|
61. טיפ לביצים:
מנוסה בחמין , |
הרצליה |
|
(22.11.09) |
לעטוף את הביצים בנייר כסף לפני ההכנסה לסיר, כך שלא יחסום את הביצה מלהפוך לחומה ומאידך ישמור שהקליפה לא תתפרק בחמין. בתיאבון.
|
|
|
62. רפי, אתה מתחיל כבר לחזור על עצמך
|
|
|
ילדים באפריקה מתים ברעב ואתם עושים צ'ולענט?!
|
|
|
64. לרפי כל הכבוד והרי מתכון מדהים לחמין
הכתבה מדהימה וכל הכבוד
אני עושה חמין בצורה שונה ולפי הביקוש אני מבינה שהוא מדהים להלן המתכון:
לקחת סיר גדול ובתחתית שלו לפזר סוכר עד כיסוי התחתית להניח על האש עד שנהיה כרמל
אורז בשקית קוקי
שעועית בתפזורת בסיר
חומוס בשקית קוקי
חיטה בשקית קוקי (לפני שסוגרים את השקיות להוסיף פלפל שחור ומלח)
בשר: אפשר ראש , שפונדרה , אוסובוקו
עצמות:רגל
כ-10 שיני שום
בצל שלם מקולף
תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ושלמים
מלח ופלפל שחור
ביצים לפי הצורך והרצון
קישקע עם יש
מים לכיסוי הסיר להרתיח על האש לאחר הרתיחה כ-2,3 שעות על הגז ואח"כ כל הלילה ועד למחרת בצהריים בתנור
החמין הכי טעים שיש ולא לחשוש הוא לא יוצא מתוק בגלל הסוכר.
בתאבון
|
|
|
65. חמין לא חייב לגרום לגזים! וכן לא חייבים להשתמש בתנור!
אריק , |
ראש העין |
|
(22.11.09) |
אם תשרו את השעועית למשך 24 שעות, תראו שהחמין לא גורם לגזים. כמו כן יש היום הרבה סירי בישול חשמליים, שהחלק הפנימי שלהם הוא קרמי. משאירים סיר כזה על אוטומט למשך הלילה, צריכת החשמל פחותה בהרבה מלהשאיר תנור שלם עובד עם סיר בתוכו. לגבי ההערות שהיו כאן להשתמש בבשר פחות שמן, לא כדאי! כשהחמין מוכן הבשר כבר לא שמן! השומן בבשר הכרחי כדי שהחמין לא יהיה יבש! לגבי קציצות לחם- יש כמה גירסאות לקציצות. כדאי להוסיף אותן לחמין רק לאחר כמה שעות שהחמין עומד. א. כי זמן ההכנה שלהם קצר יותר ב. כיוון שבתחילה עןד מבעבעים מים עודפים ועלולים לפורר את הקציצות, כדאי להמתין כמה שעות ואז להוסיף את קציצות הלחם על שלל הגירסאות שלהן.
|
|
|
אם השקית סגורה, איך נכנסים נוזלים כדי שהקטניות יתבשלו?
|
|
|
67. רפי, תודה על הכתבה הנהדרת, אבל איפה קונים את המעיים?
אבל איפה קונים את המעיים?
|
|
|
68. רפי, מתי כבר תזמין אותי לאכול אצלך??!
|
|
|
שלום לך!
תודה על המתכון. אשמח לדעת כמויות ולכמה מעלות יש לכוון בתנור לכל הלילה?
כולל גודל סיר בהתאמה
תודה רבה,
משהי שרוצה לבשל את המתכון שנתת
|
|
|
70. 57, אחי, ציקח צאקלים לסטיפה, יאלה, ציקח נו
|
|
|
71. מה החוכמה לבשל טעים עם כמות השומן המטורפת הזאת
החוכמה לבשל רזה וטעי , |
ובהחלט ניתן |
|
(24.11.09) |
|
|
|
לא ממליצה לעטוף את הביצים בנייר כסף ולהכניס לסיר החמין כל הלילה,כי נייר הכסף בחום משחרר חומרים רעילים ומסרטנים...להרתיח את הביצים כ- 10 דקות ואח"כ לפזר אותן בסיר החמין,בתיאבון
|
|
|
סילאן זה דבש מתמרים או Palm treey hanny
|
|
|
74. 'חמין נולד מפרדוקס' שטויות!
יאיר , |
חבל רפי.... |
|
(26.11.09) |
רפי צר לי על השטויות שאתה כותב....חמי ןהוא תבשיל יהודי בגלל הסיבה הכל-כך פשוטה,שיהודים לא מבשלים בשבת אז הם מכינים מיום שישי ליום המחרת שבת
כפי המימרא מי שמכין בשישי אוכל בשבת....אז אנא ממך כל תכתוב התפלספיות מיותרת על קונפלקטים שאינם~
|
|
|
75. אחלה אוכל שומני וטוב
איציק , |
קוסטה ריקה |
|
(06.12.09) |
אחלה אוכל
|
|
|
76. ביצים בחמין
רבקה , |
ירושלים |
|
(29.12.12) |
אני מבשלת את הביצים קודם, מקלפת אותם ושמה בחמין. כך כל אחד מקבל ביצה נקיה, בלי צורך להוציאה מהחמין כדי לקלף אותה. זה יוצא אותו דבר, רק קל יותר להגשה.
|
|
|
77. אל תדאגי, אחרי החמין הוא ישחרר :-)
|
|
|
78. יופי של מתכוני חמין, אבל זה לא המתכון המוכר של חמין אשכנזי
|
|
|
79. רפי יקירי "שאפו"!!!
רוני אקרמן , |
הרצליה |
|
(07.02.16) |
רפי יקר , כמה נחמד לגלות כי אתה יודע לא רק לבשל מצויין,...אלא גם לכתוב, לפחות באותה הרמה....ישר כוחך, מקווה להגיע בקרוב ל"רפאל" וליהנות כרגיל ממטעמיך, ואם תטרח להכין במסעדה גם חמין, עפ"יע המתכון שצירפת, אני אהיה בין הראשונים שאתייצב לטעמו ולהנות ממנו (רק אל תשכח ליידעני כי זה קורה, לפחות יומיים מראש, כדי שאדאג להיות פנוי לכבוד האירוע.
|
|
|
רפי כהן אהבתי את הטיפים שלך לפני הכנת החמין , ואני אלמד מהם רציתי לומר לך תודה.
|
|
|
אפשר לעשות ללא בשר. תנו לחיות לחיות.
|
|
|
רפי שלום
לפני שנים רבות אכלתי בבית מרוקאי קציצה מוארכת שבלט בה טעם הקשיו והקינמון. ללא בשר אשמח אם אוכל לקבל מתכון. תודה
| |