אוכל  טעם החיים
הקרב על הקבב
מיכל קריסטל
פורסם: 18.04.10, 09:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 216 תגובות ב-110 דיונים
31. הקבב של נלו ממש ממש לא טעים!
נעה   (18.04.10)
32. המתכון לקבב רומני מזוייף!!!
אדריאן ,   ירושלים   (18.04.10)

כתבה מעניינת אבל לצערי המתכון שקיבלתם לקבב רומני הוא מזוייף או כמו שכל סבתא משמיתה פרטים מהמתכון כדי שלאף אחד לא יצא כמו לה

------------------------------

אין דבר כזה קבב רומני ללא סודה לשתיה  זהו למעשה ההבדל בין קבב רומני לקבבים אחרים ולא רק השום.

הסודה לשתיה נותנת לקבב אוריריות מיוחדת שאין לאחרים ומאחר ומרכיב זה אינו מוזכר במתכון  נישהו לא ממש רוצה לתת את המתכון האמיתי שלו

33. אין על הקבב של הקווקזים
חיים ,   עכו   (18.04.10)
הקבב של הקווקזים הכי איכותי והכי טעים הן מבחינת התבלינים וכמובן שומן הכבש שטחון בפנים אני ממליץ על הקבב שעשוי נפלא על האש..
34. בארץ הוציאו שם רע לקבב הרומני
מיכה שף   (18.04.10)
אני לא יודע מה קרה לקבב הרומני בדרך מהגולה הרומניה הדוויה,אבל מה שעושים פה לקבב הרומני הוא רע ביותר ,ממלאים אותו בשום וסודה לשתייה והתוצאה ..הקבב מלווה אותך עוד שעות ארוכות אחרי תום הארוחה. הטוב ביותר הוא הקבב המתובל בעדינות ולא תוקף לך את הקיבה
35. תיקון
בן הלאום הרומני הגאה   (18.04.10)

במתכון למיטיטיי הרומני חסרים מרכיבים. לכל כמות של ק"ג בשר טחון להוסיף 3/4 כפית סודה לשתיה. ניתן להוסיף גם תבלין קב רומני (ע"ע חנות התבלינים של האחים פרונט בכניסה לשוק הכרמל); בנוסף את הלישה של הבשר עושים עם מי סודה קרים!!! (בעבר הרחוק היו הסיפונים של יפו...למי שזוכר). לשים את הבשר ושאר המרכיבים עם מי הסודה ונותנים לבשר ל"שתות", מה שעוזר לו לפתוח את החלבונים שבבשר ול"קשור" את הבשר יותר טוב. נותנים לתערובת לשתות בשתי נגלות:  בפעם הראשונה עד שהבשר רווה רואים שהוא מפסיק לספוג; בפעם השניה - לאחר הלילה במקרר נותנים לו לישה נוספת בעוד "השקיה" קלה במי סודה. ושוב מחזירים למקרר שיתקרר לפני שצרים את צורת המיטיטיי עצמו 

 למי שאין לו מכשיר שיכול לעשות צורת קבב רומני - מוצע (1)להכניס את התערובת לשקית ניילון (2) לשטח את הבשר בשקית לעובי של כ1.5 עד 2 ס"מ (3) להכניס לפריזר להקפאה קלה לא לגמרי (4) להוציא ולחרוץ בשקית חריצי סימון בסכין חדה (5) לקראת הצליה כאשר הבשר קר מאוד - אבל לא קפוא - להשלים את החיתוך לפי סימני החריצים ולהסיר את שאריות הניילון הערה: למי  שמכין כמות גדולה - ניתן להקפיא ולבצע את החיתוך על הכמעט הקפוא ולהמשיך להקפיא לשימוש בעתיד אחרי החיתוך.

והיידה, ביאטה, פופטה-בונה 

36. הקבב הערקי הכי טוב בארץ!!!
נאג'י ,   רמת גן   (18.04.10)
37. הכי טעים לי זה הקבב הערבי, עם כל הכבוד לכל היתר
רומני   (18.04.10)
38. אין על הקבב של בעלי !!!!
סימה המרוקאית   (18.04.10)
אפילו הרוסיות מתות עליו
39. רק ROMANIA!!!! אני לא רומני אך כל היתר בשר פיגולים....
בן עטר ,   מיתר   (18.04.10)
40. כל דבר ששייך לטורקים צריך להחרים אפילו קבב
איתן   (18.04.10)
41. אין על הקבב העיראקי !!!
יוסי ,   רמת גן   (18.04.10)

סיפור מעניין על קבב ?

 

הושפלתי בטורקיה לפני - 3 שנים ע"י בעל חנות .

נכנסתי עם אשתי ורציתי לקנות חגורה .

מדדתי , והיא לא עלתה עלי .

מסתכל עלי בעל החנות ובחצי חיוך אומר לי :

? "Too much turkish kebab , ha"

 

אשתי צחקה , אני רציתי להביא לו ווחאד כף לפרצוף , שלא ישכח אותי כל החיים שלו , אבל החלטתי לחוס עליו ...

 

מה לעשות , אני אוהב לאכול .

 

חבל שאי אפשר להריח דרך המסך , לא כל שכן לאכול ...

42. התוכנית לחיסול ישראליוצאת לדרך..."העצמאות שלך בסכנה"!
roni ,   ת"א   (18.04.10)
התוכנית לחיסול ישראל יוצאת לדרך..."העצמאות שלך בסכנה"!
43. ללא ספק - הקבב הרומני הכי טעים ועסיסי
(18.04.10)
44. ביאליק 105/5
דן ראונינו ,   באר שבע   (18.04.10)
בתור רומני, הרבה זמן חיפשתי קבב בטעם רוממני אמיתי . אחרי זנן רב מצאתי : בעיר מעלות במסעדה טרנסילבניה   למרות שבעל המסעדה הוא דרוזי, הוא רכש את המתכון מהמקור .
45. בבדאי!!!
נעים   (18.04.10)
46. איןןןןןןןן כמו הקבב הגרוזיניייי...
גרוזינית אסלית   (18.04.10)

אין פשוט אין!!! חריף קריספי אסלי עם שום בצל חריף הכל...

הכי הכי טעים לעניני טעם!!!

47. סליחה??? ערבים הם לא עדה של העם היהודי! אלא עם נפרד ולצערי
(18.04.10)
עויין את העם היהודי.
48. אין על הקבב הבוכרי
שלומי ,   חולון   (18.04.10)

על האש הכי טעים שיש

49. הקבב הפרסי הכי טעים - כמו שאר האוכל!
הגר   (18.04.10)
50. אין על מיץ' הרומני. הכי טעים.
Alex   (18.04.10)
51. אצל כל העדות הוא שופע שומן ולא בריא...!!!!!!!!
גד   (18.04.10)
52. הקבב שהכנסנו אתמול לבית"ר ....
צהוב צוחק   (18.04.10)
53. אין כמו הקבב של בעלי
דינה חממי   (18.04.10)
אני לא יודעת מה הוא שם בפנים אבל זה טעיםםם... יאמי יאמי!
54. הכי טעם זה קבב בקונגו
בנימין   (18.04.10)
זה עשוי מקופים  ממש ללק אצבעות
55. אי אפשר להינות מכל העולמות?
קבב בן קבב   (18.04.10)

למה אי אפשר לשים שום וסודה ופטרוזילה וטלה וחזיר וכבש וצוואר

והכל ביחד

יצא קבב בן קבב

56. ווי בדלאכם רק קבב עיראקי.
בן נעים, ככר נורדע. ,   רמת גן   (18.04.10)
57. בהמות! איבדתם את מהות החג!
ניר לא בא בחשבון ,   מרכז   (18.04.10)
דווקא עכשיו, שכל העולם עלינו, במקום לצאת בשמחה, יוצאים לנפנף כמו פרימיטיבים.
עם שחי על הקיבה שלו במקום על הגאווה הלאומית!

PRIMITIVO PERO DELICIOSO!
58. אין על הקבב של העירקים עם פיתה עירקית וחמוצים חבל"ז.
אמירה   (18.04.10)
59. מה זאת אומרת? כמובן שהקבב שלנו הכי טוב...
קבבון   (18.04.10)
60. צודק מי שאמר שהושמטו מהמתכון של הקבב הרומני
מרכיבים חיוניים   (18.04.10)

אכן אין דבר כזה קבב רומני בלי סודה לשתייה.  בין כפית לכפית וחצי על ק"ג בשר בקר.

 

רצוי שהפלפל השחור יהיה טחון טרי ואפשר להוסיף כף פפריקה וכפית אורגנו לק"ג.

עוד מרכיב שחסר הוא מי סודה. לא שמעתי על ציר מרק בקבב רומני.

 

אני מערבב את העיסה עם 3/4 כוס סודה לק"ג אבל סודה שזה עתה פתחת את הבקבוק.

שום - 5- 7 שיני שום זה בדיחה בקבב רומני למי שמבין. לפחות פי שניים מהכמות הזו ( 1.5 ראשי שום לפחות).

 

צריך לתת לכל העיסה ( מכוסה היטב כדי שהמקרר לא יריח עד הרחוב משום)לנוח ולספוג את הטעמים במקרר 24 שעות, אחרת יהיה קשה ללוש את האצבעות. הם יתפרקו בהכנה.

בתאבון.

 

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה