אוכל  טעם החיים
לחמעג'ון: אפשר גם בלי טאבון
דנה אלמוסני
פורסם: 17.08.10, 09:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 49 תגובות ב-28 דיונים
1. אין ולא יהיה כמו המאכלים של החלאבים
איתי ,   רעננה   (17.08.10)
2. תודה על המתכון, מאכל חלומי!!!
חלאבית   (17.08.10)
3. לחמבעג׳ון
אורפאלי   (17.08.10)
תודה על המתכון. יש הרבה וריאציות של המאכל המדהים הזה. אבל אין, פשוט אין סיכוי להכין בצק מקילו קמח ורק כוס אחת מים
תתחילו משתי כוסות מים, כחצי ליטר. ואז תמשיכו להוסיף מים לאט. או כמו שסבתי היתה אומרת כשהיו שואלים אותה כמה מים: כמה שתופס
נשלח מאייפון שלי
4. לא קוראים לזה לחמא בעג'ין?
tanya24 ,   ירושלים   (17.08.10)
5. מה זה כל החפצים הזרים האלה??
נצר חלאבי   (17.08.10)

משמשים??

גמבות??

מיץ לימון וסוכר??

 

לחם בעג'ין אמיתי מכינים עם רכז רימונים ועגבניה מרוסקת

ואסור לוותר על הצנוברים למעלה!!!

שומן כבש הכרחי לגמרי ונותן לו את העסיסיות והטעם המיוחד

 

איך עשיתם לי חשק...

 

6. תוספת
עד   (17.08.10)
המבינים-המקצוענים מוסיפים לבשר סירופ רימונים (לא תרכיז) שהוכן בעבודת פרך על ידי בישול גרעיני רימון בסוכר למשך שעות רבות.
7. לחם
מהא   (17.08.10)
תיסיפו טחינה זה יצא טעים יותר
8. קוראים לזה לחמא-בעג'ין, לחמא-בעג'ין!!!
איציק ,   ירושלים   (17.08.10)

לחמא- בשר, בעג'ין- בבצק.

 

אין דבר כזה עג'ון!!!

9. הטבון והכתיב
ISMAIL ,   אלבעיני   (17.08.10)
לא חשוב איך אתם אופים מאפה נפלא זה, הפיצה המזרח תיכונית המנצחת, העיקר שתקראו לו בשמו הערבי הנכון, ולא בהגייה התורכית (ובעקבותיה הישראלית) המעוותת: שם מאפה זה בערבית הוא "לחם באלעג'ין" או בתרגום חופשי "בשר (לחם) בבצק (באל עג'ין). ולא לחמג'ון ולא בטיח. 
10. בדמשק - עיר הבירה של סוריה קוראים לזה ספיחה ואכלים את זה בחג
אחד מדמשק   (17.08.10)

סוכות בבוקר .

11. השם הנכון הוא לחם בעג'ין - בשר בבצק
1העם   (17.08.10)
ואם היית שואלת את דודה מרי היא הייתה מסבירה לך את המשמעות.

השם שכתבת הוא עיוות אשכנזי משהו ומקובל רק על מי שאינו מבין ערבית - הערבית לחם = בשר - עג'ין = בצק
12. לחמאבאג'ין אמיתי מכינים עם רכז רימונים ולא עם לימון!
א   (17.08.10)
13. דנה הי! כתבה שממש מדברת אל לבי וקיבתי....
אריק ,   חו"ל   (17.08.10)

העניקי לעצמך נקודה ירקרקה!

אגב מה הקשר לעדות?

זה בכלל אינו מאכל יהודי אלא טורקי עממי. ניחא.

לחמא ב-עג'ון, לחמג'ון, לחמעג'ון- תמיד נפלא, תמיד שווה.

כמו הכתבותשלך.

14. בערבית קוראים לה "ספיחה" - אמא מוסיפה גם יוגורט
זועבי   (17.08.10)

אומנם לא כשר אבל הבצק יוצא טעים בטירוף

לבצק:

1 ק"ג קמח

1 כוס שמן כאשר מחולק לחצי כוס שמן זית +חצי כוס שמן תירס

1 כוס יוגורט

שקית אבקת אפייה

מלח

ומים פושרים לפי הצורך

אין מי שטעם את הספיחה של אמא שלי ולא אהב

בתיאבון

15. לתוצאות אופטימליות, יש להשתמש באבן שמוט-
קורן ,   תל אביב -יפו   (17.08.10)
לחמם את התנור על חום גבוה מאוד, לשים בתוכו את האבן לפחות לחצי שעה, ואז לאפות את הלחמג'ון, זה הבדל מטורף פשוט. כנ"ל לגבי פיצה או פוקאצ'ות.

ואם כבר שדרוגים, אז לגרד מוצרלה על הלחמג'ון בשתי הדקות האחרונות של האפיה. ומי שזה לא נאה לו, שלא יעז להגיב כאן אפילו, פשוט שלא יאכל.
עד כמה שזכור לי, בשר וחלב זה לא פשע נגד האנושות.
16. קצת יומרני הייתי אומר!
(17.08.10)
"..לכל עדה יש את הפרשנות שלה.........."?

בכמה עדות מדובר במדויק?
17. empanadas arabes
cucu ,   צפון   (17.08.10)
בארגנטינה נקראים empanadas arabes
18. עוד רעיון לאפיה מהירה של לחמג'ון.
אריק ,   חו"ל   (17.08.10)

מומלץ למי שהתנסה בעבר באפיה במחבת.

מכינים את הרוטב בטיגון ערבוב כפי שמכינים בולונייז.

קורצים כדורים במשקל 50-60 גרם מהבצק.

משטחים את הכדורים לפני אפייתם לרדיד דקיק ובקוטר המחבת.

מלהיטים את המחבת (ברזל כן....) ואופים כדקה צד אחד כאפית אפיפיות.

הופכים בזהירות ובעדינותלצד השני ומפזרים/משטחים את הטופינג, אופים להזהבה מלאה עם כתמים כהים פה ושם. הבצק אמור להתנפח במקומות רבים.

משפסק להתנפח ולא מופיעות יותר בועות, אפשר להעביר לצלחת הגשה ולעבור ללחמג'ון הבא.

בהצלחה (זה יצליח).

19. רק כוס מים אחת? זה ניראה כמו סולת
(17.08.10)
הוספתי עוד מים לפחות עוד כוס וחצי. ומה לא כדאי לעשות איזשהו רוטב עגבניות לפני שמניחים את הבשר? ככה זה יצא פחות יבש לא?
20. פירגון
חיה אילונה   (17.08.10)

דנהל'ה,המתכון כל כך קל ,טעים ופשוט והקדמת שזוהי ווריאציה  שדודה מרי הכינה.

שיתפת אותנו בעניין אישי מרגש והמגיבים...מתעסקים במהו מקור השם ואיך סבתא שלהם היתה מכינה,תגידו,לשם מה אתם נכנסים לכאן???כל כך הרבה השתלחויות..מתאים לכם טוב,לא?!עיזבו ולכו לחפש מה כן.

21. איזו אליפות :)
sivi massivi   (17.08.10)

אני כמעט נוגסת במסך.יאמי! מתכון קל וכיפי.

כל הכבוד לווינאט ולדנה.

22. לבנונית עם הורים מחלב
בלה ,   חיפה   (17.08.10)
נכון מאוד. אין להכין לחם בעגין ללא צנוברים ורסק רימונים. לא צריך עגבניות מרוסקות.במשפחה שלי הכינו את הבצק ללא שמרים. ניתן לשים פחות שמרים. הבצק לא צריך לטפוח.
23. אין על הלחמג'ון בנחלת בנימין 77 הכי טוב
תל אביב   (17.08.10)
מי שמכיר ומי שלא אין אין כמו הטעם של לחמג'ון ושווה את המחיר תקפצו טטעמו ותהנו
24. מומצץ לשים גם צנוברים ורימונים!!
חלאבית ,   מרכז   (17.08.10)
25. אצלנו בעדות דנציג והסביבה היו עושים לחמג'ון מהרינג.
דנציגר   (18.08.10)
כשר לפסח.
26. ממליגה
אני ,   נהרייה   (18.08.10)
שירה מגבעתיים,איכס על הפרצוף שלך, אין כמו ממליגה, את לא מבינה באוכל,אלא רק באיכס, אני אוהבת לאכול את כל הדברים הטעמים וביניהם גם את לחמעג'ון איך אני הא?
27. המתכון החלאבי המקורי!!
חלאב ,   ארם צובה   (18.08.10)
למלית לא צריך פילפלים ולא שומנים מיותרים של כבש בשר טחון ויצא מעולה!
ולא שמים בהרט בלחמג'ון או ספיחה
ובלי משמשים.
מה שכן שמים במידה ביש זמין זה מיץ פרי התמרהינדי המכונה בפי החלאבים "חו"
אבל אם אין אז מספיק לשים את המציץ לימון ורסק עגבניות
אין צורך לבשל את הבשר לפני רק להכין את הבשר כמה שעות לפני כדי שכל הטעמים -הסוכר הלימון הבצל מלח יתרכזו בתוך הבשר הטעם יהיה עשיר יותר!
28. יצא לי יבש
רונית   (03.12.17)
דנה יקירה,אודה לך אם תוכלי להגיד מדוע יצא לי בצק יבש כמו דיקט.הוא לא נשרף בתנור.איך שהזהיב ישר הוצאתי מהתנור.איפה טעיתי?תודה
תגובות נוספות
חזרה לכתבה