אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
הרם אותי למעלה: מדריך להכנת טירמיסו
יעל גרטי
פורסם: 18.06.10, 10:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 136 תגובות ב-63 דיונים
31. הקפץ אותי למעלה או משוך אותי מעלה
איטלקייה   (18.06.10)
באיטליה זה גם מושג .כשמישהו מרגיש בדיכי הוא מבקש טירמי סו  מכיוון שיש במתכון קפה שהוא כידוע חומר מעורר,נקרא הקינוח טירמיסו.
32. רק אני יודע איך צריך להכין טירמיסו.
(18.06.10)
33. תשואות על המקצועיות
רותי קרניאל ,   ת"א   (18.06.10)
כל הכבוד על הכבתבה והמתכונים.תודה מקרב לב
34. קצת הבנה תברואית לא תזיק
nv ,   ישראל   (18.06.10)
בביצים חיות עשויים להמצא חיידקים שאת תגובת נראה אחרי מספר שעות ואפילו עד 14 יום. בכל ההנחיות בעולם המערבי נאסר לחלוטין שימוש ביצים שלא עברו פסטור או בישול מלא. להזכירכם הנגד שמת לפני מספר שנים בבסיס עובדה ממיונז שהוכן מביצים חיות. השיטה לי זה יקרה לא תמיד מצליחה
35. הווו..טירמיסו , העוגה האהובה עליי
לעד   (18.06.10)
ובנוסף....העוגה הג'יניגית של הרוסים!...מי שלא טעם  עדיין , חייב לנסות , מוכרים את זה בסופרים ( במקררים)
36. בנתניה בשוק יש שקדים מרים
מירי   (18.06.10)
37. גרתי ברומא מס' שנים. שם מכינים ללא שמנת מתוקה ועם הרבה ביצים
וכמובן מסקרפונה   (18.06.10)

אולי לא בריא אבל טעים בטירוף

לבסיס בישקוטי טבולים באספרסו

38. ברוכה השבה יעל!
התגעגענו!   (19.06.10)
39. תודה רבה יעלי! :-)
ניר   (19.06.10)
40. טירמיסו
לילי ,   צפון   (19.06.10)

לשם טירמיסו, משמעות יותר עמוקה מהפרוש המילולי הרם אותי למעלה.

הטירמיסו עוגה  שהיא פצצת אנרגיה.

אכילה של מנה, ואתה ממריא למעלה וזאת הן בשל הטעם המשובח והן בגלל

הערך הקלורי שבה.

למי שאוהב טירמיסו, טירמיסו אמיתי בלי זיופים כל ביס מרים אותך למעלה.

ועוד, עם המצב רוח שלי ירוד, הרם אותי למעלה טירמיסו.כי האלכוהול,הקפה והשמנת  וואלה מרים. (על הקלוריות והתוצאות, זה סיפור אחר)

                                                                                             לילי

41. מסקרפונה בזול
עצה טובה ,   גוש דן   (19.06.10)
אני קונה מסקרפונה לטירמיסו ב"חצי חינם" במערב ראשון לציון. גבינת מסקרפונה  של "גד" נמכרת  במשקל.49.90 ש"ח לק"ג!(נכון לשבוע שעבר) 25 ש"ח בלבד לחצי ק"ג!ודאי יותר זול מ250גרם ב19 ש"ח.לידיעתכם.
42. מסקרפונה של "יעקבס"
חגית ,   השרון   (19.06.10)
 משווקת למטבח המקצועי אך למתגוררים בעמק-חפר,ניתן למצוא מסקרפונה בחנות המחלבה בכפר-הרוא"ה,ממליצה לברר טלפונית על מלאי,לפני שמגיעים למקום .
43. טירמיסו - פרוש
קובי ,   רמת גן   (19.06.10)

מה זה משנה ''הרם אותי'' או ''משוך אותי''..

כל עוד אף אחד לא כתב את הסיפור המעניין ביותר סביב ה''טירמיסו''...

 

מסופר שבתקופת הרנסאנס האיטלקי הנשים היו ''רצות'' אחרי הגברים שהיו עסוקים באגו של עצמם ואז..במסיבות ההוללות היו ''משקרות'' את הגברים עם עוגת האלכוהול הנפלאה הזו..ואז...עושות בגברים כרצונן ......

 

אהבתי את הכתבה מאוד..מקצועית  ומושקעת.

44. תחליף טוב וזול למסקרפונה
שמנת של פעם- תנובה   (19.06.10)
אין כמו התחליף הזה. שלא תעזו לשים זביונה- עדיף קצפת ושמנת של פעם.יוצ א לי הטירמיסו  הכי טעים בעולם. אני שמה 3 עד 4 גבעיעים של שמנת של פעם עם שני קצפת משמנת מתוקה ויוצאת לי עוגה ענקית.
45. Well Done Yael
Oreo Cookie   (19.06.10)
It's such a pleasure to read your lovely column, keep it up LOVE!!
46. כל הכבוד
ג'אקומו   (19.06.10)
כתבה מפורטת, מעמיקה ומדוייקת.
47. ל- 40 ככה אני מרגישה, מממ... זה ממש מרים למעלה
(19.06.10)

טרמיסו זה תענוג, כשזה נעשה בצורה טובה, אין עליו. טעם משובח שאח"כ זוכרים אותו שנים

48. אנחנו מכינים טרמיסו דרומי מתערובת שונה
יוד ,   ב"ש   (19.06.10)
של מסקרפונה אחת ושתי ריקוטה. ולמעלה אנחנו לא שמים קקאו או שוקולד מגורר אלא סוג של גנאש שוקולד מריר שמנת ואלכוהול.
49. טירמיסו קליל ומהיר
לואיג'י   (19.06.10)

לא כל כך מסורתי אבל טעים לא פחות (והרבה יותר דיאטטי וקל להכנה) פלצנים לא חייבים להכין את זה.

 

חבילת בישקוטים500 גרם גבינה לבנה 5%חצי כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל2 מיכלי שמנת מתוקה 2 ספלי אספרסו חצי כוס ליקר גרנד מרנייהחבילת פודינג וניל אבקת קקאו (לא ממותקת!)

 

אופן הההכנה

 

1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג ותמצית הווניל לקבלת קצף יציב.2. מערבבים את הגבינה עם הסוכר3. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקצפת,מקפלים בעדינות. 4. טובלים את הבישקוטים בתערובת האספרסו המעורבב עם ליקר הגרנד מרנייה ( טבילה קצרה ומהירה שהבישקוטים לא יהפכו סמרטוטיים ) ומניחים שכבה בתבנית הגשה גדולה.5. מורחים כמחצית מן התערובת על שכבת הבישקוטים ומפזרים אבקת קקאו מעל. 6. מניחים שכבת בישקוטים נוספת ועליה את יתרת התערובת ומפזרים אבקת קקאו שתכסה את כל השכבה העליונה. 7. מקררים לפחות 12 שעות ומגישים.

 

50. נחמד המתכון ללא ביצים חיות! שאלה -
עילי   (19.06.10)

מעדיף להשתמש בגבינה פחות שמנה.

איזה גבינה מומלצת חוץ ממסקרפונה?  תודה!

51. אני בעד המתכון עם ביצי החופש
קופי מייקר   (19.06.10)
זה שנותן חופש לביצים
52. אני קונה את המסקרפונה רק במחלבה קטנה ליד וורונה
ליאונרדו   (20.06.10)

ואת הבישקוטי במאפייה קטנה שמכינה את זה בעבודת יד שנמצאת קרוב לפירנצה

את השמנת המתוקה רק ממחלב קטנה בפרמה

ואת הביצים מלול קטן סמוך לנאפולי

את האספרסו אני מכין מבלנד מיוחד שמכינים לי בטאצה ד'אורו ברומא

שווה את כל הטירחה והנסיעות מי שלא טעם טירמיסו כזה לא יודע על מה הוא מדבר ,כל היתר זה סתם חארטבונה ,רק זה יכול להיקרא טירמיסו אמיתי.

53. TIRAMI SU
אטלקיה ,   austria   (20.06.10)
זאת לא אומרת משוך אותי למעלה אלא בדיוק להיפך. תוריד אותי למטה.
אטלקיה
54. שכחתי את השמנת מתוקה במיקסר והמיקסר הפתיע אותי וחבצ חמאה XD
אני   (22.06.10)
55. גברת איטלקית שכמותך...
סטודנט באיטליה   (03.09.11)
אם את אטלקיה, בושי לך !!

su היא למעלה (או הלוך)
בעת ש giu' היא למטה (או חזור)

והשורש של המילה tira הוא terare ומשמעו למשוך.

אז התרגום הוא: משכיני למעלה.
56. פרנג'ליקו, לא ביקרת בטאצה ד'אורו אך פעם, הא?
גיא   (25.05.12)
זה המקום שליאונרדו הזכיר, ויש שם אספרסו מג'מייקה בלו מאונטיין, והוא אפילו לא יקר במיוחד (בערך 2 יורו לעומת יורו לכוס מתערובת הבית הרגילה שלהם).
57. אני אכלתי מעין טירמיסו בסיציליה עם מצע של עוגת ספוג. טעים
עוגת ספוג   (20.10.13)
יש מתכון ?
58. עבודה מדויקת כל מתכון עובד מושלם
משה ,   חולון   (07.12.14)
59. לא כדאי לנסות את המתכון ללא ביצים שמופיע בכתבה!!!!
ורד   (04.06.16)
המתכון לטירמיסו ללא ביצים (של דנה מזור) שמופיע בכתבה כנראה שגוי או לא מדויק!
1. הקצפה של שמנת מתוקה אחת בנוסף ל-500 גרם מסקרפונה לא יוצרת כמות מספיקה של קרם. הקרם יוצא כבד ולא אוורירי.
2. יש כנראה טעות בכמויות הנוזלים שכתובות שם. 200 מ"ל מים רותחים עם קפה נמס + 60 מ"ל ליקר/ברנדי... רק 260 "מ"ל נוזלים... בקושי הספיק לחבילה אחת של בישקוטים למרות שטבלתי במהירות הבזק.
3. היחס בין משקה הקפה לאלכוהול לא הגיוני. יותר מ-20% מהנוזלים הם ליקר/ברנדי. בסוף מקבלים את הטעם של הליקר ולא של הקפה.
קיבלתי גועל נפש!!! לא מומלץ לנסות. כרגע זרקתי לפח עוגה מחומרים יקרים!!
60. ובנוסף..
ורד   (05.06.16)
הקטע של הוספת 3 כפות מהנוזלים (קפה + ליקר) לקרם שבר את הקרם לגמריי והפך את הקרם לקוטג'.
בפעם הבאה אשקיע את המסקרפונה במתכון הקלאסי עם ביצים מופרדות... ולא צריך אלכוהול!! האלכוהול זו תוספת מודרנית ולא מוצלחת לדעתי לטירמיסו המקורית. בטח שלא צריך כזה מינון.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה