שתף קטע נבחר

חזה עוף בפסטו לימוני - בריאות עם טעם

פיליס גלזר יש דרך נהדרת להעשיר את התפריט בהמון בריאות - רוטב פסטו שמבוסס על טימין לימוני, עשיר באנטי אוקסידנטים, ויטמינים ומינרלים, אבל הכי חשוב - ממש טעים

 

חזה עוף בפסטו תימין לימוני

מתכון של פיליס גלזר מתוך הספר "פשוט בריא"

  

אם מכינים את הפסטו מראש ומקפיאים אותו במגש קוביות קרח, אפשר להכין ממנו את המנה הזו - ועוד כמה דברים נפלאים - במהירות הבזק. עובדה: ערב אחד שתי חברות קפצו לביקור, כאשר האחת רעבה והאחרת נגררה. בעזרת הפסטו, הכנתי את חזות העוף וקוסקוס מלא כתוספת ב-10-12 דקות בסך הכול. הן התפעלו והשתכנעו, נהנו ו... יצאו שבעות.

 

טימין לימוני אפשר לקנות רק בשווקים, אך אפשר גם להשתמש בעלי טימין רגיל ולהוסיף עוד מיץ וקליפת לימון מגוררת.

לא תצטרכו את כל כמות הפסטו להכנת העוף, אך כדאי להכין את כל הכמות ולהקפיא בתבנית לקוביות קרח. מוציאים מהתבנית את הקוביות הקפואות ומאחסנים במקפיא בקופסת פלסטיק מרופדת בנייר שעווה או בנייר אפייה (למנוע אינטראקציה בין השומן והפלסטיק). רצוי להשתמש בתוך חודש ימים. לשימוש, מוציאים ומפשירים על גבי השיש.

 

המרכיבים:

1-1/2 חזה עוף שלם ("פרפר") רצוי אורגני, נקי מעור, עצמות ושומן ודפוק דק מאוד

1-2 כפיות פסטו לכל חצי חזה עוף (תלוי בגודל)

מעט שמן, לשימון המחבת (לא הכרחי)

לפסטו:

3/4 כוס עלי פטרוזיליה דחוסים

1/4 כוס עלי טימין לימוני דחוסים

2 שיני שום, קלופות

2 כפות מיץ לימון

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1/4 כוס צנוברים או אגוזי מלך

1/3 כוס שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. הפסטו: שמים במיכל מעבד-מזון את כל המרכיבים פרט לשמן הזית, המלח והפלפל ומעבדים למחית גסה. תוך כדי פעולת המעבד, יוצקים למיכל בהדרגה דרך הפייה את שמן הזית ומעבדים לקבלת משחה אחידה (אפשר גם להכין את הפסטו בדרך המסורתית, בעזרת מכתש ועלי). מפסיקים את פעולת המעבד, מתבלים במלח ופלפל ומעבדים שוב. משהים 5 דקות למיזוג הטעמים.
  2. העוף: שוטפים את חזות העוף ומייבשים. מחממים היטב מחבת פסים על להבה בינונית-גבוהה (אפשר למרוח את הפסים קלות בשמן כדי למנוע הידבקות) ומוסיפים לה את חזות העוף. כעת מורחים את צידו העליון של כל חזה עוף ב-1-1/2 כפית פסטו ומטגנים כ-2 דקות, עד שרואים סימני פסים יפים בצד התחתון.
  3. הופכים ומורחים בעוד 1-1/2 כפית פסטו ומטגנים באותה דרך. אפשר להפוך שוב לשנייה או שתיים כדי "לבשל" את הפסטו בצד העליון. מגישים מייד, או פורסים באלכסון ומוסיפים לסלט או לכריך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מלא אנטי אוקסידנטים
צילום: יהונתן צור
מומלצים