אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
מתכון מבית סבתא: בלינצ'ס בלי לנג'ס
רותי קינן
פורסם: 22.05.08, 11:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 72 תגובות ב-64 דיונים
1. הרבה כבוד על המתכון! יש למישהו מתכונים ל...
שבועות הולך להיות ,   שמח!!!   (22.05.08)
מילויים מלוחים? גם מתוקים נוספים יתקבלו בברכה!
2. כמה טיפים לשיפור
אילי   (22.05.08)
במקום סוכר ותמצית וניל, להוסיף סוכר וניל - התוצאה יותר מעודנת. במקום ביצה אפשר להוסיף כף- שתי כפות של אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט!). תנסו, במשפחה שלי המתכון עובר במשך דורות!
3. אין כמו הבלינצ'ס גבינה שלי, לא נוטפים חמאה ולא כלום, מתוקים
(22.05.08)
וטעימים שעושים חשק לעוד
4. האם אפשר למלא בגבינות מבלי לטגן עם
ww.o   (22.05.08)
המלית? כלומר להכין עלה ולטגנו לפי המתכון על צד אחד. למלא במלית- ולהגיש? לא אוהבת להרגיש את השומן- בטיגון האחרון? תודה רבה
5. למה לטגן?? טיפ לשיפור
אבי ,   ירושלים   (22.05.08)
טיפ שלמדתי מאמא שלי: לחמם טיפונת שמן במחבת (לא יותר מכף) וכשהשמן חם להוסיף אותו לבלילה ולערבב במהירות. לנקות את המחבת מעודפי שמן, ולהתחיל להכין את החביתיות בלי להוסיף שמן בכלל. קחו בחשבון אבל שהחביתיה הראשונה אף פעם לא יוצאת מוצלחת - חוק בלתי כתוב.
6. איך הטעם של בלינצס אפוי כפי שרשום ?
(22.05.08)
7. ל- 1 . לכי לקנות בורקס ...הכי פשוט ....
מתוק   (22.05.08)
8. בלינצס
עליזה ,   קריות   (22.05.08)
תודה רבה
9. אפשר בלי צימוקים
naama   (22.05.08)
נשמע מתכון מעולה. אבל אני לא אוהבת צימוקים. יש מצב בלי?
10. מילוי בננות או פירות אחרים.
(22.05.08)
על אותה מחבת, מוסיפים עוד חתיכת חמאה, מפזרים מעט סוכר (חום), ומכניסים גם פרוסות (אלכסונים, הכי יפה) של בננות בשלות אך מוצקות עדיין. לאחר שהעסק מקבל ציפוי קרמלי מושחם, מעבירים לבלינצ'ה אחד, מגלגלים, ומגישים. אם התקרר בינתיים, אפשר להרביץ עוד חימום על אותה מחבת, בוודאי, הכל על אותה מחבת.
11. ל-9
מ   (22.05.08)
אפשר עם תותים,דובדבנים חמוצים,אננס,נקטרינות,אפרסקים.
12. ל-5=לא מחייב בכלל שהראשון לא יצליח, צריך מחבת טובה ולחכות שה
(22.05.08)
יא תהיה חמה מספיק, מדברת מניסיון, אני מוכרת בלינצ'ס לשבועות ועד היום טפו טפו לא נהרס לי אף עלה כולל הראשון
13. יבנה
לכל עדה יש לה מתכון ,   אתי   (22.05.08)
המתכון של אמא שלי מצרכים 2 ביצים 2כוסות קמח 3 כפות סוכר 1 סוכר וניל כוס מים/או חלב עם רוצים חלבי 4 כפות פודינג וניל 5 כפות שמן אופן הכנה לערבב את נוזלים ולאחר מכן את הקמח והפודינג עד לקבלת עיסה רכה למחם מחבת טפלון אין צורך בחמאה או שמן נוסף ותמלאו כל העולה בדימיון שיהיה בתאבון
14. apple blinches
good cook ,   USA   (22.05.08)
cook peeled sliced apples in brown sugar (you may add some fresh lemon juice or raisins or both) until the apples are soft and all the liquid evaporated. roll in blinches, serve with vanilla ice cream.
15. בלינצ'ס ריקוטה ...
בהצלחה ......   (22.05.08)
ראשית תודה לרותי קינן על המתכון והטיפים .. . תודה על ההשקעה . בלי לעצבן איש , ברשותכם ..בלינצ'ס ריקוטה . -בלינצ'ס : 1 כוס קמח . 2 ביצים . 1 ורבע כוסות חלב . 30 גר' חמאה מומסת . קורט מלח . -מלית ריקוטה : 375 גר' גבינת ריקוטה . שליש כוס אבקת סוכר . 2 כפות מיץ לימון. 1 כף קליפת לימון מגוררת . מקציפים את כל המרכיבים במשך 1-2 דקות או עד לקבלת תערובת חלקה .מוסיפים ( למי שאוהב ) 60 גר' צימוקים +1 כף ליקר מרנייה או קוונטרו שהושרו 30 דקות יחד . שמים כף גדושה מן המלית במרכז כל חביתית מוכנה , מקפלים לחבילה שטוחה- כולל הקצוות שלא תגלוש המלית . מניחים את הבלינצ'סים עם הצד הקיפול כלפי מטה בתוך תבנית חסינת חום בשכבה אחת . מושחים כל בלינצ'ס במעט חמאה מומסת. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים ב-160 מעלות במשך 15-10 דקות או עד שמתחמם . בהצלחה !!!
16. ברבע שעה אפשר לעשות 40 בלינצס
משה   (22.05.08)
תהליך הכנת הבלינצ'ס הוא כזה יוצקים את הבלילה לתוך המחבת ומחכים כדקה והופכים כעשר שניות וזה מוכן , בין היציקה של הבלילה לפינוי של המחבת זה זמן שאין אתה עושה כלום רק להבט במחבת , במקום זה אני עושה היום בשלושה או בארבע מחבתות וכך אינני בטל לשנייה ואני עושה ברבע שעה ארבעים בלינצ'ס כך שבזמן קצר אני יכול להכין כמות שיכולה לארח עשרות אנשים בכיף . תתחילו עם שני מחבתות וכאשר תהיו מיומנים תעברו לשלוש ולארבע .
17. מילוי -שמילוי,רק בלינים/צ'ס מרוחים בשמנת וריבה,מממממממ
רוסי הרוס על בלינים   (22.05.08)
18. האם למישהו יש רעיון לתחליף לגבינה לבנה?
לימור ,   ארה"ב   (22.05.08)
איזו גבינה בארה"ב יכולה לשמש תחליף? אני כל כך מתגעגעת לבלינצ'ס גבינה וצימוקים...
19. ל-4. לא כי יצא בצק לא עשוי- קמח נוזלי..
רונית ,   תל אביב   (22.05.08)
20. ל 18 - יש בהחלט
יונה רום ,   פנמה   (22.05.08)
גם אצלנו אין גבינה לבנה נורמלית, אז אני לוקחת פילדלפיה ללא שומן, או עם חצי כמות שומן, מוסיפה יוגורט טוב, ומקציפה בבלנדר, עד שמתקבל ממרח נעים. את הממרח הזה אני מתבלת במתוק או מלוח, לפי טעמי. ממרח זה אני עושה עוגות גבינה, דיפים, פשטידות מלוחות ומתוקות.
21. מה הבעיה עם טיגון?
אילן   (22.05.08)
אני משתמש במחבת טפלון ופחות מכפית שמן להמון בלינצ'ים. אני שופך פחות מכפית שמן זית למחבת, מנגב במגבת ניר, ושומר אותה. בין החביתיות אני מורח את המחבת במגבת הנייר, וגם לאחר 15 חביתיות הנייר עדיין לא התייבש. כמה זה יכול להשמין?
22. ל - 9
בשלנית ,   מרכז   (22.05.08)
כן, חייבים צימוקים, אם לא תוסיפי אותם הבלינצ'ס יישרפו, המטבח ייעלה באש וכל הבית יתפוצץ
23. תשובה ל18 אפשר להכין גבינה לבנה בבית
דליה   (22.05.08)
אם את רוצה אפשר להכין בקלות גבינה לבנה בבית. שימי חיתול בד או לחילופין נייר שמשמש לקפה פילטר בתוך מסננת. ערבבי גביע שמנת + יוגורט ( ביחס של 1:1 ) ושפכי לתוך החיתול /נייר פילטר. שימי בפריג'ידר וחכי שהנוזלים ירדו ( בערך 24 שעות) עד לקבלת מרקם מתאים. בתאבון.
24. ללימור היקרה
(22.05.08)
את יכולה לנסות ריקוטה, אם כי היא יותר גרגרית. או מסקרפונה, או פשוט הפילדלפיה דלת השומן, שגם היא תיתן לך תוצאות מצויינות. ואם היא סמיכה לך מדי, תערבבי עם טיפה יוגורט וניל. :) ליניה
25. ל18 - תחליף לגבינה לבנה
יסמין_לבן   (22.05.08)
מערבבים ריקוטה או farmer cheese עם שמנת חמוצה (sour cream) תנסי לשחק עם היחסים..תתחילי בחצי-חצי, עד למרקם רצוי לך. בתאבון!
26. השלב ה - 5 ממש מיותר
יוצא פצצה גם בלי זה   (23.05.08)
27. בלינצס
סבתא ,   קנדה   (23.05.08)
במקום למרוח שמן אני מתיזה ספריי פאם או כל ספריי אחר כך שלא מלכלכים את הידים בין חביתיה לשניה. על מנת לגלגל שהגבינה לא תצא בצדדים שמים את הגבינה או כל מילוי אחר בקצה מגלגלים פעם אחת ולאחר מכן מקפלים כלפי פנים צד ימין וצד שמאל וממשיכים לקפל כך שהצדדים סגורים והמילוי לא נשפך החוצה. בהצלחה
28. מתגעגעת לבליצ'ס גבינה של סבתא שלי ז"ל
^^^^^^^^^   (23.05.08)
29. שאלה חשובה מאוד!!!
שאלה חשובה.........   (24.05.08)
איזה קמח? רגיל או תופח?
30. ל-16
תגובה   (24.05.08)
שיחקת אותה!לא חשבתי על זה. חג שבועות שמח לך ולמשפחתך.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה