אוכל  אוכל בווידאו
חזה עוף בפסטו לימוני - בריאות עם טעם
אלעד רובינשטיין
פורסם: 11.01.09, 13:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 23 תגובות ב-23 דיונים
1. יאמי פיליס יופי של רעיון ומתכון!
תמי ,   מרכז   (11.01.09)
2. המון מצרכים.ועוד בסוף להוסיף כריך...
קמצן קטן   (11.01.09)
3. זה נשמע טוב עם טופו
גבי   (11.01.09)
הרבה יותר בריא מעוף.
4. זה לעקרות בית בלבד- מתכון לעובדים
אלעד   (11.01.09)
זה לא מתכון לאנשים שעובדים כל יום מ-8:00 עד 20:00 עלי טימין שקונים בשווקים???, אגוזים, כוס פטרוזיליה, מעבד מזון... נפלת על הראש? מי שעובדת בכתיבת טורים כאלה סביר להניח שיש לה את כל היום פנוי וחושבת שזה ממש מממש מתכון קל ופשוט ומהיר.... רוצים פשוט : קחו קערה קטנה תשפריצו מיץ לימון אינסטנט (מוכן) בערך חצי כפית, הוסיפו 1-2כף רוטב פסטו מוכן, שן שום כתושה, מלח פלפל לפי טעם, מי שרוצה יש פטרוזיליה קפואה וגם שום. שמן זית או קנולה. (גם W4 הולך...) לערבב עם מזלג 30 שניות, לטבול את החזה עוף ולזרוק אותו על כל דבר מתכתי שאפשר לשים על הגז כגון מחבת, סיר, מכסה מנוע ישן של מכונית, או הדלת השבורה של המקרר... וואט אבר, יקח לכם גג 4 דקות כולל שלב הכנת הפסטו. אולי זה פחות פלצני אבל זה אומר שיש לכם עבודה אמיתית ואתם לא מתעסקים בשטויות...
5. לדפוק=לזרוק או...שניצל טוב לא דופקים!!!
באשו ,   סיר הבשר   (11.01.09)
האם שניצל טוב הוא שניצל דק? לא ממש בטוח, עניין של טעם. אבל גם אם אתם אוהבים את השניצל שלכם דק אל "תדפקו" אותו כי בכך אתם משמידים טוטאלית את המירקם של חזה העוף ונישארים עם בשר מת, לגמרי! כדי לקבל שניצל דק מחלקים את הפרפר לשניים, אח"כ אוחזים את נתח החזה לאורכו וחותכים לאורך הנתח בצד השני בסכין בשר חד (זהירות על הידיים!!!) וכך נוצר עוד פרפר, אם העובי מתאים לכם או לילדים נפלא, אם לא חוזרים שוב על התהליך, היינו מחלקים לשניים לאורך ואז פורסים מהצד ולכל האורך. נכון, זה יותר קשה מסתם דפיקה אבל שווה כל רגע!
6. תגובות ל- 3 ול- 4
דפנה   (11.01.09)
טופו זה לא הרבה יותר בריא בעוף מכיוון שאסור לצרוך ממנו כמויות גדולות. הכמות המומלצת היא 30 גר' טופו ליום, במנת חזה עוף רגילה יש יותר מזה... מכל בעלי החיים, העוף הוא הטוב ביותר למאכל (מבחינת ספיגת הויטמינים וכל השאר). אם אתה צמחוני, סבבה, אבל תודיע מראש... ל- 4, זה ממש לא מתכון לעקרות בית בלבד, ואת ממש לא צריכה מעבד מזון רציני. אני בטוחה שאת מכירה את מוט הריסוק שתפס תאוצה בעולם. הוא מגיע עם כמה חלקים קטנים. את יכולה לזרוק את כל מרכיבי הרוטב ישר לכוס שמגיע איתו, ולרסק עם מוט הריסוק וגמרנו. ואל תשכחי את ההמלצה להקפיא, אפשר להכין המון דברים ביום שישי (אם את לא עובדת ביום שישי בבוקר) ולהקפיא ולהנות מזה זמן רב. רטבים שווים, צירים טובים, הכל אפשר להקפיא. שווה את הבוקר האחד שזה גוזל תמורת אוכל מהיר אבל עדיין ביתי וטעים ומושקע. סה"כ המתכון נראה שיגעון ולא קשה, אז בהחלט נראה לי שאנסה בזמן הקרוב...
7. הרבה בריאות אין במתכון הזה...
אבי ,   תל אביב   (11.01.09)
הטיגון הרס את כל הבריאות שהייתה במתכון. מי שרוצה בריאות- שישים את העוף בתנור. יותר יותר קריספי ויותר טעים, לפי דעתי בכל אופן. גם פחות קלוריות וגם הרבה הרבה יותר בריא.
8. אני אוכל את העוף של פיליס ואתה תאכל את העוף מהמכסה מנוע
(11.01.09)
9. פסטו?! אני לא יודע מה זה הרוטב הזה, אבל הוא לא פסטו
אוכל   (12.01.09)
פסטו זה בזיליקום וצנוברים עם קצת שמן זית שום מלח ופלפל. פטרוזיליה? טימין? WTF?
10. פיללללליס! מאיפה הכוחות להביא לנו כל שעתיים מתכון
חזק וברוך,   (12.01.09)
שלנו אין אפילו כוחות לקרוא אותו? ה' עוז לפילללללליס יתן,
11. בריא? לא ממש.
חארטות אורגניות   (11.01.09)
א:מחבת טפלון. ב:ברגע ששמת את השמן בכף מדידה מברזל חימצנת אותו. ג:הערכים של כול המרכיבים אבדו בטיגון ובטחינה במג'יקמיקס. אז איפה הבריאות?? אני כבר מעדיף סטייק אנטריקוט 300 גרם מהמנה הזאת. אוליי גם לא בריא אבל לפחות טעים.. הערה רצינית: עם כבר חזה עוף לא כשניצל עדיף להכין בנתחים ולא פרוסות.
12. אחלה מתכון
שומפי   (12.01.09)
רק להוריד את השמן (כמה כפות לדעתי מספיק) ולאפות בתנור במקום לטגן.
13. אני לא מבינה מה לא בריא בפסטו בגירסתו המקורית
לימי   (12.01.09)
מה רע בבזיליקום? זה לא בריא? אם כבר את משנה, אל תקראי לזה בזיליקום
14. תשובה ל-13
חיים ,   פ"ת   (13.01.09)
הפסטו המקורי מכיל גם פרמזן, מה שמעלה מאד את אחוזי השומן ובמקומות מסוימים גם לא ניתן להשתמש כתיבול לבשר.
15. פסטו עושים עם בזיליקום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אה?   (14.01.09)
16. חזה עוף אורגני
יוסי   (15.01.09)
אם הכוונה לעוף אורגני אז כדאי לכם לנסות את החזה עוף האורגני של חברת "טבעוף" זה העוף במגשית עם אריזה ירוקה,ובכלל המוצרים של החברה הזו באיכות מעולה, קצת יקר לא משהו,אך שווה כל אגורה נסו ותהנו בתיאבון
17. למה יש לה מכונת כביסה במטבח ??????
מירי לא חסה   (15.01.09)
מה קשור ????????????????
18. ל-17: גם לי לא ברור למה אבל ככה זה באנגליה. האנגלים מוזרים..
ירון   (15.01.09)
19. חשבתי שהיא מעודדת צמחונות
(15.01.09)
20. תשובה לאלעד
פיליס   (20.01.09)
למס' 4: תראה אלעד, אם קצת מחשבה מראש וקצת רצון לשים בגוף שלך דברים בעל ערך תזונתי שבאמת יזינו את הגוף שלך שהתעייף אחרי יום עבודה, ולהתייחס על באמת למה שאתה שם בפה, אתה יכול פעם לקנות צרור של טימין או בזיליקום, ולקצוץ אותו בסכין עם אגוזי מלך ולהוסיף מיץ לימון מלימון טרי (פחות אריזה לזבל הלאומי ואתה יכול לשמש בקליפה להוציא אבנית מהקומקום). מכין - מקפיא, ואז לך פסטו אישי שלך זמין, זול וטעים יותר.
21. נמאס מהמתכון הזה
(12.02.09)
אין עוד מתכונים לגברת הזאת? המתכון והסרט בככבים פה כבר למעלה מחודש, אולי הגיע הזמן לחדש? בפרט שנראה מסובך ומסורבל להכנה.
22. פיליס-את חמודה ונעים לשמוע אותך!
דלית ,   ת"א   (23.02.09)
ולמבקרים " יודעי כל" יאמר:  אז אל תעשו את זה ולהבא-שיתקו.
23. מניעת אינטראקציה בין השומן לפלסטיק - מדוע זה בעייתי?
נילי   (29.03.09)

שאלה לפיליס:

המלצת לאחסן את הפסטו "במקפיא בקופסת פלסטיק מרופדת בנייר שעווה או בנייר אפייה (למנוע אינטראקציה בין השומן והפלסטיק):

מדוע? מה הבעייה אם יש אינטראקציה בינהם? הרי החומרים קרים. אם הפלסטיק איכותי, הוא לא אמור להתפרק לאוכל?

חזרה לכתבה