אוכל  אוכל בווידאו
מפצחים את הסוד: קניידלעך כמו שצריך
אלעד רובינשטיין
פורסם: 14.04.08, 12:27
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 97 תגובות ב-83 דיונים
61. למספר 58 הועילי בטובך...
גברת פלפלת ,   על פיטריה   (15.04.08)
להיגעל לבד ובשקט !!!!!! אין צורך לשתף אותנו "באיכסים" שלך, תני לנו להינות מהאוכל שלנו איך שאנחנו רוצים!!!! ודרך אגב רק עשבי תיבול טריים ורעננים ולא יבשים כמוך כפי שציינת !!!!!! חג שמח ממני ומהאבקה........
62. לכל אלה שעשו רצח אופי למרק עוף.....
כימאית ,   מעבדה   (15.04.08)
אם תשכנעו אותי ש.... קופסאות שימורים, אוכל מעובד ותעשייתי, מסעדות שבהם אתם משלמים הון תועפות, רק שבלילה החולדות והעכברים רצו מרתון על הצלחות והתבלינים... רטבים למינהם שמכילים ים של מלח וחומרים משמרים, משקאות ממותקים עד להקאה לרבות קולה עם חומצה זרחתית, ממתקים וחטיפים שגורמים לעורקים שלנו להפוך לצמיגים,גאנק פוד שקוראים לו בעברית המבורגר נקניקיות, פיצה, שווארמה, פלאפל מטוגן בשמן מנועים, מנה חמה, מרקים בכוס , עופות ובשר מפוצצים בשומן והורמונים.... ירקות ופירות שרוססו ברעל.... אז אולי אני אשתכנע שכף או שתיים של מרק עוף איכותי, מגעיל ולא בריא.... אין צורך לפוצץ את התבשיל באבקת מרק עוף בכדי שכל אלה שאמרו שהוא מ ג ע י ל ולא בריא יחנקו לעצמם את הגרון..... חברה מידה.... הכל תלוי במידה... או שאוהבים, או שלא אוהבים בדיוק כמו קוסברה, בדיוק כמו שום אבל לעשות מסע צלב על דבר שרק משפר את הטעם זה מוגזם בהשוואה להתעלמות שלכם מהגועל והחולי האמיתי שאתם צורכים יום יום במסווה של מזון......
63. למה לכל כך הרבה ביצים? וחוצ'מזה זה המתכון הכי בסיסי.
רבוי כולסטרול   (15.04.08)
64. המתכון סביר אבל
יעל ,   שרון   (16.04.08)
קודם מערבבים קמח מצות עם מים רותחים ושמן ותבלינים, אחרי שהתערובת התקררה מחוץ למקרר מוסיפים ביצים. אז מכניסים למקרר לכמה שעות ורק אז מכדררים ומבלשים. התערובת חייבת לעמוד מספר שעות. לא מבשלים מיד.
65. מחפשת מתכון קניידלך עם אגוזים טחונים
אורית ,   תל-אביב   (16.04.08)
פעם היה לי כזה ונעלם. במקום רק קמח מצה היתה תערובת של קמח מצה ושל אגוזים טחונים + מים רותחים+ ביצים ושמן ותבליניפ כרגיל. האם למישהו יש את המתכון ? זה יוצא יותר עדין ולא כדורי תול"ר (תותח ללא רתע...)
66. ל-2.אני מוסיפה פטרוזיליה
(20.04.08)
אפשר להוסיף שומן אווז.
67. -27. זה נשמע כמתכון לחביתה מבושלת?
מישהו ניסה?   (20.04.08)
68. למה כל כך הרבה ביצים?
דנה   (29.03.09)

המתכון שלי - על כל כוס קמח מצה - כוס מים רותחים, ממתינה עד שנספגים, מוסיפה ביצה אחת כף שמן כף אבקת מרק, . את החלבונים אני מקציפה ויוצא מצויין.

69. קיננדלפיכס.......
שרה עוזרי ,   ראש העין   (29.03.09)

נמאס לנו כל הזמן אתם שוטיפים לנו את המוח עם המאכלים הטפלים שלכם,

יש פה עדות בארץ.

נמאס גועל ........................

70. 8 ביצים? נשמע כמו חביתה
(28.03.09)
אני עושה בלי ביצים בכלל, יוצא רך ובטעם נהדר.
(וגם מתאים במקרה שמגיע מישהו עם אלרגיה לביצים, כבר היו לי שתי הפתעות כאלה בשנים האחרונות)
71. מטוגן טיגנתי
דביל דבילה   (29.03.09)
72. שנוי מהותי
יאשה   (29.03.09)
מה לעשות חברה כמות הביצים מדויקת אבל תנסו על כמות יותר קטנה
אני כבר שנים עושה עם הצלחה של 100%
1/2 כוס קמח מצה
2 ביצים
2 כפות שמן
כפית שטוחה מלח (להיזהר)
1/4 כפית שטוחה פילפל שחור
1/2 כפית שטוחה אבקת אפיה
בלי מים רק אבקת אפיה
בהצלחה ובתאבון
73. מטוגן טיגנתי
דביל דבילה   (29.03.09)
74. המתכון לקניידלעך הכי טוב:
אבי ,   תל אביב   (29.03.09)

1. קונים חבילה של עיסה להכנת קניידלעך בסופר

2. עושים מה שרשום מאחורה

75. במקום שמן תשימו מרגרינה יוצא יותר רך.
מיכל   (28.03.09)

על כל כוס קמח מצה-2 קוביות מרגרינה.

76. ל-50
איריס ,   קרית ביאליק   (29.03.09)

כל הכבוד למרוקאית הגאה! את גיזעית, היתרשמתי מהמתכון שלך, זה בדיוק ה

   מתכון שחיפשתי (כדורים רכים ואווריים)   , חג שמח!!!!

77. שידרוג לקניידלך...בצל מטוגן+חזה עוף טחון.
דיוויד ,   גבעתיים   (29.03.09)

לתערובת הרגילה של קמח מצה ביצים מיים פושרים מלח פלפל ואבקת מרק (ממש קצת)....מוסיפים בצל מטוגן לשקיפות ו  200 גרם חזה עוף טחון.

מערבבים הכל  ומבשלים במיים רותחים עם מרק עוף (אבקה) וקצת אבקת מרק בצל.......

בבית אצל סבתי וגם אצלינו הקציפו את החלבון  של הביצים לקצף  דבר שנתן לקניידלך אוריריות מסויימת...

חג שמייח וכשר

78. לא נראה מגרה בכלל..
עינב ,   נגב   (28.03.09)
79. קינדלך וקניידלך
בז'יזנה ,   מרכז   (29.03.09)

אז יופי כל המוצרים מצויינים ונכונים אבל אםשר לעשות את הקניידלך אוריריים ונימוחים בפה עם עוד קצת עבודה,

יש להפריד את הביצים (8) להקציף את החלבונים ממש עד לקבלת קצף לבן וחזק. לערבב את שאר החומרים רצוי במקצפה ידנית. לחבר את 2 התערובות ממש כמו בעוגה בתנועות קיפול

אם יוצא רך מידי להוציא במצקת או בכף גלידה.

בתיאבון חג פסח שמח כשר ואמן שזה החג גלעד יהיה בבית ואז יהיה לכל עם ישראל חג חרות אמיתי

80. לתגובה 3 - אבקת מרק לפני 60 שנה
מרים   (29.03.09)

כן, אבקת המרק היתה בקוביות שמנוניות ומגעילות. (עם ציור תרנגולת למרק עוף או ציור ראש של פרה בקוביות בשר בקר).

זו אותה גברת בשינוי אדרת. כל הגרסאות המלאכותיות של תחליפי מאכלים,לא בריאים.

81. קניידלק תימני
מיטל ,   ראשון לציון   (29.03.09)

עצה פצצה:

שימו קניידלך במרק תימני...

82. בוידאו הוא השתמש בכוס כל כך גדולה...ולכן
אתי ,   ירושלים   (12.04.09)

ולכן הוא שם 8 ביצים, נראה לי...

 

2  כוסות כאלה זה בעצם כמו 4 כוסות רגילות

83. זה קניידעלך בטעם של ספוג....
אביבה ,   גן נר   (08.04.12)

בקניידלעך ההונגרים כמעט ואין קמח מצה...רק מעט...

שוברים מצות לפרורים על כל מצה שמים ביצה אחת+כף שמן+כף מים

מלח ופלפל מערבבים היטב ומוסיפים מעט קמח מצה....

נותנים לזה לעמוד כשעה...לאחר שעה יוצרים כדורים...עד שהמים רותחים

הכדורים נחים...ואז זורקים אותם למים רותחים שהומלחו או ששמים בהם אבקת מרק עוף...

בבלילה לא שמים אבקת מרק עוף!!

מבשלים עם מכסה סגור 20 דקות - לא פותחים את המכסה להציץ....

מקבלים קניידלעך טעימים עם מרקם ניפלא ולא ספוגי....

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה