אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
מוכן לפעולה - פלפל ממולא
רותי קינן
פורסם: 20.03.08, 10:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 54 תגובות ב-53 דיונים
31. לא עובר את המבחן אצל בולגרי.
בולגרי ,   תל - אביב   (22.03.08)
פלפל, כרוב או עלי גפן ממולאים, נבחנים אם אפשר לאכול אותם קרים מבלי להשאר עם טעם של שומן בפה. במטבח הבולגרי הביתי, הבשר הוא מעין קישוט או תיבול לאורז שהוא עיקר המילוי. צריך לטגן אותו קלות, כדי ש"ייסגר" וכך גם את האורז (כל אחד בנפרד). אצל המהדרין, חלבון ביצה הוא חלק מן הרוטב. נסו ותראו את ההבדל.
32. שמן זית חובה במקום כל שמן אחר !!!!!!!
עודד   (23.03.08)
33. 15: האורז לא מבושל. הוא סופח את הנוזלים שבסיר
דני   (22.03.08)
שימי לב שכמבשלים את הפלפלים, הסיר מכיל רוטב, והנוזל שבו נספג באורז.
34. תגובה ל-15
אולג ,   אלפי מנשה   (22.03.08)
אורז לא צריך להיות מבושל ע"פ המתכון בכתבה, הוא מתבשל די מהר ברוטב ו"מתנפח" (זאת הסיבה למילוי שני שליש מהפילפל. אני מבשל את האורז עם המון מיים , כך שיצא כדייסה ואז כשהוא מתקרר, מערבב אותו עם הבשר ושאר החומרים. לדעתי שלי , עדיף לבשל את האורז לפני.
35. לפלפלים עם הבשר אני
מירי ,   כפ"ס   (22.03.08)
לא שמה קינמון, אלא חצי כפית (שטוחה !!! ) של פלפל אדום חריף ועוד כפית פפריקה אדומה.
36. מילוי פלפלים
בן ,   צפון   (23.03.08)
ממליץ להשתמש בפלפל ירוק בהיר מסוג נהריה. לאחרונה השתמשתי בפלפל אדום ירוק בעל ברק שהופיע לאחרונה בשוקים.אולם לאחר הבישול נמצע שהקליפה משאירה טעם מר בפה
37. פלפלים
דנה ,   מרכז   (22.03.08)
זה אוכל טעים מאוד ??????????
38. אצל המרוקאים המילוי הוא בשר בלבד ללא אורז.
(22.03.08)
אם המילוי הוא בשר בלבד אזי התוספת שליד יכול להיות קוסקוס, פירה , תפוחי אדמה ואורז. שידרוג נוסף הוא לאפות בתנור עם הרוטב ויוצא מעדן.
39. שידרוג
י.פרטוש ,   חולון   (22.03.08)
למילוי אני מוסיפה בצל+שום קצוצים דק מטגנים קלות, וכמובן כפית כמון וחצי כפית פלפל לבן. בתחתית הסיר אני שמה חצי כרוב חתוך בצורה גסה,ועל הכרוב אני מניחה את הפלפלים. מי שכל כך רוצה "עוד" משהו ליד זה, שיוסיף פירה. זה אחלה,בתאבון !
40. אני מכינה זאת כך........
סבתא'לה   (23.03.08)
פלפלים [מכל הצבעים. אישית אוהבת בהיר ואדום..]. לבשל 1/12 כוס אורז חלקית. לסנן אם נשאר נוזלים לגרד 2- גזרים [דק] לתוך תערובת האורז. מלח + פלפל [לפי הטעם]. חופן פטרוזיליה קצוצה. 1-כף אב' מרק עוף 2- שיני שום כתוש. 1/2 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה. 2- בצל קצוץ שטוגן קודם. [חצי להשאיר בסיר]. לערבב הכל לעיסה רכה. א. ההכנה. לסיר רחב להוסיף לבצל שנשאר עוד 2- שיני שום כתוש. את חצי צנצנת הרוטב. להוסיף 1- קפ' של רסק עגבניות. אני גם מוסיפה 2-כפות קטשופ. מעט אב' מרק עוף. לערבב ולהביא לרתיחה קלה. ולמלא את הפלפלים [ללא הראש] בתערובת האורז. להניח זה ליד זה. אם צריך בהמשך אפשר להוסיף מעט מים. להביא לרתיחה קלה. להנמיך את האש ולבשל על אז בינונית כשעה. לבדוק עם לא חסר נוזלים. לא יותר מדי. בתאבון....
41. תגובה ל- 15
סבצתא'לה   (23.03.08)
לבשל 1 1/2 כוס אורז ב- 2 כוסות מים לערך. מעט מלח. להביא לרתיחה. לכסות את הסיר. עשר דק' לערך על אש קטנה ולכבות. אח"כ במידה ונשארו נוזלים לסנן. את האורז להכניס לקערה ולהוסיף תוספות עד למילוי. שלחתי בנפרד מרכיבים לפלפל ממולא שלי ומקוה שהם יפורסמו [שמי סבתא'לה]. בתאבון
42. Tosefet
JP   (22.03.08)
תוספת בריא וטעים ומתאים להרבה מאכלים: קינואה - וזה לא פחממה!
43. ל - 2 שם הספר הוא "בישול רומני מבית טוב"
יעל   (23.03.08)
של מירי ליבוביץ שרוסטר. יש לי אותו בבית הורי היו ממוצא רומני ואני דווקא מגיל מאד צעיר רשמתי מתכונים רבים מאימי. תמיד חשבתי שעדיף שתישאר מזכרת. את הספר רכשתי כי רציתי להיזכר במאכלים שאימי נהגה לבשל בבית.
44. תשובה ל-11
חיים ,   רמהש   (22.03.08)
באוסישקין, פינת אורבוך. השם הוא סעידה
45. טיפים נוספים
(22.03.08)
1. כדאי לחורר בעזרת קיסם או גפרור חור קטנצ'יק בתחתית הפלפל. דרך החור הזה ייכנסו נוזלי הרוטב פנימה והתמלית תהיה רכה ועסיסית. 2. אפשר להוסיף לתמלית רכז רימונים לשיפור הטעם. 3. אפשר להוסיף לתמלית משמשים יבשים קצוצים או שזיף יבש קצוץ. 4. אפשר לתבל גם במוסקט ובקורט קינמון. 5.. אפשר "לכסות" את הפלפלים הממולאים בפרוסות עגבנייה. 6. בישול ארוך "עושה טוב" לתמלית.
46. ממולאים נוסח רומני
שושנה ,   תל אביב   (23.03.08)
השאירי מייל ואשלח לך
47. שיפורים לפלפלים עם בשר
בשלנית   (24.03.08)
למדתי לבשל מחמותי שמוצאה מסלוניקי. היא כמובן למדה מאמה וכך הלאה, לא היו ספרי בישול. השיפורים הם כדלהלן: 1. את האורז לתערובת הבשר יש לבשל טרום ערבוב חצי זמן מהרגיל עם חצי כמות המים (כלומר: לטגן כוס אורז, להוסיף כוס מים קרים, 10 דקות בישול). 2. להוסיף הרבה מאד פארוזיליה. 3. לטגן את הפלפלים הממולאים מכל הכיוונים שלהם, ורק לאחר מכן להוסיף את רוטב העגבניות המדובר שניתן להסמיך אותו ברסק עגבניות. נכון הטיגון גם מלכלך את הכיריים וגם לא דיאטטי, אך ההבדל, ההבדל.
48. מתכון מנצח
עלמה ,   גבעת זאב   (03.04.09)
מתכון מצויין, הקינמון משדרג את המנה , הבנות שלי ליקקו את האצבעות..
49. פלפל - מאוד מזין
ניר ,   הרצליה   (01.10.09)

 פלפל הוא הירק שמכיל את הכמות הרבה ביותר של ויטמין C והרבה מעבר לפירות הדר כמו תפוז ולימון .

הוא מועיל ביותר למניעת מחלות לב, ולאיזון סוכר בדם.

 

למידע נוסף

 

50. מתכון פשוט מעולה
דין   (20.10.09)
קלי קלות וטעעיייםם!
51. שדרוג לפלפל ממולא
כהן שרה ,   ראשל'צ   (25.08.11)
להוסיף לעיסה של האורז חציל קלוי.
52. מה לתת עם פלפל ממולא.
שרה צורי ,   ראשל'צ   (25.08.11)
לעשות סיר עם פלפל ממולא רק עם בשר. ולידו סיר עם פלפל ממולא עם אורז. ובכל צלחת שמים פלפל כזה וכזה. אם גם יהיו משני צבעים עוד יותר יפה.
53. במתכון האחרון חסר מלח במילוי
ליאור   (21.11.11)
תגובות קודמות
חזרה לכתבה