בריאות  מחקרי בריאות  דיאטה ותזונה
מחקר ענק: דגנים מלאים מפחיתים סיכון להתקף לב
ד"ר איתי גל
פורסם: 29.05.07, 09:48
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 78 תגובות ב-78 דיונים
61. שיסבסדו לחם מחיטה מלאה - יותר זול לייצור ויותר בריא מלחם לבן
(29.05.07)
62. אז אין צורך לבכות על החלב שנשפך
החושב   (29.05.07)
63. עוד כמה מיתוסים נפלו-כנסו
נטלי ,   יפו   (29.05.07)
כתבה מדהימה: http://www.balance-m.co.il/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=32
64. מתכון מקינואה. טעים שיגעון וקל שלא להאמין. כנסו !!!!!!!!
אביגיל ,   מודיעין עילית   (29.05.07)
מרסקים במגימיקס אגבניות אחרי שהוצאתם מהן את הגרעינים שופכים את הרסק לסיר עם חצי ראש שום מרוסק [אפשר לרסק עם העגבניות] מוסיפים שמן רצוי שומשום או קנולה ובנדיבות מעט מלח וסוכר ומבשלים כמו מטבוחה. כשהנוזלים מיתאדים ונוצרת מטבוחה כמעט מוכנה בסיר מוסיפים קינואה [כוס קינואה על כוס מים] מוסיפים עוד מעט מלח מערבבים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 15 ד', מכבים את האש ומערבבים ושוב מכסים עם המיכסה. אני אוכלת את הקינואה בטמפרטורת החדר או אפילו כשהיא עדיין טיפה קרירה מהמקרר. כולם מלקקים אצבעות והמאכל מזכיר קוסקוס. ממליצה לנסות. מה שבטוח שתמיד זה יוצא אחד אחד ולא נישרף.
65. דגנים מלאים יש ב...
לכוולם   (29.05.07)
קורנפלקסים כמו-פייבר 1, בראנפלקס של תלמה (אולי יש בעוד סוגים, אבל בסוגים אחרים יש גם המון המון סוכר...). בנוסף-אורז "מלא" (חום) לחם קל או כל לחם מקמח מלא (גם חום), בטטות, פירות סיביים כמו תפוחים, אגוזי מלך ועוד. כל מה שלבן-פיתות, בגטים, בורקסים, פיצות, המבורגר, הכווווול-לחם לבן, אורז לבן, ואפילו תפו"א-אלו פחמימות "פשוטות" שאין בהן כלום. צריך לאכול פחמימות מורכבות. זהו. שלום
66. רפרנס
מיכלMD   (29.05.07)
דר' גל- אולי הגיע הזמן לציין את מקורות המידע- היכן התפרסמו המאמרים עליהם אתה מתבסס, כמקובל??
67. תגובה לכתבה.....!
יאסי ,   תל אביב   (29.05.07)
זה כמו הסיפור על התה....פעם הוא בריא ופעם הוא מכיל יותר קפאין מקפה...המסקנה איכלו הרבה ירקות..ומעט פירות,,, ובעיקר מרק תימני.....!
68. תשובה ל-24: מי שילם לך ??????
לתלמה דגנים מלאים ,   ויותר חשוב-סיבים   (29.05.07)
69. נסטלה אומרים דגנים מלאים אבל בפועל רק 10%
מהמוצר הוא דגן מלא ,   היתר פחמימות ריקות!!   (29.05.07)
היזהרו מחקיינים שמתחייבים
70. שוגי כוכבים הכי הרבה סיבים תזונתיים שמגיעים מדגנים מלאים
שאחרים אל יסבנו אתכם ,   בהתחייבות אלק....   (29.05.07)
71. מה טוב ללב
sarom ,   רמת גן   (29.05.07)
מאכלים דלי שומן, לחם מחיטה מלאה עם דגנים, פסטות מחיטה מלאה, ירקות, פירות, וכו'.
72. אבי, הבא דוגמאות למתכונים
זהבית ,   דיסה   (30.05.07)
היי אבי אנא פרט הסבר והדגם אילו מתכונים יש לך לקינואה עוד לא מצאתי מתכון, ולו אחד, אחד שעשה לי את זה אגב קינואה, זה אכן דגן!!!!
73. תגובה מפורטת ל-37 ה"רופא" - מיתוס החלב
סקרן   (30.05.07)
תקרא את הלינק המצורף עם הוכחות ומחקרים שחלב מסוכן ותאמר בבקשה איפה הוא טועה. צירפתי בתגובה רק את תחילת המאמר ולא כולו כי אין מקום בתגובות -ynet . למאמר המלא כנסו ללינק http://www.free.org.il/nut/articles_plus.html מיתוס החלב יריב גלבוע הפופולריות של החלב, שבו כמות רבה יחסית של סידן, נובעת בין השאר משתי הנחות: 1. לגוף האדם דרוש סידן רב כדי למנוע דלדול עצמות (אוסטאופורוזיס). 2. בחלב פרה ובמוצריו יש סידן ולא נגרמים נזקים בריאותיים מצריכתם. שתי ההנחות אינן נכונות. תחילה אפרט חלק מנזקיו הבריאותיים של חלב ומוצריו, שבעטיים הם אינם מומלצים למאכל. נזקים בריאותיים מחלב וממוצריו חלב ומוצריו העלו את הסיכון למחלת פרקינסון בגברים (אך לא בנשים) בשיעור של 80%.[1] מחקרים אפידמיולוגיים במספר ארצות הראו קשר חזק בין צריכת חלב ומוצריו לבין סוכרת נעורים.[2][3] מחקר שהתפרסם בכתב העת "הרפואה"[4] מצביע על שכיחות גבוהה של תגובה אלרגית לחלבון חלב פרה בקרב ילדים בגיל הרך, הנעה בין 1.8% ל-7.5%. ילדים בני 7-8, שהונקו תקופה ממושכת יותר מחלב אם השיגו דירוג גבוה יותר במבחני אינטליגנציה מקבוצה דומה של ילדים, שהוזנה מוקדם יותר בחלב פרה.[5] ל-66.9% מהחולים בסינדרום הבטן הרגיזה היתה אי-סבילות ללקטוז.[6] לקטוז הוא סוכר החלב, וייתכן שהלקטוז בחלב פרה, שאליו נחשפת רוב האוכלוסייה, תרם להתפתחות המחלה. מחקר הראה שאלו הצורכים לקטוז ויכולים לעכל אותו נמצאים בסיכון גבוה יותר ללקות בקטרקט.[7] הסיכון גבוה במיוחד לזקנים. עוד שני מחקרים תומכים בקשר זה.[8][9]. מחקר פרוספקטיבי בשוודיה בקרב מעשנים ולא מעשנים העלה שצריכה גבוהה של מוצרי חלב מעלה את הסיכון לסרטן הריאה. [10] מחקר אחר באותה מדינה שנערך בהשתתפות 124 חולי סרטן הריאה שגילם מעל 30 ואשר הם אינם מעשנים, הראה שמוצרי חלב מעלים פי 1.8 בממוצע את הסיכון למחלה בגברים ובנשים. בצריכה גבוהה של חלב עלתה רמת התחלואה אצל זכרים.[11] מחקר בארה"ב בקרב 303 חולות בסרטן השחלה הראה ששתיית מעל לכוס חלב מלא ביום העלתה את הסיכון לסרטן השחלות פי 3.1. יחסית לאלה שכלל לא שתו חלב.[12] צריכת חלב דל שומן הפחיתה את הסיכון. מחקר גדול באוסטרליה בקרב כ-2000 נשים העלה תוצאות דומות[13] הקושרות את שומן החלב כגורם סיכון לסרטן השחלה. בנורבגיה נבדק הקשר בין צריכת חלב לסרטן ב-15,914 בני אדם במשך 11 וחצי שנים במחקר פרוספקטיבי. נמצא קשר חיובי חזק בין סרטן הלימפה לצריכת חלב וקשר חיובי חלש בין צריכת חלב לסרטן הכליה ולסרטנים באברי הרבייה הנשיים.[14] גרנט מצא במחקר שבו נסקרו נתונים מ-32 מדינות שחלב רזה מתקשר יותר מכל שאר המזונות לתמותה מסרטני הלמפה (שאינם מחלת הודג'קין).[15] המידע על סרטן השחלה והלימפה הובא ברציפות על-מנת להראות שלשתיית חלב דל שומן אין רק יתרון בריאותי במניעת סרטן השחלה אלא גם חסרונות מבחינות אחרות. מדענים יפניים בחנו את שיעור מקרי סרטן האשכים והערמונית ב-42 מדינות בעולם בהשוואה לצריכה התזונתית באותן מדינות. גבינה התקשרה יותר מכל המזונות לסיכוי לחלות בסרטן האשכים לצעירים בגילאי 20-39 ואחריה שומן מן החי וחלב. חלב התקשר יותר מכל המזונות לסרטן הערמונית ואחריו בשר וקפה. המזון שקושר יותר מכל המזונות לתמותה מסרטן הערמונית היה חלב.[16] במחקר הרופאים של אונ' הארוורד בקרב 20,885 רופאים במשך 11 שנים התברר שאנשים שצרכו מעל 600 מ"ג סידן ליום ממוצרי חלב היו בסיכון גדול פי 1.34 לסרטן הערמונית מאנשים שצרכו פחות מ-150 מ"ג ממוצרי חלב.[17] ההורמון IGF-1 מצוי באופן טבעי בדם ומפקח על גדילה ועוד פעילויות. מחקרים הראו, כי עליית ריכוזו בדם מגבירה את הסיכון לסרטן הערמונית.[18]. חלבון מן החי מעלה את ריכוז IGF-1 בדם, והימצאות החומר בחלב פועלת בדומה. תוספת יומית של 224 גרם חלב דל שומן למזונם של אנשים זקנים במשך 12 שבועות גרמה לעלייה של 10% ברמת 19IGF-1 ותוצאה דומה הייתה אצל נערות.[20] לפי סקירה של קרן המחקר העולמית לסרטן והמכון האמריקני לחקר הסרטן, במחקרים רבים נמצא שככל שעולה צריכת החלב כך עולה שיעור התחלואה בסרטן.[21] חשוב לציין שלחלב יש גם יתרונות בריאותיים כגון צמצום עששת והפחתה קלה של לחץ הדם. אולם יתרונות אלה בטלים לעומת הנזקים שצוינו. האם חלב ו/או סידן מפחיתים את הסיכון לאוסטאופורוזיס? זהו , כאן אני קוטע את המאמר כי יש הגבלת מקום ב-ynet, כנסו ללינק
74. כתבה חשובה
ורדי דוד   (31.05.07)
75. מניעה ריפוי והחלמה מחסימת כלי דם הגורמת לשבץ מוחי והתקף לב
דליה ,   נתניה   (31.05.07)
שמן אנטי אייג'ינג Anti Aging למניעה ריפוי והחלמה מחסימת כלי דם הגורמת לשבץ מוחי והתקף לב לפרטים http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=12195
76. קינואה
שי ,   קו התפר   (01.06.07)
מגעיל זה האוכל של האוכל
77. בין אם חלב טוב או לא
א.   (02.06.07)
ראוי לזכור שהוא מכיל אנטיביוטיקה שהוזרקה לפרה ועוד חומרים העלולים להזיק לאדם.
78. משרד הבריאות האמריקאי ממליץ על 3 כוסות
חלב ביום לפחות   (08.07.07)
משרד הבריאות האמריקאי ממליץ 3 כוסות חלב ביום לפחות: http://www.health.gov/dietaryguidelines/dga2005/document/default.htm
תגובות קודמות
חזרה לכתבה