כלכלה  צרכנות  חדשות הצרכנות
למה שיהיו עקבות ביצים בשוקולד שלי?
מירב קריסטל
פורסם: 23.05.09, 03:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 159 תגובות ב-92 דיונים
61. ל- 2--- איזה שטויות!
נו באמת ,   כפר סבא   (23.05.09)
62. 2 אחלה תגובה מעולה!!!
(23.05.09)
63. שטראוס עלית מומחים ב"עלול להכיל..."
בן לחולת צליאק   (23.05.09)
העיקר אצלם הוא הכסת"ח, ושכל האלרגיים למיניהם ילכו לקנות אוכל במקום אחר.
64. אבן שזרק חמדן אחד... (או, איך נהינו כמו אמריקה)
דניאל   (23.05.09)

אפשר למצוא בגוגל את הסיפור על התביעה שהגיש חולה ציליאק נגד חברת מזון אחת (במקרה שמזכיר את הקפה הרותח של מקדונלד במידת ה DUH! שבו), שזיכתה אותו בהרבה כסף, וששלחה את כל התעשיה , בפאניקה, להוסיף את האזהרות האלה לכל מקום.

 

אז תודה לתובע, תודה לשופט, ולבוא עכשיו בתלונות לתעשיה זה להעניש את הש"ג.

65. יש צורך לאמת את טענות היצרנים עם מומחה בלתי תלוי. פספוס גדול
נפתלי אור-נר   (23.05.09)
66. זה עוד כלום
צרכן   (23.05.09)

כנסו לסופר ותראו מה נכתב על מרגרינה מזולה :

מאושרת על ידי איגוד הלב העולמי - מורידה קולסטרול ...

 

עכשיו הפכו את המוצר וראו מה נכתב למטה  , מתחת לאריזה

 

גשו למקרר ותראו במו עינכם למי שיש את המוצר הזה בבית 

67. עלית מלכלכת לכם את האוכל
שונא עלית שטראוס   (23.05.09)
יש לי צליאק (מצטער זו עובדה) ועלית החליטה פשוט לכתוב בכל מקום (כפי שרואים בצילום) שכל מוצריה עלולים להכיל גלוטן (החומר שנמצא בחיטה ואסור לחולי הצליאק)...
איך שבעולם המודרני אין לעלית מידע מדויק על מה היא מכניסה לנו לאוכל? למה לעזאזל היא מנסה לכסות את עצמה וכותבת על כל דבר שהוא עלול להכיל כל מיני מוצרים שאנשים רגישים להם? איפה הרגישות שלהם???
הסיבה לכיתוב היא חוסר ניקיון של פסי הייצור והחשש כי רכיבים מפסי ייצור אחרים או מוצרים מאותו פס הייצור במסלול הייצור הקודם לא נוקו ונכנסו למוצרים בהם לא אמורים להיות חומרים כדוגמת ביצים בוטנים וכמובן גלוטן.

תגידו אתם, לא נראה הגיוני שינקו מספיק טוב בשביל להיות בטוחים שהאוכל שלכם נקי מדברים שאתם לא רוצים בו? מה זה אומר על לכלוך, אבק, ואולי אפילו עכברים (כמו שמצוין בבדיחות בכתבה)???

אני קורא בכל מקום וגם פה לחרם על עלית ושטראוס עד שמישהו יתעורר שם (או יותר נכון מצפונו) ויחליטו להיות בני אדם ולהפסיק ללכלך לנו את האוכל.
68. ובגמדים של שטראוס יש חלבון אפונה
(23.05.09)

בגירסא החדשה כבר לא, אבל בקודמת..

מה מחפש חלבון אפונה במעדן גבינה???

69. הרהרתי לעצמי ...שלשום תלמה .היום שטראוס ומי מחר?
הרהורים נוגים   (23.05.09)

כלומר , נניח שהכתבות ( הברוכות ) בכלל לא היו נכתבות , כי בינינו , למי ( מלבד YNET ) באמת אכפת ?

חיינו לא היו משתנים כהוא זה...ולפעמים עצם אי הידיעה - אף היא סגולה לחיים ארוכים.

ושרק לא ינצלו שוב את הכתבה לאי מה תביעה זו או אחרת...

70. מה אתם הולכים רחוק?? כנסו כנסו....
חחחח   (23.05.09)

אתם חושבים שהפירות והירקות של היום באמת בריאים לגוף??

 

כל דיאטנית מתחילה (ומתלהבת) ממליצה לצרוך פירות וירקות באופן שוטף..

 

תגידו למה אתם חושבים שהיום הפירות גדולים יותר,יפים יותר,משווקים לא בעונה שלהם ועוד עוד? הכל בגלל שמזריקים להם חומרים כימיים ומדשנים את האדמה בהורמונים ומאיצי גדילה למינהם.

 

ואתם חושבים שאתם אוכלים בריא??? פחחחחח!!! היום זה ממש לא משנה אם אתם אוכלים שוקולד או סלט מהונדס גנטית.

 

פעם ראיתם איך באמת נראה פרי או ירק "אמיתיים" ? הפרי ממש לא נראה מגרה,כולו מצומק וקטן,הצבע לא אחיד אבל ככה צריך להראות פרי או ירק אמיתי!!

 

ואל תשאלו אותי מה החומרים האלה עושים לגוף של הבן אדם..אני בעצמי לא רוצה לדעת..

71. מה עם אלה שלא מפרסמים מה יש במוצר?!
תנו - בה שלא תשכח ,   דרום   (23.05.09)

הכתבה מתייחסת ליצרנים שמקפידים לפרט את כל הרכיבים. האחריות לקרוא ולהחליט אם לקחת או להשאיר את המוצר על המדף - היא שלנו.

אך מה עם יצרנים שלא הודיעו לי שיש סיליקון בחלב? ואיזה פיקוח יש על מי שעשה זאת כדי שלא ימשיך להשתמש ברכיבים ללא ידיעת הצרכנים?

הגי הזמן שאנו הצרכנים נפנים את העובדה: הכסף שלנו! הכוח בידינו! נשתמש בו בתבונה. בסופו של דבר, הבריאות שלנו נקבעת בעיקר על פי מה שנכנס לפינו.

72. ציבור הצליאק הוא ציבור קטן אז עלית חכמים על חלשים
אלי ,   חרם צרכנים !!!!!!!!!   (24.05.09)
73. אז אתם רוצים צבעי מאכל מלאכותיים או שעדיף פפריקה?
אלמוני   (24.05.09)

תפסיקו לרדת על חברות המזון !!!

74. מדהים כמה תגובות מוזמנות יש כאן
קומדי ,   סטור   (23.05.09)

רואים בבירור את התגובות של משרדי היחצנות מטעם היצרנים.

כל מיני אנשים שמלכלכים על הכתבה ורושמים שהממתיקים המלאכותיים הם בריאים בעצם.

 

בחייאת רבאק... שקוףףףףף!

75. הצחקתם אותי
אבישי   (23.05.09)

תנו לאכול לחיות את הרגע נכנס מפה יוצא משם

וכולם נהנים מהסבטוחה

76. בשוקולד פרה הפסח . . .
לא לקנות עלית !!!!!! ,   לא לקנות עלית !!!!!!   (24.05.09)

השוקולד היה רגיל כשכתוב בכתוביות על העטיפה מכיל גלוטן. בפסח פשוט שמו על אותו שוקולד מדבקה מודבקת שאינו מכיל גלוטן.

כלומר עלית במוצהר אינה רוצה אלרגניים  בין לקוחותייה.

בכל מקום בעולם מזמן היו עושים חרם צרכנים אבל פה אצלנו האדישות חוגגת וכל עוד לא פוגע בנו נמשיך להיות אדישים.

ושלא יספרו לוקשים שעושים את השוקולד בסבייבת גלוטן, זהו שקר !!

וחברה שמשקרת לכם - אל תקנו ממנה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

עלית הכריזה מלחמה על חולי הצליאק, תראו שלצרכנים יש כח. מחר תפגע בכם.

77. אותי מטרידה אבקת החלב הנכרי שבטוח מגיעה מסין
(24.05.09)
ושם כידוע הייתה בעיה עם החלב. מישהו יכול להבהיר את הנושא הזה?
78. ותבדקו למה על מוצרי יוניליור לא כתוב איפה הם מיוצרים
(24.05.09)
הם כותבים רק מיוצר ע"י VA. לא כתובה ארץ היצור. האם אין חובה לרשום את ארץ היצור? כל חטיפי הקורנפלקס שאנחנו נותנים לילדים כמו הקוקומן פשוט לא מדווח איפה הם מיוצרים. ניסיתי להתקשר אליהם מספר פעמים לא קיבלתי תשובה ולא חזרו אלי כפי שהבטיחו.
79. הבדיחה על היפנים...מה אני אומר צחקתי שעה
!!NOT :-/   (24.05.09)
80. כמה צחקתי. אקציה????
(24.05.09)

 

 

81. אני כל בוקר נותנת לילדה שלי דיאט יוגורט בטעם קפוצ'ינו
הדס ,   י-ם   (24.05.09)
באמת מזל שאין בזה קפאין, רק 72 סוגים של כימיקלים, ממתיקים, וחומרי טעם וריח.
82. כל הכבוד! גם כתבה משעשעת וגם משהו שלא שמתי לב אליו
ניצן ,   באר שבע   (24.05.09)

בחיים לא הסתכלתי על הרכיבים אלא על הערכים התזונתיים.

כל הכבוד

83. ומה הם מכניסים ולא כותבים
רועי   (24.05.09)
ראיתי כאן הרבה תלונות וכמובן שגם הרבה הערות של יחצנים (בעיקר של שטראוס) שמנסים להגן על הלקוחות שלהם.

תקשיבו למירית, תצביעו מהלב, תדעו מי זה מי בעיקר על ידי שתבחנו אם התשובה היא רגישה ובאה מהלב ומהכאב או באה מהתקציב והחיסכון. כתבו כאן אנשים עם רגישויות על הכסת"ח של החברות ובראשן שטראוס עלית ואז פתאום יש כתבות שמדברות על זה שטוב שיש כתבות כאלו אבל לא צריך לצבוע את החברות (מעניין מי כותב את זה).

זו אשמתנו!!! אנחנו נותנים לדברים האלה לקרות פשוט בגלל שאנחנו לא מעודדים חקיקה נוקשה יותר!

המקרה של ה"תביעה" שנרמז כאן היה נגד שטראוס עלית ששיווקו בארץ מזון בלי בדיקות ורק כאשר הביאו אותו לארה"ב (לפסח) גילו שיש בו כמויות גדולות של גלוטן. למה לעזאזל זה היה צריך להגיע לארה"ב בשביל שמישהו יבדוק את האוכל שלנו??? אז נכון, החברה לא חייבת לעשות שום דבר שלא דורשים ממנה, זו חברה כמו רוב החברות שהיא קפיטליסטית חזירית ועושה הכל בשביל להרוויח יותר ולבזבז פחות (כולל לנקות את המפעלים שלה). הבעיה היא בחוק שמאפשר לה את זה. למה בארה"ב יש כאלו חוקים ובדיקות ובארץ אין?

זה תקדים מסוכן כי אם כל חברה תכתוב עלול להכיל..... נמצא את עצמנו במצב שבו אין להן שום אחראיות על איכות ורכיבי האוכל שאנחנו אוכלים. אנשים אלרגים, אנשים עם רגישויות, אנשים בדיאטות מיוחדות ובכלל אנשים שרוצים לדעת מה הם אוכלים.

תחשבו מה היה קורה אם הם היו רושמים על מוצרי החלב שלהם (כולל מוצרי השוקולד של עלית) עלול להכיל עקבות מזעריים של בשר חזיר, או סתם בשר בקר או עוף או מה זה משנה... אתם מבינים למה אני מתכוון. טוב שהגופים הדתיים הצליחו להבהיר שזה חשוב להם. ומה איתנו? אצלנו זה לא עניין של אמונה אלא עניין של בריאות. צריך להראות להם שגם לנו חשוב. יותר מזה, למה אין השגחה של משרד הבריאות בדיוק כמו השגחה של הרבנות? צריך לפעול לעובדים בתשלום של משרד הבריאות (אשר כמובן גובים עליהם כסף מהמפעלים) והם יהיו בודקים בלתי תלויים אשר יפקחו על תהליך הייצור והטיפול באוכל עד שהוא מגיע לחנויות. אני מדבר על השגחה, ביקורות פתע, זכות להשמיד אוכל וזכות לקנוס.

ממילא החברות האלו מרוויחות על גבינו לא מעט כסף. בואו נדאג שגם האינטרסים שלנו ולא רק שלהם ישורתו.

מי מהקוראים יכול לנסות ולגלגל את זה הלאה למשרדי הממשלה?
84. רק שסלטי צבר הם של אסם ולא של שטראוס
אחד שיודע   (24.05.09)
85. לא למוצרים התעשייתיים
אלי   (30.10.10)

מי שרוצה להמנע מסרטן ומחלות ניוון אחרות (לב, סוכרת, אלצהיימר ועוד) שיפסיק מיד לצרוך את כל הג'אנק הזה המשווק באריזות. המזון שלנו הם הירקות והפירות הבלתי מרוססים, לחם מלא פשוט, דגנים מלאים וקטניות. מה שאכלו אבותנו.

אני לא נוגע במזון ארוז תוצרת 'תנובה' 'שטראוס' וכל השאר, ובגיל 63 מסוגל לנוע 20 קילומטר בשטח לא סלול וללא הפסקה. מרגיש חזק בריא וצלול. לא פחות חשוב: מצפצף על הסרטן.

86. למה דוחפים, אלרגנים כמו סויה ושומשום לכל-כך הרבה מאכלים?
ליזי ,   ת"א   (27.12.10)
87. סמיך וטבעי
אבל מזיק ,   ועוד איך   (14.11.11)

כל החומרים המסמיכים את המוצרים,

הם לא רק לתת טעם ומירקם סמיך.

הם למעשה דבקים טבעיים,

המאפשרים למוצר לא להתפורר,

ואם זה נוזל או משחה -

מאפשרים להם לא להיפרד למרכיבים,

ז"א מאריכים את חיי המדף,

ומאפשרים לשופרסל ול-מגה ואחרים,

להוביל ממחסן למחסן שבוע,

עד ששמים על המדפים לעוד שבוע או שבועיים.

וזה לא רק ביוגורט ועוגות,

אלא גם בלחם ובכל מוצר תעשיתי בישראל.

והיות והכמות של כל תוסף מוגבלת לפי החוק,

שמים כמה חומרים מסמיכים במוצר אחד.

גואר גם, ערביק גם, ועוד גם,

וגלוטן נוסף לזה שיש במוצר,

וחלבון ביצה, וקורנפלור, ועוד

חומרים ששמם פחות קליט,

הכל טבעי ובמוצר אחד סמיך.

ואז יש "גבינת שמנת צמחית"

ועוד שעטנזים.

מה קורה לדבק, הנוסף לאוכל,

 לא משנה אם זה קורנפלור טבעי,

או גלוטן טבעי, או גואר גום טבעי,

או משהו אחר טבעי?

הם מגיעים לדם ולשאר האברים.

דבק בדם!

הוא שוקע בכל האברים,

כולל בדפנות העורקים והורידים.

וסותם אותם.

את מי הוא סותם ראשון?

את העורקים הדקים.

איפה?

בלב.

אבל לב יש רק אחד?

נכון, אבל זה סותם גם

את שתי הכליות,

הנאבקות עד מוות

לפלוט את הדבק.

גם בשאר האברים הדבק לא עושה טוב.

וזה אפילו מותר, אז יצרני המזון

משתמשים בכל סוגי הדבקים

להדביק את כל תערובות המאכלים,

שלא יתפוררו או ייפרדו,

ויכולים להתפאר שזה טבעי.

88. איזה רכיב זול יותר?
מה שלא טבעי ,   פשוט חוגגים עלינו   (14.11.11)

פעם חברה שדחסה יותר סרדינים לקופסה הרויחה,

כי שמן זית יקר יותר מסרדינים.

היום שמים שמן קנולה שמחירו רבע משמן זית.

אז החברה מרויחה אם יש פחות סרדינים בקופסה.

זה לא כל כך חשוב, אבל זה מסביר את הפרינציפ.

סויה, שומשום, סיבים תזונתיים, שמנים מוצקים (=מרגרינה),

גלוטן, הכל זול יותר מחיטה או דגנים אחרים.

וזה נחשב טבעי, ומככב גם במזון אורגני יקר.

אפילו בלחם הכי יקר, לא מוותרים על כולם,

אלא רק על חלק.

89. שמן הדקלים הנוראי!
דן   (06.12.14)
למרות הפגיעה בבריאותינו ממשיכים היצרנים להישתמש בו וכשמפנים את תשומת ליבם לכך במקום להוציאו הם בוחרים להסתירו תחת המילה המכובסת שמן צמחי.
אולי מירב קריסטל תטפלי בנושא החשוב לבריאותינו ותעשי לכולנו שרות חשוב.

נשלח מהסלולארי שלי
90. חמרים "טבעיים" מה זה?
המגיב הסדרתי   (17.06.16)
לא כל החמרים הטבעיים המופקים מצמחים טובים למאכל אדם, חלקם אפילו רעילים מאד למשל קיקיון בסר , תפוח אדמה שאינו בשל (חלקו ירוק), ועוד ועוד.
תפקידו של הרגולטור בארצות הברית (FDA).לבדוק את המוצר המוגמר ולאשר אותו לצריכה לעיתים עם הגבלות מסויימות. לסמוך על היצרן מהווה סיכון כל שהוא, מכיון שהאינטרס הכלכלי של היצרן לא מביא בחשבון את ההשפעה לזמן ארוך של המוצר שלו.
רק בודק בלתי תלוי יכול לאשר או לפסול מוצר שיש בו סיכון , וגם הוא עלול לטעות.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה