בריאות  מחקרי בריאות  דיאטה ותזונה
מחקר ענק: דגנים מלאים מפחיתים סיכון להתקף לב
ד"ר איתי גל
פורסם: 29.05.07, 09:48
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 78 תגובות ב-78 דיונים
31. השאלה אם הדגנים המלאים לא רק עושים אותך לסוס אלא גם
(29.05.07)
32. השאלה היא האם הדגנים המלאים לא רק עושים אותך סוס אלא
(29.05.07)
גם מציידים אותך כמו סוס ?
33. קינואה
אלוורה ,   צפון   (29.05.07)
לכל השואלים והלא יודעים אז: קינואה שייכת ל: משפחת הסילקיים סוג כף האווז מין קינואה הכל כתוב במילון ואין צורך לנחש. טעים מאד ומזין מאד.
34. למס' 2 -יש לך הוכחה על מה שכתבת?
נאוה   (29.05.07)
אם יש לך תכתוב פה בתגובות. ואם אין לך אז אל תענה כלל.
35. ל- 29 אתה טועה וגם אחרים, שוקולד מוצר תעשייתי מסוכן!
נושם עמוק ,   רץ רחוק   (29.05.07)
החברות המייצרות ומשווקות שוקולד הצליחו לטמטם את רוב ציבור הצרכנים, והפכו את השוקולד ל"בריא" ואין בכך אמת, נהפוך הוא,!! השוקולד על רוב צורותיו המגיעות לציבור הצרכנים מכיל כמויות גדולות של סוכר, ובנוסף עוד כמה מרכיבים שאין טעם לפרט מרכיבים מסוכנים לבריאות, בעוד שפולי הקאקאו שהם המרכיב הבריא באמת נהרס תוך כדי תהליך הייצור, זה טעים,! נכון, אבל זה לאר שלא בריא , זה אפילו מסוכן לבריאות,!! אז שלא יעבדו עליכם ,!!!
36. ל- 34 מה נילחצת, החלב מזיק זה ברור,! כלומר למי שמתעניין.
לא שותה חלב ,   שומר נפשו   (29.05.07)
37. לכל מתנגדי החלב...
רופא   (29.05.07)
אותם מחקרים שמראים שחיטה מלאה בריאה, מראים שחלב הוא בריא ואינו גורם לאף אחד מהדברים שאתם טוענים במרץ - לא ליחה, לא מחלות ולא אלרגיות - וזו לא טענה, זה מוכח במאות מחקרים, והסידן בחלב נספג היטב וגורם לבניית עצם וזה מוכח באלפי מחקרים ולא יעזרו כל טענותיכם הלא מוכחות, המקור מידע היחיד שאתם מסתמכים עליו זה ספר של רופא כירורג לשעבר שהועף מקופת חולים על ביצוע פרוצדורות מיותרות ומסכנות בחוליו מולו עומד לפניכם כל הממסד הרפואי\מדעי\ביולוגי שפועל אך ורק ע"פ הוכחות ויודע (כי זה הוכח אלפי פעמים) שחלב הוא בריא. ולא אני לא מטעם חברת חלב ואף פעם לא ראיתי נציג של תנובה או משהו אחר מנסה להשפיע על רופא\מדען... אתם והניואייג' שלכם מגוחך אל תשתו חלב אם לא בא לכם אבל אל תספרו שקרים...
38. לכל אלה שמשתמשים ב"מילים יפות" כמו:
עוד איכפת לי   (29.05.07)
"מפגרת", "אינפנטיל", "דפוקים", מה קרה, כבר אי אפשר לפנות יפה ליהודי שאולי כתה איזה משהו בטעות, לאן אתם עוד רוצים להוריד את המדינה הזו שממילא היא כבר ברצפה, קצת כבוד אחד לשני גם בתגובות, לא יזיק, אל תשכחו שהילדים שלנו חשופים לכל זה !!! תהיו בריאים וחזקים !
39. למה אין קישור למאמר?
דרור ,   שפלה   (29.05.07)
40. בשביל מה הכותרת "מחקר ענק"?
מישהו   (29.05.07)
גם מחקרים ע-נ-ק-י-י-ם עשויים להיות מגמתיים ובעברית פשוטה - לא אמינים!
41. לא רק עם חלב
בר יעקב   (29.05.07)
דגנים מלאים יכולים ללכת עם מרק,סלט ירקות וככל שהדמיון מוביל
42. ל- 37 " הרופא" שניראה שהוא מגיב בשכר, ומטעם
מוחל טובות חלב ,   צימוקים ודבש   (29.05.07)
החלב מסוכן, לבריאות! קיימים סוגי מ\זון רבים ומגוונים וטעימים בהרבה מהחלב, שמספקים לגוף את תיצרוכת הסידן הדרושה, ללא חשיפתו לסכנות שקיימות בחלב, בתי החולים מלאים באנשים שצרכו חלב,! ואין טעם אפילו להתווכח על כך.
43. מתכונים לקינואה
חוה אורנים ,   שרון   (29.05.07)
ל28. יהיה נחמד ומועיל אם תיידע אותנו היכן אפשר למצוא מתכונים לקינואה. ת ו ד ה
44. דגנים מלאים
בר יעקב   (29.05.07)
כל הדגנים לאכילה עם הקליפה שלהם. כך חיטה, אורז, שומשום מלא(בריא מאוד) בתערובת עם זרעי פישתן טחונים.זרעי פישתן חובה לטחון.
45. עם חלב? לא
בר יעקב   (29.05.07)
אפשר להוסיף דגנים מלאים כמו שומשום עם זרעי פישתן טחונים לסלט ירקות. אפשר להכין תוספות לבשר מחיטה מלאה או אורז מלא או קינואה. הכל כיד הדמיון.
46. ל-42,הסבתא רבא שלי בת 98,אוכלת בשר אדום,שותה חלב ומעשנת
הולכתX1בשבוע לסרט ,   זה הכל גנטיקה   (29.05.07)
יש לה כמעט את כל השיניים בפה (ולא אלה שעולים בכסף). לא נוגעת בסולניים (עגבניות,חציל,פלפל). עור פנים וגוף נפלאים צלולה כמו מי מעיין זכים מדברת כמו מכונת יריה.
47. לייצר אוכל המלא עולה פחות - למה הוא יקר יותר
אין חדש ,   תחת השמש   (29.05.07)
חיטה מלאה, אורז מלא, סוכר חום הם שלב בדרך לייצור המוצר המזוקק ולכן זולים יותר בייצור, מדוע הם יקרים יותר ? איפה משרדי הבריאות בעולם שלא מעודדים את השמוש תוך שכנוע הייצרנים להוריד את המחיר. אלא אם כן המטרה היא לחסל את האוכלוסיה הבוגרת שלא תהיה לנטל על הממסד. כנ"ל לגבי עישון ואלכוהול
48. איפה יש דגנים מלאים ! [ התשובה בפנים]
בן   (29.05.07)
כל לחם שהו חום זה עם דגנים מלאים ... מה שלבן או אחיד זה חארטאא לא לקנות אתזה תיקנו רק את החומים ! מלא וןויטמינים ! למשל בלחמים הלבנים אין ויטמינים בלחם המלא מלא וויטמנים נוגדי חימצון
49. סוסים שאוכלים דגנים מדברים עברית
רונה   (29.05.07)
50. ל- 46, גם במידה והתאור שלך נכון , אז מה?!
אנטיטטאנוס ,   ים המוות   (29.05.07)
הדור של הילדים העכשווי, עם אורח חייו, תזונתו, הלחצים, העדר פעילות גופנית, זיהום האויר והמים, לא יגיע לגיל 38, ואם יגיע, ייצא ויכנס לבתי חולים, ואת רוב הבעיות ניתן למנוע, מי שמעוניין כמובן, והסבתא שלך מעניינת את הסבתא שלי, גנים זה דבר מאוד חשוב, אבל כאמור, עם החלב של היום, צריכת סוכר, וקמח לבן, וכמובן " חלב" לא יעזרו כל הגנים, תהיה לי בריא סבלא
51. 37 אם אתה רופא אולי תפרסם את שמך המלא? מי משלם לך להגיב?
שי   (29.05.07)
למה להטעות את הציבור? יש כמות עצומה של מחקרים על נזקי החלב. ומולם יש גם כמות לא מבוטלת של מחקרים ממומנים של יצרניות החלב שאומרים שחלב זה בריא.
52. מתי תבינו אנשים
כפיר   (29.05.07)
שמה שהכי גורם למחלות השונות ובינהים גידולים וסוגי הסרטן השונים הם: הלחץ, החרדות והמתח. והם הגורמים העיקריים. יש בנפש שלכם הרבה יותר ממה שנראה לכם
53. 34 אני מטיף את זה כ150 שנה ונראה לי שגילי לקחה את זה ברצינות
האזרח קליין   (29.05.07)
היא לא קולטת שסתם צחקתי
54. ל 46
גרדה   (29.05.07)
מדוע סבתא רבא לא אוכלת חצילים עגבניות פלפלים?
55. מתכון קדירה ג'נרי לדגנים מלאים
ד"ר גונזו   (29.05.07)
הבישול יעשה בסיר נירוסטה גדול. מצרכים: חצי כוס חיטה מלאה חצי כוס אורז מלא או דגן אחר שיהיה מענין מומלץ להכניס למסננת ולשטוף במים. כף כורכום (גם על זה יש מחקרים רבים..) 2 כפיות פפריקה ו/או לפי הטעם כף מלח ותוספת לפי הטעם/תנאי בריאות 2 כפיות סוכר או 2 כפות ריבת פרי כמו תפוז במידה ובקדירה יהיו חלקי עוף/בשר 2 כוסות מים שוקיים/כרעיים/נתחי פרגית חתוכים לחתיכות (נמכר כמגש בסופר) או דג קרפיון/לוקוס או כל דג בעל תכולת שומן המתאים לבישול במשקל של כ-2 קילו חתוך לפרוסות בעובי של בין בוהן לשתי בהונות ** כלל אצבע - שהבשר/דג לא ימלא יותר מחצי סיר 2 גזרים ו/או 2 גמבות ו/או גרעיני תירס משני קלחים ו/או סלסלת פטריות חתוכות לחצאים/רבעים/פרוסות בצל גדול חתוך לחתיכות קטנות לפחות רבע ראש שום מפורק מהקליפות מומלץ להוסיף כוסברה בהמשך ובאופן שיפורט בהמשך אופן הכנה: לטגן את הבצל בכרבע כוס שמן עד שקיפות בחום בינוני, להוסיף את שאר הירקות מלבד הכוזברה. להמשיך לבשל ולערבב עד ריכוך. להוריד חום ולהוסיף חלקי בשר/דג ולערבב. להעלות חום לבינוני ולהמשיך לערבב עד הלבנת הבשר/דג (עד כדי 70% מהשטח של הבשר/דג). לשפוך את הדגנים על הבשר ולערבב. בבלנדר להכניס את כוסות המים, השום והכוזברה הטריה. לטחון לגמרי ולהוסיף לתבשיל ולערבב. עתה להוריד חום למינימום לשים מכסה ולהמתין בין 30 ל-40 דקות. התבשיל יהיה עם רוטב סמיך למדי והדגנים טעימים ומתפוצצים בפה. אפשר על בסיס המתכון הכללי הזה לשנות תבלון כמו תוספת ג'ינגר לבלנדר, מעט קינמון עבור עוף, במקום כוזברה או בתוספת אפשר להכניס פטרוזיליה או בזיליקום וכו'. העיסה המימית והמתובלנת מהבלנדר מאפשר לטעמים לחדור לבשר/דג.
56. שאלת השאלות: מי ממן את המחקר???
מירי   (29.05.07)
57. ל3 . שתה בירה...
הג   (29.05.07)
58. דגנים מלאים זה:אורז מלא,כוסמת,קינואה,חיטה מלאה,בורגול.
גליה   (29.05.07)
ולא כמו שכתוב בכתבה"אורז חום" מה זה אורז חום?? אוי איזה בורות. אורז מלא וחיטה מלאה זה אומר עם הקליפה בניגוד לאורז לבן שהוא נקי מקליפה ואין בו יתרונות תזונתיים.כמו כן,כוסמת וקינואה ומבשלים את זה כמו אורז לבן בתובפת ירקות. ומי שחשב שהכוונה היא לדגני הבוקר של תלמה יש לו טעות הכוונה היא לא לזה.
59. ל-13 א ה ב ת י !!!!
יעל   (29.05.07)
60. ל- 13 א ה ב ת י !!!!!! (בטעות כתבתי ל-8)
יעל   (29.05.07)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה