אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
פסח מתוק: ארבע עוגות כשרות לפסח
יעל גרטי
פורסם: 10.04.08, 09:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 121 תגובות ב-106 דיונים
31. למי יש מתכון לעוגה כשל"פ ללא אפיה ??
בלי תנור   (10.04.08)
32. לאייל 26 - תודה, אבל אתה בטוח?
בשלן מתחיל   (10.04.08)
יש לי רק מיקסר ידני. זה אומר שלא אוכל להקציף את החלבונים?
33. לעוגה השניה לא צריך להוסיף חמאה/מרגרינה?
(10.04.08)
34. 20 ביצים בעוגה אחת?? מה זה???
איזה ,   מוגזם   (10.04.08)
35. ביצים זה רצח!!!
ראפסנג'אני   (10.04.08)
כשהיא לא נותנת יש כאבי ביצים שזה די מקביל לרצח.. מה לא ככה???
36. ל-33: לא, אין צורך להוסיף חמאה
יעל גרטי   (10.04.08)
37. 7 יא אידיוט!
מור   (10.04.08)
38. יום הולדת
ענבל ,   נס ציונה   (10.04.08)
איזה עוגה כדאי לעשות ליום הולדת בפסח?
39. עוגת הפאדג'
דינה   (10.04.08)
האם המרכיבים לעוגת הפאדג' מתאימים רק לתבנית אחת ?
40. מתכון לעוגת גבינה מנצחת שמתאימה גם לפסח
האופה הצפונית   (10.04.08)
אני מכינה את העוגה הזו במשך כל ימות השנה בגלל שהיא טעימה, קלה להכנה וגם דיאטטית, מה צריך יותר? חומרים (לתבנית עגולה חד פעמית) 750 גרם גבינה 5% 1 שמנת חמוצה 9% 4 ביצים 1/2 כוס סוכר 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל (אפשר גם את החדש עם פצפוצי שוקולד) 4 כפות קורנפלור. ההכנה מקציפים את החלבונים והסוכר. מערבבים את החלמונים עם הגבינה והשמנת החמוצה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הקורנפלור והאינסטנט פודינג לתערובת הגבינה ומערבבים עד שיש תערובת אחידה. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינה. וזהו - לא להאמין שזה כל כך פשוט. שופכים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, והכי חשוב לשים בתחתית התנור כוס/ספל/קערית קטנה עם מים. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה שחומה מלמעלה, ואחר כך מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן בתוך התנור למשך שעה. כדי לגוון אפשר להוסיף לתערובת תמצית וניל/גרידת לימון/צימוקים/חמוציות. והכי חשוב שיהיה לכולנו פסח שמח ושקט!
41. הזהרו!!! לא לאכול עוגה עם ביצים שלא מבושלות (העוגת מוס) סכנה
איילת ,   מרכז   (10.04.08)
פעם הייתי מכינה המון עוגת מוס כזאת שחלק אופים וחלק לא. עד שבאת הפעמים כל האוכלים חלו בסלמונלה- היה מאוד מאוד לא נעים כלפי האורחים... כנ"ל אגב גם עם גלידות ביתיות- הזהרו
42. ל-39: המתכון מתאים לתבנית אינגליש אחת באורך 30 ס"מ
יעל גרטי   (10.04.08)
אם ברצונך בעוגה עגולה בקוטר 26 או 28 ס"מ- הכפילי את הכמויות
43. יעל, הכתבה נהדרת. המתכונים עושים רושם מעולה
shkediya   (10.04.08)
ואני סומכת עלייך שהם גם נבדקו ומדוייקים. תודה.
44. תשובה ל 5
בצלצלית ,   מרכז   (10.04.08)
בשלן מתחיל יקר, הקצפת חלבונים היא אינה מטלה מסובכת במיוחד, אך יש להקפיד על הטקסטורה הנכונה של החלבונים. על מנת להגיע לטקסטורה מושלמת ניתן להשתמש בחלבונים לא טריים. אין הכוונה להשתמש בביצים סרוחות, אך גם לא טריות מאותו היום. בייצים בנות 3-4 ימים הן האופטימליות. נקודה נוספת היא הסוכר. אין להתחיל את ההקצפה עם החלבונים והסוכר ביחד. אלא לתת לחלבונים להקציף מספר רגעים לבד לפני שמוסיפים את הסוכר בעדינות. במידה ותעשה כך תקבל קצף יציב יותר. ונקודה אחרונה היא הטקסטורה. הטקסטורה שאליה אנו שואפים היא "קצף חזק", איך יודעים אם קצף מספיק חזק? כאשר על בלון המקצף נשארים פסגות דקות של קצף אשר אינן נופלות. אז אנו יודעים שהקצף מספיק חזק. בברכת אפייה נעימה בצלצלית
45. 44 - בצלצלית - תודה!
אודי - בשלן מתחיל   (10.04.08)
46. 44, תודה לך, למדתי משהו חדש!
אחת   (10.04.08)
47. טעים לי
אני   (10.04.08)
48. ל44 - לגבי איך יודעים שהקצף מספיק חזק
(10.04.08)
אפשר גם להפוך את הקערה חצי סיבוב- לא סיבוב שלם- באוויר כשחושבים שהקצף קשה מספיק אם אכן קשה מספיק- לא ישפך מהקערה
49. ל-31 עוגת מוס שוקולד (חלבי) ללא אפיה/רוני ונציה
מיכל ,   ת"א-יפו   (10.04.08)
המרכיבים: לשכבת הבסיס: 1/4 כוס אבקת קקאו מריר 1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה) 1/4 כפית קינמון 1 כוס אגוזי לוז קלויים, לא קלופים 1/2 כוס שקדים קלויים קלות 75 גרם חמאה, מומסת ומצוננת למוס שוקולד: 450 גרם שוקולד מריר משובח חתוך לקוביות 1/2 כוס אבקת קקאו מריר 1/4 כוס מים 1/2 כוס אספרסו נוזלי 3 מכלים של שמנת מתוקה (750 מ"ל) קליפת תפוז מגוררת משני תפוזים 3 כפות ליקר תפוזים "גרנד מרנייה" (או ליקר תפוזים אחר) כלים: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ עם שוליים בגובה כ - 8 ס"מ, משומנת בתחתית אופן ההכנה: הבסיס: בקערת מעבד מזון שמים את הקקאו, הסוכר החום והקינמון ומערבבים. מוסיפים את האגוזים והשקדים, וקוצצים לפירורים גסים. יוצקים את החמאה, ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית. מקררים במקרר 45 דקות לייצוב. מוס השוקולד: בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם הקקאו, המים והאספרסו מעל לסיר עם אדים, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים לחום פושר. בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר. מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה את יתרת הקצפת. יוצקים לתבנית ומחליקים. מקררים במשך 8 שעות או כל הלילה. הגשה: מקשטים את פני העוגה בחצאי תותים טריים (עם הגבעול הירוק). מעבירים סכין חמה (טבולה במים חמים ומנוגבת) מסביב לשוליים ומשחררים את הקפיץ. פורסים את העוגה בסכין החמה ומגישים.
50. עוגות כשל"פ - כתבה של רוני ונציה משנה שעברה
מיכל ,   ת"א   (10.04.08)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3381328,00.html
51. יעל גרטי - את אלופה
אפרת   (10.04.08)
תודה על המתכונים המעולים. פסח שמח!
52. השתגעתם?? כמה ביצים!! פקאאה! פקפקפק
תרנגולת ,   בהלול של זוהיר   (10.04.08)
53. 34 - איפה אתה רואה עוגה עם 20 ביצים??? אין פה אף
(10.04.08)
עוגה עם 20 ביצים
54. ואף לא עוגה אחת לסכרתיים? יעל גרטי הרימי את הכפפה!!!!! יפה
יפה אפרימי ,   עכו   (10.04.08)
55. Excellent recipes
Avigail   (10.04.08)
Yael, Great recipes as always So when is the book coming?
56. ה"גאונית" היא לא ממש עוגה של מיקי שמו
mozal ,   רחובות   (10.04.08)
אפשר למצא את המקור בפורומים שונים תחת השם "עוגת מוס שוקולד אלוהית" למשל בהודעות מלפני שנתיים ושלוש. מה שמיקי שמו נתן פה זו סתם וריאציה על העוגה ההיא. כנראה שכמו שאמרו חכמים ממני, "זה ידוע שבעל הזכויות הוא פשוט הראשון שהספיק לרשום את ההמצאה במשרד הפטנטים, ראי ערך אמריקה וכריסטופר קולומבוס." חג שמח.
57. מצחיק אתה ...
(11.04.08)
58. אני פוחדת מכמות של 11 ביצים ולא מלהקציף
ג   (11.04.08)
59. אינסטנט פודינג
קצפת   (10.04.08)
ניתן להשתמש באינסטנט פודינג (שוקולד או וניל) שהוא כשר לפסח לאפייה- מפרידים 5 ביצים, מקציפים את הלבנים עם 5 כפות סוכר, מערבבים את האינסטנט עם 5 כפות מים ועם הצהובים ובסוף מאחדים. אופים כ- 20-25 דקןת. מעל אפשר לשים קצפת מוקצפת עם אינסטנט וכוס חלב- הצלחה מובטחת בפסח וגם לא בפסח. חג שמח!
60. ל56 -בקונדיטוריה אף אחד לא המציא כלום
(11.04.08)
כמה כבר אפשר להמציא מחדש בקונדיטוריה? הכל כבר הומצא.... אז אולי מיקי שמו לא המציא את העוגה הזו אלא קיבל מדודתו- אבל מה זה חשוב?? הוא חלק איתך את העוגה הזו - ועל כך מגיעה לו תודה.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה