אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
איטליה זה כאן: כך תהפכו את ביתכם לפיצריה
יעל גרטי
פורסם: 18.02.08, 10:29
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 104 תגובות ב-97 דיונים
31. 21/3 כוסות מים פושרים/חמימים?????
(18.02.08)
יעני 7 כוסות מים??? מזה 21/3 ????
32. לבני שמוט מנעמן רפרקטורים
ליהי ,   מרכז   (18.02.08)
קניתי ואני לא מצטערת.
33. תנור רגיל מגיע ל 250 מעלות מקסימום . אגב היכן קונים אבנים
היכן קונים את האבן ,   בשרון או בצפון   (18.02.08)
34. חרא של פיצות וספגטי יש באיטליה.
שאול   (18.02.08)
את ירח הדבש עשינו בין ונציה לרומא. כל הזמן נפלנו על מלכודות תיירים. חרא של מסעדות, חרא של פיצריות. רק פעם אחת עצרנו בדרך במסעדה מקומית אמיתית ולא לתיירים. היה ממש טוב. מאז בכל פעם שאנו רוצים להעליב מסעדה איטלקית אנו אומרים "כמו באיטליה"
35. נייר האפייה מיותר. מומלץ לפזר קמח תירס על האבן
היד הנעלמה   (18.02.08)
36. יאמייייייייי
(18.02.08)
זה נראה טעים!!
37. טעות במקור המילה שמוט
אבי ,   דרום   (18.02.08)
לפי מיטב ידיעתי, לפחות בהקשר של התפוזים - מדובר בשם של משפחה יפואית-ערבית.
38. כמה זמן לתת לבצק לתפוח?
כוכו ,   רמלה   (18.02.08)
יעל,עני בבקשה
39. רעל דחוס שומן רווי וטונה כולסטרול !!
גועל נפש   (18.02.08)
40. אהבתי!
(18.02.08)
41. יה קמצנים .......אבן שמוט זה חובה ! [ 4 איפה קנית ?]
יאיר   (18.02.08)
זה כול הטעם המיוחד כמו טאבון .......שימו את החום הכי גבוה שיש בתנור ותעשו פיצה על האבן .זה נותן טעם מיוחד שלא תשיגו באף פיצה בייתית רגילה.......בקשר לידית ......אני בטוח שניתן למצוא פיתרון זול ...נ.ב גם מוצרלה זה יקר ........לא ? אז אולי לא נאכל פיצה בכלל? ותודה על הכתבה הנחמדה .... וסליחה על הכותרת שלי
42. במזג האויר הזה - תנו טיפ לשליחים============================
(18.02.08)
43. יש אבן שמוט בפחות מ 100 שח ........29 ..מחלה ישראלית
יאיר.....שוב פעם   (18.02.08)
מכוון שכול פעם דופקים אותנו 29 ....איבד אמון בכולם .......האבן זה כול הטעם בפיצה! 27 ...אבן עבה אוגרת יותר טוב חום . ניתן למצוא דרך הגוגל מקומות שבהן האבן עולה עד 100 שח אפילו ראיתי שבאילת ניתן למצוא מתחת ל80 שח ......... דבר חשוב נוסף .....האבן אוגרת חום וגם אם התנור שלכם מגיע ל250 מעלות אם האבן הוא יגיע ליותר ..........באמת שאין לי שום אינטרס למכור אבנים .......בגלל זה לא נתתי שמות מקומות שניתן למצוא אותן
44. החום הרב מסוכן לארונות אם זה תנור מובנה
(18.02.08)
תנורים בילט-אין בתוך ארון המטבח, שיעשו בהם שימוש כמומלץ בכתבה זו, יקרינו חום רב מהרגיל על סביבתם, ובכלל זה על הארונות. הפורמייקה עשויה להיפרד מהלוחות והלוחות עלולים להתקשת. עדיף ליישם רק אצל תנורי כיריים נפרדים
45. יש תבנית מיוחדת, ואבו שמוט אפשר לדעתי לקנות בזול יותר
אודי   (18.02.08)
התבנית היא שטוחה כמעט לגמרי, ומחוררת כולה. מרכיבים את כל הפיצה על התבנית (הכל, כולל הכל), ומניחים את התבנית על האבן הלוהטת. בגלל החורים, חלק גדול של הבצק נוגע ישירות בתבנית, ואחרי 3 דקות בערך, אפשר כבר להוריד את הפיצה מהתבנית ישירות אל התנור (מורידים מצד כלשהו של התבנית (היא עגולה...) עם תרבד גדול, ומחליקים אותה מהתבנית אל האבן). ככה אין שום פיספוסים ! הפיצה יוצאת בול, לא מתפרק כלום - יוצא מעולה ! מומלץ בחום. אגב - התבנית הזו משמעותית זולה יותר מהכף הגדולה, אבל מצד ני כדאי מאוד שיהיו שתי תבניות לפחות - בזמן שאחת בתנור, אפשר כבר להרכיב את השניה. ואת לבנת השמוט לדעתי אפשר להשיג אפילו בחנויות של חומרי בניין במחיר זול משמעותית. מצד שני, לכו תדעו איזה חומרים היא תפלוט בחום הזה...
46. תשובה ל-31
נטע ,   חיפה   (18.02.08)
כתוב שם 2 כוסות ושליש.. לא 21 חלקי 3... בהצלחה
47. יעל!
אילנה התיירת   (18.02.08)
ראיתי את המתכון הבוקר וכבר תכננתי איך אני מכינה את הפיצה. הכנתי אותה לפי ההוראות אבל בלי האבן (בחום רגיל בתנור) ויצא נהדר! רב תודות על עוד מתכון מצוין
48. סתם מיותר האבן!
(18.02.08)
אני מכינה פיצה דקיקה וטעימה במינימום זמן ועם כל מיני תוספות ויוצאת אחלה פיצה .
49. לפי התמונות, מזל שלא הבאת טעימות לחדר ישיבות..
וועדת הקולינריה ,   ת"א   (18.02.08)
50. לשאול מ-34
אמיר ,   תל אביב   (18.02.08)
מצטער לאכזב אותך, אבל באיטליה גם הפיצות וגם הפסטות מדהימות, הרבה יותר טובות מרוב המסעדות האיטלקיות בישראל. זה שנפלתם על מסעדות תיירים גרועות זו כבר טעות שלכם, אבל אחרי פעם אחת או פעמיים הייתי מצפה שתבינו את המסר ותחפשו מקומות מקומיים יותר. בכל מקרה, הייתי 3 פעמים באיטליה, בין השאר ברומא, מילאנו, פירנצה ובדרום (איזור נאפולי ופוזיטנו). לדעתי יש שם את האוכל הכי טוב בעולם (בעיקר פירות ים, אבל גם הפיצות והפסטות מעולות).
51. יאמ יאמ !
מישהי20   (18.02.08)
52.  2 ..אמרת הרבה לא אמרת; פשוט ציין את הנייר "הטוב"
ליצן; פורים לא הגיע   (18.02.08)
מדוע ללכת סחור סחור ובסוף להשאיר סימן שאלה?
53. איך להחליק את הפיצה לתנור בלי נייר אפייה
יובל ,   תל אביב   (18.02.08)
השיטה הנכונה היא לפזר שכבה דקה מאוד של גרגרי סולת (סלמולינה) על אבן השמוט ועל המשטח של המרית. את הבצק הפתוח מניחים ועל שכבת הסולת ואז מסדרים את שאר מרכיבי הפיצה על המרית. יש להכניס את המרית עם הפיצה עד קצה האבן בעומק התנור ולמשוך אותה מתחת לפיצה. אל תנסו "לשפוך" את הפיצה אל האבן כי היא תתפרק, או תפספס את האבן. הפיצה תגלגל לה בקלילות על גרגרי הסולת אל האבן.,
54. לזיו- מס' 23- הפיצות הגיעו לארגנטינה
יעל   (18.02.08)
עם מהגרים מאיטליה...
55. כתבה פלצנית ומתכון לא מדוייק
אילן   (18.02.08)
לא צריך לבני שמוט, אבל רצוי רשת פיצה. תנור ביתי לעתים נדירות מגיע לטמפ' מעל 250 מעלות. חליטת עגבניות מתבצעת במים רותחים כמה דקות ולא על האש. אם העגבניות בשלות (רצוי תמר) הן מתקלפות מעצמן. ניתן ליצור פיצה משפחתית + שתי פוקצות מחצי קילו קמח ואפשר להשתמש בשמרים יבשים (כפית לחצי קילו), אפילו עדיף. לדעתי 200 גרם מוצרלה, מספיק לפיצה משפחתית אחת בלבד ולא לכמות הנזכרת
56. פשוט תקנו רשת דקה עגולה מיוחדת לפיצות
יש לי יש לי ,   איטליה הקטנה   (18.02.08)
אם זה מתאים לפיצריות זה בסדר גם בבית.לא צריך מוט ולא נעליים.מכינים על הרשת זורקים על האבן, ומוציאים עם הרשת אחר כך.לא נדבק, קלי קלות.
57. יעלי גרטי, 10 על הרשימות שלך אבל לא לשכוח כי לכלים של
ITALIANO   (18.02.08)
האופה יש שמות מוגדרים משלנו ולא מאתמול, כך שהכף עם ידית ה"(מרית)"-לאפיה ובעיקר כל כפות העץ המוזכרות אצלך הן בעברית: מרדה MARDEH. צ'או!
58. עזבו אתכם שטויות!!!!
יואב   (18.02.08)
תאמינו לי... פיצה מעדנות-מקסימום 20 שקל הכי טעים שיש(?) וגם אתם מרגישים טוב שהכנתם בעצמכם וגם לא עבדתם קשה מדי... פנאן לא??
59. ל 31 - שתי כוסות ושליש
(18.02.08)
21/3 = שתי כוסות ושליש
60. נראה יאמייי!!!
קטנה ,   קריות   (18.02.08)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה