כל השנים שהיה בטורקיה לא למד את ההבדל בין KOFTE וKEBAB.
מה שנכון, יש אינסוף סוגי KOFTE, חלקם פתחתי בעצמי והם נמכרים ברשתות מובילות. ה KOFTE מקבילה לקציצת המטבח העברי \ בעוד שקבאב הוא קבאב כמו אצל כל האחרים. הוא משופד או לא ונצלה על אש פתוחה.
נכון, יש גם IZGARA KOFTE , גם. אולם רוב הקופטה הם כפי שכתבתי.
מקור השם כמובן מהתנ"ך וכמו מלים רבות בשפה הטורקית, מוצאה עם כן מהעברית.
ועם כל הכבוד ליחיאל פילוסוף, הקבאב הרומני ה"מטיטא" והבולגרי ה"קייפאפ" נקצץ (לא נטחן) באותה צורה ממש. בכלל, כל כתיתה משובחת, בין היא "המבורגר" או אחרת, נקצצת גס, אחרת היא הופכת לקציצה או כתיתה.
אין לי מושג מי זו גב' קריסטל, אולם כל הכבוד לכתבה שהחליפה את הכתבה הקודמת שהיתה במשבצת הזו והחטיאה את מטרתה.