כלכלה  צרכנות  חדשות הצרכנות
למה שיהיו עקבות ביצים בשוקולד שלי?
מירב קריסטל
פורסם: 23.05.09, 03:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 159 תגובות ב-92 דיונים
31. גם ארס נחשים הוא "חומר טבעי לחלוטין"
עברי, דבר עברית   (23.05.09)
32. המסקנה: לא לאכול שטויות
גלית   (23.05.09)

 

33. עכשיו אתם מבינים על מה אתם משלמים?
אורי ,   קריות   (23.05.09)

על עמילנים שיסמיכו את המעדנים, על כימיקלים שיתנו צבע וברק ועל מיצבים כדי שלגוף לא יהיה משעמם בנסיון לפרק את המזון.

בתעשיית הנדסת המזון, הפטנטים הללו עולים הרבה לצרכן. בכל מוצר, שלכאורה נראה טבעי, מצויים מרכיבים "כאילו טבעיים" שגורעים מתכונותיו.

מי לא מכיר את תופעת ה- "בטעם של", ללא מרכיב ה"בטעם": חטיף בטעם תפוח, ממרח בטעם שוקולד. לא תפוחים ולא שוקולד - הכל שומנים ושמנים מן הצומח (שמן סויה) ותמציות טעם שמתיימרות לחכות את הטעם האמיתי.

מסקנה: קנו ירקות ופירות טבעיים, ערבבו אותם עם קטניות וסיבים טבעיים והרי לכם יוגורט בריא, זול וטבעי.

34. מי אמר שטבעי זה בריא?
(23.05.09)
35. RENIT בגבינות...תבררו:) לאכול להגעל..
מיצי קיבה של עגלים   (23.05.09)
36. כתבה טובה..
אני   (23.05.09)
37. גם נפט מופק ממקור טבעי.
(23.05.09)
38. אין שום דבר רע בביצים
שוקו   (23.05.09)
בעוגת שוקולד אין ביצים? במוס שוקולד אמיתי כמו שצריך יש רק ביצים מוקצפות עם שוקולד.

ממש לא מטריד אותי.
39. כתבה חשובה. בידקי גם מה מכילה "גבינה" של שטראוס כי
חבצלת ,   החוף   (23.05.09)

הגיע הזמן שמישהו ידרוש מהם להפסיק לקרוא למוצר גבינה.

זהו מוצר תעשייתי לבן שנראה כ-מ-ו גבינה אבל עשוי בעזרת הרבה כימיה.

40. עברית מענגת!
תודה   (23.05.09)
41. אנחנו אוכלים רעל בהתנדבות ועוד משלמים על זה
המחדל של המאה ה-21   (23.05.09)

יום אחד נתעורר ונגלה שכל היכולות היפות שלנו נעלמות

בגלל הרעלים שמלעיטים אותנו בהם.

 

ומגיב 4 כמה כסף קיבלת? תאכל אתה את הזבל הזה. כל יום כל היום. מאחלת לך.

42. איכס איכס איכס! זה מה שאנחנו אוכלים!
(23.05.09)

תזהרו מכל הטוקבקים בתשלום בכתבה.

זה נהיה במודה לשגור אנשים שיהללו אותך או יעזרו לך לעבור את מבחם הציבור תוך כדי הטבעיה מכוונת כמו מגיב 34

43. אף אחד לא הגיב לעברית שבכתבה ?
דאטת מילים אבל הרבה   (23.05.09)

איזה כיף לקרוא כתבה בעברית נכונה וגם עשירה.

מכל המטעמים, שפת המאמר, ערבה לי ביותר.

היום בעידן הSMS (מסרונים - יודעים מה זה?) אנו רגילים לקרוא כתבות דלות קלוריות (רזות שפה), והנה כתבה על תוספי מזון בשפה עשירה אך גם מובנת.

כן ירבו.

44. "אין חדש תחת השמש"...90% ממוצרי המזון אסורים לאכילה, אך.....
אבי תל אביבי   (23.05.09)

משרד הבריאות, מאשר הכלללללללללל......, כך יש תעסוקה לצוות המרפאות בארץ, לבתי החולים, למפעלים המייצרים את צרכי בית החולים, למתכננים את המרפאות ובתי החולים ועוד, את המוסדות המלמדים את הצוות הרפואי, צוות המתכננים ועוד.

הרשימה ארוכה, ארוכה, ארוכה, וכך זה בעצם כמעט בכל נושא, למשל תאונות דרכים, למה הממשלות לא מעוניינות למנוע, להילחם, להפסיק, לצמצם וכיו"ב, מן הטעם הפשוט, ראו לעיל...

 

 

45. תעשו שיעורי בית
נלו ,   אפריקה   (23.05.09)
גאם ערביק וגם אקציה הם אותו חומר, שרף המופק מעץ האקציה (שיטה). חבל שהכותבים שבאים  "לעשות לנו סדר" חסרי השכלה בסיסית בנושא ומקדישים שתי קטגוריות נפרדות לאותו החומר...
46. כל הגבינות שמנת דלות השומן מכילות גומי גאם זה פשוט מגעיל
סמי   (23.05.09)
גם כל מיני חומוסים למיניהם
העם דורש! מספיק להשתמש בגומי!
47. אספרטיים במזון מסרטן
(23.05.09)
היזהרו מסלטי מיקי שמוסיפים אןתן לסלטי חצילים
48. דני
דפנה ,   רמת גן   (23.05.09)
מישהו יודע אם דני זה משהו שממש לא בריא לתת לילדים ולמה?
49. נו באמת...
אקדמאי   (23.05.09)

כזה גיבוב של שטויות לא ראיתי כבר הרבה זמן.

כתבה פופוליסטית זולה, בתור מישהו שמבין קצת במזון ובכימיה של מזון זה נראה לי כמו נסיון עלוב ליצור מהומה על כלום.

אקציה זה שיטה, אין צורך להיבהל ובטח שלא לאבד תיאבון למשמע המילה.

רוב החומרים שתוארו הם טבעיים ולא מזיקים, ואפשר לחשוב שמישהו באמת מכיר רבע מהחומרים שמופיעים ברכיבים של מוצרי מזון.

בואו נירגע כולנו.

 

50. שלושה סוגי שמנים זה בשביל לחסוך בעלות של שמן זית
סתם אחד ,   מרכז   (23.05.09)
זה בשביל להשיג 2 מטרות. שיהיה רשום שמן זית על המוצר וככה לגרום לאנשים לקנות אותו נסיבות בריאותיות. שנית לחסוך בעלויות כי תהיו בטוחים שיש פחות שמן זית מאשר 2 האחרים...
51. בזבוז של 7 דקות
גלעד ,   ירושלים   (23.05.09)
אחת הכתבות הכי לא נחוצות ומשעממות שיצאו כאן... נו ואז? יש כל מיני חומרים שאנחנו לא מכירים במזון, לא טוב לך, תקחי פסטה, תתבלי, תאפי בתנור ויצא לך ביסלי בלי חומרים מוזרים....

יאו!
52. כמה שילמו לך?
גילה ,   ירושלים   (23.05.09)
53. ממש כתבה מוצלחת
זוק ,   ישראל 2.0   (23.05.09)

מי הזיז את הביצה שלי ?

54. מוכרים לנו זבל ומחלות בהמון כסף!!!
האריה מהמרכז ,   רמלה   (23.05.09)
פריירים תתחילו לאכול בריא!!!
55. כתבה ברמה של בי"ס יסודי
ירון ,   ירושלים   (23.05.09)

ניחוח של חוסר הבנה בסיסי בהנדסת מזון , תהליכי ייצור ובריאות הציבור שמגיעים מכתבה שמתיימרת להיות חיננית עם קריצות פה ושם. מעבר לעברית הדלוחה, הקיטור המתמשך מול חברות מזון (ועוד הגדולות במשק) הוא פשוט שערוריה שכל כך לא אופיינית למערכת מכובדת כYNET.

מה לכל הרוחות רציתם ? חברות המזון הגדולות הופכות עולמות כדי להשביע את רצון הצרכנים הבלתי אפשריים.

במבה ללא צבע - לא טוב כי הילדים לא ירצו

צבע מאכל (זרזיף ממנו) - חס וחלילה בן פורת יוסף

צבע טבעי העשוי ממיצוי של סלק, שאין מרגישים אפילו במאמץ את טעמו במוצר הסופי - זה "בורשט"

 

אם החומוס יעלה עובשים תוך יומיים כי אין בו חומר משמר היו צועקים חמס על היצרנים כי הם גורמים לחיי מדף קצרים מדי. וחומר משמר.... בקיצור לא יוצאים ראש.

 

רוב המייצבים והחומרים במוצרים הם על בסיס טבעי ובטוחים לשימוש לפי כל התקנים העולמיים (נכון שטבעי זה לא ערובה לבריאות) אבל בחייאת רבאק.

המפעלים הגדולים נתונים לבקרה חסרת פשרות של שירות המזון הארצי, מערכות הGMP, ה-HACAP וכו' (יש להן אינטרס לשמור עליהן) והבעיה האחרונה היא שם.

 

הבעיה היא של צרכנים חסרי פרופורציות לשני הכיוונים:

מצד אחד אלו שאוכלים רק אורגני, שותים מים מינרלים בלבד, ומחרבנים כמו עזים בטבע.

מצד שני יש את אלו שלא אכפת להם בכלל והם רוכשים מוצרים מעובדים מפוצצים קלוריות, שומנים, נתרן ועוד - בלי הבחנה.

שם למרבה הצער נמצאים מפעלים קטנים שנהנים מאזלת יד המערכת ומצד שני צרכנים שידם אינם משגת ורוכשים מוצרים שאלוהים רק יודע מיזה דילר שניסה להיפטר מהם בארה"ב או בטורקיה - הם הגיעו.

הבעיה היא לא ברשתות אלא בחנויות קטנות, שווקים, חנויות תבלינים ומקומות ללא פיקוח.

 

בקיצור,

לעם ישראל - ההורים שלנו לא גידלו אותנו עם אורגני ורובנו יצאנו יחסית בסדר.

לכתבת - ברח' הארבעה 16בתל אביב ישמחו לעזור לך לחשב ולספור את כמות ה שטויות ששיתפת את קוראיך חסרי ההבנה.

למערכת - אם אתם מחפשים תוכן מעניין על עולם המזון, חפשו בנקל תויות של יצרנים קטנים המודבקות אחת על השניה כדי להסתיר או לשנות תוקף, רכיבים אסורים (כן, כאלו שאסורים לשימוש בישראל ובאיחוד האירופי), מוצרי יבוא ללא תוית בעברית, בעלי בסטות וחנויות המחזיקים מוצרים שיוצרו ללא רשיון יצרן ומשווקים לקהל הרחב בכל הארץמתוך חוסר אכפתיות ואפס יכולת אכיפה של המערכת.

בהצלחה לכולנו.

56. קצת פספוס להתקשר ליצרנים במקום לשאול מומחה ניטראלי...
קצח   (23.05.09)
57. דווקא אין הרבה בעיות חוץ מלשטראוס
אלי   (23.05.09)

האוכל שלהם עמוס בכימיכלים וסינטטי תמיד

גזר שחור ,ג'לטין וסלק זה סבבה.

 

58. לכל מי שכתב שזו כתבה מעולה...
טכנולוגית מזון   (23.05.09)

לצערי, הכתבה כל כך לא מעולה שזה פשוט מביש.

 

רוב החומרים בכתבה הם חומרים טבעיים שמצויינים לאדם ונמצאים במוצר כי להעניק לו את המרקם, הטעם והצבע המועדפים על הצרכן. לשם שינוי, מדובר ברכיבים טבעיים וטובים, בניגוד לעשרות או מאות החומרים הסינטטים שאנו רגילים למצוא במזון. בתור צרכנים אתם מבקשים השקם וערב שהרכיבים במזון יהיו טבעיים, וכשהם טבעיים, אתם מתלוננים שיש להם שמות מוזרים?

 

העובדה שיש לחומרים אלו שמות לא מוכרים אינה בסיס לביקורת מטופשת כל כך. לצערי אם הכתבת היתה טורחת להתייעץ גם עם איש מקצוע לצורך הכנת הכתבה, אולי היא היתה מבינה שיש לברך על רכיבים אלו במזון.

 

 בנוסף, כדי להגיע למוצר בטעם, מרקם וצבע המועדף על הצרכן, יש צורך בשילוב מרכיבים שונים כך שאדם אשר לא מבין בתחום בהחלט עלול לא להבין מהיכן נבע שילוב זה, הכתבה הזו מסמלת לא יותר מבורות בתחום טכנולוגיית המזון, להזכירכם מדובר על תואר אקדמי ולא על קורס בישול למתחילים.

 

יוצא מן הכלל הינו האספרטם, שבהחלט עדיף להמנע מצריכתו שלא לצורך.

59. אחלה כתבה ;]
עומר ש.   (23.05.09)
60. ל- 47
ל- 47 ,   כפר סבא   (23.05.09)

תבדוק את עצמך לפני שאתה מפיץ שטויות. אין הוכחות מדעיות לכך שהאספרטיים מסרטן מעבר למכתבי שרשרת הזויים שכידוע, אין להם גיבוי מדעי ומטרתם היחידה ליצור פאניקה בקרב הציבור הרחב

 

http://www.info.org.il/irrelevant/item.php/108499641335057863

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה