אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
קינואה מאדום לשחור
יעל גרטי
פורסם: 30.10.07, 11:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 95 תגובות ב-89 דיונים
61. איזה כיף; אגב-אין צורך לשטוף לפני הבישול
חולה קינואה   (30.10.07)
62. שטיפת הקינואה
קרני   (30.10.07)
לקינואה לא שטופה אין טעם מריר אלא טעם הדומה לסבון. ציפוי הקינואה שמגן עליה מפני חרקים אינו מומלץ לאכילה ולכן למרות הכתוב בכתבה, מומלץ לשטוף את הקינואה במים זורמים כ-2 דקות לפני שמבשלים אותה.
63. אוכל לציפורים
יגיל ,   אזור השרון   (30.10.07)
קינואה במקור הוא אוכל של תוכים יש בקינואה פרוטאין ולכן זה בראי לציפורים. כל פעם שמגישים לי קינואה אני מרגיש כמו תוכי. תחשבו על זה פעם הבאה שאתם אוכלים קינואה. (-:
64. 16 צודק מאד רק תשתדל בלי שגיאות כתיב
(30.10.07)
65. מותר לטגן בשמן זית בכבישה קרה בלבד
or   (30.10.07)
66. בתגובה למס' 11 ומס' 55 מי צודק?!
קליאו   (30.10.07)
67. מחירים טובים בניצת
אמיר ,   הרצליה   (30.10.07)
אפשר להשיג קינואה אדומה ושחורה בניצת הדובדבן! יש להם מבצע על המוצרים האלה במחיר טוב. אני כבר מחכה לקינואה הורודה....
68. נוריד את המחיר
ארבל - ניצת הדובדבן ,   ת"א   (30.10.07)
לחוה ע"פ בקשתך החל מה1/11/07 למשך חודש אני יוריד את המחיר ל9.9 , לצערי במשלוח זה ,אני לא יכול להוריד את המחיר יותר. ארבל ,קניין ניצת הדובדבן
69. ל-46
פנינה ,   הרצליה   (30.10.07)
נכון מאד, גם לנו זה קרה עם שני מוצרים, באחד המשקל לא היה נכון ובשני המחיר שהיה על המוצר היה בקופה ב-2 שקלים יותר, אבל לא ויתרנו וניגשנו למנהל, הוא כמובן התנצל ואמר שאם היינו פונים למועצה לצרכנות, היו קונסים אותם בעשרות אלפי שקלים, כמובן שלא עשינו זאת, קיבלנו זיכוי אבל התחלנו יותר לשים לב.
70. למרות שלא התכוונה, הכתבה נוטפת יחסי ציבור לניצת הדובדבן
אוכל בריא   (30.10.07)
"נדלקתי מיד", "במקרה גם הבאתי מכולה". בחייית דינאק
71. ל 70 מה כואב לך? תפרגן ליבואן שמביא דברים בריאים חדשים
(30.10.07)
לרשת הזו אין בכלל יחסי ציבור
72. ל-64 בשעה 4 לפנות בוקר הדיסלקציה ערה יותר ממני .
איתי ,   חיפה   (30.10.07)
שגיעות כתיב פחות מסוכנות מטיגון בשמן זית.) אם יש לך טיפ בנושא דיסלקציה ושגיעות כתיב אשמח לשמוע
73. כמה טוב לשמוע על חנות טבע בקרית טבעון
ענבר   (30.10.07)
74. תוס' ל60:גם דוחן דורש שטיפה רצינית במים פושרים.נא להפיץ זאת.
El Puma ,   Argentina   (30.10.07)
75. טעותגסה
תלי   (30.10.07)
שמן הזית אינו מתפרק ב70 מעלות הוא עמיד ביותר מביון כל השמנים בריא יותר גם בטיגון ואינו מאבד מערכו התזונתי .בטיגון המומלץ הוא שמן הזית ולא אחר
76. looks yummy, love Quinoa
Magli   (30.10.07)
אחפש במרכול ליד ביתי... אנשים בארץ,קינואה מבטאים כך: קינואה עם דגש על ההתחלה-מלעיל לא במלרע. זה לא נשמע קינואה תנוע...
77. אותו טעם, יותר צבעוני
מיטל ,   תל אביב   (30.10.07)
אם כבר קינואה- עדיף את הצבעוני. יותר נחמד בצלחת.
78. קינואה או מש?
מירי ,   השרון   (30.10.07)
למה אין מתכונים של מש?
79. יופי של כתבה!
(30.10.07)
80. לאיתי כמה שגיאות....
(30.10.07)
לפני הביקורת אולי תבדוק את עצמך קצת.....
81. לכל המשמיצים
אחת שכן אוהבת קינואה   (30.10.07)
למה להגיד איכס על אוכל? לא טעים לכם אל תאכלו
82. chinoix
מכורה לקינואה ,   ישראל   (31.10.07)
i believe its called Chinoix good luck
83. ל54 - 130 קלוריות ל 100 גרם!!!
ערן   (31.10.07)
קינואה אמנם עשירה בחלבון זמין (ואולי אינה קטניה), אבל היא ברובה (60%) פחמימה (להשוואה - אורז, עדשים ופסטה - כ 30%), ולכן גם פחות מומלצת לסובלים מסוכר.
84. ל83 - 400 קלוריות ל 100 גרם!
יונית   (31.10.07)
85. QUINOA
Sigalit ,   Canada   (20.11.07)
In English the right spelling is QUINOA, just like in Spanish
86. חובה לשטוף קינואה - שיפור שיטות מעדן
אלדד יקותיאל ,   רמת גן   (29.11.07)
לכל ה"בשלנים " שלא מבינים כנראה כלום בבישול ולכל העצלנים שלא טורחי לבשל כמו שצריך ולכל הקמצנים שלא יעשו כלום אלא אם חובה לעשותו הסכיתו ושמעו את אשר יש לי לומר לכם ! ! ! א ס ו ר לאכול קינואה מבלי לשטוף אותה הייטב כי החומר שעוטף אותה הוא מריר על גבול הרעל. ישנם זנים רבים של קינואה שאסור לאוכלם כי הם מצופים בחומר מר זה בכמות גדולה מדי ולכן רעילים למרכל אדם. חומר זה תפקידו בטבע להרחיק ציפורים שרוצות לאכול את הקינואה. שמעתי גם גירסה מטופשת שאם שוטפים את הקינואה אז מאבדים את כל הוויטמינים והמינרלים שיש בה ... חה חה חה ... זאת שטות גמורה וכפי שכתבתי בפתיחה מתאים לקמצנים ולעצלנים. השם הרע של מזון מר יצא לקינואה בגלל שלא שוטפים אותה כמו שצריך ומבשלים עם כל מיני רטבים כדי לטשטש את הטעם המר , אך זה לא עוזר. הטיפ שלי : ראשית לשטוף את הקינואה במסננת קטנה תחת מי ברז ובקערה מספר פעמים . אח"כ שמים בסיר ללא כל תוספות רבותי ! לא צריך כלוםםםםםםםםםםם. מרתיחים קומקום מים חמים ושופכים על הקינואה את כל הקומקום בלי למדוד בכלל. נותנים לרתוח על אש חזקה במשך 2 דקות ואז שופכים את המים כמעט עד הסוף (לא צריך מסננת) וגם הגרגירים שצפים ונשפכים לכיור אינם ראויים למאכל. אח"כ שמים שוב על האש ומוסיפים כום וחצי מים רותחים על כל כוס קינואה . מרתיחים ומעבירים לאש הכי קטנה למשך 15 דקות ללא מכסה. סוגרים את האש מכסים במגבת ומכסה למשך 15 דקות נוספות. רק בזמן שמגישים בצלחת אפשר להוסיף מלח פלפל וכל מה שרוצים. הטעם שונה לחלוטין מכל מה שאכלתם עד היום ומאד מאד דומה לטעם וריח של תירס. (כך הילדים אומרים לי כל הזמן). ב ת י א ב ו ן (-;
87. העם המפגר הזה התרגל לחומוס צ'יפס סלט
עדר שמנמנים   (04.07.08)
חבורת מכוערים נפוחי בטן . רק שוארמה בקרן רחוב כשהטחינה ממלאת לכם את הלחיים לוקחים חמוצים משומרים עד צרבת.. חינם ..חופשי..! ושותים מיצים ממותקים ומביטים לועסים במבט ריקני על הרחוב הסואן פשוט ספארי אנושי מציעים לכם משהו בריא ואתם צורחים כמו עורבים מחושמלים מה יהיה הסוף איתכם ישראלים ראשי בלטה עם גוף של בטטה? חח אלוהים ישמור.
88. קינואה שחורה
אפרת ,   ירושלים   (15.07.09)
אכן יצאה מעולה,בישלתי עם מלח פלפל ובצל מטוגן קלות,ובמקביל קליתי אנטיפסטי של פלפלים וקישואים.בסוף הוספתי לקינואה...יצא מעולה.
89. טעים אבל יקר בטירוף.
(20.10.13)
אני מכינה בחגים בלבד.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה