אוכל  טעם החיים
זן ואמנות עוגת הגבינה
יעל גרטי
פורסם: 14.05.07, 08:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 136 תגובות ב-125 דיונים
61. למה מים
מהנדסת חובבת אוכל   (14.05.07)
מתוך הבנה פיזיקלית בסיסית, אין שום קשר בין המים שמסביב לתבנית לבין הלחץ מסביב לעוגה. אין דבר כזה מבחינה פיזיקלית. הסיבה לכך שאופים בתבנית עם מים היא שטמפרטורת המים המקסימלית (בלחץ אטמוספירי) הינה 100 מעלות ולכן כאשר המיים מקיפים את שולי התבנית (וזה נכון גם עם עיתון רטוב) הם מבטיחים שטמפרטורת התבנית לא תעלה על 100 מעלות וכך השוליים יוצאים לבנים ולא נוצר מצב שבו השוליים נאפים והפנים נישאר בלתי אפוי. בברכת חג שמח
62. looks so yummi- cheese louise!
cheesy ,   US and A   (14.05.07)
63. ל59 לת בסוגריים זה כנראה ללא תוכן
ק   (14.05.07)
כלומר תגובה שהיא רק כותרת ואין כלום בפנים
64. עוגת גבינה טופו -לפיליס גלזר תודה ענקית!
שוש פירוז   (15.05.07)
מזה מספר שנים, אני מחפשת מתכון לעוגת גבינה מטופו (בעיות בריאות...) פניתי פעמים רבות במייל למומחים שונים אך אף לא אחד ענה. לאחרונה פרסמה פיליס גלזר מתכון לעוגת גבינה מטופו. חידוש מרענן ומדהים לכשעצמו!!! מה שהיה הרבה יותר נעים זה לקבל מענה למייל ששלחתי! תודה רבה לפיליס! פעם נוסת אני נהינת ממתכונייך.
65. סוף סוף כתבה שממש...
גרטה ,   מיתר   (15.05.07)
מלמדת איך לאפות עוגות גבינה .גם המתכונים ניראים נהדר. תודה וחג שמח
66. במקום חיתול - כנסו!!
גם אופה גם יפה ,   הרצליה   (15.05.07)
כשאני מכינה עוגות גבינה (וזה קורה הרבה) מגבינה לבנה רכה (בד"כ סקי 5%) אני משתמשת במסננת פלסטיק עם חורים מאוד קטנים, אותה אני מלבישה על כלי פלסטיק בעל אותו קוטר ושמה במקרר ללילה או לכמה שעות טובות. לא תאמינו כמה מים יוצאים. אם יש שמנת חמוצה במתכון (לא כחלק מהציפוי) גם אותה אני מוסיפה למסננת. בהצלחה!!
67. ללא תוכן
ראשי תיבות, נוטריקון   (15.05.07)
68. כתבה נהדרת!
רינה ,   מרכז   (15.05.07)
תודה ליעל גרטי על הכתבה המפורטת. כרגיל כתבה מקצועית ממצה ומאוד עוזרת.
69. האם המשקל המופיע זה לפני או אחרי סינון???
קרן ,   ת"א   (15.05.07)
70. 69 - ראי 34
34   (15.05.07)
71. ל-רחל, צפון הרי מתכון לבקשתך:
חנהלה   (15.05.07)
6 ביצים מס' 1, כוס סוכר, 2 סוכר וניל, 500ג' גבינה 5%, 250ג' גבינה 9%, 1 שמנת חמוצה של פעם, 4 כפות קורנפלור מלאות. 1. להקציף חלבונים + 1/2 כוס סוכר 2. להקציף קלות בנפרד את החלמונים+1/2 כוס סוכר+סוכר וניל+קורנפלור לערככ יחד בתנועות עטיפה מהירות את 1+2 לאפות 10 דקות ראשונות ב-170 מעלות + שעה ו-20 ב- 120 מעלות (סה"כ שעה וחצי של אפיה) - בהצלחה -
72. מחכים למאזארין בת"א!
מעריצה סמויה ,   תל אביב   (16.05.07)
ליעל - איזה יופי שאת מביאה מתכונים של אלון גולדמן.
73. קורנפלור
ל ,   חול   (17.05.07)
איך אין קורנפלור בעוגה של אורנה ואלה?
74. כל הכבוד לכתבה
נ   (17.05.07)
כל הכבוד על הכתבה אבל, כתבת שצריך לתת חום גבוה בהתחלה ואת רושמת 150 מעלות, דבר נוסף איפוא הקורנפלור בעוגו? אשמח לקבל תשובה נ.
75. בקשר לתבנית - קבלו טיפ
יפה ,   עכו   (17.05.07)
ליעל גרטי, א. תודה על הכתבה, תענוג. ב. אני אופה עוגות גבינה בתבנית עגולה חד- פעמית (לפעמים תבנית בתוך תבנית כדי ליצב את התבנית. בסוף האפיה ועם התקררות העוגה, אני מפרידה, בסכין/מרית מתאימה, את העוגה מסביב לתבנית ומתחילה לגזור במספרים את התבנית ומשטחת את החלקים הגזורים כך שמתקבלת צורה של שמש ובמרכז העוגה. כעת, אני גוזרת את החלקים מסביב לעוגה בסיבוב מושלם כך שרואים רק את העוגה ומעבירה לצלחת זכוכית עם מכסה המיועדת לאיחסון עוגות. עכשיו אפשר לפרוס ולחלק עוגה לכל זבי הריר העומדים עם הלשון בחוץ. ח ג ש מ ח ל כ ו ל ם ו ב מ י ו ח ד ל ת ו ש ב י ש ד ר ו ת. א ו ה ב י ם א ת כ ם ו מ ח ז י ק י ם ל כ ם א צ ב ע ו ת. ל נ פ ג ע י ם: ה ח ל י מ ו מ ה ר !!!!!!!!!!!!!!!!
76. ל- 74
יעל גרטי   (17.05.07)
כל מקרה לגופו...כל עוגת גבינה מתנהגת אחרת, בהתאם למרכיביה. המתכונים עובדים מצוין כמות שהם - אין צורך להוסיף קורנפלור או לשנות משהו בהוראות האפיה. בהצלחה!
77. אין כמו אסטלה!!! מס' 1 בארץ ובכלל
אלינור   (20.05.07)
אני תלמידה של אסטלה לשעבר. דעו לכם שכל מילה שיוצאת מפיה היא האמת המקצועית ביותר!!!
78.  רמאות של תנובה
הרופאה האופה   (20.05.07)
השבוע סיננתי חצי קילו גבינה 5% של תנובה לפני הכנת עוגת גבינה. לידיעתכם--- יצאו 200ג נוזלים ונשאר רק 300 ג גבינה (ולא 5 כפות לקילו גבינה) בעיני שערוריה!!!
79. אפשר בלי מעבד מזון?
מיכל   (20.05.07)
האם יש דרך לערבב את החומרים בלי מעבד מזון?
80. ל-79 - ללא מעבד מזון
יעל גרטי   (20.05.07)
אני מניחה שכוונתך לבצק שבמתכון של גולדמן. אם תחתכי את החמאה לקוביות מאוד מאוד קטנות (כשהיא מאוד קרה) - ותפוררי את כל החומרים בידיים בקערה- אני מניחה שתצליחי ליצור פירורי בצק. כדאי להתחיל מערבוב כל החומרים היבשים ואז להוסיף את קוביות החמאה. בהצלחה (-:
81. מחפשת עוגהת גבינה ללא אפיה-קלה
עדה ,   רתמ גן   (20.05.07)
82.  11 הייתי חונק אותך עם חיתול לא נקי !!!
תימני   (21.05.07)
83. זו שערוריה, מה זה מוכרים לנו מים בגבינה !?
עו"ד חלבי   (21.05.07)
תוקם ועדת חקירה.
84. 11- שתקי.
הודית   (21.05.07)
85. הכנתי את העוגת 10
יהודה   (22.05.07)
הכנתי את שתי העוגות יצא 10 טעימות וכף לכין אותם
86. גרטי התגעגעתי
איריס   (22.05.07)
87. כתבה פשוט מעולה
ד"ר לביא   (22.05.07)
בדיוק ככה צריכה להיראות כתבת מתכונים. נקודה. כל הכבוד. כן ירבו.
88. עוגת גבינה אוסטרית-מעולה
רנה ,   תל-אביב   (23.05.07)
הכנתי את העוגה לחג והיא סחטה מכולם ללא יוצא מן הכלל אנחות התפעלות ועונג. אמרו שעוד לא אכלו עוגה כזאת!
89. "קמח לבן" הכוונה קמח אוסם?
יואב ,   ת"א   (28.05.08)
90. לכל התימנים באשר הם..
יואב ,   ת"א   (28.05.08)
מה אתם מתעצבנים על 11? סה"כ ציינה עובדה ידועה שאתם האומה עם האוכל הכי ג'יפה. והיא גם צודקת. מה יש לכם מעבר לבצק מרגרינה ושמן? מה יש? מה פה גזענות? וואלה עדיף הדג התפל והמגעיל של סוניה סבתי מקרקוב עליה השלום אשר היה מבריח את כל השכנים מהבניין עד יום ראשון בבוקר מחשש שמא תציע להם לטעום אותו.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה