אוכל  טעם החיים
זן ואמנות אחזקת הסכין
יעל גרטי
פורסם: 26.07.07, 10:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 75 תגובות ב-74 דיונים
1. יא פולנים פלצנים - קודם תלמדו לבשל!
מרוקאית ,   שדרות   (26.07.07)
אני עם סכין של 5 ש"ח - ובלי אומנות ה"זן" מבשלת ללקק את האצבעות... בזמן שכל מיני פלצנים "אוחזים" בסכין ומפתחים תיאוריות של "איך".
2. אחלה כתבה
השף   (26.07.07)
תודה על הידע המקצועי!
3. נתפטר ונעבוד בלתחזק את סכין המטבח-הגזמה
מק הסכינאי ,   מרכז   (26.07.07)
4. השחזה בעזרת נייר לטש
ר.פ. ,   מרכז   (26.07.07)
האם השחזה בעזרת נייר לטש 1200 אשר שופשף קצת עם עצמו פוגעת בסכין?
5. פלצנות לשמה
שרון   (26.07.07)
יש לי סכין כבר למעלה מעשר שנים ואבן להשחזת סכינים למעלה מעשרים שנה, פעם בחודש השחזה מספיקה (יש לי סכין מאיכות טובה) והסכין אצלי נמצא עם כל יתר כלי המטבח במתקן הייבוש. באשר לילדים, הם פשוט לא הגיעו למגירת הכלים או למתקן הייבוש... אוהב לבשל ושיש לי את הכלים המתאימים מתחת ליד, כמו בכל מקצוע, אבל שונא את הפלצנות מסביב לזה.
6. תודה
הההההההטבח   (26.07.07)
אחלה סכינים יש לחברת גלובל היפנים האלה מטורפים כיף לעבוד עם סכינים כאלה
7. ל - 1 חזור שנית ! לא קולטים אותך טוב בזרעית
אלי לוי   (26.07.07)
דבר לאט וברור שגם מפגר כמוני יבין אתך
8. אני מבקשת כתרומה סכין מעולה לחיתוך הלחם האחיד שהתייקר.......
פירורים   (26.07.07)
הסכין שיש לי יוצרת הרבה פירורים שאי אפשר למרוח עליהם מרגרינה כמו שאפשר למרוח על פרוסות תודה ד.א. אחלה כתבה
9. הפולנים לא פלצנים ! לנו יש גפילטע!!!
בדויה ,   תל אביב   (26.07.07)
10. לא פלצנות - מקצועיות
אח-מד-דיני-ג'ד   (26.07.07)
לגברת "מרוקאית" מס' 1: גם לכסח דשא אפשר עם מזמרה במקום עם מכסחת דשא ועדיין הדשא יהיה מכוסח יפה. נסי לחתוך ירקות ל-20 איש בסכין של 5 ש"ח או בסכין מקצועית. עם סכין מקצועית ייקח לך פחות מחצי מהזמן מאשר עם סכין ה- 5 ש"ח שלך ועם פחות מאמץ ופציעות. האוכל, אגב, יהיה באותו טעם. אבל, אם את אוהבת להזיע- תפדלי! עוד הערה: מדובר בדיון מקצועי-מקצועני. כל פעם שעורכים דיון כזה בישראל (בה כולם מתיימרים לדעת יותר טוב מכולם על הכל ובכל נושא) - מיד מתקבלות תגובות בסגנון "זה פלצני". זו אחת הסיבות מדוע ישראל עדיין נשרכת מאחור אחרי המדינות המפותחות: המנטליות שביסודה חפיפניקיות, "יהיה בסדר" ו"אני יודע הכל". קצת יסודיות ומקצועיות לא תזיק לנו בכל דבר!
11. פתטי
(26.07.07)
אם נדפקה הסכין קונים אחת חדשה במקום אבן ב400+ שקל ואלוהים יודע איזה עוד כלי השחזה מוזרים... במקום לבזבז זמן עדיף להחזיק בבית מספר רב של סכינים ולסגור את הבסטה... וגם אם הן לא חדות מאוד מאוד אפשר להפעיל מעט כוח ולהתעלם מזה... בנקודה מסויימת פשוט קונים אחת חדשה, אין טעם לרחוץ אותן בנפרד, להשחיז אותן לתחזק אותן אלא אם כן אתם מתכננים להקים מסעדה וזה עניין אחר
12. למרוקאית מ-1
פולניה מורשה   (26.07.07)
מה לעשות את נולדת עם מיומנות סכינים, אבל 10 שנים לקח לך ללמוד קרוא וכתוב. כל אחד עם המיומנות שלו.
13. כנסו תלמדו משהו...
דרדס אבא ,   תל-אביב   (26.07.07)
גם הסכין הכי נפחנית (למשל גלובאל שמקשטת את כל הכתבות הפרסומיות האלה) עולה 400 ש"ח. אפשר לקנות ארקוס בהרבה-הרבה פחות ועדיין להתפאר בה כאילו אתה בוצע עגבניות ב"מקצועיות" (מקצועיות קשורה יותר במבצע מאשר בכלי אבל ניחא). עדיין סכין כזו תחזיק מעמד שנים רבות. מקסימום הצלחת להרוס אחת- קנה חדשה. למה להשקיע כ"כ הרבה כסף בשטות ראוותנית כדוגמת משחזת אודם או משחזת בעלות מאות שקלים? למה להשתעבד לכלי הכי עתיק ופשוט בעולם? בסה"כ עגבניה... לא כזה סיפור, אינכם לוחמים עם חרב בשדה קרב. בסה"כ נפחנים במטבח...
14. וואללה פאמת תודה רבה
אחמד אינעל רבו ,   בית זרזיר   (26.07.07)
עכשיף אני משחיז כל הסכינים אצלי במיוחד בשביל אפשר לגנוף אצלכם
15. בבקשה מילה על סכינים משוננות
בשלן   (26.07.07)
16. תמשיכי לחתוך בסכין ב- 5 ש"ח .
למרוקאית מתגובה 1 ! ,   פאן חרמנסקי   (26.07.07)
למעשה לא בטוח שכל-כך בריא שתהיה לך בכלל סכין , ואני מדבר אך ורק לטובת שלום הציבור .
17. מגיב 9 ומגיבה 1
יואב הזועם   (26.07.07)
מגיב 9 גפיטפיש אפשר לחתוך עם סכין חד פעמית....אכלתי והקאתי מגיבה 1 סחתיין תזמיני לארוחה
18. סאבטייה
חצקל   (26.07.07)
כמו כל טרנד גם שוק הסכינים בארץ -גלובל-סכינים יפניות ושאר כנטריש... לא ניתקלתי בסכין טובה מזו של סאבטייה כבר 15 שנה.שום סכין לא מייצרת להב ברמה שלה-ושום סכין לא שומרת על להב לאורך זמן כמוה.ה"דרייצק"-שיש ברשותי,לא מתקרבות אפילו לרמה של הסכין הזו. אם תצליחו להניח יד על אחת-לא תחזרו לעולם לכל "סכיני הטרנד" שנימכרות היום בשוק תמורת מאות ואלפי ש''ח.
19. ל-5, אתה כותב "פלצנות" ועושה בדיוק את מה שכתוב בכתבה
המשחיז ,   עין סכין   (26.07.07)
"יש לי אבן ואני משחיז", יאללה יא סתום, יש סכין ב-10 שקל שחותך שחבל על הזמן, בזמן שאתה לוקח כל חודש חופש ומשחיז את הסכין שלך על האבן העתיקה שלך בפלצנות !
20. אין כמו לחתוך את הג'חנון בסכין פלצני
גל, חיפה   (26.07.07)
21. ל-1 אם היית כותבת (כותב) בשפה תרבותית
אילנה   (26.07.07)
הייתי מאמינ/ה לך. מתי ילמדו לתת תגובות בצורה תרבותית. תאמינו לי יהיה נעים יותר לשוטט באינטרנט.
22. לדעתי #1 מרוקאית אסלית אולי פרסית???-
סיימון ,   תא   (26.07.07)
אני מרוקאי גאה שמבין בסכינים- וקונה ומבשל רק בעזרת סכינים מרמה הכי גבוהה לא אציין שמות חברות... עדיין לא שילמו לי עבור הפירסום...הקודם
23. פרטים על משחיזים מקצועיים ?? איפה אפשר למצוא?
(26.07.07)
24. פעם, כשהשחיזו סכיני גילוח...
אלכס ,   צפון   (26.07.07)
גם סכיני גילוח היו משחיזים פעם. זה היה לפני עידן הסכין הכפול, המשולש או המחומש, אז כשלסכין היו שני להבים וחור מיוחד באמצע. היית מכניס את הסכין לקופסת אלומיניום קטנה ומניע גלגלת שהיתה מסובבת אבני משחזת על להבי סכין הגילוח. מאז עברו שנות דור כאמור...
25. 10 you are so right
chef ,   usa   (26.07.07)
we need some humility
26. ל-10 : כל מילה בסלע
אדוארד ,   אשדוד   (26.07.07)
מסכים עם כל מילה! החפיפניקיות במנטאליות של הישראלים זה פשוט תכונת אופי לאומית. בנוסף, בתור בשלן חובבן, שעבר מסכינים של 20 ש"ח לסכין שף של 650 ש"ח, אני יכול לומר בוודאות - אפשר לנסוע על סוסיתא, ואפשר - על מרצדס. חווית הנסיעה - זה מה שעושה את ההבדל. ומאחר ואני לא מבשל למחייה, אלא לחוויה, האלמנט הזה חשוב לי לא פחות מהתוצאה הסופית.
27. כתבה מצוינת, תראו את התוצאות בסרט הבא...
א. היצ'קוק ,   מוטל בייטס קליפורניה   (26.07.07)
סכין טוב צריך לדעת לאחוז נכון ולא רק לתחזק... ואז לתקוף, בתנועות חדות וקצובות מלמעלה למטה. מעוניינים בדוגמאות נא לצפות ב'פסיכו'
28. יש כמה דברים להבהיר בכתבה מלומדת זו והם:
ABBA אל אספניול   (26.07.07)
נא לא לשכוח שבעברית יש משחז (לבטא כמו מברג),זה הכלי שכאן בכתבה נכתב "שטול" יענו SHTUL. אשר לשטול הנ"ל והפלדה יש בילבול.אולי השטול SHTUL שבכתבה צריך להיות SHTOL היות שכך מבטאים את המילה פלדה בגרמנית-יהודית,היא היידיש ואילו בגרמנית היא שטאל stahl. כי stuhl (לבטא SHTUL)בגרמנית זהו כיסא וגם צואה,ובזה המקור של ה-stool האנגלי. אז לסיכום,יש בארץ כליבשם משחז שאין בו בילבול בניחוח לועזי בין בית-כיסא לפלדה וכך מקבלים סכין חד (כן,גם בזכר,תסתכלו על צורתו) או סכינים חדים לתפארת החיתוך.
29. למספר 1
פולה סקרבנסקי ,   סביון   (26.07.07)
לא נמאס לך כבר מרגשי הנחיתות שלך.יש עולם חוץ מכוסכוס.
30. שאלה ללא תשובה
שאלת שטול ,   מי יודע   (26.07.07)
לאיזה כיוון משייפים את האבן על השטול- עם הלהב או נגד כיוון הלהב?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה