אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
עוגות למתחילים: בית ספר לעוגות בחושות
יעל גרטי
פורסם: 20.03.09, 09:14
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 117 תגובות ב-77 דיונים
31. כתבה מעניינת וחשובה - תודה כל הכבוד
מיכל ,   רמת גן   (20.03.09)
סוף כל סוף, אני יודעת מה משמעות כל החומרים לקבלת עוגה טעימה וטובה.תודהה על הכתבה כל הכבוד. מיכל מרמת גן (אופה טרייה)
32. עוגות בחושות
אני ,   נהריה   (21.03.09)

למס'  30 עוגות בחושות הן עוגות טעימות במיוחד אם מבינים איך להכינן ולצורך זה הכתבה נהדרת וברורה נראה לי משום מה שאת לא הבנת  אז כתבה כזו באמת לא עוזרת לך כי את תמשיכי בשלך . בהצלחה. 

 

 

33. כתבה מעמיקה ומדוייקת בצורה נפלאה!
חסוי   (21.03.09)

פעם ראשונה מזה הרבה מאוד שנים שאני נתקלת בכתבה כל כך מעמיקה ומושקעת עם המון תוכן ולא רק הבטחה מפוצצת בכותרת.

כל הכבוד

ותודה רבה!

 

34. כתבה מצויינת, מחכה בקצר רוח להמשך
שחר   (21.03.09)
אם אפשר אז להתייחס למושג "קיפול". זה תמיד השלב שבו מהקצפת המדהימה שעשיתי נשאר רוטב לבן ונוזלי...
35. מדריך מאוד יפה, אבל כלל אין הכרח להתחיל בעוגות בחו
(21.03.09)
אני, למשל, התחלתי עם חלות, ומשם עברתי לעוגות שמרים.
אז התחלתי לאפות המון סוגים של מאפינס (שהם בעצם עוגות בחושות, אבל הרבה יותר קשה לפשל בהם), ולבסוף עוגות בחושות ועוגות פאי.
36. כל אחת תקרא לעצמה איך שבא לה
דנה   (21.03.09)
אני ממש במקרה עוסקת באפיה, ותתפלאי לשמוע שאני אוהבת מאד לעבוד עם עוגות בחושות. עצלנית? אולי. את מתנשאת-בטוח.
37. את אלופה!!
ענת ,   "קפה פלורה" ;)   (21.03.09)
כתבה מעולה.
38. כל הכבוד על כתבת העומק!!! כיף לראות גם כתבות רצינ
מגלי   (21.03.09)
39. וואו תודה רבה! יופי של כתבה - יסודית ומפורטת
ותודה על המתכונים :)   (21.03.09)
40. טורבו או לא
יובבי ,   אילתי   (21.03.09)

אפשר פעם אחת לדעת מה עדיף טורבו או גופי חימום עליון ותחתון?מה את אומרת

יעל?

41. תחליפים לשמנת חמוצה
מחפשת...   (21.03.09)
שלום לכם, אני גרה בחו"ל ופשוט לא מוצאים פה שמנת חמוצה לאפיה. האם תוכלו לסייע עם תחליפים לשמנת חמוצה? אני מהינה מהכתבה שאפשר להשתמש במיץ תפוזים. יש עוד חלופות? תודה לכם!
42. אפשר להעביר את המסר גם בלי להתנשא ולהשתמש בכינויים
יעל אחרת   (21.03.09)

כל הכבוד לך שהתחלת בעוגות שמרים. נפלא ומדהים וללא ספק אין כמוך.

ואחרי שליטפנו לך את האגו (שזועק לליטוף)...

עוגות בחושות הן נהדרות. כיף לעבוד איתן ואפשר להגיע לתוצאות משגעות בלי יותר מידי פאצ'קראי.

עוגות שמרים כבודן במקומן מונח - ואני ממש לא חושבת שהן יותר מסובכות להכנה. צריך זמן, תכנון מראש וסבלנות - ולגבי חלקנו גם לעבור איזשהו מחסום פסיכולוגי שיש לנו משמרים.

גם עוגות בחושות וגם עוגות שמרים הם לא תורה מסיני וכל אחד עם מיומנויות מטבח בסיסיות ורצון טוב יכול לרכוש בהן מיומנות בקלות - והבחירה באיזו אופציה לבחור היא לא פונקציה של "עצלנות" אלא של סדר עדיפויות, סבלנות וזמן.

 

אני מכינה שנים בעיקר עוגות בחושות, אבל גם עוגות סופר מורכבות באירועים חגיגיים. משום מה משמרים פחדתי עד לאחרונה [ואולי צריך להאשים את אמא שלי שהכניה בצק עלים בבית - אבל בשמרים לא נגעה, וסיבותיה עמה]

לפני כמה חודשים התגברתי על המחסום הפסיכולוגי והכנתי לראשונה בחיי בצק שמרים. אמנם בחלק הראשון של הבצק עדיין היחס בין עובי הבצק לכמות המל

מושלם - אבל מחציו השני הכנתי עוגת שושנים עם מלית של תפוחים וקנמון (אלתור) שיצאה יפיפיה וטעימה להפליא.

מאז אני מכינה מאפי שמרים מתוקים ומלוחים בשליפה מהמותן, פוקאצ'ות עולות על שולחני לעיתים מזומנות (מידי.. מאד לא בריא לדיאטה) ואני מאלתרת עם בצקים ומילויים. לא הכל יצא מדהים - אבל שום דבר לא יצא בלתי אכיל, אפילו לא ממש בהתחלה.

 

אז שנסו מותניים, אמצו אל לבכם מתכון או שניים בסיסיים שתוכלו לשחק איתם - ובניגוד לגברת שמעלי אני גורסת שבכל אחד ואחת מכם יש את האופה הפוטנציאלי :-)

 

 

43. ליעל גרטי המקסימה!!!!! מעריצה שלך!!
אפרת ,   פתח תקווה   (21.03.09)
הכתבה שלך מ-ע-ו-ל-ה!!!!!
נהנתי לקרוא, ואפילו הכנסתי למועדפים שלי!

הכתבות כלכך מוצלחות עם הרבה מידע מעניין וחשוב, ובעיקר בכתיבה קלילה גם ללא ממוחים גדולים בתחום.

תמשיכי לכתוב לנו ואני מבטיחה להמשיך לקרוא!
44. כתבה נהדרת
כל הכבוד   (21.03.09)
45. הטיפ הכי חשוב שלמדתי מאמא
יונית ,   ב"ש   (21.03.09)

אצלנו בבית יש כלל: אסור לריב בזמן שהעוגה בתנור, אחרת היא לא תצא טוב!

 

אז נכון שאולי זה לא קשור ישירות  לאפיה אבל זה חשוב לאווירה בבית... תהנו!

46. כתבה מצויינת
נחום איזנברג ,   חיפה   (22.03.09)

תודה רבה - יעל. אני התחלתי לפני שנתיים לבשל ולאפות עוגות. אלא שאני מוגדר

בדומה אלייך, "כפחדן אפייה בהווה" . על כל 3 עוגות יוצאת לי אחת בינונית בטעמה. בכתבה שלך קבלתי את הטיפים החסרים לי בכל אפיית עוגה והקרובה שתאפה - עוגת ריבת דבש תחילה!

47. כתבה מעולה ומתכון בפנים
יובל   (22.03.09)
אחת מכתבות האוכל היותר טובות שראיתי ב- YNET ובכלל - אני תמיד נהנה לקרוא כתבות של יעל אבל הפעם - פשוט התעלית על עצמך.

מתכון (לעוגה בחושה כמובן) לעוגת תפוזים, פרג ושוקולד-תפוז מהבלוג שלי "פשוט מבשל פשוט" אפשר למצוא ב:

http://mevashel.blogspot.com/2009/03/blog-post_11.html.
48. יעל תעשי לי (ילד) עוגה. כתבה מעולה תודה
ישנוני ,   קריות   (21.03.09)
49. האם המתכונים מתאימים למכשיר לחם?
ואם כן, איזו תוכנית? ,   עוגה או אפייה מהירה?   (22.03.09)
50. ספר מתכונים מעולה
חנל'ה   (21.03.09)

לכל המתעניינים לחנה שאולוב יש ספר מתכונים"עוגות ברגע"כל התכונים הם לעוגות בחושות וצלחן את התנור שלי.תהנו 

51. כתבה מצויינת. הצעה בענין הפרדת הביצים.
דנה ,   רמת גן   (22.03.09)

כדאי לרחוץ היטב ביצה אחת לפחות לפני שמפרידים.  אם נושר פרור של קליפה לחלבון, אז מוציאים אותה בעזרת הקליפה נקיה שרחצנו בתחילה ללא חשש מחיידקי סלמונלה וכד'.  (שיטת המגנט שתוארה בכתבה).

ככלל רצוי לרחוץ את הביצים לפני השימוש אם לא מתעצלים  כמובן.

גם אני מפרידה בעזרת כף יד הקולטת את החלמון ונותנת לחלבון לזלוג בין האצבעות, אבל אם נוגעים בביצים הרי שגם הידיים מזדהמות  אם יש על הקליפה חיידק כלשהו.   אני נוהגת לשטוף את הידיים או לחטא באלכהוג'ל לפני כל פתיחת ביצה כדי לא להחדיר זיהומים. וכמובן, בשיטת 3 הקעריות שהינה הכי בטוחה.

52. תודה, תודה ושוב תודה! על היסודיות והחשיבה על כל
(21.03.09)

הפרטים הקטנים והגדולים כאחד.

נתת פה הרבה תשובות לשאלות שהטרידו אותי בנושא הזה.

 

וגם תודה על שאת מכבדת אותנו, הקוראים, עם כל כתבה מפורטת נוספת שלך, שבה את לא משאירה אבן על אבן.

53. כתבה מדהימה
יהודית ,   צפון   (22.03.09)

ערב טוב

 

שאלה לי אלייך ?

כיצד ניתן להחליף את השמנת או החמאה?

יש בעיה ברגישות לחלב.מה הסוד?

 

תודה יהודית

54. יעל, הכנתי היום את ה-Ontbijtkoek שלך
יהודית ,   כרמיאל   (21.03.09)

הגעתי אליה דרך הקישור הראשון. אני הכי מתגעגעת לעוגה הזאת מהולנד (ספק לחם לארוחת בוקר ספק עוגה), וכל כך קל להכין אותה?! כבר שמתי לב שעוגות דבש מאוד מזכירות אותה, אך תמיד חשבתי שבהולנד מכינים אותה עם לתת (malt). מה ידוע לך על זה, האם ניתן להשיג בארץ? אני גם מחפשת גרסה עם הרבה פחות סוכר. האם יש טעם לנסות להחליף את הסוכר בממתיק, או זה פשוט לא יעבוד ?

55. כל הכבוד!
הצפונית ,   צפון   (22.03.09)

יעל שלום,

כתבה מעולה! אני אוהבת לאפות ולבשל, והכתבה- למרות שלא חידשה לי- מקיפה ויסודית. קראתי כבר מספר כתבות ומתכונים שלך, ומכולם נהנתי. ישר כוח!

56. ל41- האמריקאית! תעשי שמנת חמוצה בבית:תרתיחי חלב .
(22.03.09)
כשהחלב פושר תערבבי על כל כוס חלב אחד כף אשל או לבן. תניחי לילה בחוץ ועוד לילה או שניים במקרר .לסמיכות השמנת סנני את המוצר המוכן בחיתול בד או מסננת דקה. לכמה שעות
57. איך יוצא שכוס סוכר שוקלת יותר מכוס אבקת סוכר ?
(22.03.09)
הייתי מצפה שאבקת סוכר תשקול יותר בגלל הגרגירים הקטנים ?
58. לסיון - תודה רבה על הטיפים
אחת   (22.03.09)
59. בכ"ז-מה הכמויות להמרת חמאה בשמן?
רויטל   (22.03.09)

יעל, הכתבה נהדרת, אבל אודה בכ"ז לקבלת הנוסחה להמרת חמאה בשמן.

אם כתוב במתכון שצריך 200 גרם חמאה, איך אני ממירה אותם בשמן?

תודה מראש..

60. יותר מידי מלל מיותר
מייגע   (22.03.09)
הסבר מייגע ביותר לעוגה הכי פשוטה שיש. כל אחד מסוגל להכין עוגה כזו ע"י ערבוב כמה מרכיבים בסיסיים. ההסברים של יעל פה מיותרים למדי. התעייפתי מלקרוא אחרי כמה שורות.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה