|
31. תחת
בסן ראובן , |
ים |
|
(20.10.09) |
|
|
|
32. פראים, אוכלים חריף, מוחאים כפיים עם אמצבעות פרוסות
אורן , |
פתח תקווה |
|
(20.10.09) |
ומהלהלים כמו אינדיאנים. בתי הסוהר, לשכות התעסוקה ולשכות הרווחה מלאים באנשים שאוכלים חריף.
על בטהובן שמעתם ? על קרעפלאך טוב שמעתם ?
|
|
|
אתה לא מפתיע אותי בתגובתך. נישארו עדיין שאריות של
רפש עוד מהתקופה החשוכה ההיא.ואתה משתייך אליה ברוב כבוד והדר.אין בכוונתי לבזבז אנרגיות על אדם כמוך.אבל יום יבוא ורכב של העיריה שאוסף זבל כל בוקר יגיע גם אליך אולי אז המדינה תהיה נקיה יותר והאוכל יהיה {ספרדי}טעים לאין ערוך
|
|
|
רד ו כבר מהנושא העדתי ידוע לכל בר דעת שזה מגיע מהורים ש"חשבו "שהם חכמים וזה נישאר ועבר אליך איש קטן תחיה עם הקרפלאך שלך .ו הגפילדפיש שלך ותהנה איש מתוסכל עם אוכל ללא טעם וללא ריח .אופס נישאר ריח אחי ריח הסירחון העדתי שדבק בך וכניראה גם תיקבר איתו ביי אדם אכול קינאה ושינאה
|
|
|
35. אם אין כח להכין אז רק את ההריסה של תבליני יוחאי ביטון-מעולה!
|
|
|
36. טירשי אמיתי - מטרפולטאית
רחלי , |
תל אביב |
|
(20.10.09) |
לבשל בסיר 2 גזרים בינוניים, תפו"א קטן -חשוב (לא קלופ), דלעת קטנה, חציל קטן(קלופ). כאשר הכל מבושל היטב להוציא ירק ירק לתוך כלי ולמעוך, להוסיף ממי הבישול כ-3-4 כפות לירקות המעוכים, להוסיף כף פפריקה גדושה(אפשר לערבב חריף ומתוק - תלוי בחריפות הרצויה), ולערבב, חצי כף שטוחה של מלח לימון - ולערבב, 3/4 כף כרוויה (קימל)- ולערבב, קצת פחות מחצי כף שטוחה - מלח, 6 שיני שום כתוש ולבסוף את השמן לפי הצורך (ולא להתקמצן עם השמן). זהוא מתכון הכי נכון שיש, אימי ז"ל לימדה אותנו (לא דומה למה שאוכלים במסעדות - הרבה יותר טעים. טיפ - אפשר לקחת קצת מהטרשי למעוך עם ביצה קשה בליווי לחם שחור - מעדן. בתיאבון.
|
|
|
37. ממליץ על חריף קאמרוני - Piment
אומנם הסחוג עושה את העבודה מצוין, פימנט מומלץ למעיזים שבינינו.
לא רואה את השטה, הצ'ילי והפפריקה בעיניים.
|
|
|
38. לא רוצים חומרים משמרים ? קנו "אוליביה"!
ואני ממש לא איזה איש מכירות שלהם. הם משתמשים בסיבים של ירקות כדי לשמר את הממרחים שלהם, וככה הם לא צריכים להכניס משמרים תעשיתיים לתוך הממרחים. יש להם חריף ממש טוב, וגם כל מיני ממרחים ותיבולים שונים לעוף.
|
|
|
39. למישהו יש מתכון טוב לצ'יצ'מוני ?
|
|
|
40. די כבר עם כל המתוסבכים ולא משנה מאיזו עדה
דוד שוהם , |
רמת-השרון |
|
(20.10.09) |
1. כתבה מעניינת - מתכנן לנסות את המתכונים ואפילו שאני לא "מזרחי". אני מעדיף להגדיר את עצמי כישראלי.
2. צר לי שאני נאלץ להתבטא בצורה כזו - אבל אדיוטים יש מכל הצבעים, עדות וגזעים.
3. למי שמעוניין בדיאלוג עם חובבי אוכל ומתכונים מכל הסוגים , ממליץ על "פורום מתכונים" בתפוז.
|
|
|
41. חברה, תרגעו 32 הוא טרול
זה סתם ילד משועמם שרוצה להדליק אש ולהסתכל בחיוך איך אנשים מתחילים להתחמם. עצה ממני- תגובות כאלה הן בדרך כלל תגובות זבל. תתעלמו.
|
|
|
אם כבר, למה לא להביא סקירה של "חאיפים" מאיזורים נוספים בעולם. הוואסאבי היפני לדוגמא מזעזע בחריפותו גם בהשוואה לחריפים המוזכרים בכתבה. גם האמריקאים ממציאים כל הזמן רטבים חריפים על בסיס פלפלים דרום אמריקאיים. יש שם אפילו טורנירים למידת החריפות עם טועמים ופרסים לרוטב החריף ביותר. בעדות אשכנז למיטב ידיעתי החריפות באה לידי ביטוי בעיקר בפפריקה חריפה ובחזרת. אבל בדר"כ אינה מודגשת במאכלים.
|
|
|
תוציא את הפקק מהמח כדי שהרפש יצא, יא גזען חשוך.
|
|
|
44. ויש את מתכון הרסק החריף שלי
מורכב מסוגים רבים של ירק ותבלינים, אך כרגיל כולו אש תבערה שלא מפסיקים לאכול אותו
|
|
|
45. שערבי מראש העין - גדול
שרעבי, אתה גדול. גדול... אמרת את האמת. תראה את תגובתו של 6.
רק הם חושבים שהם הכי...
|
|
|
46. מה הקטע של הפרסומת בצד? למה אי אפשר להפסיק את זה
רוצה לקרוא בנחת |
|
|
(21.10.09) |
|
|
|
תכינו תערובת פלפלים מזן בהוט ג'ולוקיה או טרינידד סקורפיון אני מבטיח לכל התימנים אתם תרקדו גם בלי שמישהו ידפוק על פח
|
|
|
48. יופי של כתבה תודה פסקל
ריקי כץ , |
הרצליה |
|
(21.10.09) |
פסקל כתבה נהדרת ,אכן סקירה מעניינת ועושה סדר .
יש הבדלים בין תערובות פיקנטיות המשמשות כבסיס למאכלים לעומת תערבות ואו מטבלים המוגשים כנלווים לארוחה או לגיוון מנות שהוכנו כמו ואסבי ,צאטני,טבסקו,פריפרי ,חרין-חזרת ,ועוד.......
|
|
|
49. פסקל,אני מעדות אשכנז וחושבת שהאוכל הכי הכי
טעים בעולם זה אוכל טריפולטאי עם קוסקוס,חרימה,וכל השאר.
|
|
|
50. מה עם הצ'ואו האתיופי?
אמנם אני ממוצא אשכנזי אבל חונכתי על סחוג והריסה, אבל כשפגשתי את הצ'ואו... זה עולם אחר לגמרי של חריפות. שבוע אחרי זה יוצאת לי אש מהתחת
|
|
|
51. המון תודות לגב' פסקל,משכיל ומהנה,מחכה לעוד כתבות כאלה.ממש תע
תענוג ללמוד ולהתנסות.
|
|
|
52. כתבה מעולה+ התגובות פחות-
יהודי ממוצא אירופאי , |
ניו יורק סיטי |
|
(22.11.09) |
אם יש משהו שאני נהנה ממנו זה גיוון. בניו יורק יש 18,000 מסעדות, מכל טוב הארץ. אני משתדל תמיד למצוא משהו חדש לחיכי.
כשאני מגיע למקום חדש אני טועם את האוכל המקומי. כל איזור בעולם יש לו אוכל שמייצג תרבות יחודית. זה התענוג שלי. אני מטייל המון בצפון אמריקה, הידעתם שכמעט כל מדינה בארה"ב יש לה מאכלים מקומיים? מנהגים מקומיים?
אני מתפלא על כמה מגיבים צרי אופקים שחייבים לערבב את כל הצרות של העולם בתוך כתבה נפלאה על מתכונים יחודיים. אוכל זה מכנה משותף המקרב בין לבבות.
|
|
|
53. סחקה עם לחם. טעם ילדות.
בהפסקה בבי"ס יסודי במגדל העמק, הייתי הולך למכולת של חביבה וקונה רבע לחם עם סחקה
| |