אוכל  טעם החיים
בורגול: לא רק בטאבולה
פיליס גלזר
פורסם: 07.05.07, 11:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 24 תגובות ב-23 דיונים
1. אפשר במקום טופו בשר הודו טחון?
אני   (07.05.07)
2. עוד מתכון של בורגול - אבל מתוק וטעים
שריתה   (07.05.07)
לטגן רבע קילו בורגול (אני אוהבת את הבורגול גרוס גס) ברבע חבילת חמאה (אם אוהבים יותר שומן אפשר גם בחצי חבילה). לטגן עד שהצבע הופך להיות חום-זהוב. להוסיף חלב קוקוס (אם לא אוהבים אז חלב רגיל גם טוב) עד שמכסה את הבורגול (כמו אורז), להוסיף סוכר לפי הטעם וטיפטיפה מלח. לתת לזה לרתוח, אחרי רתיחה של 2-3 דקות לשים מכסה טיפה פתוח ולהנמיך את האש. לאחר שהבורגול מבושל והחלב כבר נספג, להוסיף לזה תמצית וניל או הל או קינמון, לערבב, לכסות ולבשל עוד כ-5 דקות. זה פשוט מעדן.
3. 1. אין רימונים עכשיו! 2. למה גרטי תמיד דוחפת ביצים?
(07.05.07)
איכססססססססססססססס
4. זהירות מבורגול !!!!! הוא משלשל ..........
אחד שמבינה   (07.05.07)
5. "פילאף" הבורגול של אימא שלי; פשוט וטעים
15 דקות וזהו   (07.05.07)
קוצצים בצל בינוני (קוביות או רצועות) ושתי עגבניות בגודל בינוני. מטגנים את הבצל ב 1-2 כפות שמן (זית או ירקות) עד שהוא שקוף ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן עד שהעגבניות "נמסות". מוסיפי כוס בורגול גס, מערבבים במשך מספר דקות ומוסיפי חצי כוס מים. ברגע שהמים נספגים, ממשיכים להוסיף מעט מים (כמו שמכינים ריזוטו) לפי הצורך - עד שהבורגול מתרכך. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עד שהתחתית משחימה מעט וזהו.
6. "פילאף" הבורגול של אימא שלי; המשך
15 דקות וזהו   (07.05.07)
שכחתי להזכיר שיש להוסיף מלח (1/2 כפית בערך) ופלפל שחור לפי הטעם.
7. 3 דווקא יש רימונים- מקירור
s   (07.05.07)
אבל הם נראים על הפנים
8. ועל "גירגור" שמעתם ? מעדן כורדי....
המתכון סודי   (07.05.07)
9. ל 3 הלו.....הכתבה של "פיליס גלזר"
(07.05.07)
תבקש סליחה יפה!
10. ל9 תסתכל במתכונים
ג   (07.05.07)
11. האם אפשר להחליף את הבורגול בקינואה?
(07.05.07)
12. ל-9, הכתבה של פיליס גלזר אבל המתכון עם הביצים של יעל גרטי.
(07.05.07)
13. 12 אכן -- תודה על האיפוס!
לא להסחף ,   תיקון אחד מספיק   (07.05.07)
תיקון אחד מספיק.....
14. ריח רע למחרת
מיכל ,   צור הדסה   (08.05.07)
אני מכינה בורגול כמו אורז, ולמחרת היום כשהבורגול בסיר במקרר יש לו ריח רע. למה זה קורה?
15. תגובה למס. 2 שריתה תכנסי .........
מרים ,   בני ברק   (08.05.07)
גברת שריתה נכבדה ! תודה רבה עבור המתכון הנפלא ! אני אנסה אותו . נשמע לא רק טעים , אלא גם בריא !!! תודה . מרים
16. בורגול עם רימונים
חני הכהן ,   הר אדר   (08.05.07)
אפשר להוסיף שלושה בצלים ירוקים וחצי פלפל ירוק חריף , התוספת מדגישה את הטעמ, בתאבון !
17. במקום ביצים שימו טחינה גולמית
יעל ,   צפון   (08.05.07)
למי שמקטר על הביצים בקציצות: אני מניחה שאתם טבעונים, אז כדאי שתדעו שטחינה גולמית מחליפה יפה מאד את הביצים כחומר מקשר. אני לא צמחונית / טבעונית ומשתמשת בה גם בקציצות בשר (לבד או בשילוב עם ביצים).
18. שטלה לגבי מתכון העדשים והבורגול
miri ,   פ"ת   (08.05.07)
האם הבורגול צריך להיות מושרה לפני הטיגון... או להכניסו למחבת כמו שהוא...
19. ל - 12: כמו שהוא, וזה מתכון מ-ע-ו-ל-ה!
דיקלה   (08.05.07)
20. פיליס את גדולה!
חנה ,   צפון   (08.05.07)
המתכונים שלך בריאים, קלים ומובנים, כייף לבשל ולאכול, תודה לך, שוב...
21. 4 -אז תיקחי אותו לשירותים ואל תתני לו לשלשל לך בסלון
זה הפיתרון   (09.05.07)
22. אני כ"כ אוהבת בורגול מבושל בגרסה הפשוטה
נילי   (02.03.08)
2 כוסות מים, 1 כוס בורגול, 2 כפיות שטוחות מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל 15 דקות או עד שהמים מתאדים. הבורגול מוכן. להוסיף 2 כפות שמן זית איכותי ולערבב. טעים להלאה. להגיש את מנת הבורגול עם תוספת של סלט ירקות קצוץ דק והמון המון פטרוזיליה טריה.
23. תגובה ל-11 .אפשר להחליף בורגול בקינואה
מרי   (12.05.08)
חזרה לכתבה