אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
קינואה מאדום לשחור
יעל גרטי
פורסם: 30.10.07, 11:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 95 תגובות ב-89 דיונים
31. ל-25
גם אני לא ידעתי :)   (30.10.07)
מש, הידוע גם כאפונה סינית או כשעועית מונג, הוא סוג קטניה המשמש למאכל, ונפוץ בעיקר במזרח הרחוק.
32. קינואה של פרג
ליאת ,   הרצליה   (30.10.07)
לחברת פרג תבלינים יש תערובת מדהימה .. בעזרת ידע התבלינים יצרו מאכל שכל המשפחה שלי אוהבים
33. את בטח מה זה פלצנית כזה כאילו......
urs   (30.10.07)
במקום חסה מגולגלת בקינואה תביאי לאפה עם שווארמה ועם הרבה שומן כבש וכל הפלצנים שאוכלים את האוכל המפגר הזה שאפילו ציפורים לא מוכנות לאכול, החיים שלכם יהיו אולי יותר אורכים אבל מזה משעממים ועלובים. תהנו מכל רגע, תנגסו בחיים ובאוכל הטוב, כי מי יודע מה יהייה מחר, במיוחד במדינה שלנו
34. ספרו את זה ליצחק תשובה...הוא יש לו כסף לקנות את זה.
(30.10.07)
35. קלוריות
ליזה ,   זכרון-יעקב   (30.10.07)
אפשר להוסיף ליד כל מתכון ערך קלורי? צרכני קינואה הם בדרך כלל אנשים שומרי-גזרה.
36. עכשיו ישימו את זה בכל היוגורטים
(30.10.07)
הפסיפלורה מכה שנית! :O
37. זו השעועית שממנה מנביטים את הנבטים הבשרניים
אילנה   (30.10.07)
הגרגרים עגולים, בצבע ירוק עם נקודה שחורה אם זכרוני אינו מטעה אותי. אין שום בעיה להשיג אותה בכל בית טבע ובחלק מהסופרמרקטים במדף של מוצרי הטבע. בתיאבון
38. ניתן להשיג גם
יעקב ,   תל אביב   (30.10.07)
את כל סוגי הקינואה האורגנית כולל אדומה ושחורה ניתן להשיג בחנות מנה טבע הדר יוסף תל אביב.
39. ===התלהבות , ואח"כ האכזבה כמו הטופו=============
תמי   (30.10.07)
40. ל8 קינואה באנגלית QUINOA
(30.10.07)
תחפשי בחנויות טבע
41. ל25 מש (מונג) זו קטניה קטנה
(30.10.07)
בצבע ירוק או שחור http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3434749,00.html
42. אם מוצר שתפוקתו העולמית 150 טון עולה רק 20 ש"ח לקילו
כלכלן   (30.10.07)
יש רק מסקנה אחת. ה מ ו צ ר מ ח ו ר ב ן !!!!!!!!!
43. ל-25 שעועית עם פס כהה - נחשבת לבריאה מאוד וקלה לבישול
(30.10.07)
44. ל-8-Quinoa
מירית   (30.10.07)
45. ל 2. ששש תרגיע. מתנפל כאילו אונסים אותך לאכול קינואה
חוקן היה עוזר לך   (30.10.07)
46. עדן טבע מרקט- שימו לב
יפה ,   אור יהודה   (30.10.07)
גם אני הייתי לקוחה קבועה שלהם אך לאחרונה נדהמתי לגלות שמוצרים במשקל הם פשוט ג ו נ ב ים. למשל קניתי גרנולה 800 גר' כאשר לקילו היה רשום 28 ש"ח. בחשבון יצא לי 39 ש"ח כשהגעתי חזרה לקופה לברר את פשר הטעות מסתבר שהיו עוד כמה לקוחות שנדהמו לגלות שגם אותם גונבים.
47. כנסו
איש בריא   (30.10.07)
חברה תאכלו אוכל ולא כל מיני מוצרים פלצניים.
48. קינואה במיקרוגל-הכי קל
קרן ,   תל אביב   (30.10.07)
שמים כוס קינואה בקערת פיירקס. מוסיפים פי 3 מים, כלומר, אם מכינים כוס קינואה, מוסיפים לקערה 3 כוסות מים. מבשלים 15 דקות במיקרו בעוצמה גבוהה, בקערה סגורה. אפשר להוסיף מראש תיבול כמו אבקת מרק או כל תבלין אחר, או לאחר הבישול להוסיף איזה רוטב שבא לכם. יוצא מעולה! בלי שטיפה, בלי שמן, בלי טיגון, ובלי סירים לשטוף אחכ...
49. קינואה באוסטרליה
מירב   (30.10.07)
אני קונה את הקינואה הלבנה בחנויות הטבע - מזון אורגני, והשם הוא אותו שם-קינואה.
50. תיבול מומלץ לקינואה - רוטב סויה
עדנה ,   צפון   (30.10.07)
אמיתי (של קיקומן למשל) בסוף הבישול וללא מלח במהלך הבישול, התגלה כתיבול מעולה אשר מטשטש את טעם הלוואי האופייני לקינואה.
51. למס 8: Quinoa - ומבטאים במלרע...
א   (30.10.07)
52. ל-2 אין צודק ממך, מה גם
רונית ,   מפה   (30.10.07)
שטעמה של הקינואה משעמם לעייפה וצריך להזיע כמו בעבודה שחורה על מנת להוציא טעם ממקבץ הפחמימות הזה - אני מוותרת -תודה.
53. חייבת להגיד שקינואה זה אחד המאכלים
דפנה ,   רמת גן   (30.10.07)
היותר מגעילים שאכלתי. זה מר ומיותר !!!!
54. מישו בבקשה יכול להגיד לי מה הערך הקלורי של קינואה??????
בדיאטה :)   (30.10.07)
אני לא מצליחה למצוא בשומקום, ואני מנסה לעשות דיאטה "בריאותית"...
55. ידוע לכם שקינואה גורמת לעצירות או שזה רק לי?
עוד משו...   (30.10.07)
56. לא יודעת ממה השכלתי יותר - מהכתבה או מהתגובות...
מיקה   (30.10.07)
אבל תודה גם לכותבת הכתבה וגם למגיבים (החיוביים שביניהם, לא המשמיצים)
57. קינואה באנגלית: quinoa
תמרי   (30.10.07)
58. חבל שלא כןתבים על כוסמת - מאכל בריא וטיעם.!
ויטלי-מבולבלי ,   ארץ ה'   (30.10.07)
אני כן אוהב את קינואה - אשתי מכינה לי אותה בערך 4 פעמים בחודש. אבל המאכל האהוב עלי באמת - כוסמת. גריסי כוסמת בריא לאכול לילדים ולמבוגרים, לאלה שבדיאטה, לאלה שאחרי מחלה קשה. היא משביעה, היא טעימה, היא לא משמינה. קראו על כוסמת ותגלו לדעת כמה שהיא טובה לבריאות. בתיאבון!
59. קינואה במיקרו+בצל מאודה עם קבנוס. הילדים גם טורפים
shosh4u   (30.10.07)
60. ל15 ולכולם אזהרה: כאן שכחו להזכיר שחייבים לשטוף היטב ב
El Puma ,   Argentina   (30.10.07)
מסננת או לתת איזה אידוי קל ומהיר לקינואה היות שהגרגרים מצופים בספונינים(=סבון מן הטבע) ובלי טיפול מינימלי כזה מתקבל מאכל עם טעם לוואי די מגעיל בפה,פשוט כמו של סבון. יש לציין כי החומרים הנ"ל העוטפים את הגרעינים תפקידם בטבע להגן על הזרעים מפני ציפורים וחרקים מזיקים. מפליא ממש שבכל אתר בישול ביבשת אירופה נמצאת תמיד-תמיד הנחיית השטיפה בטרם בישול ואילו אצלנו מדלגים עליה ולא מובן למה ומדוע, מתוך רישול או יענו חוכמת יתר. לכן מובן שלרבים/ות אצלנו היה נסיון מר, תרתי משמע, עם הלא-דגן הזה והיום הם בורחים ממנו. אגב,השם במקור הוא Quínua /Quínoa -שתי הצורות לגיטימיות- אבל ההטעמה בשתיהן היא תמיד במלעיל לחלוטין, על התנועה הראשונה שהיא האות הלועזית i . קשה לכם, אה?! שוב,לא לשכוח את חובת השטיפה של הקינואה בטרם בישול וכד'. ראו הוזהרתם!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה