אוכל  טעם החיים
זן ואמנות עוגת הגבינה
יעל גרטי
פורסם: 14.05.07, 08:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 136 תגובות ב-125 דיונים
31. " הלחות הגבוהה במישור החוף בקיץ ממתנת את החום." ????
עומס החום עולה עם ,   הלחות - לא יורד   (14.05.07)
32. למי שמחפש טריק במקום החיתול
עמית ,   מרכז   (14.05.07)
במתכון של העוגה האוסטרית אפשר פשוט להשתמש בגבינה לאפיה של תנובה 5%... במקום לסנן גבינה על חיתול. ואגב מר גולדמן משום מה כל פעם נותן מתכון אחר לעוגת הגבינה האוסטרית שלו
33. תגובה ל-7
(14.05.07)
כי הרי מה זה אחוזים זה חלק יחסי מהמשקל הכללי אם המשקל הכללי של הגבינה היה 100 גר' ובתוכו היו 5 גר' שומן (כלומר גבינה 5%) הלכת וסיננת 10 גר' של מיים , עכשיו משקל הגבינה הוא 80 גר' אבל משקל השומן הוא עדיין 5 גר', אז אחוז השומן הוא 6.25% קפיש???
34. ל-27 - המשקל במתכונים הוא לפני סינון.
יעל גרטי   (14.05.07)
35. נראה מצויין!!!!!!!!!!
ע'   (14.05.07)
36. ל - 30
חגית   (14.05.07)
העוגה האולטימטיבית- המתכון מופיע בבישולה מהאגדות (עוגה ללא קמח, מכילה: גבינות, שמנת, ביצים, קורנפלור, סוכר ואבקת פודינג) מדהימה!!!
37. עוגת הגבינה של הדס
גיא ,   תל אביב   (14.05.07)
הכי טעימה
38. מותק, תודה !!!
עידית המקורית   (14.05.07)
39. רעיון גאוני לתחתית בצק לעוגת גבינה!!
המכורה לעוגות גבינה   (14.05.07)
חבל על הקלוריות הנוספות בתחתית וחסל עבודה מיותרת. קונים תחתית מוכנה - זה מגיע באריזה של שלוש. מפרידים בזהירות עם סכין. אם נשבר, לא נורא, מניחים יחד בתחתית. את שתי התחתיות הנוספות מאחסנים כל אחת בנפרד בשקית נילון לעוגות הבאות (יש לזה חיי מדף ארוכים מאוד!). גם אם הבצק "יבש" זה מצוין, זה מקבל לחות מהעוגה ובשום אופן אין להרטיב!! אם התחתית גדולה מהתבנית, חותכים בהתאם ואת העודף שומרים כפירורים מעל העוגה. והכי חשוב - זה לא נשרף באפיה!! בתיאבון
40. כרגיל, כל כתבה של יעל-מקיפה ומקצועית
ד', אות בדויה   (14.05.07)
תענוג. תודה רבה על המחקר, ההשקעה, הרצינות.
41. ל-12 מתכון לעוגת גבינה חמה
לירון ,   תל אביב   (14.05.07)
5 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר קליפה מגוררת דק מלימון אחד 3 כפות קורנפלור או קמח תופח 3 כפות אינסטנט פודינג וניל 500 ג' גבינה לבנה 5% 1 גביע שמנת חמוצה. אופן ההכנה-להקציף את החלבונים (לבן) עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק, בקערה נפרדת לערבב את יתר החומרים לתערובת אחידה וחלקה,להוסיף את קצף הביצים לתערובת הגבינה בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.(לא לערבב יותר מדי).להעביר לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני בערך 50 דקות(זה משתנה בין תנור לתנור). לצנן את העוגה היטב ולהכניס למקרר לפחות לשעתיים. תהנה
42. 11 צודקת
מנש התימני ,   ראש העין   (14.05.07)
43. יעל את השתגעת?
מה זה כמויות הסוכר ?   (14.05.07)
ובשביל מה צריך עוגיות פתי בר.. אפשר לעשות מלית הרבה יותר פשוטה הרבה יותר רזה הרבה פחות ממותקת ולאפות בתבנית סיליקון בעלת שקעים קטנים לקבל גביניות נהדרות בלי כל הזוועה הזו.מנצח או לא ,הבריאות גם כן חשובה לא??בריאות מנצחת!!!!
44. במקום חיתול
שרה ,   ראשל"צ   (14.05.07)
תגובה ל-8,16,18,32,... במקום לסנן את הגבינה, פשוט מוסיפים כף של קורנפלור לתערובת.זה סופח את שאריות הנוזלים. עובד הכי טוב. מנסיון.
45. פשוט מלכה, כתבה מלאת העשרה, תודה -חיבוק-
יערונת   (14.05.07)
46. ל- 11 את ממש גזענית
תימניה גאה   (14.05.07)
47. ל-16. פתרון במקום חיתול
האופה בלבן ,   חיפה.   (14.05.07)
אני משתמש במגבות נייר רב פעמיות (מהסוג הלבן) של סנו. נדמה לי שקוראים להם סנו משי. הם בדיוק מתאימות.
48. ניקוז ואחוז - כיצד לשמור על גבינה רזה?
האופה הלבן ,   חיפה   (14.05.07)
ראשית, ניקוז המים מהגבינה הוא הכרחי. לכן, כדי לקבל את הכמות הנכונה של הגבינה ואת אחוז השומן הרצוי נעדיף לקחת כמות גדולה יותר של גבינה (בערך פי 1.5 מהרשום במתכון) אבל בעלת אחוז שומן קטן יותר, למשל 5% במקום 9%. לאחר ניקוז המים נקבל גבילה מתאימה לאפיה במשקל הדרוש ובאחוז שומן הרצוי.
49. ל-30 עוגת גבינה נטו - ללא תחתית
האופה הלבן ,   חיפה   (14.05.07)
עוגה מספר 18 - קראתי לעוגה הזו מספר 18 מכיוון שהיא המתכון ה-18 שניסיתי. רכיבים: קבוצה א´: 2 גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%) 4 כפות לבן או שמנת חמוצה ( 1 מיכל) 4 כפות אינסטנט וניל 4 כפות קורנפלור ¾ כוס סוכר 4 חלמונים 1 שקית סוכר וניל (בערך 3 כפיות) קבוצה ב´: 4 חלבונים ¼ כוס סוכר אופן הכנה: מקציפים את קבוצה א´. מקציפים את קבוצה ב´. מערבבים את קבוצה א´ עם קבוצה ב´ תבנית קפיצית 26 ס"מ, משומנת קלות. עוטפים את היקף התבנית בנייר עיתון רטוב. הכי מתאים 2 עמודים ראשונים מגיליון סופ"ש, מקופלים לאורכם לרצועה של 7 ס"מ. תנור בחום גבוה - C0 210. – 10 דקות חום נמוך - C 0 90 - שעתיים כניסים את העוגה בתבנית העטופה בנייר רטוב לתנור, לשלב התחתון של התנור, בחום גבוה ל– 10 דקות ואח"כ מנמיכים את חום התנור לחום נמוך (עד נמוך מאוד), לפחות לשעה, רצוי שעתיים, עד להזהבת החלק העליון. לא פותחים את התנור עד להתקררות מלאה של העוגה (כשעה). לציפוי העוגה: שמנת מתוקה שארית האינסטנט וניל ½ כוס חלב 1 כף סוכר מקציפים ומורחים על העוגה (מומלץ יום למחרת).
50. עיתון במקום אמבט.
האופה הלבן ,   חיפה   (14.05.07)
לאמבט המים החמים זו המצאה צרפתית וקוראים לה "באן מרי" האמבטיה של מרי. אבל הצרפתים לא ממש משוגעים על אמבטיות, לכן הם המציאו שיטות חלופיות, ממש כמו הסחבה איתה היו נוהגים להתנקות כשלא היו מים חמים. עבור עוגות הגבינה הם המציאו את מעטפת נייר העיתון הרטוב. הרטיבות, שלא כמו המתואר בכתבה, לא באה להגן על הנייר, אלא על העוגה. תפיק המעטפת למנוע אפיית יתר של היקף העוגה בעוד לב העוגה נשאר לח ולא אפוי. יש לזה צד חזותי - היקף בהיר - אבל העיקר הוא קבלת עוגה אפויה באופן אחיד. עבור תבנית 26 מתאים נייר עיתון של גליון סוף שבוע. הדפים הכפולים. מקפלים דף כפול לרצועה של 7 ס"מ. אח"כ מגלגלים אותה לצורת חביתקטנה ומשרים בספל מים ל-3 דקות. פותחים מחדש את החבית עד לקבלת רצועה ברוחב 7 ס"מ המקיפה בדיוק את התבנית. בהצלחה
51. שתי העוגות עתירות קלוריות
יעל ,   שרון   (14.05.07)
להלן מתכון קל ושווה: חצי ק"ג גבינה 5% 5 ביצים כוס סוכר שתי כפות קמח (ללא אבקת אפיה) 1 סוכר וניל 1 שמנת חמוצה 1 שמנת מתוקה להקצפה 3 כפות אינסטנט פודינג וניל לערבב בקערה גדולה גבינה,שמנת,חלמונים, חצי כוס סוכר,סוכר וניל,קמח. להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף נוקשה. לאחד בתנועות עטיפה. לאפות שעה בתבנית 26 משומנת במרגרינה, כל הזמן 160 מעלות. לצנן. להקציף שמת מתוקה + פודינג לקצפת ולמרוח על העוגה הקרה ולצנן במקרר.
52. מדוע אין הפרדת חלבונים בעוגת ארנה ואלה ?
מיכל ,   זכרון יעקב   (14.05.07)
עושה רושם בסדר אבל, מדוע אין הפרדה והקצפת חלבונים ? לא נראה לי שהעוגה תעלה ותהיה אורירית בלעדי זה.
53. ל-46
רונה זכאי ,   תל אביב   (14.05.07)
למה לומר שהאשכנזים (או הפולנים לחלופין) יש להם אוכל תפל ומגעיל זה בסדר (מה שמזרחים רבים עושים) זה בסדר, אבל ברגע שמזכירים תימנים זה לא פוליטיקלי קורקט וגזענות?
54. הכי שיש גבינה
טובה ,   אטלנטה ג"ורגיה   (14.05.07)
העוגה הכי מוצלחת , שנישארת גבוה גם אחרי האפיה היא העוגת גבינה מהספר הראשון של רות סירקיס מהמטבח האהבה היא מופע שם בשם עוגת גבינה עשירה יש לעשות אותה כפי שהיא מופעה כולל ההוראות לאפיה לא תיפסיקו לעשות אותה להת טובה מאטלנטה ג"ורגיה
55. במקום חיתול
ראובן ,   לוד   (14.05.07)
במקום חיתול אפשר להשתמש בנפה לקמח דקה
56. יופי של כתבה
עדי   (14.05.07)
57. יעל, כתבה נהדרת
רחלי השפית   (14.05.07)
58. עוגת גבינה
מושבניקית ,   המרכז   (14.05.07)
לעוגה של אורנה ואלה אפשר להוסיף בין התחתית לגבינה פלחים של אננס משומר משדרג את העוגה
59. לת
דודו ,   מהמרכז   (14.05.07)
מישהו לעזעזל יכול להסביר לי מה זה הלת בסוגריים?
60. למס' 22 - אולי לך גבינה גורמת לשילשול ולכל
השאר . ,   עליי זה לא משפיע   (14.05.07)
ובטוח שלעוד אחוזים ניכרים באוכלוסיה . אז בבקשה ממך....זה שאתה באופן אישי סובל ממוצרי חלב , זה לא אומר שכולם סובלים .
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה