אוכל  טעם החיים
פרי הדמיון - הפירות האקזוטיים החדשים
איריס אברמוביץ'
פורסם: 03.01.08, 11:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 62 תגובות ב-59 דיונים
1. לוקומה
אקזוטית   (03.01.08)
הלוקומה הוא פרי מדהים בטעמו, הוא לא נאכל בצורה גולמית. כשהייתי בצילה טעמתי עוגת מרנג שכבות ובין השכבות התפנק לו קרם לוקומה - מדהים. הייתי שמחה להשיג את הפרי בארץ
2. Jack fruit זה מהמזעזעים שטעמתי.
(03.01.08)
ניסיתי כשהייתי בסינגפור. איכס. ריח של קקי.
3. העיזים אינו יורקות את גרעיני הארגן, כי אם מחרבנות אותם...
(03.01.08)
4. ג'קפרוט
גיל   (03.01.08)
הג'קפרוט, אסור לכניסה למטרו של סינגפור....בשל ריחו :-)
5. לכל אלה שהזדעזעו מהקפה היקר מפולים שחרבן המכרסם האינדונזי..
צואן   (03.01.08)
מוזמן לקנות שמן ארגן שחירבנו עיזים מרוקאיות.
6. השלמות, הרחבות ותיקונים - ויש הרבה...
ZE   (03.01.08)
קודם כל, אפשר להשיג את כל העצים שהוזכרו בכתבה ועוד מאות סוגים של עצי פרי אקזוטים - במשתלה של משה ולך בגן השומרון (ליד קיבוץ עין שמר). המקום הוא ממש גן עדן לחובבי עצי פרי. לגבי הפירות שהוזכרו בכתבה - ג'אק פרוט - קשה מאד לגדל בארץ. רק במקומות שהטמפרטורה לעולם לא יורדת מ-5 מעלות, וגם אז צריך לכסות את העץ בחממה בחורפים הראשונים. פרי חמאת הבוטנים - אפשר לגדל ברוב הארץ. לא ממש בטעם של חמאת בוטנים, אבל נחמד. ארגן - את השמן המפורסם מפיקים מהחרצנים, אחרי שהעיזים אכלו את הפירות וחירבנו את החרצנים (לא ירקו)... קטמבילה - פרי חמוץ מאד, אבל בריבות וליקרים הופך לאחד הפירות הטעימים ביותר. כמו כן מצויין להוספה לכל סוגי הריבות בגלל תכולה גבוהה של פקטין (חומר מקריש). קל מאד לגדל ברוב חלקי הארץ, גדל מהר ונותן שפע של פרי. צריך להקפיד לרכוש שתיל נקבה או מורכב. מקור העץ בסרי לנקה (ציילון) ולא בדרום אמריקה. טמרילו - עץ קטן שאפשר לגדל במישור החוף ובאזורים ללא קרה. רגיש לרקבון לכן חשוב להקפיד על אדמה מנוקזת. מונסטרה - העיקצוצים בפה נגרמים מכמות גדולה מדי של חומצה אוקסלית, שגורמת נזק לכליות!!! חייבים להמתין להבשלה מלאה של הפרי (ה"קשקשים" מתחילים ליפול), ואז כמות החומצה האוקסלית יורדת לרמה בטוחה. לוקומה - אפשר לגדל בארץ אבל לא תמיד מצליח בגלל רגישות לקור ואי התאמות אחרות. עץ מאותה משפחה עם פרי דומה הוא הקניסטל, שגדל בארץ ללא בעיות מיוחדות. שעועית הגלידה - מקור העץ בדרום אמריקה ולא באפריקה. החלק הנאכל, העטיפה של הזרעים, מזכיר קצת גלידת וניל ומכאן שם העץ. סאפוטה לבנה - במשתלת ולך יש זן עם פרי בגודל אשכולית גדולה. הזרעים מכילים חומר החשוד כרעיל וצריך להימנע מלאכול אותם (לא בעיה כי הם גדולים). סאפוטה שחורה - אפשר לגדל ברוב אזורי הארץ שאינם סובלים מקרה. מפרי שהבשיל כמו שצריך, אפשר להכין מילק שייק בטעם שוקולד עם מרקם קצפת - אך בלי שומן! פשוט מדהים. גרגר פנמה - אפשר לגדל (אם מקפידים על כמה כללים) ברוב אזורי הארץ. כל עץ מניב במשך הקיץ אלפי "דובדבנים" קטנים בטעם קרמל (אין קשר לדובדבן האמיתי). עץ השעועית - ניתן לגדל בכל האזורים שאינם סובלים מקרה. גדל מהר מאד, לפעמים 4-5 מטר בשנה! קודם כל אפשר וכדאי לאכול את העלים כתוספת לסלט - זהו המקור העשיר ביותר לויטמין A. את התרמילים הצעירים אפשר לאכול טריים או מבושלים (כמו שעועית ירוקה). לחילופין אפשר לתת להם לגדול ואז לחתוך לרבעים, לבשל ולאכול את החלק הפנימי. לבסוף אפשר לתת לפרי להתייבש ולהשתמש בזרעים בדומה לאפונה (רק בצבע שחור). את השורש עדיף לא לאכול מכיון שנמצאו בו חומרים החשודים כמסרטנים (בשורש בלבד). הזרעים הגרוסים משמשים כמטהרי מים טבעיים - יש על כך מחקר באנגליה ופרוייקט ניסיוני באפריקה. למי שמתעניין בנושא פשוט חובה להגיע למשתלה של ולך, או לכל הפחות לבקר באתר האינטרנט שלו: http://fruit.co.il
7. הכוונה לדוריאן ולא JACKFRUIT
(03.01.08)
ה JACKFRUIT טעים להפליא. כמו מנגו וליצ'י ביחד. הדוריאן לעומת זאת זה הפרי שריחו נוראי וטעמו כטעם חסה ובצל. לא להתבלבל...
8. לפחות את זה לא מגדלים כאן
דוריאן   (03.01.08)
9. ביקור בשדות קיבוץ יוטבתה הכל כחול לבן
חיים ,   באר-שבע   (03.01.08)
חברות וחברים יקרים אהבתי לקרוא על הפירות האקזוטים החדשים ןעכשיו אספר לכם על ביקור של אשתי ושליבשדות קיבוץ יוטבתה הדריך אותנו חבר קיבוץ נפלא אחרי שהוכשרו האדמות מגדלים שם בצל עגבניות ללא חממות החממה היא השמש הטבעית מגדלים שם תירס שהוא מתוק ושימו לב כל הגידולים על טהרת המים המלוחים שנמצאים בשפע בערבה המדריך הסביר לנו שהתירס ככל שאתה משקה אותו במים מלוחים יותר התירס טעמו מתוק יותר מגדלים שם מנגו והמיוחד בזה שככל שאתה משקה את המנגו ביותר מים מלוחים הפרי יוצא טעים ועסיסי ומתוק יותר ביוטבתה הצליחו לגדל עץ מורולה morula זהו עץ שגדל אך ורק בדרום אפריקה ניסו לגדלו בארצות אחרות אך ללא הצלחה למורולה יש פרי כגודל מישמש ובפנים גרעין יחסית גדול המעטה של הפרי הזה קצת קשה בין המעטה לגרעין יש ליקר ליקר מן הטבע שהפילים באפריקה הולכים בהמוניהם מאות ואלפי קילומטרים אוכלים כמויות מהפרי הזה ומשתכרים ממנו ביוטבתה מייצרים ליקר מפרי המורולה בכמויות לא מסחריות בניסוי עץ רימונים שנותן פרי כל השנה ולא רק בעונה הידועה סביב חג הסוכות הפרי הירוק מאדים עם הזמן נקטף ומיד מופיע פרי ירוק חדש כך כל השנה כמו כן ביקרנו ברפת ובכל הקיבוץ יצאנו מוקסמים מהאנשים שהפכו מדבר לגן עדן פורח והכל עם מים מולחים ממליץ בחום לבקר בקיבוץ על כל מה שכתבתי כאן תודה שקראתם דברים אלה חיים
10. כל הפירות ועוד הרבה יוצגו בתערוכת אגרומשוב
איציק ,   השרון   (03.01.08)
בשבוע הבא דוכן העמותה לפירות אקזוטיים
11. אתר מומלץ - משתלה כאן בישראל -מבחר רב
מיקה   (04.01.08)
http://www.fruit.co.il//html/frame.asp?lang=1 http://www.fruit.co.il
12. האם טעם מישהו\י את ג'בוטיקבה ?
מיקה   (04.01.08)
או את ממונסיו ?? בעצם אולי תוכלו להמליץ נניח שיש לכם גינה לא גדולה וניתן לשתול בה כ6 - 8 עצים תלוי בגודל מה תבחרו?
13. מספיק דיבורים מתי נראה אותם בדוכן פירות הקרוב?
שימי ,   יהוד   (04.01.08)
14. אכזבה
קורא מאוכזב   (04.01.08)
חבל שכתבה מענינת על נושא יפה כתובה בצורה עילגת : השוואות דביליות, מושגי רחוב, שפת בורים , כל אלה אינם מוסיפים דבר , מוטב היה לו הכותבת למדה עברית, וכתבה בשפה נכונה ומובנת, על כך שגיעות רבות בשמות העצים אינן מוסיפות ... חבל !
15. קטמבילה?? זה נראה כמו פיטאנגו
Oferiko.com   (04.01.08)
16. רמבוטן - אחד הפירות היותר מוזרים שראיתי (ואכלתי)
עופריקו   (04.01.08)
בבפנוכו... דומה מאוד לליצ'י http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%98%D7%9F גוגל תמונות: http://images.google.com/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=HPIB,HPIB:2005-15,HPIB:en&q=rambutan&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi
17. למס.2 -התבלבלת.אכלת דוריאן,לא ג'קפרוט
(04.01.08)
הם נראים דומה אבל שונים מאוד מאוד.
18. מס.4- התבלבלת עם דוריאן(Durian),כמו מס.2...
(04.01.08)
19. לחיים מ- 9. זה אמארולה
מישהו משם   (04.01.08)
ובאנגלית/אפריקאנס: Amarula
20. במכון ויצמן היתה פעם חלקה חקלאית ניסויית ורוב הפירות האלו
גדלו בה.   (04.01.08)
אני עוד זוכר איך כילד הייתי מגיע עם אבא לחלקה והיינו נהנים לקטוף ליצ'י, פיג'ויה, אגוזי לוז ואגוזי ברזיל (פירות שאינם מופיעים בכתבה, אבל כבר אפשר למצוא היום בשוק) וכמובן ספוטה, אוכלים, נהנים ולוקחים גם הביתה. זה היה אז מקובל: כל המדענים ועובדי המכון, נהנו מהחלקה הזאת. היום, כמובן, החלקה הזאת כבר אינה קיימת. שיטחו את הקרקע ובנו עליה בניין שלם המכיל רק דבר אחד: מערכת קירור ענקית המייצרת חנקן נוזלי, בשביל מיקרוסקופים אלקטרוניים.. טוב, אני משער שצריך את זה קצת יותר, מאשר חלקה חקלאית ניסויית.
21. 9 - כן, אבל הם ימכרו את זה לשטראוס ברגע שזה יצליח..
הם היו מוכרים הכל ,   גם את האמא שלהם!!   (04.01.08)
22. רק רגע.. אז אם אני עושה קמח מלוקומה מיובשת, זה כשר לפסח
ואפשר לעשות מזה ,   לחמניות (עם סודה)..   (04.01.08)
23. זה רק אני, או שריבוי הבדיחות-דודות בלתי נסבל?
(04.01.08)
אחרי פרי אחד נשברתי. מה העניינים איתך, איריס? בבי"ס לתקשורת למדו אותך שצריך לתבל את הטקסט בהומור? למה בכח? אין לך משהו ממש מצחיק לכתוב, תוותרי. לא נורא, לא לכולם יש חוש הומור. המאמץ שלך להיות "מגניבה" פשוט מעייף את הקורא. ו אחרי סינון כל הבולשיט שלך נשארים עם 10 שורות בכל הכתבה.
24. הדוריאן הוא המלך האמיתי
נדב   (04.01.08)
הוא ולא הג'ק פרוט בעל ריח אופייני שלא כולם אוהבים (יכול להזכיר ריח של מי ביוב). מרקם - בין גבינה מותכת לגלידת חורף וטעם - כמו עוגת גבינה לא מתוקה כל כך. או שאוהבים אותו או ששונאים - כמו הרבה דברים טובים.
25. איפה הדוכן הזה מוצג?
אפרת ,   נתניה   (04.01.08)
26. בהקשר ליוטבתה גם בסדום היה שפע כלכלי
(04.01.08)
האנשים עושים את המקום ולא המקום את האנשים יכול להיות שהם הפריחו את השממה החומרית אבל נבלו לשממה אנושית ואני מדבר מתוך ניסיון לקליטה בקיבוץ הזה ככול שהשפע גודל כן גם גודל הרוע והאגואיזים של האנשים בטעות יסודית חשבתי שבמקום שיש שפע כלכלי יש גם אכות של אנשים עם מוסר וערכים ברמה גבוהה אבל לא כך המציאות
27. מיץ אורגני מפרי הקשיו מברזיל
אבי   (04.01.08)
http://en.wikipedia.org/wiki/Cashew ניתן למצוא בבתי טבע
28. ל-3 תודה על האינפורמציה עכשיו כולם יגדלו עיזים
שלומי ,   ת"א   (04.01.08)
29. חברה, לא להיפרד מהאגס, תפןח תפוז אפרסק
שרון   (04.01.08)
ודומיהם די להתלהב משטויות יש יופי של פירות אחרים, אכילים וטעימים לא לתת לנו דברים מוזרים שטעמיהם חשודים ביותר לא קיבלתי חשק לטעום או לנסות לגדל
30. מעניין, אבל למה כל ההתחכמויות?
(04.01.08)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה