אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
איטליה זה כאן: כך תהפכו את ביתכם לפיצריה
יעל גרטי
פורסם: 18.02.08, 10:29
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 104 תגובות ב-97 דיונים
61. u can put some terra cota bricks
s   (19.02.08)
in the oven , works just as good
62. תודה על הכתבה הנהדרת!!!
אוהב לאכול ,   מרכז   (19.02.08)
63. ל18, עגבניות, בבקשה:
לירן ,   תל אביב   (19.02.08)
אותו אתר בדיוק, יש גם עגבניות: http://www.italianshop.co.il/category.asp?catcode=31&AdCat=31 בתאבון
64. לכל מי ששואל איפה קונים אבן שמוט=אני קניתי את שלי בדומו
קניון שבעת הכוכבים   (19.02.08)
65. 1. מרבית התנורים מגיעים למקסימום 250 מעלות
דנידין ,   אבודנזה   (18.02.08)
2. במקום נייר אפייה מומלץ להשתמש בתבניות המחוררות המיועדות לפיצה. מקמחים, אופים ואף פעם!!! לא שוטפים. 3. השימוש באבן חיוני ושווה כל שקל ומתאים לשימושים רבים; לא רק לפיצה (טיפ קטן: יותר זול לקנות 2 חצאים; אין הבדל בתוצאה). אגב, אני משאיר את האבן בתחתית התנור דרך קבע - היא לא מתקלקלת. 4. אל תתפשרו על מרכיבים; כולל מוצרלה טרייה ועשבי תיבול. תימין ואורגנו מומלצים בחום. 5. אתר להזמנת חומרי גלם מאיטליה. 6. ממליץ למי שנוסע לאיטליה להביא אתו תנור פיצה קטן. מדובר בתנור עם מכסה מקומר (נראה כמו כדור שנחצה ל 2) בקוטר של צלחת גדולה וגופי חימום עליונים ותחתיים. התנור מגיע לטמפרטורה של 500 מעלות; אני יודע, כי אכלתי עד להתפקע, אצל משפחה איטלקייה שהכינה בו פיצות מעולות....יאללה, מי מרים את הכפפה ומיבא אותו? http://www.italianshop.co.il/index.asp
66. ========איך בא לי פיצה בטירוף=====================
===משה -השרדות=====   (18.02.08)
67. =======צריך להדיח את השליח===================
===========דן מנו===   (18.02.08)
68. =======אני מתגעגעת כבר לשליח==============
=========יעל הגינגית   (18.02.08)
69. אסור ישירות על תחתית התנור!!!!!!!
זואי   (19.02.08)
אני עושה את זה כבר שנתיים. אבן שמוט אפשר למצוא גם ב"enter" עזריאלי. אם תניחו אותה על התחתית יהרס גוף החימום התחתון. זה מה שקרה לי. היום אני מניחה אותה על רשת התנור במיקום הכי נמוך שאפשר. ועם כף האלומיניות פשוט צריך ללמוד לעבוד, בדומו יש תבנית מיוחדת עליה אפשר להניח את הפיצה וכך קל יותר.
70. ל-53: סמולינה (SEMOLINA) ולא סלמולינה
סלמונלה   (19.02.08)
71. אבן שמוט ב-50 ש"ח
איל ,   הר   (19.02.08)
אפשר להשיג 'בחסין אש' בבאר שבע...
72. יעלי תעשי לי פיצה!
efrat   (19.02.08)
73. מניסיון אישי, מומלץ לקנות אבן שמוט - הבדל שמיים וארץ !
מכור לפיצה !   (19.02.08)
המרקם של הבצק + הטעם, נורא שונים . אני קניתי גם תרבד גדול - כדי להחליק את הפיצה ישר על האבן (ללא עזרים כמו נייר אפייה - פשוט מיותר) . והמחיר של התרבד לא יקר כמו שציינו פה , אני קניתי ב- 95 ש"ח בת"א , והוא גדול וממתכת . מי שמעוניין לקנות במחיר נורמלי וסביר , שישלח לי אימייל ואני אפנה אותו לחנות שקניתי ממנה (פשוט פה אי אפשר לפרסם) .
74. אני שמה פיצה על נייר אפיה וישירות על הרשת ,יוצא כמו על אבן.
סבתא העירקית   (19.02.08)
75. ^^^^^^^^^^^^אני אופה בטאבון מי שמעוניין לקנות שישאיר מייל***
טליההההההההההההההההה   (19.02.08)
ויצא חבל על הזמן
76. מטרת הכתבה לגרום לכם לרכוש חפצים מיותרים.
(19.02.08)
מי מטומטם לאחסן ליד המקרר מוט של פיצה? ולשרוף את המטבח במשך שעה בשביל אפייה של 5 דקות? ולהשבית את התנור לשעתיים עד שהאבן תצטנן? כל ה"פרויקט פיצה" הזה נראה כמו ניסיון נואש של יבואן שנתקע עם מלאי, להיפטר מלבני שמוט וממוטות לפיצה. בשבוע הבא תקבלו המלצות על תנורי אפייה שמגיעים ל-350 מעלות. אל תהיו קטנוּניים, אם קניתם אבן במשקל 5 קילו ומוט באורך 5 מטר, למה תתקמצנו דווקא על תנור שיביא לכם את הפיצה הדקיקה המושלמת? ושגיסתכם תתפוצץ מקנאה.
77. ל - 38: אין התפחה - רק 10 דקות "מנוחה" בהתחלה
יעל גרטי   (19.02.08)
78. חולת פיצות...רק שמרוב פיצות נעשיתי עגולה ולא משולשת.
(19.02.08)
79. כתובת לקניית אבני שמוט בזול מהייצרן
אנחנו לא פריירים !!! ,   היצירה 10, ראש העין   (19.02.08)
אני קניתי במחיר סימלי ממש !!! יש להם בגדלים שונים והם אנשים נחמדים לכל המעוניין , פ.ק. רפרקטורים בע"מ. טלפון: 03-9034060 פקס: 03-9034061. כתובת: היצירה 10, ראש העין
80. בצק אפשר לעשות באופה לחם
שרון גולדין ,   חיפה   (19.02.08)
את הבצק אפשר להכין באופה לחם. היתרון שלו שיוצא אותו בצק בחורף או בקיץ ללא שינוי עקב לחות או חום סביבה שונה. גם התנור שלי מגיע עד 250 מעלות והפיצות יוצאות נהדרות. מי שרוצה אני עושה משלוחים, אבל רק לבעלות תמונה.
81. ליעל
חנה'לה אופה קטנה   (19.02.08)
יש לי אבן ומתוך עצלנות אני לא מוציאה אותה בכלל מהתנור (היא מונחת על התחתית) גם באפיה של מאפים אחרים. היות ואני לא מחממת את התנור לחום גבוה מאד (180-200) וגם לא מחממת לפני הכנסת המאפה , לא קרה עדיין שנשרפו מאכלים. לי אמרו שבכלל אסור להרטיב את האבן, כך שאני לא מנקה אותה (בין כה וכה היא משמשת רק לאפית פיצות).
82. היי , זה המתכון שלי !!!
אורטל   (19.02.08)
מאיפה הגעת למתכון הסודי שלי ? חחח - אהבתי !!! יומטוב
83. הכנת השמרים.
עדי ,   רמת גן   (19.02.08)
הכוונה בתערובת שמרים היא להכין אותה עם הסוכר וקצת מים?
84. תגובה ל2
שחר2 ,   הרצליה   (19.02.08)
יש שתי סוגים של נייר אפיה בארץ אחד מיוצר בארץ ואחד מיובא שתיהם עמידים לעד 200 מעלות ושתיהם משחימים
85. היבואן ברפמן יושב בתל אביב בגדוד העברי
ערן   (19.02.08)
86. ל- 83 לגבי תערובת השמרים
יעל גרטי   (19.02.08)
תערובת השמרים זו רק תערובת שמרים ומים חמימים. אין צורך בסוכר התערובת זו. יש מעט סוכר בתערובת הקמח. בהצלחה
87. כשנייר אפייה חוצץ בין הפיצה לאבן, מאבדים חלק מאפקט הטבון !!!
(20.02.08)
88. לא מנקים את האבן!
(22.02.08)
מילא הכתבה הפרסומית, התרגלנו לזה, אבל אם כבר, אז לפחות תשמעי ליבואן שאת מיחצנת. לא מנקים את האבן אלא אם טעם הסבון ערב לחיכך בבישול הבא כמו כל הכימיקלים שהבסון ישחרר אז. שאריות השומן לעומת זאת לא מפריעים לאף אחד ורק תורמים לארומה, הבקטריות ממילא נקטלות מהחום והאבן היא סטרילית לחלוטין כשמגיעה לטמפרטות עבודה.
89. טיפ מעולה: סיר גריל- 50 ש"ח בחניות
יעל ,   גוש עציון   (18.03.08)
מכינים מאותו המתכון פיציות בקוטר 30 ס"מ(מרדדים בצק חורצים עיגולים עם מכסה של סיר בגודל הרצוי, דוקרים במזלג את הבצק ומצפים לכל אחד כפי שרוצה) פיצה מוכנה תוך פחות מדקה! החום שהפיצה מקבלת בא מלמטה- אש מהכיריים ומלמעלה- גריל חשמל (מחובר לחשמל)י- חום עצום והפיצות יצאות כל כך טוב שנעלמות כעבור כמה דקות-גם השכנים באים לחטוף- מקילו בצק יוצאות כ-20 פיציות- תכינו לילדים צלוחיות עם מילויים שונים כל אחד שם מה שרוצה-מתאים גם לימי הולדת.
90. 34- ניראה לי שלוף ומנגל על אי התנועה מול תנובה יותר מתאים לך
ש. אורן   (23.03.08)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה