|
1. מה, זה מסובך לומר כמה זמן זה לוקח? סדר גודל -
5, 10, 20 או 40 דקות?
לאחר הרתיחה, המסת הסוכר והוספת הלימון כמובן.
|
|
|
|
|
ואיך עושים אותו דבר בלי סוכר לחולי סכרת
אנא תשובה
|
|
|
1. בתותים אין מספיק פקטין. מומלץ להוסיף תפוחי עץ (כ- 10 -20 אחוז מנפח התותים) המכילים הרבה פקטין ויעזרו לייצוב הריבה כמעט ללא התערבות בטעם. ניתן להוסיף פרות הדר המכילים המון פקטין אך הם ישנו את הטעם (לעתים לטובה).
2. אני מעדיף לפרק את הפרי לפני הכנסת הסוכר - מבשלים רק את הפרי על אש קטנה למשך כחצי שעה עם הפרות תורמי הפקטין, ורק אז מוסיפים את הסוכר.
|
|
|
5. ל-2
אילת , |
ירושלים |
|
(06.03.08) |
לא מוסיפים מיים. מבשלים במיץ של עצמו
|
|
|
אתמול התחלתי עם הריבה בשעה 21:20 ובשעה 01:00 עדיין לא סיימתי זמן רב זה לוקח לא בדיוק שעה... אבל הטעם נפלא שווה כל רגע ושלא נדבר על הריח!!!
|
|
|
7. זה הזמן לריבה. 10 ש"ח לקילו תות היום בשוק
|
|
|
לשים את התותים השטופים יחד עם הסוכר כמה שעות לפני הבישול - התותים יוציאו מיץ ויתרככו וככה הבישול יהיה קצת יותר מהיר. נראה לי בכל מקרה זה סדר גודל של שעה
|
|
|
9. ריבת תותים
pnina spector , |
tel aviv |
|
(06.03.08) |
אנא איך עושים את הריבה ללא סוכר
לחולי סכרת גם לנו מתחשק
תודה תודה
|
|
|
10. לוקח הרבה זמן - אבל זה לא מסובך ומאוד טעים
|
|
|
11. ואני שמה חלק מהתותים בצד ומוסיפה
רק בשלב מאוחר של הבישול כדי שיתבשלו אך ישארו שלמים... יאמי...
|
|
|
ביקשתם והרי אני עונה מניסיון שהיה לפני שנים אחדות.
אינני זוכרת את הכמות המדוייקת אך זה עובד כך:
מנקים את התותים וחוצים אותם לחצי, מכניסים את התותים לסיר (משהו כמו 4 כוסות) ומבשלים על אש קטנה עד אשר נקווים כמות נוזלים המהווה שכבה על כל תחתית הסיר והתותים רכים למגע.
בשלב זה מוסיפים כשליש כוס של ממתיק מלאכותי (באבקה) ומערבבים היטב.
להמשיך לבשל על אש קטנה עד להקרשה. קחו בחשבון שההקרשה לא תהיה כמו שבריבה עם סוכר כי אם הריבה תהיה קצת יותר מימית.
אני בזמנו הוספתי ציפורן מיובש וקליפה של תפוז שלאחר הבישול הוצאתי אותה - היא הוסיפה ארומה מיוחדת ועזרה לקיצור תהליך המרקחה.
בהצלחה,
|
|
|
13. אין ריבה בלי סוכר + הצעה לשיפור
לא ניתן להכין ריבה בלי סוכר מאחר וזה החומר שמשמר אותה. במפעלים מוסיפים תוספים שונים שכמובן הורסים את הטעם ולא בריאים.
ולשיפור הטעם והקרישה - בעונה מומלץ לשלב עם פירות יער (מספיקה כמות קטנה של כ 250 גר').
|
|
|
14. גם לי זה לוקח כמה שעות. אפילו 3 שעות . ואני
אירית , |
ירושלים |
|
(06.03.08) |
מוסיפה לימון פרוס במקום מיץ לימון. ככה יש גם פרוסות לימון שכיף לנשנש.
|
|
|
instead of sugar use SPLENDA- it's the only substitute that you can cook with. same amount as sugar or even less. i use 1 cup of cut strawberrys, 1/2 cup of splenda and 1 teaspoon lemon juice.
i microwave the strawberries for 2-3 min. than add the lemon juice and splenda and microwave for 6-8 min. and test to see if it's ready. WONDERFUL. I DO THIS FOR MYSELF. FOR THE REST OF MY FAMILY IUSE SUGAR AND DO THE SAME METHOD. MANY TIMES I DOUBLE OR TRIPLE THE AMOUNTS.
YOU CAN "PLAY WITH THE AMOUNTS OF SUGAR TO SEE HOW YOU LIKE IT. THE WHOLE DEAL TAKES 10 MIN.
|
|
|
אנחנו עושים ריבה כבר שנים רבות. זה לא לוקח שעה.
קודם שמים את התותים עם סוכר לפחות ל-12 שעות.
לאחר מכן עושים 3 בישולים של 45 דקות לפחות של אחד. עם הפרש של 3-4 שעות בין הבישולים ו רק בבישול האחרון מביאים את הריבה לצמיגות ה נכונה( ששמים את הריבה לצלחת ומעבירים עם כף או סכין ונוזל לא חוזר).
אז תקחי שחשבון כמה זמן זה לוקח :)
אבל הכי פשוט זה לבשל ריבה בבוקר לפני עבודה ו-2 בישולים אחרי העבודה, ואז זה יקח 3 ימים.
אבל זה שווה את זה :) הריח המדהים של תות בכל הבית שווה כל דקה המושקעת :)
בתאבון :))
|
|
|
מי יכול לתת מתכון לריבת דיאט, ללא סוכר?
תודה
|
|
|
18. מה מינימום הסוכר שצריך להוסיף
כדי שהריבה תהיה פחות מתוקה?
|
|
|
כמה פקטין יש להוסיף לק"ג תות?
|
|
|
המרשם לא נכון.
1) על כל ק"ג פרי - 1 ק"ג סוכר.
2) תות שדה כמעט שלא מכיל פקטין, לכן צריך "לעזור" לריבה להתקרש. פשוט מאד: רסקו פנימה תפוח ירוק אחד.
3) אין שום צורך במיץ לימון. החומה בתות (ובתפוח) מספיקה בהחלט.
4) בכמויות הנ"ל הבישול יהיה מהיר יותר, כי יחסית צריך לאייד פחות מים
5) הכינו צנצנות זכוכית נקיות ומלאו אותן בריבה מיד עם גמר הבישול, סגרו את המכסים והכניסו לכלי עם מים לקירור. ככה הריבה תישמר, לפחות כל עוד לא פתחתם את המכסה, תקופה ארוכה מאד. בתיאבון!
|
|
|
21. לחולי הסכרת במקום סוכר ניתן להוסיף
יוסי , |
תל אביב |
|
(07.03.08) |
פרוקטוזה
זהו סוכר שכמדומני מותר
תות שדה ערך גליקמי נמוך עשיר בויטמיןסי
טעים ולא עשיר בקלוריות
|
|
|
מי יודע איך משמרים תותים במקרר לטווח רחוק
תודה
|
|
|
23. שדרוג לכל ריבה- המרת חלק מהסוכר הלבן בסוכר דמררה+וחום כהה
ווהוספת שקית או שתיים של סוכר וניל, מוסיף ארומה.
הסוכר הכהה עושה את הריבה יותר קרמלית.
|
|
|
24. 6 נראה לי ששרפת את הריבה שלך
|
|
|
25. פקטין
היווניה , |
יוון |
|
(07.03.08) |
אין צורך להוסיף תפוח שלם או לגרד תפוח, מספיק להכניס שני לבבות תפוחים (על כנות של ק"ג תות) כי רוב הפקטין נמצא בגרעיני התפוח, ולחר הבישול בעת מזיגת הריבה לצנצנות משליחים את הלבבות
|
|
|
למעשה זה לא עניין של זמן אלא של טמפ'
יתכן וטמפרטורת הבישול היתה נמוכה מידיי.
יש להגיע לחום מסוים בכדי להגיע לקרישה
|
|
|
27. סליחה YNET יקרים - אבל ככה לא נותנים מתכון !
אם מי ששלח את המתכון לכאן גם עשה את הריבה לפני כן, אז חובה עליו לתת מידת זמן סבירה.
תגידו לי אתם- אני אמורה לבדוק כל 10 דקות מה מצב הקרישה ?
באמת לא מתאים לכן. מראה קצת על זלזול בקוראים או חוסר רצינות למאמרים שלכם.
לפחות שעתיים ?
לפחות שעתיים וחצי ?
לפחות שלוש שעות ?
אז תרשמו זמן מינימלי סביר, כדי שאני אוכל להתארגן בלהוציא את הילדים מהגן, ומבית הספר. להפעיל את מדיח או המייבש ולעשות עוד דברים בהתחשבות בריבה המתבשלת אצלי על הגז.
תודה מראש.
|
|
|
בכל פרי בוסר יש פקטין. לכן כשקונים פירות לריבה יש להוסיף כמה אחדים ירוקים לא בשלים בזמן הבישול מגירים את הפקטין
ומייצבים את הריבה.
|
|
|
29. marmelade
pnina , |
tel aviv |
|
(08.03.08) |
thanks so much#15
iwill try your version
where do you get splenda?
i got it in usa they haveit in israel too? can i make this receipe with other fruits?
|
|
|
30. הריבות ביתיות טעימות אבל נוזליות
אני עושה הרבה מתותים, משמש, שזיפים והן טעימות אבל תמיד נוזליות.
| |