אוכל  טעם החיים
הקרב על הקבב
מיכל קריסטל
פורסם: 18.04.10, 09:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 216 תגובות ב-110 דיונים
61. לקבב הבולגרי צריך להוסיף שום, שמיר ופפריקה
והטעם יוצא מדהים!   (18.04.10)
למתכון המצורף אני מוסיף שום( ראש שלם לק"ג), צרור שמיר קצוץ יחד עם הפטרוזיליה וכף פפריקה, אפשר 2 כפות שמן זית. במקום לחם לבן, חצי חלה טרייה שרוייה במיים( ללא הקליפה ). אפשר לטגן ולא רק על האש ויוצא שיגעון.
62. אין!!! אבל אין ,אין על הקבב הפולני !!! הכנסו
בוננזה   (18.04.10)

לוקחים קילו קרפיון, טוחנים עם פירורי לחם , פלפל שחור, קצת סוכר , מבשלים

עם ציר ופרוסת דג. מוסיפים מספר גזרים. מגישים עם חזרת. משהו משהו

63. לא משנה איזו גרסה!! - תוסיפו עלי נענע ותהנו!
Joe ,   מרכז   (18.04.10)
64. הקבב הכי טעים - קבב אדנה. מתכון עלי
אבי ,   מודיעין   (18.04.10)

קבב אדנה הטורקי הוא מעל כל שאר הקבבים. מנסיון!

הנה המתכון שאני משתמש. מטעמי קמצנות אני לא משתמש רק בבשר כבש אלא משלב בין כבש לבקר אבל אם תכינו אותו רק מכבש הוא יוצא עוד יותר טעים. הנה המתכון:

1 ק"ג בשר צוואר בקר טחון.

1 ק"ג שפונדרה כבש (שזה מה שהקצבים קוראים "שווארמה כבש") טחון

2 פלפלים אדומים קצוצים דק. כן, הפלפלים האדומים הרגילים שיש בכל סופר.

1/2 צרור פטרוזליה קצוצה דק.

2 כפות פפריקה מתוקה טחונה דק.

2 כפות פפריקה מתוקה טחונה גס.

1 כף צ'ילי גרוס (אפשר יותר למי שאוהב יותר חריף)

1 וחצי כפות מלח.  

פלפל שחור גרוס גס.

 

- לערבב הטיב את הכל עם הרבה סבלנות. לנועזים, לטעום אם מספיק מלוח.

- לשפד כקציצה ארוכה ושטוחה על שיפוד מתכת רחב מאוד. (בערך 200 גר' על כל שיפוד)

- להניח במקרר לשעה/ שעה וחצי. להניח על המנגל מעל אש פתוחה ללא הרשת כך שהשיפוד נשען על דפנות המנגל. לצלות עד לדרגת מדיום.

- המהדרין מניחים פיתה דקה (לפה עירקית בארצנו, לאוואש בטורקיה) ליד המנגל וכל פעם לפני שהופכים את הקבב, מניחים אותו בפיתה ועוטפים אותו עם הפיתה כדי שתספוג את השומן. מעדן!

הצלחה מובטחת.

אבי

 

65. איפה המתכון לקבב הטורקי ?
מיכל   (18.04.10)
66. קבב רומני, אין עליו! עסיסי, תאווה לחיך. אך, אך, אך...
רק קבב רומני!   (18.04.10)
67. מגעיל, לא מגעיל. הכי מגעיל להעיר על שגיאות כתיב.
יופי נחמה   (18.04.10)
68. אין על הקבב של מסעדת הניצחון באשקלון
דני ,   פ"ת   (18.04.10)
69. אין כמו הקבב של פלורה ואלי מאשדוד
קטקוטה ,   ראשון   (18.04.10)
הכי הכי אסלי והכי הכי טעים אין אין על הקבב המצרי
70. התושבים הערבים
ג   (18.04.10)

מהצפון

הם עובדים זרים מסוריה

ברור  לא מכאן

71. איזה תחליף במקום בהרט
שאל   (18.04.10)
זה מכיל קנמון
72. רומני לא טעים
יאט   (18.04.10)
73. ynet היקרים. איך לא הזכרתם את הקבאב העירקי והבוכרי??????????
רק באור יהודה   (18.04.10)

איך לא הזכרתם זאת??

התבלון הבוכרי והעיראקי הוא מספר אחד.

 

אין כמו קבאב עירקי עם פיתה עיראקית חמה, טחינה , עמבה ופטרוזיליה.

 

74. אנשים, כנסו והשכילו. גם אתה כתב ynet יקר
האיש והקבאב   (18.04.10)

המקום שבו תהנה מקבאב משובח הוא אור יהודה.  אור יהודה היא ממלכת הקבאבים.

אם חשקה נפשכם בקבאב טורקי אוריגינל, אז תלכו למסעדת "הטורקי".

 

אם חשקה נפשכם בקבאב בוכרי, אז יש את מסעדת סמרקנד או מסעדת מיאמי.

 

ואם חשקה נפשכם בקבאב העירקי שהוא הקבאב מספר אחד, אז כאן יש מבחר עצום. בעצם כל מסעדה  באור יהודה מכינה קבאב עירקי משובח:

פונדק משה, מסעדת אנטבה, מסעדת פארוק, שיפודי חזי, סעיד 2000, מסעדת האווז.

ואם אתם רוצים לקחת הביתה, אז יש את "מטעמי טוב טעם" ששייך ל"אולמי סם" באור יהודה( בכניסה לאזוה"ת מכיוון מחלף שפירים/צומת בית דגן)- הקבאב שלהם פשוט תענוג אחד גדול.

 

לוקחים פיתה עירקית חמה שמים בא את הקבאב, איך שהוא מגיע עם השיפוד חם חם, שופכים טחינה, עמבה וקצת פטרוזיליה, ואז אתם פשוט עפים למאדים.

 

תבלו.

 

 

75. הפרסי !!! אצל "עדן" בת. המרכזית הישנה בת"א.
(18.04.10)
76. לא היה ולא יהיה כמו הקבב הבולגרי
(18.04.10)
77. קבב בולגרי
אריה ,   חדרה   (18.04.10)
יש בחיפה מסעדה שנקראת בולגרו ברחוב יפו אני אוכל שםכבר חמישים שנה נוסע עם אשתי מדי פעם הקבב שלה החצילים החריפים והסלט כרוב הכי טובים בעולם וזה כותב לכם רומני גאה אני ממליץ מכל הלב
78. מה עם קבב יווני\אפגני\הודי\עירקי?
דניאל   (18.04.10)

כתבה מושקעת מאין כמוה אבל חסרים

כמה סוגים של קבבים כאן שקצת צורמים

ומאחר שקבב מזרחי או ערבי או סורי או ווטאבר אינו

נחשב כחלק מעדות ישראל, אולי היה כדאי לוותר עליו (לא

שהוא לא טעים ביותר) ולתת כבוד לאחד או שניים אפילו מהאחרים..

 

סתם, נקודה למחשבה. בכל מקרה, כתבה מאוד טובה

79. כתבה מגניבה
שיש קבב   (18.04.10)

אבל מי ניצח??

 

וחוץ מיזה

 

עשיתם לי כזה חשק לקבב..

 

80. אין כמו הקבב הפרסי
מירב   (18.04.10)
81. קניבלים , אוכלים בעלי חיים טחונים ........
שמאלנית שפויה   (18.04.10)
82. תגובות פשוט תת רמה
שאלי   (18.04.10)

נדמה לי שפשוט אנשים השתגעו, אילו תגובות? מה זה.

 

תגיבו לכתבה.  כאן רואים את הישראלי המכוער

83. אין על הקבב העירקי
שולי ,   ב"ש   (18.04.10)
עם הרבה  פטרוזיליה ,מלח,פלפל,חמוצים ועמבה  
84. אין, לא היה ולא יהיה
kobi ,   haifa   (18.04.10)
על הקבב הרומני עם מלאאאאאאא שום למעלה ורטוב מוז'דיי בצד!!!!
85. מי שטרם טעם הפסיד!קבב פרסי הכי טעים!
ימי ימי ,   אין כמו ממי   (18.04.10)

אין על האוכל הפרסי! אם לא מנהיג לפחות אוכל,ושלא יבלבלו לכם תמוח.

86. קבב מקורי זה מטורקיה ,בולגרי זה חיקוי של צוענים\יהודים
הפלאשמורה הבולגרית   (18.04.10)
שהתערבבו עם היהודים .
87. בכל הקבבים של אירופה יש חזיר
צפון   (18.04.10)
מה לעשות שחזיר זה טעים וגם מתאים
88. אין כמו יעקב קבב בחיפה !!!!!!!!!
צחי ,   חיפה   (18.04.10)
סניף בעיר התחתית וסניף בבת גלים. קבב פשוט מדהים ותמיד נקי אפשר להשתגע רק מהריח הטוב !! אני מהמכורים.
89. חברים סיכ-קבאב בשיפוד עיראקי זה הדבר האמיתי
פנינה ,   חיפה   (19.04.10)
העיראקים יודעים לעשות את הקבב והכבד על האש הכי טוב שיש....
90. איכססססססססס.גופות טחונות.
מממ   (19.04.10)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה