף... הטבסקו טריאקי לא חריף לי (למרות שחברה שלי כמעט הרגה אותי מרוב שזה היה לה חריף) אבל מוצלח בהכנה של ספייסי טונה ולעופות הטבסקו שום נחמד אבל לא משהו מיוחד הטבסקו הירוק נהדר בהכנה של גווקאמאלי וגם לסלט
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה