אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
פנקייק: פינוק מושלם לבוקר שבת
יעל גרטי
פורסם: 09.01.09, 11:27
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 139 תגובות ב-131 דיונים
61. הפנקייק הכי טוב הוא במסעדת דיקסי
(09.01.09)
אוורירי, גדול, מדהים בטעמו!
62. אוף!
סוכריה שוויצרית   (09.01.09)
התמונות מעוררות תיאבון... נראה מצויין!! יופי של כתבה. חבל רק שזה מסוג המאכלים האלה שאמנם עושים שמח, אבל לא אח"כ, כשעולים על המשקל...
63. אני חייב להבין משהו , במבוא כתוב שפנקייק אופים ולא מטגנים
מיקו זאמברי הטבח   (09.01.09)
ואילו במתכון כתוב לטגן...אז מה עושים ???
64. ואולי לא
אורח   (09.01.09)
זה פנקייק... לא סיגריות לא סמים ולא קרינה זה פנקייק... מה שגורם להשמין ומה שגרם לגברת מספר 6 לסכרת זה הכמות של הפנקייקס שהיא אכלה שם יש בעיה במשמעת ולא אם לאכול או לא.... זה לא מקדונלד'ס או נרגילה... זה פנקייק ומוכן בבית ולא מלא חומרים משמרים וחומרים מזוייפים... זה פנקייק
65. יאמי!
צ'כוב   (09.01.09)
אין סיכוי שאני לא אוכל את זה בשבת
66. תסתכל במילון בערך תרווד
ל-1   (09.01.09)
ותראה שם צילום של המכשיר הקעור דמוי הכף שמשמש למזיגת המרק...
67. כתבה מדהימה-מחר בבוקר אני מיישמת
חגית ,   ת"א   (09.01.09)
68. הפנקייקים של הבנדיקט מצויינים
מיכל ,   תל אביב   (09.01.09)
אכלנו שם פנקייקים מעולים! מומלץ בחום
69. יואו! אז אל תאכל מה אתה הורס לאחרים???
שחף   (09.01.09)
70. נהרסה לי פה המקלדת בגלל כל הריר ...:(
רעב   (09.01.09)
71. מייפל איכותי
צוקי   (09.01.09)
הסירופ מייפל של מיטב הטעים ביותר
72. כמה תיקונים
לולו ,   תלאלולו   (09.01.09)
המתכון לא טוב. פנקייקים לא מטגנים בחמאה, היא משחירה מהר מדי ותשאיר יותר מדי טעם-של-חמאה עליהם. עדיף שמן רגיל או תרסיס שמן. מחבת טפלון או איזשהי ציפוי נונ-סטיק אחר. את התערובת, רק במטרפה ידנית. לגבי התערובת: כוס חלב כוס קמח לבן רגיל שקית אבקת אפייה שקית סוכר וניל כף סוכר כף שמן ביצה אחת לגבי הטיגון: עם מצקת (רגילה, של מרק) יוצאים לאט (!) לתוך מחבת חמה. הופכים רק כשיש מלא בועות על הצד העליון. עובדה מעניינית - פנקייקים הם כמו פתיתי שלג, לעולם לא יצאו שניים שנראים זהים. יוצאים מושלמים. מספיק לשני גברים רעבים או שלוש-ארבע כוסיות. בתאבון!
73. שאפו לשלושת השפים
אבי ,   תל אביב   (09.01.09)
כל הכבוג יעל אחלה כתבה. ושאפו לשלושת השפים
74. את גדולה!!! אין כמוך
לימור רובינשטיין   (09.01.09)
זו פשוט עבודת דוקטורט על פנקייק המאפשרת יישום מיידי ובטוח טעים. תודה.
75. אנט ג'מימה ואפיכל מכילים חומר משמר ועושים צרבת
זהירות מחיקוים זולים   (09.01.09)
76. תגובה ל-1 מרית.....
ויקיפדיה   (09.01.09)
האם התכוונתם ל... (( ויקפידה)) מרית (כלי) - כלי עבודה מרית, המוכרת יותר בשם שפכטל, היא כלי עבודה המשמש בעיקר לטיוח מרית היא כלי עבודה העשוי מידית אחיזה מעוגלת בחלקו האחד ומפלטת מתכת גמישה הנפתחת בקשת רחבה תרווד (תַּרְוָד) הוא כלי-מטבח המשמש להפיכת מוצרי מזון בעת הצלייה או הטיגון. בשפה העברית תרווד ומצקת הן מילים נרדפות אך כיום נהוג להבדיל ביניהם בצורה ובאופי השימוש.
77. תודה........
דובדבן   (09.01.09)
78. ל9- הפנקייק הכי טעים בתל אביב, בדיקסי
דיקסילנד   (09.01.09)
79. ארוכה מידי הכתבה
אבי ,   פ"ת   (09.01.09)
למי יש סבלנות לקרוא את כל האורך הנ"ל אבל קולכבוד על ההשקעה
80. ל - 1 מרית ותרוד
אמיר ,   כפר סבא   (09.01.09)
מרית היא . . . שפכטל. תרוד הוא כף גדולה - לחלוקת מרק למשל. לכן, בכתבה כאן, הכוונה למרית. ישנה גם ציפור מים ששמה מרית, כי היא המקור שלה מזכיר שפכטל. והכתבה באמת יסודית, מקיפה ונהדרת, כדבריך.
81. המרת קמח לטובת חולי צליאק
עדי ,   מרכז   (09.01.09)
מישהו יודע מה היחס להמרת הקמח בקמח נטול גלוטן (כמו קורנפלור או קמח תפו"א)? היחס הוא 1:1 או אחר?
82. כל אלו שבוכים על החמאה ומה לא
איתמר המבין ,   דברים   (09.01.09)
אל תאכלו לא צריך, אבל בשביל מה כל הדרשה הזאת, ההטפות, מה רע ומה טוב. תעזבו את כולם בשקט לכו תאכלו את כל הדברים הבריאים שלכם ומקווה שתיחנקו איתם. אני אוכל לפחות פעם בשבוע פנקייק'ס ואני איש מאוד בריא!!! אז סתמו את הפה שלכם! בכיינים עם סכרת או מה לא!
83. מייפל אמיתי סמיך ונהדר
shoshi ,   tel aviv   (09.01.09)
פשוט לשים את המייפל האמיתי והאכותי בפריזר וייתקשה לסמיך ונהדר!!!
84. שאלה ליעל גרטי -
(10.01.09)
בהיותינו משפחה חובבת פנקייקים, ניסיתי המון מתכונים (אני עדיין מחפשת את האולטימטיבי, שיצא כמו במסעדות....). באחד מהם הקציפו את החלבונים לחוד, והחלמונים הוספו לבלילה. מתקבלת תערובת אוורירית אולם יש לערבב אותה תכופות כי הרכיבים הכבדים (קמח), שוקעים למטה. יעל- האם התנסת בבלילה כזו? האם אחד השפים ניסה?
85. עשיתם לי תיאבון...אני הולכת להכין לי...:-)
סוויט1   (10.01.09)
86. השעה רבע לאחת בלילה וב-א ל-י פ-נ-ק-י-י-ק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
קרן   (10.01.09)
87. פנקקה
א ,   ב   (10.01.09)
88. אוכל של דבות
(10.01.09)
89. יאמי!!
רונה   (10.01.09)
אני אוהבת פנקינק ונתת לי רעיון נהדר להכין היום פנקיק כמו שלך ...!! תודה!
90. מנסיון של שנים, הבלילה צריכה להיוותר עם גושים קטנים
אמריקאית ,   PAN CAKE   (10.01.09)
ואז היא יוצאת אוורירית וטעימה יותר. PANCAKES 4 cups yoghurt or buttermilk about 1/2 cup Canola 8 large eggs 8 cups regular white flour or cake flour (Stybel #5) (non self-rising) 4 tsp baking soda about a dozen TBSP sugar 4 tsp. salt cinnamon and vanilla to taste In very large bowl, mix the yoghurt, Canola, and eggs. Separately, sift together the dry ingredients. ADD THE DRY MIXTURE ALL AT ONCE to the yoghurt mixture. Mix gently, but leave the mixture slightly lumpy (only small lumps of flour, not large ones). It should be as thick as cream. If too thick, thin out (again, mix gently) with more yoghurt or with a little milk. Divide: into each section, gently mix sliced bananas or thinly sliced green apples or blueberries (defrost, if frozen). Fry with Canola oil; when each cake is ready, put it on a flat surface (like a cookie baking sheet)—if you stack them, they will be less fluffy.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה