אוכל  טעם החיים  וידאו  טיפ ברגע
שניים סוכר: איך מכינים קרמל?
מאיר דנון
פורסם: 21.04.10, 11:21
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 34 תגובות ב-16 דיונים
1. יופי טופי
ציונה ,   נהריה   (21.04.10)

אחלה מתכון להכנת קרמל טופי.

אפשר בבקשה מתכונים עם קרמל טופי?

 

2. וואו! סחתיין על הקרמל ה"גבוה".וואו.
ארוך כמו שרוך ,   עבה כמו חבית   (21.04.10)
3. השף דנון תקוע בפאריז !!!
אורי ,   תל אביב.   (21.04.10)
4. תוספת- קרמל על בסיס נפט
שף בשקט   (21.04.10)

כוס סוכר

כוס נפט.

שמים את הסוכר בשכבה אחת עם כפית נפט. מערבבים על אש נמוכה. מוסיפים בבת אחת את שאר הנפט ושורפים על אש גבוהה. מץפנים למיון הקרוב.

 

ניתן לגוון עם בנזין.

5. ממש הסברים כימים מדויקים, איזה כיף
תודה ל"שף"   (21.04.10)
כפית סירופ תירס תמנע גושים בקרמל (למה? תלכו לראות Good Eats)
6. בעיה חמורה
(21.04.10)

כאשר אני מכין כרמל על בסיס מים , בזמן הוספת המים (רותחים ),

נוצרים גושים מהסוכר המומס . איך למנוע זאת . קשה מאוד להמיס את הגושים חזרה .

7. האם אפשרי עם שמנת צמחית?
שחשחה   (21.04.10)
או שיש בה משהו שמפריע להכנה..?
8. שטויות במיץ...לא צריך מים !!!!
כרמליסט   (21.04.10)

חבר'ה - אל תטעו !

גבישי הסוכר צריכים להתמוסס בחום - אין צורך להוסיף מים, לאדות אותם ואז להמיס את הסוכר....סתם לוקח זמן.

אני לא מאמין שדבר כל כך בסיסי ושורשי מנסים ללמד כאן בצורה כל כך מטעה.

 

לוקחים את הסוכר, שמים במחבת, שמים על אש בינונית ומערבבים קלות (רצוי ע"י הזזת המחבת ולא ע"י בחישה למניעת הווצרות גושים). בצורה זו הסוכר מתחמם.

לאחר מכן מתחילים להווצר טיפות של סוכר מומס.

ממשיכים להזיז עד שכל הסוכר נמס ותוך כדי מתחיל להשחים.

חשוב לשים לב להיות סבלניים ולא להשתמש באש גבוהה כי אחרת יצא קרמל שרוף.

תהנו.

9. ככה לא מכינים רוטב טופי
נועם ,   חדרה   (21.04.10)

שמים בסיר שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה

במחבת גדולה על להבה גבוהה שמים סוכר עד שהופך לקרמל

שמים את השמנת הרותחת בקרמל (זהירות זה רותח ומבעבע!)

מערבבים היטב עד שמקבלים תערובת אחידה

 

10. סוכר שרוף מסרטן
חנן ,   חיפה   (22.04.10)

לידיעת כל המתלהבים - סוכר משחים כי הוא מתחיל להתפרק חלקית לפחם ומגוון תוצרים כימיים שבין סוכר נקי לפחם - בין תוצרי פרוק הסוכר מגוון רב של חומרים מסרטנים.

 

תהנו

11. מאוד מאוד מאוד חשוב
צוקריה   (21.04.10)

קרמל מגיע לטמפרטורות גבוהות וגורם לכוויות מאוד קשות .

רצויי להשתמש בכלי גבוה ובידית מעץ ארוכה .

מומלץ לשים לב לכך .

וחבל שהשף לא הזכיר זאת ....

12. תודה שף
מיכאל ,   כרמיאל   (19.10.11)
תודה שף באמת עזרתה תורה רבה גבר
13. שאלה
שלומית   (04.02.12)

נתקלתי במתכון לקיגל. שם הציעו שאת רוב הסוכר יכניסו לקיגל בצורת קרמל. אוקיי. אז הכנתי את הקרמל לפי מה שהוצע:לחמם סוכר עד שיהיה נמס ובצבע חום, ואז לערבבו עם איטריות הקיגל. כשהסוכר היה מוכן, ישר שפכתי על האיטריות, ו-אופס- הקרמל הרותח ישר נקרש על האיטריות והפך צ'יק-צ'ק לגוש קשה. הבנתי שהייתי צריכה להמתין לקירורו. השאלה היא כ מ ה להמתין, עד לאיזה דרגת חום/קור של הקרמל? ובכלל- קרמל שעשוי אך ורק מסוכר, האם זה נראה לך???

אודה לתשובתך..

שלומית

14. הקרמל על בסיס מים יוצא עם גושים!!
חדווה   (20.04.14)
משהו במתכון לא תקין, עשיתי לפי ההוראות ויצא גושים שנדבקו למחבת ונדרש הרבה זמן על מנת להוציא אותם
15. יש כזה דבר רק מסוכר?
עדי ,   ירושלים   (11.10.20)
16. המתכון לא טוב
אלה   (15.08.22)
זה לא יוצא טוב זה יוצא נורא לא ממליצה
תגובות נוספות
חזרה לכתבה