אוכל  טעם החיים
פאייה: חגיגה ספרדית במחבת
מאיה מאהלר
פורסם: 23.11.09, 09:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 57 תגובות ב-28 דיונים
1. לפי ההסבר השלישי המקור הוא para ella ולא por ella
ובקיצור pa'ella   (23.11.09)

מי שמכיר את ספרד יודע שההסבר הזה יפה מהבחינה הלשונית אבל מופרך מהבחינה התרבותית... אין מצב שגבר יבשל לאשתו פאייה. הנשים הן המתחרות על הבישול המוצלח וכל אחת מתגאה במתכון המנצח שלה.

2. המלצה: תתרחקו מהמסעדות ה"מומלצות". לכו היכן שאוכלים ה"עמך"
שם האוכל הכי טעים ,   והמחירים נוחים   (23.11.09)
וגם האנשים יותר נחמדים, לא ערפדי תיירים.
3. לא הבנתי למה כתבה מלאה בתיאורים על פירות ים
שירי ,   נתניה   (23.11.09)
מביאה בסופה תפריט כשר.
אם כבר גרמתם לי להזיל ריר למה לא ללכת עד הסוף??
4. לא מספיק זמן לבישול הבשר!!
דייגו   (23.11.09)
יש כאן פספוס צריך לתת בשול ראשוני לבשר לסוגיו אחרת ל יהיה מוכן עם האורז,קאפיש??
5. איכס מגעילים - חלזונות וחזיר !!!
ישראל ישראלי ,   ישראל   (23.11.09)

די לתת מתכונים לא כשרים

מתי תבינו סוף סוף שרוב האנשים מעדיפים כשר.

"תכשירו" את המתכונים או שתאירו אותם אצלכם.

6. ל-3 - כי פירות ים זה חלק מהמתכון וYNET זה לא אתר כשר
דניאלה   (23.11.09)
לא מתאים אל תכיני אבל למה לשאול שאלות טפשיות
7. יופי של כתבה מחר קונה כרטיס לברצלונה !!!
!HOLA   (23.11.09)
8. לוס קראקולס - מסעדה מקסימה!! לכו לא לוותר
אפי   (23.11.09)
9. פאייה בברצלונה
שלמה ,   אילת   (23.11.09)
היתי שם. ראיתי. טעמתי.אכלתי.ונהניתי.להוסיף שהיה מגוון רב של הפאייה .ובהן הפאיה עם האורז השחור שנלקח מהדיו של הדיונון טעים מאוד. את הפאייה מבשלים במקום זמן המתנה עד חצי שעה..לפני כניסתך למסעדות המרובות שם. יש בכניסה צילומים רבים של פלטות פאייה לבחירתך.בתיאבון....אגב הכינו את המלקחיים לפצוח הצדפות והסרטנים. ולישראלי מצוי שנעול ורגיל לאוכל של אימאלה אין מה לחפש שם.מנסיון הוא יהרוס ארוחה  נהדרת לו ולחברים הנלווים ואישתו הקטנה והמרובעת תמיד תציץ בפינה שהיא מכינה הרבה טעים.
10. מקור השם הוא אנדלוסי- ערבי- באאיה-שפירושה שאריות
ממ   (23.11.09)
11. כתבה עושה חזק לפאייה...
מוטי   (23.11.09)
12. אין ספק שזאת חגיגה במחבת
אבשלום   (23.11.09)
אחד הדברים היותר טעימים שהביאו הספרדים,,,
13. לאהרני וגברי בנאי יש תוכנית שלמה על פאייה - חבל"ז
בא לי פאייה   (23.11.09)
פרק נהדר בו הם נוסעים לחבל קטלוניה ומכינים פאייה מסורתית חבל על הזמן
14. מה זה ציר (1 ליטר ציר) אודה לתשובתכם
דודי ,   יבנה   (23.11.09)
15. איפה אפשר לאכול פאייה טובה בארץ?
תודה   (23.11.09)
16. בלה צ'אמפה דל מאר
(23.11.09)

יש פאייה מצויינת בכל יום חמישי- עיסקית צהריים ב"לה צ'אמפה דל מאר" ברח' הארבעה 16 ת"א

ממולץ בחום!!!

17. אני מחליף את החמין בפאייה !
ליאור   (23.11.09)
18. איזה סוג בשר בקר כדאי לקחת?
עמית   (23.11.09)
19. גועל נפש
טופז   (23.11.09)

ממש אבל ממש גועל נפש.<

20. ברברנים.גליונות של שטויות ומתכון אחד עלוב?!?!
מתכונים בבקשה   (24.11.09)
21. הייתם חייבים להכניס לי את החזיר הזה על הבוקר?
נו באמת!   (24.11.09)
22. מה סוג האורז המומלץ לפאיה?
דפנה ,   מרכז   (24.11.09)
23. פאייה שחורה- זאת הפאייה הכי טעימה שיש...
אבי   (24.11.09)
בברצלונה מגישים אותה עם פירות ים, והצבע השחור בא מהדיו של הקלמרי, וזה טעים בצורה שלא תיאמן, מומלף מאוד
24. פ-ס-י-כ-י מי שאוכל חלזונות. פשוט פסיכי.
(24.11.09)
25. השם במקור הוא ערבי
טבח ערבי ,   קזבלנקה   (24.11.09)
בזמן השלטון הערבי בספרד ( אל אנדלוס ) הרבה מילים ערביות השתרשו בשפה הספרדית, וגם להפך! מקור המלה ( פאייה ) הוא מהמלה הערבית - באיה -  بقيه שפרושה שאיריות. כשמו האוכל הוא תערובת של כל מה שנשאר במטבח.
26. ז'ואן?! אולי התכוונת לחואן במקרה? ככה הספרדים מבטאים את השם
אלא אם הוא פורטגזי   (24.11.09)
27. אני חושב שאתה צודק
עמי ,   ב"ש   (25.11.09)
מאוד סביר שזה המקור לשם. מלבד השמות הערביים, יש בספרד גם תרבות של בישול מחומרים זמינים ושאריות, מהתקופות בהן היה עוני גדול במדינה. יש תבשיל מקיבת פרה, הנקרא "טראפוס ויאחוס", שזה "סמרטוטים ישנים", והכי טעים שאכלתי שם, זה מעין מרק לחם...
בכפר בחבל הבאסקים אכלתי לארוחת בוקר לחם כפרי - משוח בשום, עגבניה ושמן זית, מתובל במלח ים ופלפל. פשוט, אבל טעים.
איזור אנדלוסיה נהדר, הם מאוד דומים לנו והאוכל מאוד קרוב אלינו, למטבח הצפון אפריקאי.
28. ATEM LO MITBAJSHIM??
CHAZIR? SHRATZIM??   (26.11.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה