אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
עוגות למתחילים: בית ספר לעוגות בחושות
יעל גרטי
פורסם: 20.03.09, 09:14
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 117 תגובות ב-77 דיונים
1. כתבה מעולה. אמא של יוני שמחה!
אמא של יוני   (20.03.09)
2. כתבה מצויינת , כיף לקרוא!!!
דנה   (20.03.09)

יופי של כתבה ... כרגיל !!!

תודה יעל

3. כל הכבוד! יופי של כתבה
איילת   (20.03.09)
4. ליעל המקסימה תודה על המתכונים
אורית ,   רמת גן   (20.03.09)
5. כתבה טובה
מק ציף   (20.03.09)
חסר היה לי טיפים בקשר למהירויות הקצפה
6. וואו! תודה על ההשקעה זה בדיוק המדריך שאני צריכה
טירונית אפיה   (20.03.09)
7. וואו! כתבת "גזור ושמור"
efi   (20.03.09)
איזו יעילות איזו כתבה מקיפה ומסודרת! דוקטורט של ממש!
נפעמתי.
ואת, פחדנית אפייה בדימוס?
עלייך לא הייתי מנחשת :)
8. בחשו לנו מספיק בקלחת ועכשיו מקיאים הכל !!!
יבחוש בן שלולית   (20.03.09)

////|\\\\

\\\\|////

9. יעל את נהדרת!
שרון ,   ארה"ב   (20.03.09)
10. ואם כבר מדייקים
יוסי   (20.03.09)

כוס קמח אכן שוקלת 140 גרם, אבל איזה כוס? (התשובה: 250 מ"ל), כלומר בק"ג קמח יש 7 כוסות.

 

אבקת אביה וסודה לשתיה מכניסים יחדיו כאשר רוצים לסתור את חומציות התערובת (באמצעות סודה לשתיה) על מנת שמירב כוחה של אבקת האפיה ישאר לזמן האפיה.

 

איך כותבים על עוגות בחושות בלי לדבר על סוגי הקמחים ורמות גלוטן?

כמו כן הוזנח לחלוטין נושא הערבוב.  ערבוב יתר (במיוחד אם משתמשים בקמח עתיר גלוטן) יגרור מרקם דחוס.

 

אולי במקום "על פי דברי" נקבל עובדות ולא התחמקות מוזרה מאחריות ?

 

 

11. עוגת תפוחים בחושה - דליקטס
אני   (20.03.09)

אין מילים לתאר את העוגה הזאת. תענוג עילאי (וגם פרווה, לשומרים).

 

מערבבים בקערה כוס שמן וכוס סוכר (יוצא טעים גם עם פחות סוכר).

מוסיפים 4 ביצים טרופות.

מוסיפים חבילה קטנה שלמה של קמח תופח ושקית אבקת אפיה.

מוסיפים קילו תפוחי גראנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות (5-6 תפוחים).

מוסיפים כפית תמצית וניל.

אפשר להוסיף גם קצת קינמון ותמצית רום.

 

מערבבים הכול, אופים בחום בינוני במשך כ-40-45 דקות (העיסה מתאימה בדיוק ל-3 תבניות אלומיניום ארוכות וצרות), מוציאים, מקררים וטורפים.

12. ומתכון לעוגת תפוזים למתחילים?
שיר   (20.03.09)
 
13. כתבה נהדרת - תודה. אבל לא הבנתי דבר אחד: משקל הביצ
יערה ,   צרפת   (20.03.09)

קליפה או לא?

14. תודה! הכתבה הזאת "בול" בשבילי
אופה מתחילה   (20.03.09)
אני חסרת ניסיון באפיה, ובדיוק התחלתי לחפש מתכונים לא קשים, ותהיתי איזה מיקסר לקנות.

הכתבה הזו נפלה עליי "מהשמיים" בדיוק בזמן!
כשאני כבר מציצה במתכון, נראה שהוא כתוב לאופים מנוסים, ואני נתקעת מול שאלות כמו "למה הם מתכוונים כשמבקשים קצף יציב", "כשמבקשים חמאה האם חשובה הטמפרטורה שלה" ו"מה לעשות אם במתכון רוצים ביצה מספר 1 ובסופר מצאתי רק מספר 2"... זה ממש כאילו הגברת גרטי מכירה אותי אישית והחליטה לכתוב כתבה כדי לחלץ אותי מהשטויות. אהבתי, תודה רבה :)
15. קצת פחות קלוריות
בלהה ,   מרכז   (20.03.09)
אולי יש למישהו רעיונות עם קצת פחות קלוריות שגם אנחנו נהנה.תודה חוץ מזה באמת מתכונים חביבים
16. תודה יעל . כתבה מושקעת מאוד .
דובדבן   (20.03.09)
17. העוגה נופלת
יעקב ,   נס ציונה   (20.03.09)
איך למנוע את נפילת העוגה לאחר האפיה
18. סוף סוף ההבדל בין אבקת אפיה לסודה לשתיה. תודה!
איתי   (20.03.09)
19. יופי של כתבה, תודה
תמי   (20.03.09)
אולי יהיה לי האומץ עכשיו לנסות לאפות שוב...
20. אם היא נפלה לא הכנת טוב את המרנג או לא ערבבת טוב
אופה   (20.03.09)
21. כתבה מעולה.
יעל ,   LA   (20.03.09)
שמרתי את הלינק במועדפים.
22. כתבה פשוט מעולה!!! תודה רבה!!
יפה ,   חולון   (20.03.09)
23. כתבה מצויינת אחת מהטובות ביותר - כל הכבוד!!!
סיון שף קונדיטור   (20.03.09)
24. אחלה כתבה! .. רק הערה: בהחלט אפשר לרכך חמאה במיקרו
א.   (20.03.09)

רק שצריך לעשות זאת לפרקי זמן קצרצרים כדי שלא תימס אלא רק תתרכך.

לא יהיה שום פירוק.

 

בדוק. מנסיון.

25. עוד שיטה לרכך חמאה/מרגרינה
קרן   (20.03.09)
מגרדים בפומפיה עם חורים גדולים את החמאה/מרגרינה הקרה ואז נוצרת מן עיסה של חמאה רכה
26. כל הכבוד על ההשקעה! תודה
(20.03.09)
27. טיפ נפלא להוצאת חלמון שזלג לחלבון-
יעל   (20.03.09)
הכניסו לקערת החלבונים אליה זלג החלמון חצי קליפת ביצה והשתמשו בה כמו בכוסית לדוג את טיפות החלמון שזלגו לחלבון. תאמינו לי- זה נשאב פנימה כמו קסם........
28. שאלה ליעל
...   (20.03.09)

קודם כל כתבה מעולה, ממש כיף לקרוא. אני אופה מנוסה מאוד, בהתחלה כשאפיתי לפעמים עוגות בחושות הייתה לי בעיה שנוצרה "גבעה" בעוגה, כלומר היא תפחה רק במרכז. זו כנראה בעיה עם האבקת אפייה, כי עם קמח תופח מאליו אין לי כבר את הבעיה הזו. ההשערה שלי נכונה? מה עשיתי לא נכון עם האבקת אפייה?

עוד שאלה היא מדוע אסור להוסיף חמאה מומסת? היום הכנתי עוגת יוגורט בחושה עם הדרים, והשתמשתי בחמאה מומסת, בחיי...יצא מדהים.

 

אשמח לתשובות.. תודה רבה

29. בקיצור תכינו את העוגות וכוס תה ואז תקראו לי אני בא
ישנוני ,   קריות   (20.03.09)
30. בחושות זה בעיקר לעצלניות
א ,   חיפה   (20.03.09)
נו טוב, גם לנשים עובדות שאין להן זמן למשהו מסובך.

אני באפיה ממש מתחילה ועובדה שהתחלתי יש עם אפיית לחמים ולחמניות מבצק שמרים והכל יוצא מצוין מהתחלה ושום דבר לא עף לפח. כי כמו שאמרת אפיה זה מדע מדויק ואם עוגה לא יוצאת טוב אז כנראה שעשית משהו לא בסדר או שהמתכון דפוק.

אז נכון, אפשר להתחיל ללמוד עם הבחושות ולא כל עוגה חייבת להיות סופר-מסובכת ולכלול הפרדת חלבון-חלמון, הקצפת כמה קרמים במקביל והמסת שוקולד מעל סיר אדים כפול (יאמי..) אבל גם אופה מתחילה שהיה לה מזל לבלות שנות אפיה פסיבית במטבח עם אמא כשרונית - יש לה מספיק ידע תיאורטי כדי להתחיל גם ממסובך.

כמובן גם לעוגות בחושות יש מקום במטבח וחלקן בהחלט טעימות וגם קלות הכנה - שילוב מנצח, אבל כל מי שיודעת ומתעקשת להכין רק אותן, במיוחד כשמדובר בימי חג - שלא תקרא לעצמה אופה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה