דיגיטל  מגזין
פיתוח: זיכרון מחשב ששומר מידע לאחר הכיבוי
ניב ליליאן
פורסם: 01.05.08, 10:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 67 תגובות ב-67 דיונים
1. מה זה שונה מזכרונות פלאש?
(01.05.08)
גם זכרונות פלאש שומרים את המידע עליהם. ךמה RAM לא יכול להיות מבוסס פלאש? בגלל ביצוועים?
2. עכשיו צריך להשתיל אחד כזה אצל כל פוליטיקאי
ישראלי ,   מצוי   (01.05.08)
אולי ככה הם יזכרו ביום שלאחר הבחירות מה הם אמרו 24 שעות קודם
3. איזה שיעמום זה הנדסת חשמל
כבאי ,   תל אביב   (01.05.08)
ממש מרדים אותי. מסכן מי שמתעסק בזה.
4. מפלצת?
ידדים   (01.05.08)
יד שמאל של הבחור בתמונה משמאל היא בגודל מפלצתי !!!
5. "יעשה את דרכו במהירות" = "חמש שנים"??!!
קצת הגיון   (01.05.08)
ככה זה כשמילים לא באות עם אחריות לשלוש שנים...
6. עכשיו יהיה לנו מנהל ישומי RAM בוינדוס?
צחי ,   צפון   (01.05.08)
ואז יצא לנו וירוס שיפוצץ את הזכרון ולא נוכל לעבוד כלל על הזכרון?...
7. קיים כבר היום
(01.05.08)
במשבי כף יד ומחשבי לפטופ ע"י שימוש בבטריה בצריכה נמוכה כדי לשמור על הזכרון. עדיין לא שמיש במחשבי דסקטופ, אבל יתכן שבקרוב כן. לא ביג דיל ולכן לא בטוח שכדאי כלכלית.
8. ומה יקרה במקרה של באג או וירוס?
התפוז הדיגיטלי ,   חדרה   (01.05.08)
עד עכשיו, המון תקלות מחשב היו נפתרות באמצעות ריסט פשוט. וירוס צריך להכנס לאזור הבוט כדי להיות יעיל, ולפעמים תקלות שאנו נתקלים בהם במהלך השימוש שנובעות מפקודה לא תקינה או התנגשות כזו או אחרת נפתרות במחי אתחול. אם האתחול לא רלוונטי ואין דרך לנקות את הזכרון כל פעם שיש תקלה, אנו נשאר עם התקלות וההתנגשויות שיצרנו במהלך השימוש במחשב... כבר היום תוכנות כמו freeramxp מציעות שירות של ניקוי הזכרון ללא צורך בריסט, ככל שהשימוש בזכרון הוא לאורך זמן רב יותר המחשב הופך איטי יותר, והזכרון דורש תהליך של דפרגמטציה. מה יהיה כאשר הוא יהיה קבוע? נאלץ לאחות אותו כמו דיסק קשיח? כל הזבל שנצבור בגלישה באינטרנט, או כל פעולה של המחשב ישאר איתנו לנצח? המון בעיות עולות משינוי המודל הקיים של המחשב, הרבה לפני שמתחילים להתלהב מהעובדה ש"המחשב יעלה מהר יותר"
9. פצצות לגבות!
samiking   (01.05.08)
10. יש פיתוח של MRAM באוניברסיטת בר-אילן
(01.05.08)
זה הדבר הבא
11. שאלה.
ניר   (01.05.08)
אז מה ההבדל בין זה לכל נ disk on key? הרי גם שם הזיכרון לא נדיף...
12. רזיסטור, קפסיטור ואינדוקטור = נגד, קבל, סליל
עברי ,   דבר עברית   (01.05.08)
13. לכל השואלים על פלאש
בוזגלו ,   טכניון,חיפה   (01.05.08)
מס' הפעמים שאפשר לכתוב אליו הוא סופי, ויש גם מגבלות מהירות.
14. ל-7 החמור:איך קיים כבר היום, איך?
עדי ,   תל אביב   (01.05.08)
כתוב בפירוש שהזיכרון נשמר גם ללא צריכת חשמל כלל. מה הקשר בין זה לבין שימור זיכרון ע"י אספקת זרם נמוכה בלפטופים? קראת את הכתבה בכלל? לא. אבל היית חייב להגיב, אה?
15. נהדר עכשיו נותר רק להמציא זכרון ששומר מידע כשהוא דלוק!
ביל ,   השולף   (01.05.08)
16. FLASH לעומת D-RAM
סטודנט להנדסה   (01.05.08)
הD-RAM, הזכרונות במחשב כיום, מבוססים על קבל שאוגר מתח. בעיה שהקבל זולג ומאבד את המידע ולכן צריך לעשות לו REFRESH, שדורש שחשמל. הFLASH מבוסס על טרנסיסטורים שהוסיפו להם שכבת מתכת באמצא שאוגרת את המידע. אמנם המידע נשאר, אך עצם הכתיבה לFLASH הורסת אותו ויש לו כמות כתיבות סופית עד שהוא נהרס. לכן אי אפשר לבסס עליו את הזיכרון של המחשב.
17. ל 4 - מזל שלא רואים משהו אחר שלו...
(01.05.08)
18. תשובה ל-1 ול-11:
(01.05.08)
אמנם גם הFLASH שנמצא בדיסק און קי וגם ה-Hard disk אינם נדיפים, אך אינם מהירים מספיק. בזמן ריצה, קטעי מידע נטענים מתוך הדיסק לזיכרון הנדיף (ה-RAM) ומערכת ההפעלה עובדת עליהם משם. כפי שהוזכר בכתבה, הבעיה העיקרית שלהם היא שהם נדיפים ונמחקים כאשר לא זורם חשמל בזיכרון. תחשבו שניתן יהיה לסגור את המחשב וכשתפתחו אותו שוב תקבלו את המחשב בדיוק במצב בו השארתם אותו - מסמכים פתוחים (אפילו אם לא נשמרו), אפליקציות שרצו לפני הכיבוי וכו'. זה בהחלט שינוי שיביא לדור הבא של פיתוחי מערכות המחשב.
19. שיפור קטן לסטנד-ביי. לא מהפכה.
א   (01.05.08)
מחשבים ניידים ושולחניים חדשים יכולים להכנס לסטנד ביי ואז שומרים את ערכי הזכרון ע"י מתח נמוך. מחשב נייד יכול להשאר במצב כזה כמה ימים עם הבטריה שלו, מחשב שולחני עד הפסקת החשמל הבאה. אם יהיה זכרון כזה אז הוא יחסוך את המורך בבטריה ויוכל להבטיח סטנד ביי הרבה יותר ארוך. אבל אין פה שינוי מהותי בשימושיות של המחשב.
20. ההבדל הוא בדיוק מה שהסבירו לך בכתבה
(01.05.08)
"התהליך שבו אנו ממתינים כל פעם שאנחנו מפעילים את המחשב, ה-Boot-Up הוא תהליך שבו המחשב טוען את המידע מאמצעי אחסון בלתי-נדיף כמו הכונן הקשיח אל תוך הזיכרון הנדיף, ה-RAM". פלאש זה אמצעי אחסון בלתי-נדיף. COMPRENDE?
21. לחומרים פרומגנטיים אותן תכונות
איציק ,   חיפה   (01.05.08)
בעבר השתמשו במיגנוט של טבעות פריט, היוןם כל דיסק קשיח עושה זאת (הגישה לתא זיכרון בודד הינה מכנית - סיבוב הדיסק ותנועת הראש הקורא).
22. ל-11
ניר   (01.05.08)
תחשוב בעבודה רגילה בחלונות אתה מכבה את המחשב , ושאתה מדליק אותו שוב לוקח למחשב 2 שניות להגיע למצב האחרון אשר ממנו נעשה כיבוי, אם השארת תוכניות פתוחות הם ישארו פתוחות וכיוצא בזה... המטרה לחסוך בזמן הטעינה לזיכרון כמו שבדרך כלל.
23. ל 4: הבחור הוא תוצר של המכון הוולקני
(01.05.08)
תוצאת ניסוי של הכלאה בין סרטן אתת (Fiddler Crab) לבין גיק משובץ. התוצאה הינה גיק בעל יד שמאל ענקית המשמשת להצגת פיתוחים טכנולוגיים, וצבעה הופך לכתום זוהר כשהבחור מיוחם. מסיבה כלשהי התהליך מעולם לא תפס ובסופו של דבר נמכר הפטנט בזול למפיק פורנו עצמאי בגרמניה.
24. יש המון פיתוחים בנושא
ה-הי-היס-היסט ,   היסטריה!   (01.05.08)
מנסים לשמור שינויי מגנטיות, מוליכות, מיטען, מהירות לאור, מוליכות לחשמל, ספין חלקיקי... מה שלא תרצו. כל מהפיכת האלקטרוניקה "פרצה" כאשר יצרן זכרונות קטן בשם אינטל החל ליצר זכרנות בגדלים שלא ידעו אז כיצד לנצלם. כפי שכל "משתמש" מרגיש, תמיד חסר זכרון לעומת מה שהיה מבקש, וזה לפי פרויד ושואפי שורות אחרים, הסיפטום ההתמכרותי הרגיל. בתחום הזכרונות הלא נדיפים העגלה (מחשבים ניידים) מחכה ממש עכשיו לסוסים: זכרון פלש עם יחס מחיר לביצוע מתאים, שיחליף את הדיסק וגם יחסוך בסוללה. הרבה יצרנים כבר דוחפים את מרכולתם לתחום - ואפל שוב מראה את הכוון. .. והשאר - היסטרייה!
25. אני משתמש ב hiberate פשוט, ולא
איתן   (01.05.08)
אוכל כמעט בכלל חשמל.
26. ל-4. קוראים לזה עדשה רחבת מוקד...
בלי פניקה ,   אי שם   (01.05.08)
או עדשת עין הדג....ולפעמים עושים את זה בעיבוד תמונה לא מוצלח...
27. ל 1: מהירות
שי   (01.05.08)
28. ל-1 זה פשוט מאוד
משה ,   בופתיק   (01.05.08)
לזיכרונות פלאש יש בעיה אחת גדולה וזה אורח חיים - הזיכרונות מוגבלים כיום לכ-100 אלף מחיקות. כלומר כל מחיקה וכתיבה מחדש לזיכרון מקצרת את חייו. לכן הפלאש הוא פתרון טוב בתור מאגר של תמונות או סרטים בדיסק און קי, אבל בתור כונן שאליו נכתב ונמחק מידע באופן קבוע כל הזמן, זה לא פתרון טוב.
29. אסון נוראי
ביל גיטס   (01.05.08)
כיום המפלט האחרון מהבאגים של windows היה לבצע איתחול של המחשב ולקוות לטוב. עכשיו שהזיכרון יישאר גם אחרי איתחול אנחנו נהיה בצרות...
30. מספר 8: זאת בעיה טריוויאלית לפתרון
קובי   (01.05.08)
על-ידי מחיקה יזומה של הזכרון (= כתיבת אפסים על כל הכתובות), וביצוע ריבוט כרגיל. מבחינת ממשק, אפשר שריסט ימחוק את הזכרון ומצב שינה לא, ולחילופין לחיצה קצרה על הריסט עושה מה שתיארת ולחיצה ארוכה על הריסט מוחקת את הזכרון ועושה ריבוט. לגבי דפרגמנטציה, זה רק מוכיח שאין לך הבנה במערכות הפעלה - זה שגוי מכל כך הרבה בחינות, שאין לי כח להסביר את כולן. לדוגמא, שמירה ומחיקה של דפים שביקרנו בהם מנוהל אוטומטית ע"י הדפדפן, וזה לא משנה אם משתמשים בזכרון מחיק או לא. כמו כן, איזה בעיות פרגמנטציה שיש ב RAM, תוכנות כמו FreeRAMXP לא יכולות לפתור - זה חייב להעשות כחלק מהתוכנה עצמה (לדוגמא garbage collector שהקומפיילר מצרף לתוך התכנה).
תגובות נוספות
חזרה לכתבה