אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
פנקייק: פינוק מושלם לבוקר שבת
יעל גרטי
פורסם: 09.01.09, 11:27
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 139 תגובות ב-131 דיונים
31. 1- אתה טועה. תרווד זו כף לבחישת תבשילים
מילונית   (09.01.09)
(לפי מילון אבן שושן החדש)
32. מצויינת :) תודה רבה.
רונה'לה   (09.01.09)
אהבתי גם את הניסויים והבדיקות.
33. אין עליך גרטי
גלובס כלכלה   (09.01.09)
סחתיין על הכתבה. איך מתוך 200 פנקייקס, אף אחד לא מצא את דרכו לקומה 6?
34. אחשלי דווקא אומר...
(09.01.09)
שצריך להוסיף למתכון מלא קמח, וגם די הרבה שמן כדי שהבלילה תתפח מאליה ויהיה אפשר להשיג פנקייק לתפארת גם בלי רינג. השמן נועד לעשות את העסק פחות מחניק בגרון. :) בתיאבון!
35. ל: 9, מקום עם פנקיייקים טובים:
מייט קטן ,   באר שבע   (09.01.09)
בית הפנקייק, במחלף הסירה בתחנת הדלק "פז אשל" שבהרצליה... גן עדן!!!
36. ועכשיו....
(09.01.09)
ועכשיו... פנקייקים ללא גלוטן בבקשה :)
37. מתכון פשוט ומנצח - עם מעט הכנות ובלאגן
נסיכת הפנקייק   (09.01.09)
5 כפות קמח תופח 3 כפות סוכר בערך חצי גביע של גבינה לבנה 5% או גביע שמנת חמוצה (השני עדיף הראשון - פחות משמין) כפית תמצית וניל 1 ביצה לערבב לשמיכות של משחה (לא לערבב יותר מדי) ניתן להכפיל הכמויות בהתאם לסועדים, יוצא בערך 8 פנקייקס בקוטר של כ- 8 ס"מ פחות או יותר)
38. מייפל קנדי אמיתי - אין עליו ! ותתרחקו מאנט ג'מיימה זה
אתי   (09.01.09)
39. אנט ג'מיימה - לא אמיתי !! איכס.. אפילו לא מתקרב למייפל אמיתי
אתי   (09.01.09)
40. כל הכבוד על הכתבה!!!
שלומי   (09.01.09)
הלוואי וירבו כתבות שכאלה.
41. יעל !!!!!!!!!!!
המורעב ביותר........   (09.01.09)
קראתי, נהנתי והתחלתי להרגיש את כיבתי נדבקת לעמוד השידרה לנוכח התיאורים והאפשרויות של המתכונים....... אני חייב הערה אישית לאתר YNET מספיק כבר עם המתכונים האלה, חבר'ה......... קוראים ואחר כך רצים לאכול ולאכול........זה פשוט לא הוגן, הדברים האלה....... התכנונים ותמונות יכולות להטריף דעתו של אדם ! חחח
42. הפנקייק הכי טעים הוא של המיקס המוכן של ריצ'
הלאה הלכלוך   (09.01.09)
וגם עולה פחות מ 15 ש"ח
43. כתבה מעולה, למדתי דברים חשובים פה :-)
(09.01.09)
מצפה ליישם..
44. סודה לשתיה
שי   (09.01.09)
מאיפה הגיע סודה לשתיה בשלב הניפוי? לא מופיע סודה לשתיה במתכון! האם מישהו יודע אם צריך ואם כן אז כמה?
45. זה לא כוכב זה מגן דוד !!
עם כל הכבוד   (09.01.09)
46. לי יצא קוועץ' עקום בצורה של הצרות שלי
מיכאל   (09.01.09)
ממש לא כמו בתמונה
47. מכל צילום - נוזל לי ריר
ישי ,   י-ם   (09.01.09)
אחחחח... איזה צילומים מדהימים. מכל צילום התרשמתי יותר. באמת אומנות. שיחקת אותה אסף. אשמח אם תשלח לי גלריה שלך. ishai.ner@gmail.com תודה רבה
48. כולה פנקייק – המתכון האולטימטיבי לפניכם
טלי ,   ארה’ב   (09.01.09)
2 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה 2 כפות שמנת חמוצה 0.5 – חצי כוס סוכר. 4 ביצים וניל וחלב לפי הסמיכות הרצויה זה פשוט, מדהים וטעים – שבת שלום
49. מעניין מי אכל את כל הפנקייקים אחר כך... ;)
בר ,   הרצליה   (09.01.09)
50. תגובה ל-28
אילן   (09.01.09)
אתה צודק. חביתיות או פנקייקס זה המאכל הפשוט ביותר להכנה. לא צריך להסתלבט על זה, והמתכון שלך כמו רבים אחרים מצוין. חבתיות זה הדבר הראשון שלמדתי לעשות עוד כסטודנט, ומעולם לא פישלתי.
51. עשתה דוקטורט
20 פנקקיק בשבוע לפחו   (09.01.09)
כתבה מושקעת מאוד. אבל מרתיעה ממי שבסהכול רוצה פנקייק וחושש מכול מה שכתוב. אני משתשמש באפקת פנקייק מוכנה של BISQUICK. על כוס וחצי קמח מוכן מוסיף 2 ביצים + חלב לפי העיין ( בעך 2 כוסות) מערבב את הכול במכין שיק פירות שלי. מחמם מחבת טפלון ויוצק מהבלילה במחבת של 12-14 סנטימטר. 20-30 שניות לאחר הבועות הראשונות להפוך.אין צורך לשמן את המחבת.אם מתחיל לעלות עשן מהפנקייק להפוך מייד ( עם מרית סיליקון). חשוב מאוד לערום את הפנקייק אחד על גבי השני, גם שומר על החום שלהם , וגם מוסיף להם לחות חשובה. אני מכין כ 20 פנקייק כאלה בשבוע
52. 44- יש מתכונים עם סודה לשתייה
(09.01.09)
במתכון הזה אין כי יש אבקת אפייה
53. רואים את אסף בדומדמניות
סתם מדומדמת אחת   (09.01.09)
54. לא נעים לומר אחרי 200 הנסיונות, אבל
גוני   (09.01.09)
פנקייק משתייך לקטגוריה של המאפים שקשה לפשל איתם, והם יצאו מאוד טעימים גם כשלא הכי מדייקים עם הכמויות.
55. תקראו את תגובה 6
בוב ,   חיפה   (09.01.09)
סוף סוף מישהו שפויי.כל הקמח הלבן סוכר ומרגרינה זה הרעל הכי אכזרי לגוף. מי שאוהב תילדים שלו לא לתת להם תדרק הזה.אני עושה פנקייקים מקמח מלא ללא חמאה עים טיפה שמן במקום חמאה ומגיש להם עים הרבה אגוזי המלך טחון ומייפל.יוצא פיצוץ ופחות רעיל.
56. מישהו אמר OCD?
מדהים!   (09.01.09)
57. One comment on making etheral out-of-this world pancakes
Neli ,   Boston, USA   (09.01.09)
try seperating the eggs Add your egg yolk to the rest of the wet ingridients. Beat the egg whites with a whisk or an electric mixer until stiff. Gently fold the beaten egg whites (make sure that the eggs whites remain somewhat distinct in the batter) The end result is super airy and fluffy pancakes. Thanks!
58. יה כופרים
(09.01.09)
59. חוץ מלקחת את המתכון של אילן אחד לאחד ולשחק בשטויות
בוז'י   (09.01.09)
כמו עם כמה מריות הופכים את הפנקייקס או אם ערבוב זריז מידי משפיע נניח על המרקם שלו ולא על הדקיקות שלו (למי אכפת?!) - יעל הייתה יכולה לנצל את ההזדמנות הנהדרת הזו ואולי לשחק קצת עם המתכון - 75 גר' חמאה גם בבלילה וגם בטיגון?! אולי אפשר להפחית קצת מהחמאה בבלילה מבלי לפגוע בטעם? אולי אפשר לשמן את המחבת על ידי שפריצר או ניגוב במגבת ספוגה בשמן? יופי - להחליף חלב בשמנת מתוקה גם אנחנו יכולים. החוכמה היא לפשט את המתכון ולהקליל אותו בשבילנו הקוראים, ולא סתם למסור אותו אז-איז. nice try, though
60. מיותר להוסיף לבלילה חמאה, זה יוצא מעולה גם בלי
מישהי ,   צפון   (09.01.09)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה