אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
זה סיר אהבה פשוט: חמין לשבת
רפי כהן
פורסם: 20.11.09, 11:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 136 תגובות ב-82 דיונים
31. נוכלים
ככשכש ,   יייי   (20.11.09)

  משפחה של נוכלים

32. כיצד ידא העופה של מי הסיר?
יוסף ,   ארהב   (20.11.09)

לפי המגבת הרי כל אחד הביא מגבת כדי שבדרך חזרה הסיר החם לא יסרוף את הידיים

(לפי דברי אבי עליו השלום שהיה מביא את הסיר בדרכו חזרה מבית הכנסת)

כמובן שהוא היה שקנוזי

33. זה טעים לי מאוד!!!
טעים   (20.11.09)
34. סיר אהבה פשוט, כותרת אדירה
איה ,   שורף!   (20.11.09)
35. כתבה מאוד מושקעת - כל הכבוד .
טל ,   ת"א   (20.11.09)
שהכתבה נראית ככה אתה גם מתייחס ברצינות וגם מאמץ את התוכן.
36. כתבה מהממת- שבת שלום. הריר....הריר
anihuze ,   ישראל   (20.11.09)
37. כן . ואחר כך תפליצו כל היום . ממש .
אלכסה   (20.11.09)
38. שטויות. אין השפעה על חשבון החשמל
rm101   (20.11.09)
ב- 100 מעלות התנור צורך מעט מאד חשמל כדי לשמור על חום זה. אין השפעה ממשית. זה שווה ערך לכשעתיים של מייבש כביסה או חימום במזגן של 4-5 שעות. לא משהו קריטי בכלל, בוודאי לא כשמדובר בהכנה של פעם -פעמים בעונה...
39. עובדות על בריאות - חשוב לקרא !!!!!!!!
ד"ר מנחם רוטוויילר   (20.11.09)

החמין הוא בלשון העם "חומר נפץ" למרות שללא הצדקה ממשית.

מרכיבי הקטניות שבו יוצרים גזים במעיים מסוג מאטון שאפשר להתפוצץ. לכן הוא ממליץ להשתמש בזוג מעיים נוספים. בשביל הנפיחות.

אבל, וכאן האבל הגדול, אין המדובר בגזים נפיצים בעליי תרועה גדולה אלא בסוג החרישי והמסריח מאד.

בצעירותי היו מכנים אותם בבית אבא " החמסין שאמא בישלה"...כל החברים ידעו שאסור לבקר אותנו בשבת, חוץ מהתיימנים שהיו מנטרלים את החמין עם סחוג.

אם מישהו במעלית שחרר נפיחה חרישית אחרי שאכל חמין עשו טובה לעצמכם והשתמשו במדרגות. לנפיחות החמין יש מוניטין ולא בכדי, הן יכולות לגרום לצרבת.

בקיצר אכילת חמין לא מיועדת לבעלי לב חלש או אי ספיקת ריאות

40. חמין צמחוני
שירה ,   ירושלים   (20.11.09)
1-2 בצלים גדולים, קצוצים דק או מגוררים (אם יש קליפות יפות - לשמור אותן בצד)
2 כוסות שעועית לבנה יבשה, מושרית או חומוס מושרה
1 תפוח אדמה לסועד (אצלנו לא מקלפים אבל אפשר לקלף.
1 בטטה, קלוף, קצוץ דק או מגורר (לא חובה אבל כדאי)
1 ראש שום
מים
תיבול: מלח, פלפל שחור, סילאן, פפריקה חריפה

לטגן את הבצלים בסבלנות עד שמזהיב. להוסיף תפוח"א שלמים, לטגן, ולהוציא (לא חייבים את השלב הזה)

להוסיף 1-2 כפות סילאן לבצלים, להוסיף פפריקה חריפה, וכשתי כוסות מים. להוסיף את שאר המרכיבים (את המלח מוסיפים אחר כך) להביא לרתיחה, להוריד לאש קטנה. המים צריכים להגיע לסוף המצרכים אבל לא יותר מזה. לבשל על אש קטנה כמה שעות או להעביר לפלטה או לתנור

תוספות אפשריות: ביצים קשות, שקית אורז (אורז + בצל מטוגן + כוסברה קצוצה)
41. אין על האוכל המרוקאי!!!
(20.11.09)
42. אכלתי חמין כואבת לי הבטן וכל הסובבים סובלים
צרלי   (20.11.09)
43. ועל זה נאמר: שבת וינפח
רמי כהן ,   צפת   (21.11.09)
44. חמין עדין
חנה ,   המרכז   (20.11.09)

 

שלום, כתבה מאד מושקעת של רפי כהן, מוסברת להפליא שמזמן לא קראתי

הסבר יפה מכל הכוונים.

אני מציעה לקוראים, כפי שלמדתי מכלתי, במקום בשר להכניס לחמין חלקי עוף

או עוף שלם לפי מספר הסועדים. זה פחות שמן מבשר ועצמות. לדעתי זה לא

כבד כמו הבשר וכו'. כמו כן אני מפזרת גרעיני קימל בערך כף לתוך השעועית.

וכן הרבה פפריקה מתוקה על פני החמין.

45. לא רוצה משהו מת בתוך האוכל שלי, סורי.
(21.11.09)
46. ואוו ואוו ואווו ואווו
ואוו ואוו ואווו ואוו ,   ואוו ואוו ואווו ואוו   (21.11.09)
ואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווואוו ואוו ואווו ואוווטעים!!
47. אמא שלי ז''ל היתה מכינה חמין..אבל בלי סדין .ומגבת!!
shai-shai ,   DEN HAAG HOLLAND   (20.11.09)
היתה תקופה שהיא היתה עושה שקיות !,,או :מין שקייות מוארכות כמו נקניקיות, וממלהה אותם באורז, וצימוקים, ושקדים, וצנוברים, ושזפים מיובשים וקוביות קטנות של בשר כבש, ועגל..  אבל: ההכנה של המעים, לפני המילוי היתה מתישה, ומריחה, אז היא עברה "לפדים" או יותר נכון [אולי] "גהזה" רחבה,זה עשויי מבד תחבושות. אפשר ליקנות בבית מרקחת בכול מיני גדלים, וזה יותר סטירלי, ונישמע יותר מגרה מסדין שנשארו עליו כתמים "מהישטרמטות" האחרונה. או מגבת ששחכנו מה בדיוק ניגבנו איתה בפעם האחרונה לפני שהכנסנו למכונת כביסה,,,     .אים הכונה למכובס, גם לא נישמע טוב.גם חדש לא נישמע טעים!
48. לקרוא לזה "סיר אהבה" כשיש שם בעלי חיים מתים
(21.11.09)
זה צבוע ופוגע מאוד..
לא תודה.
49. חתיכות גדולות של בשר כבש בממולאים???
נעמה ,   שרון   (21.11.09)
נראה לי שיש טעות במילוי הירקות בחמין הממולאים וצריך להיות בשר טחון ולא חתיכות גדולות של בשר כבש.
50. המלצה: לאכול שלוש כפות מהדבר הזה
(21.11.09)
מי שיאכל יותר ישלם על זה במשך 48 השעות הבאות.
51. תודה רבה,עכשיו אני באמת אכין למשפחה שלי
מעריצה של רפי   (21.11.09)
52. תמונות
דוד ,   תל אביב   (21.11.09)
תמונות יפות מאוד
53. בישול חמין
רננה ,   צפון   (21.11.09)

כתבה מצוינת - תודה.

שאלה לי אליך.....

האם אין צורך לנקב את השקיות האטומות בתוך הסיר ?

חשוב לי לדעת.

שוב תודה

54. זה המון קטניות ונורא מעט בשר . חבל
רינה מבשלת ,   קייטרינג   (21.11.09)

שתי כוסות אורז שתי כוסות חומוס שתי כוסות שעועית ועוד חיטה וכו'

זה מתאים לדוד, לא לסיר. ובסוף רק 2 כוסות קוביות בשר?  מה אוכלים ?

8 תפוחי אדמה והמון קטניות וכל כך קצת בשר. לי זה לא ניראה.

אתם יודעים איזו כמות שעועית מתקבלת משתי כוסות שעועית יבשה?  גיגית !

55. מתכון גרוע
shachar2 ,   הרצלייה   (21.11.09)

שאני אחכה לילה שלם?

לא רוצה

למה אין הסברים למתכון מהיר יותר?

56. ממליצה על 48!
(21.11.09)
57. אתה יודע לסיר?
הזמיר המרוקאי   (21.11.09)
סיר תקאוויד
58. רפי כהן - כנס.
(21.11.09)

רפי כהן אתה רב אומן יוצא דופן!

אתה נדיר!

כל דבר שאתה עושה ונוגע,זאת חוויה מדהימה!

59. שקית קוקי מסוכנת
שושק'ה   (21.11.09)
לא מומלץ להשתמש בשקיות קוקי לחמין, בבישול הארוך הפלסטיק מתפרק ומופרשים חומרים רעילים. שקיות הבד שמוכרים הן נורא קטנות, מי יודע איפה קונים שקיות בד גדולות לבישול?
60. כשמכינים טשולנט אמיתי זה יותר טעים מחמין
נשמה טובה ,   רמתֹהשרון   (21.11.09)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה